סוף-סוף היא כאן ECM SYNCHRONIKA הדבל בויילר שלי
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
תתחדש!!! 
הודלקה. ....
בהמשך ביקורת ארוכה יותר אבל כרגע :
מרגע ההדלקה עוברת בסה"כ 5 דקות עד להגעה לטמ חליטה של 93 מעלות די מהר ובעיקר הפתיעה אותי העובדה שגם ראש החליטה היה כבר חם מאד למגע.
עוברות עוד 6 דקות, דוד ההקצפה מגיע ל 100 מעלות ושסתום הפריקה נסגר, שתי דקות נוספות וגם ההקצפה מוכנה (123 מעלות) .
סה"כ מהדלקה למוכנות לעבודה לאספרסו פחות מ 10 דקות, ולקפוצינו קצת פחות מרבע שעה.
אילו נתונים מעולים מבחינתי.
כמובן שהמכונה חרישית ללא רעש משאבה מורגש וללא ציקצוקים מכאנים מיותרים.
המשך בהמשך.
מרגע ההדלקה עוברת בסה"כ 5 דקות עד להגעה לטמ חליטה של 93 מעלות די מהר ובעיקר הפתיעה אותי העובדה שגם ראש החליטה היה כבר חם מאד למגע.
עוברות עוד 6 דקות, דוד ההקצפה מגיע ל 100 מעלות ושסתום הפריקה נסגר, שתי דקות נוספות וגם ההקצפה מוכנה (123 מעלות) .
סה"כ מהדלקה למוכנות לעבודה לאספרסו פחות מ 10 דקות, ולקפוצינו קצת פחות מרבע שעה.
אילו נתונים מעולים מבחינתי.
כמובן שהמכונה חרישית ללא רעש משאבה מורגש וללא ציקצוקים מכאנים מיותרים.
המשך בהמשך.
בוצע כוס נסיון לאחר 10 דקות מהדלקה, וזאת אל מול כוס בבוקר אחרי כחצי שעה עבודה ויש הבדל. לא שהכוס אחרי 10 דקות לא טעימה אבל הזרימה היתה מעט מהירה מידי. אבל זה לא רע למקרה ושכחת לכוון טיימר. ...
את ההקצפה בצעתי בהמשך לאחר עוד 4 דקות, דהינו בדיוק שהדוד הגיע ל 123 מעלות והיא היתה מעולה.
שורה תחתונה, עדיף להמתין חצי שעה אבל אפשר אחרי 10 דקות בלבד לייצר כבר כוס ראויה לשתיה.
את ההקצפה בצעתי בהמשך לאחר עוד 4 דקות, דהינו בדיוק שהדוד הגיע ל 123 מעלות והיא היתה מעולה.
שורה תחתונה, עדיף להמתין חצי שעה אבל אפשר אחרי 10 דקות בלבד לייצר כבר כוס ראויה לשתיה.
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 19/12/2017 20:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
המכונה בחיבור ישיר?
ואשמח אם תשתף מול מה השוותה אותה, ולמה דווקא היא ?
ליום שאעבור ל DB
חוץ מזה, התחלתי חיפוש.
צריך לכתוב: ECM Synchronika
ואשמח אם תשתף מול מה השוותה אותה, ולמה דווקא היא ?
ליום שאעבור ל DB
חוץ מזה, התחלתי חיפוש.
צריך לכתוב: ECM Synchronika
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
תודה חברים
לגבי ממה שודרג- אני בעניין כבר למעלה מ 10 שנים והאמת שאינני חובב קפה במיוחד. מעניין נכון ?
הסיבה שנכנסתי לעניין בזמנו היתה האהבה שלי למוצרי אלקטרוניקה יחד עם הדחף הקיים בי בתחומים רבים והוא הרצון להוציא את התוצאה הטובה ביותר, המדוייקת ביותר והעקבית ביותר שאני יכל. וקפה כמה שהוא נראה מוצר פשוט הוא ממש לא כזה.
