התייעצות לגבי ארון תקשורת סטנדרטי בדירת קבלן
שלום,
אני נכנס לדירת קבלן וכמובן שהארון תקשורת הוא הסטנדרטי ביותר (מצורפת תמונה להמחשה) ונמצא בכניסה לבית על הקיר דופן של המטבח / מקרר.
האינטרנט יהיה של הוט והבנתי שהם נותנים את ההוט בוקס (רק אינטרנט ללא טלויזיה).
אשמח לדעת האם המודם שלהם נכנס בארון שכזה, מעבר לכך את הראוטר שלי שהוא מפלצתי אני אמקם מעל הארון קלפה (מעל המקרר).
בשלב זה עשיתי חור בארון התקשורת כך שאוכל להוציא את הכבלים בצד של המקרר ולמשוך אותך מעל הקלפה למיקום של הראוטר.
עובי הקיר הוא 20 ס"מ.
חשבתי למשוך כבל תקשורת מכל החדרים לארון התקשורת לסוג של פאץ פאנל או שקעי קורונה ומהארון תקשורת למשוך כבל לראוטר, אני לא יודע למה אבל נראה לי מוזר למשוך את הכבל ישירות מהחדרים לראוטר.
אשמח לדעת האם בארון הקטנטן יכנס המודם של הוט + מפצל לטלויזיה כדי להעביר טלויזיה לחדרים + פאץ פאנל ומעבר לכך איך בכלל הארון הקטנטן הזה יאוורר?
אלטרנטיבה שמאוד קורצת לי זה לחצוב את הקיר מצד אחד לשני ובעצם לעשות ארון תקשורת חדש מעץ או גבס בנישה שאני מייצר השאלה עד כמה יותר מקום זה יתן לי ואם זה שווה את הסיכון של פיתחת קיר?
תודה לעוזרים.
אציין רק שמעל הארון תקשורת נמצא הארון חשמל ואין לי מושג אם מאוחרי הארון תקשורת עוברים צינורות שמתחברים לארון חשמל...
אשמח לעזרתכם שכן אני צריך לקבל החלטה מיידית...
נ.ב - אילו כבלים להשחיל? חשבתי על CAT5e האם יש באמת צורך ב CAT6?
תודה,
משה
אני נכנס לדירת קבלן וכמובן שהארון תקשורת הוא הסטנדרטי ביותר (מצורפת תמונה להמחשה) ונמצא בכניסה לבית על הקיר דופן של המטבח / מקרר.
האינטרנט יהיה של הוט והבנתי שהם נותנים את ההוט בוקס (רק אינטרנט ללא טלויזיה).
אשמח לדעת האם המודם שלהם נכנס בארון שכזה, מעבר לכך את הראוטר שלי שהוא מפלצתי אני אמקם מעל הארון קלפה (מעל המקרר).
בשלב זה עשיתי חור בארון התקשורת כך שאוכל להוציא את הכבלים בצד של המקרר ולמשוך אותך מעל הקלפה למיקום של הראוטר.
עובי הקיר הוא 20 ס"מ.
חשבתי למשוך כבל תקשורת מכל החדרים לארון התקשורת לסוג של פאץ פאנל או שקעי קורונה ומהארון תקשורת למשוך כבל לראוטר, אני לא יודע למה אבל נראה לי מוזר למשוך את הכבל ישירות מהחדרים לראוטר.
אשמח לדעת האם בארון הקטנטן יכנס המודם של הוט + מפצל לטלויזיה כדי להעביר טלויזיה לחדרים + פאץ פאנל ומעבר לכך איך בכלל הארון הקטנטן הזה יאוורר?
אלטרנטיבה שמאוד קורצת לי זה לחצוב את הקיר מצד אחד לשני ובעצם לעשות ארון תקשורת חדש מעץ או גבס בנישה שאני מייצר השאלה עד כמה יותר מקום זה יתן לי ואם זה שווה את הסיכון של פיתחת קיר?