עברתי הרבה מכונות בחיי, רובן היו יד שניה, רשימה חלקית תכלול לואצה מטיקה שעבדה עם קפסולות יחודיות, מכונות אוטומטיות של סאקו, פינוקיו שעבדה עם פודים, בזרה b99 הראשונה עם פולי קפה אמיתיים, ecm מכניקה הנפלאה כאן התחלתי לאהוב קפה, ובמהלך החצי שנה האחרונה מאז מכרתי את המכונה שלי לאיתמר היו ברשותי שתי מכונות זמניות האחת בזרה מגיקה והשניה ויבמי דבל בויילר.
הסינכרוניקה הוזמנה מסיבה אחת מרכזית, הדחף לשדרג יחד עם הסקרנות לגבי קלות התהליך.
לגבי השאלה מדוע דבל בויילר של ecm , קל לי מאד להשיב. במחיר הזה אין לה תחרות באיכות הבניה. כפי שכבר כתבתי בחנתי הרבה מאד מכונות הן תחת ידי והן באינטרנט, איכות הבניה של ecm מצדיקה מאד מבחינתי את המחיר ואת ההחלטה ללכת דווקא עליה :
1. משאבה רוטורית -פעם שהיתה לך כזו לעולם לא תחזור לויברציונית
2. תכנון המכונה בהבט שילדה אל מול קורוזיה בשל מגע עם מים הוא אבסולוטי כאן וגם במכניקה וזה בשונה מאד ממכונות אחרות שם תמיד תיווצר חלודה. כאן, גם אחרי שנתיים המכונה כמו חדשה.
3. מיכל יחד עם אפשרות לחיבור ישיר. אני עם מיכל אבל תמיד יכל לחבר בישיר.
4. ידית חליטה רכה כחמאה גם אחרי שנים של שימוש. לא תמצאו את זה ב ויבמי , בזרה, רוקט.
5. פיזור חום מדהים, כפי שכתבתי בביקורת הקצרה , חמש דקות והיא מוכנה לכוס אספרסו סביר פלוס, עוד 7 דקות ואפשר גם קפוצינו.
6. מערכת ידיות ג'ויסטיק שעובדים נפלא.
7. ידיות חליטה מקצועיות, 730 גרם לידית סינגל. נראות כמו חדשות גם אחרי שנתיים.
8. מיכל מים ומגש ניקוזים גדולים מאד, קלים לשליפה או מילוי וללא נזילות , טפטופים, צנרת גומי. ..
9. איכות גימור נירוסטה מהגבוהים שראיתי. עובי, כיפופים, ברק.
10. חזרתיות זהה בכל כוס עד כדי שעמום, ללא תלות עם אני עם סינגל או דבל.
בקיצור זאת המכונה היחידה שעד כה לא מרגיזה אותי.
מה שונה מהמכניקה ? בכוס כמעט כלום מבחינתי.
אז מה כן ?
גרף למידה קצר יותר שכן הסינכרוניקה עם הדוד הכפול מבוקרת pid לא דורשת שום קולינג פלאש לפני הכנה . המשמעות עבורי בשימוש במיכל זה פחות מילוי ושפיכה של מים וכן הליך לימוד אפסי.
המכניקה דרשה הליך לימוד מסויים, אחכ הכל היה פשוט.
האם ההפרש שווה את המחיר ? תלוי למי.
אני מאד מרוצה.
יש לי שנתיים לחשוב על השדרוג הבא.
אין לי ספק שיש מכונות טובות יותר או נחשבות יותר אבל זה גם עניין של מחיר, יבואן וכו.
דרך אגב מחיר המכירה בעוד שנתיים הוא 8000 שח אז נא להתחיל לחסוך שכן לא יתקבלו טענות כל שהן ...
לגבי ממה שודרג- אני בעניין כבר למעלה מ 10 שנים והאמת שאינני חובב קפה במיוחד. מעניין נכון ?
הסיבה שנכנסתי לעניין בזמנו היתה האהבה שלי למוצרי אלקטרוניקה יחד עם הדחף הקיים בי בתחומים רבים והוא הרצון להוציא את התוצאה הטובה ביותר, המדוייקת ביותר והעקבית ביותר שאני יכל. וקפה כמה שהוא נראה מוצר פשוט הוא ממש לא כזה.
עברתי הרבה מכונות בחיי, רובן היו יד שניה, רשימה חלקית תכלול לואצה מטיקה שעבדה עם קפסולות יחודיות, מכונות אוטומטיות של סאקו, פינוקיו שעבדה עם פודים, בזרה b99 הראשונה עם פולי קפה אמיתיים, ecm מכניקה הנפלאה כאן התחלתי לאהוב קפה, ובמהלך החצי שנה האחרונה מאז מכרתי את המכונה שלי לאיתמר היו ברשותי שתי מכונות זמניות האחת בזרה מגיקה והשניה ויבמי דבל בויילר.
הסינכרוניקה הוזמנה מסיבה אחת מרכזית, הדחף לשדרג יחד עם הסקרנות לגבי קלות התהליך.
לגבי השאלה מדוע דבל בויילר של ecm , קל לי מאד להשיב. במחיר הזה אין לה תחרות באיכות הבניה. כפי שכבר כתבתי בחנתי הרבה מאד מכונות הן תחת ידי והן באינטרנט, איכות הבניה של ecm מצדיקה מאד מבחינתי את המחיר ואת ההחלטה ללכת דווקא עליה :
1. משאבה רוטורית -פעם שהיתה לך כזו לעולם לא תחזור לויברציונית
2. תכנון המכונה בהבט שילדה אל מול קורוזיה בשל מגע עם מים הוא אבסולוטי כאן וגם במכניקה וזה בשונה מאד ממכונות אחרות שם תמיד תיווצר חלודה. כאן, גם אחרי שנתיים המכונה כמו חדשה.
3. מיכל יחד עם אפשרות לחיבור ישיר. אני עם מיכל אבל תמיד יכל לחבר בישיר.
4. ידית חליטה רכה כחמאה גם אחרי שנים של שימוש. לא תמצאו את זה ב ויבמי , בזרה, רוקט.
5. פיזור חום מדהים, כפי שכתבתי בביקורת הקצרה , חמש דקות והיא מוכנה לכוס אספרסו סביר פלוס, עוד 7 דקות ואפשר גם קפוצינו.
6. מערכת ידיות ג'ויסטיק שעובדים נפלא.
7. ידיות חליטה מקצועיות, 730 גרם לידית סינגל. נראות כמו חדשות גם אחרי שנתיים.
8. מיכל מים ומגש ניקוזים גדולים מאד, קלים לשליפה או מילוי וללא נזילות , טפטופים, צנרת גומי. ..
9. איכות גימור נירוסטה מהגבוהים שראיתי. עובי, כיפופים, ברק.
10. חזרתיות זהה בכל כוס עד כדי שעמום, ללא תלות עם אני עם סינגל או דבל.
בקיצור זאת המכונה היחידה שעד כה לא מרגיזה אותי.
מה שונה מהמכניקה ? בכוס כמעט כלום מבחינתי.
אז מה כן ?
גרף למידה קצר יותר שכן הסינכרוניקה עם הדוד הכפול מבוקרת pid לא דורשת שום קולינג פלאש לפני הכנה . המשמעות עבורי בשימוש במיכל זה פחות מילוי ושפיכה של מים וכן הליך לימוד אפסי.
המכניקה דרשה הליך לימוד מסויים, אחכ הכל היה פשוט.
האם ההפרש שווה את המחיר ? תלוי למי.
אני מאד מרוצה.
יש לי שנתיים לחשוב על השדרוג הבא.
אין לי ספק שיש מכונות טובות יותר או נחשבות יותר אבל זה גם עניין של מחיר, יבואן וכו.
דרך אגב מחיר המכירה בעוד שנתיים הוא 8000 שח אז נא להתחיל לחסוך שכן לא יתקבלו טענות כל שהן ...