תודה לעוזרים.
אציין רק שמעל הארון תקשורת נמצא הארון חשמל ואין לי מושג אם מאוחרי הארון תקשורת עוברים צינורות שמתחברים לארון חשמל...
אשמח לעזרתכם שכן אני צריך לקבל החלטה מיידית...
נ.ב - אילו כבלים להשחיל? חשבתי על CAT5e האם יש באמת צורך ב CAT6?
תודה,
משה
טלפוניה וכבלים לא בעיה להכניס לארון הזה.
להכניס לשם קופסאות כמו מודם וסויטש זה כבר בעיה, גם מבחינת מקום וחיבורים כולל הזנת חשמל וגם מבחינת זה שהארון סגור.
המלצתי היא להעביר את כל התקשורת לארון אחר, לרכז אותם לסויטש או לפס חיבורים עם מגשרים לסויש וארון 6U נורמאלי(הכל ענין של כמה אתה רוצה להשקיע בזה), שם לשים גם את הראוטר\מודם.
דוגמא לארון תקשורת ממש מינימלי בדירה ממוקם מתחת לשולחן בפינת עבודה אך אפשר להציב אותו בכל מקום שאליו תוכל להעביר את הכבילה.
הכבילה הלבנה זה גישורים לחדרים, הכבילה הצבעונית היא לאביזרים המקומיים, הצהובים הם לנקודות גישה אלחוטיות (AP) וכך הכל תמיד מסודר, נגיש וקל לטיפול.
להכניס לשם קופסאות כמו מודם וסויטש זה כבר בעיה, גם מבחינת מקום וחיבורים כולל הזנת חשמל וגם מבחינת זה שהארון סגור.
המלצתי היא להעביר את כל התקשורת לארון אחר, לרכז אותם לסויטש או לפס חיבורים עם מגשרים לסויש וארון 6U נורמאלי(הכל ענין של כמה אתה רוצה להשקיע בזה), שם לשים גם את הראוטר\מודם.
דוגמא לארון תקשורת ממש מינימלי בדירה ממוקם מתחת לשולחן בפינת עבודה אך אפשר להציב אותו בכל מקום שאליו תוכל להעביר את הכבילה.
הכבילה הלבנה זה גישורים לחדרים, הכבילה הצבעונית היא לאביזרים המקומיים, הצהובים הם לנקודות גישה אלחוטיות (AP) וכך הכל תמיד מסודר, נגיש וקל לטיפול.
נראה מעולה אך לצערי אין לי מקום בדירה לארון שכזה עד כמה שהייתי רוצה.
מה שאני צריך להכניס לארון הקיים זה מודם של הוט, מפצל/מגבר של יס/הוט כדי למשוך אנטנה לחדרים.
אשמח לסיוע לגבי האם אני צריך פאץ פאנל?
המחשבה שלי היתה למשוך כבלים מהחדרים לארון תקשרות משם לפאץ פאנל ומפאץ פאנל לראוטר שאני מציב מעל ארונות המטבח.
האם צריך בכלל פאץ פאנל או שמומלץ יותר למשוך את הכבלים מהחדרים ישירות לראוטר?
בנוסף אשמח לייעוץ האם ללכת על CAT6 או CAT5E והאם הרואטר יודע להתמודד עם CAT6?
מה שאני צריך להכניס לארון הקיים זה מודם של הוט, מפצל/מגבר של יס/הוט כדי למשוך אנטנה לחדרים.
אשמח לסיוע לגבי האם אני צריך פאץ פאנל?
המחשבה שלי היתה למשוך כבלים מהחדרים לארון תקשרות משם לפאץ פאנל ומפאץ פאנל לראוטר שאני מציב מעל ארונות המטבח.
האם צריך בכלל פאץ פאנל או שמומלץ יותר למשוך את הכבלים מהחדרים ישירות לראוטר?
בנוסף אשמח לייעוץ האם ללכת על CAT6 או CAT5E והאם הרואטר יודע להתמודד עם CAT6?