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 19/12/2017 20:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
·בהחלט, ליטר וקצת. וכמובן שיש בתחתיתו הכנה לחיבור לביוב אם תחפוץ בכך. אל תשכח שמכיוון שלא נדרש קולינג פלאש זה בערך כמו אין סוף אל מול מכונת מחליף חום. טוב הגזמתי קצת אבל זה הרבה.Engineer כתב:יש לך אגב מושג מהי הקיבולת של מגש איסוף הנוזלים? סתם סקרן.....
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
קובי תתחדש (Y)8), נראית מכונה ברמה גבוהה מאד
, אני בטוח שתהנה ממנה הרבה!
תן לנו איזה תמונה כמו שצריך, התעקם לי הצוואר
כמה נקודות על דברים שרשמת:
1. גם אם טמפ' הדוד הגיעה לטמפ' היעד שלה זה לא אומר שהמכונה סיימה להתחמם, גם אצלי ביוניקה תוך מס' דקות הדוד כבר ב 93 מעלות אך המכונה עוד לא חמה לגמרי וכמו שרשמת יש הבדל בתוצאה בכוס, אצלי זה מתבטא בקפה עם מיצוי יותר נמוך /דלוח יותר באופן ברור.
מבחינתי המדד לסיום התחממות המכונה הוא שהחלק המתכתי של הידית חליטה (החלק שהכי קרוב לפלסטיק השחור) הוא חם מאד, בדרך כלל לוקח איזה 10-15 דקות מרגע ההדלקה.
2. אומנם במכונות עם דוד חליטה ייעודי (מכונות SB ו DB) אין צורך בקולינג פלאש, אך בדרך כלל יש צורך דווקא בפעולה הפוכה שנקראת warming flush שתפקידה לחמם את הראש אחרי שהמכונה עמדה כמה זמן.
כחלק מהרוטינה שלי אני מוריד מים מהראש בזמן הטחינה עד שהטמפ' בדוד יורדת מתחת ל 93 מעלות (טמפ' היעד) ואז הדוד מתחיל לחמם ומסיים לפני שאני מתחיל לחלוט.
זה מבטיח כמה דברים:
א. שהראש חם ונמצא בטמפ' הדוד בזמן החליטה.
ב. שהדוד יהיה בטמפ' עבודה כשאני מתחיל את החליטה.
במכונה שלך זה עלול להיות משמעותי פחות או יותר, שווה לנסות ולראות איך זה משפיע.
ד"א, יכול להיות שלא שמתי לב אבל עם איזה מטחנה אתה עובד ?
תן לנו איזה תמונה כמו שצריך, התעקם לי הצוואר
כמה נקודות על דברים שרשמת:
1. גם אם טמפ' הדוד הגיעה לטמפ' היעד שלה זה לא אומר שהמכונה סיימה להתחמם, גם אצלי ביוניקה תוך מס' דקות הדוד כבר ב 93 מעלות אך המכונה עוד לא חמה לגמרי וכמו שרשמת יש הבדל בתוצאה בכוס, אצלי זה מתבטא בקפה עם מיצוי יותר נמוך /דלוח יותר באופן ברור.
מבחינתי המדד לסיום התחממות המכונה הוא שהחלק המתכתי של הידית חליטה (החלק שהכי קרוב לפלסטיק השחור) הוא חם מאד, בדרך כלל לוקח איזה 10-15 דקות מרגע ההדלקה.
2. אומנם במכונות עם דוד חליטה ייעודי (מכונות SB ו DB) אין צורך בקולינג פלאש, אך בדרך כלל יש צורך דווקא בפעולה הפוכה שנקראת warming flush שתפקידה לחמם את הראש אחרי שהמכונה עמדה כמה זמן.
כחלק מהרוטינה שלי אני מוריד מים מהראש בזמן הטחינה עד שהטמפ' בדוד יורדת מתחת ל 93 מעלות (טמפ' היעד) ואז הדוד מתחיל לחמם ומסיים לפני שאני מתחיל לחלוט.
זה מבטיח כמה דברים:
א. שהראש חם ונמצא בטמפ' הדוד בזמן החליטה.
ב. שהדוד יהיה בטמפ' עבודה כשאני מתחיל את החליטה.
במכונה שלך זה עלול להיות משמעותי פחות או יותר, שווה לנסות ולראות איך זה משפיע.
ד"א, יכול להיות שלא שמתי לב אבל עם איזה מטחנה אתה עובד ?
הי עומר, תודה על החידודים, מסכים עם כולם.
רציתי בדברי רק להדגיש שני דברים שונים ממה שחוויתי עד כה.
עד כה באף מכונה לא יכלתי להוציא כוס ראויה לשתיה( ל4 מדהימה אבל בהחלט טובה) לאחר 10 דקות מהדלקה ואפילו גם אחרי 20 דקות זה היה קשה. כאן גם הראש חם מאד לאחר 10 דקות אבל כמו שאמרת גם אתה לא הכוס הטובה בעולם.
שנית אכן גם אני תמיד מוציא מים לפני ביצוע אבל שוב הרבה פחות נדרש.
רציתי בדברי רק להדגיש שני דברים שונים ממה שחוויתי עד כה.
עד כה באף מכונה לא יכלתי להוציא כוס ראויה לשתיה( ל4 מדהימה אבל בהחלט טובה) לאחר 10 דקות מהדלקה ואפילו גם אחרי 20 דקות זה היה קשה. כאן גם הראש חם מאד לאחר 10 דקות אבל כמו שאמרת גם אתה לא הכוס הטובה בעולם.
שנית אכן גם אני תמיד מוציא מים לפני ביצוע אבל שוב הרבה פחות נדרש.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
בשמחה, חלק מהעניין של לחלוק/לשתף וללמוד אחד מהשני בפורום.
אם אני מבין נכון, המכונות הקודמות שהיו לך היו עם מחליף חום ?
לא שהיו לי אבל אני יכול להבין למה: לוקח הרבה יותר זמן לחמם דוד של 2.5 ליטר לעומת 0.5 או ליטר, מה גם שהוא צריך להגיע לטמפ' של 120 מעלות בערך ולא ל 90 מעלות.
לגבי זמן חימום, אפשר להוריד מים מהראש פעם/פעמיים אחרי שהדוד התחמם, זה מזרז את התהליך בכמה דקות.
אתה צודק, וורמינג פלאש הרבה פחות קריטי מקולינג פלאש, זה הדבר הקטן (ביחד עם עוד לא מעט כאלה) שעוזר לקבל תוצאה טובה ועקבית יותר בכוס.
אם אני מבין נכון, המכונות הקודמות שהיו לך היו עם מחליף חום ?
לא שהיו לי אבל אני יכול להבין למה: לוקח הרבה יותר זמן לחמם דוד של 2.5 ליטר לעומת 0.5 או ליטר, מה גם שהוא צריך להגיע לטמפ' של 120 מעלות בערך ולא ל 90 מעלות.
לגבי זמן חימום, אפשר להוריד מים מהראש פעם/פעמיים אחרי שהדוד התחמם, זה מזרז את התהליך בכמה דקות.
אתה צודק, וורמינג פלאש הרבה פחות קריטי מקולינג פלאש, זה הדבר הקטן (ביחד עם עוד לא מעט כאלה) שעוזר לקבל תוצאה טובה ועקבית יותר בכוס.
חליטה מהבוקר, זה לא שזה שונה ממכונת המחליף חום של ecm זה רק באפס מאמץ.
אבל זה שונה מאד ממה שהצלחתי לייצר בחצי שנה האחרונה מהויבימי דבל בוייל או מהבזרה מחליף חום. שתיהן עם משאבה ויברציונית ולא רוטורית. אולי זה ההבדל המשמעותי.
אבל זה שונה מאד ממה שהצלחתי לייצר בחצי שנה האחרונה מהויבימי דבל בוייל או מהבזרה מחליף חום. שתיהן עם משאבה ויברציונית ולא רוטורית. אולי זה ההבדל המשמעותי.