תודה,
ראיתי שאתה עוסק בתחום, האם אפשר לקבל הצעת מחיר לפאץ פאנל 8 פורטים, האם בכלל הוא נכנס בארון תקשורת קטן שאמור להיות שם מודם, טלפוניה, אנטנות וכו'.
כמו כן אשמח להתייעצות לגבי החלפה של ארון התקשורת הנוכחי אם כדאי או לא.
ראיתי שאתה עוסק בתחום, האם אפשר לקבל הצעת מחיר לפאץ פאנל 8 פורטים, האם בכלל הוא נכנס בארון תקשורת קטן שאמור להיות שם מודם, טלפוניה, אנטנות וכו'.
כמו כן אשמח להתייעצות לגבי החלפה של ארון התקשורת הנוכחי אם כדאי או לא.
פאץ פאנל 8 יציאות
https://www.rbs-telecom.com/index.php?d ... whoseller=
להכנס בארון תקשורת זה יכנס אבל מה הלאה? מה עם הסויטש והגישורים אליו? מה עם המודם וראוטר?
לכן הצעתי שתמשור את כל כבלי הרשת למקום בדירה שאתה יכול למקם בו את כל האביזרים, רק לשם גם תמשוך מהארון הדירתי כבבל רשת שתוכל להעביר עליו את הקו שמגיע מהספק
אם יש לך שידה בסלון אז אתה יכול לקחת הכל לשם ושם יהיה לך ריכוז התקשורת או אפילו באותה קלאפה מעל המקרר.
ארון כמו שהצעתי אתה יכול לשים בכל מקום אפילו מעל הדלת של המזווה\מרפסת שרות
הנה ארון
אין לי קשר עסקי\סנטמנטלי לחנות זו
להכנס בארון תקשורת זה יכנס אבל מה הלאה? מה עם הסויטש והגישורים אליו? מה עם המודם וראוטר?
לכן הצעתי שתמשור את כל כבלי הרשת למקום בדירה שאתה יכול למקם בו את כל האביזרים, רק לשם גם תמשוך מהארון הדירתי כבבל רשת שתוכל להעביר עליו את הקו שמגיע מהספק
אם יש לך שידה בסלון אז אתה יכול לקחת הכל לשם ושם יהיה לך ריכוז התקשורת או אפילו באותה קלאפה מעל המקרר.
ארון כמו שהצעתי אתה יכול לשים בכל מקום אפילו מעל הדלת של המזווה\מרפסת שרות
הנה ארון
אין לי קשר עסקי\סנטמנטלי לחנות זו
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
ולדייק, בעזרת טכנולוגיית NBaseT ניתן יהיה בשנים הקרובות לשדרג ל- 2.5Gbps ו- 5Gbps על גבי Cat5e . שימוש ב- 10Gbps מחייב CAT6 ומעלה.DanielHava כתב:כפי שראית נתתי דוגמא ללא פאץ פאנל, כך שאין שום חובה זה רק מטעמי נוחות בעיקר שמתמודדים עם כבלי CAT6A/7 שלא ריאלי ללחוץ להם סופית RJ45.
מבחינתך בתשתית לדירה לא יהיה הבדל ממשי בין CAT5E ל6 מעבר לעלותם...
זה לדוגמא מהאתר של סיסקו (לא מצאתי טבלה פשוטה כזו ב nbaset.org):
https://www.cisco.com/c/en/us/products/ ... 37464.html
סוויצים וראוטרים שתומכים בטכנולוגיה הזו עדיין יקרים (מאות דולרים) אבל הזמינות של רכיבים שיצאו השנה לסוויצ' 8 פורטים שתומך בטכנולוגיה תגרום לזה שתוך כמה שנים המחירים ירדו לרמה של ציוד גיגהביט.
התשתית החוטית תשאר בקיר שלך עוד הרבה זמן , הרבה אחרי שתחליף את הציוד הנוכחי שלך.