יותר מדי מכשירים אצל הוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

יש לי בעסק 500 מגה הורדה ו10 העלאה (בעסק יש מצלמות אבטחה) עכשיו יש לי שם גם הוטבוקס 3 גם פורטינט וגם מודם טלפון וזה יותר מדי מכשירים לעומת אצל בזק שהיה לי רק אחד יש דרך לצמצם? הפורטינט דחפו לי בגלל שאני משתמש ב ip חיצוני קבוע ואצל הוט זה חיבור ללא חייגן אז הנציגה אמרה לי שחייב פורטינט בשביל יהיה אפשר לשים ip חיצוני קבוע במהירות הזאת בלי חייגן כי בלי הפורטינט אי אפשר יהיה לעשות ip חיצוני קבוע
נערך לאחרונה על ידי Lior18 ב 18/12/2017 15:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

למה אתה צריך IP חיצוני קבוע? VPN או סיבה אחרת?

תשתמש בשירות DDNS כלשהו. כיום יש מספיק פתרונות שלא דורשים IP קבוע.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

oferlaor כתב:למה אתה צריך IP חיצוני קבוע? VPN או סיבה אחרת?

תשתמש בשירות DDNS כלשהו. כיום יש מספיק פתרונות שלא דורשים IP קבוע.
...
·כי המצלמות אבטחה מצריכות ip חיצוני קבוע וזה דרך נוחה אצלי שזה יהיה לי כי אין מחשב בעסק ואני לא יודע אם זה אפשרי ddns בלי מחשב שמחובר ל dvr... הקטע שבגלל הפורטינט הם עשו בנפרד תבין הם הביאו לי hotbox 3 בתור מודם hotbox 1 בתור מודם טלפון ופורטינט בתור ראוטר אם אני לא טועה זה הסדר זה פשוט יותר מדי.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 521 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #4 

סתם מתוך עניין — איפה בעצם הבעייה ? אתה מחוייב על כל הציוד , הציוד תופס מקום , ……?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

sigamore כתב:סתם מתוך עניין — איפה בעצם הבעייה ? אתה מחוייב על כל הציוד , הציוד תופס מקום , ……?
...
·הבעיה? אני מנוי בבית בטריפל ב200 מגה והוטבוקס אחד עושה תעבודה אז למה בעסק זה 3 בנפרד? למה צריך הוטבוקס 1 בתור מודם טלפון הוטבוקס 3 בתור מודם אינטרנט ופורטינט בתור ראוטר? בטוח יש דרך לצמצם ל2 מכשירים...

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

למה אתה צריך 500 מגה ו 10 העלאה?

לא נתקלתי בבעיות בצפיה מרחוק באף מערכת מצלמות גם ב 3 מגה העלאה.

אם כמות הציוד מפריעה לך אז תעבור לשיטה שיש אצלך בבית.

בעיקרון ליציבות רצוי שכל המכשירים יהיו מופרדים וכך גם זה נעשה בתחום ה SMB
מודם מכשיר נפרד, ראוטר מכשיר נפרד (לא אלחוטי ולא כלום), כל חיבורי הרשת מתחברים לסויטש ולא לראוטר ( אלא אם כן מדובר בלחסוך סויטש מנוהל ל VLANים) וציוד WIFI בפני עצמו

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

DanielHava כתב:למה אתה צריך 500 מגה ו 10 העלאה?

לא נתקלתי בבעיות בצפיה מרחוק באף מערכת מצלמות גם ב 3 מגה העלאה.

אם כמות הציוד מפריעה לך אז תעבור לשיטה שיש אצלך בבית.

בעיקרון ליציבות רצוי שכל המכשירים יהיו מופרדים וכך גם זה נעשה בתחום ה SMB
מודם מכשיר נפרד, ראוטר מכשיר נפרד (לא אלחוטי ולא כלום), כל חיבורי הרשת מתחברים לסויטש ולא לראוטר ( אלא אם כן מדובר בלחסוך סויטש מנוהל ל VLANים) וציוד WIFI בפני עצמו
...
האמת שלפי ה dvr ב net detect אז sending זה ממוצע על 5192kbps ככה ש3 מגה העלאה לא הספיק (יש שם 9 מצלמות חלק היו אנלוגיות חלק 2mp ועכשעו אני משדרג את עולם ל 2mp ככה ש3 לא נראה לי היה מספיק) אבל תבין יש משהו מוזר תחשוב נתנו לי hotbox 1 בתור מודם טלפון ו hotbox 3 בתור מודם אינטרנט עד כמה שידוע לי hotbox 3 זה גם מודם טלפון למה צריך את זה בנפרד? בגלל הפורטינט?
·

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

כי אחד מהם משמש כברידג אז כנראה שאפשרות הטלפון מתבטלת בו

לגבי הסטרים מ ה DVR, הוא פשוט ישדר לך את הוידאו באיכות פחותה מעט כדי להתאים לרוחב פס, לא משהו שממש צריך להשפיע על צפיה מרחוק ובכל מקרה כשתרצה להוציא נתוני הקלטה אתה עושה את זה באופן מקומי בשעת הצורך

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

DanielHava כתב:כי אחד מהם משמש כברידג אז כנראה שאפשרות הטלפון מתבטלת בו

לגבי הסטרים מ ה DVR, הוא פשוט ישדר לך את הוידאו באיכות פחותה מעט כדי להתאים לרוחב פס, לא משהו שממש צריך להשפיע על צפיה מרחוק ובכל מקרה כשתרצה להוציא נתוני הקלטה אתה עושה את זה באופן מקומי בשעת הצורך
...
·היה לי בעיה של הרבה דיילאי בצפייה מרחוק וזה היה בגלל מהירות העלאה נמוכה.

לנושא אז בגלל שההוטבוקס 3 עובד כברידג זה מבטל גם תמודם?לא נראה לי ברידג זה רק על האינטרנט משפיע כמה שידוע לי. בבית יש לי הוטבוקס 2 מוגדר כברידג והקו טלפון רגיל בלי מודם טלפון נוסף

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

אני מכיר בית עסק שגם בו זה עובד באופן דומה למה שתיארת, וזכור לי שבמעמד ההתקנה הם לא ממש הסבירו למה אבל כן עמדו על כך שזה יחובר כך.
בכל אופן אם הכל יושב בארון תקשורת מסודר (לא עי טכנאי מזדמן של חברה) זה לא אמור להפריע לאף אחד וגם אם ישנה בעיה בטלפון למשל אז מחליפים רק את הקופסא שקשור אליו ולא משביתים לך את האינטרנט או משהו אחר

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

DanielHava כתב:אני מכיר בית עסק שגם בו זה עובד באופן דומה למה שתיארת, וזכור לי שבמעמד ההתקנה הם לא ממש הסבירו למה אבל כן עמדו על כך שזה יחובר כך.
בכל אופן אם הכל יושב בארון תקשורת מסודר (לא עי טכנאי מזדמן של חברה) זה לא אמור להפריע לאף אחד וגם אם ישנה בעיה בטלפון למשל אז מחליפים רק את הקופסא שקשור אליו ולא משביתים לך את האינטרנט או משהו אחר
...
·אז באופן תיאורטי אם אני מנתק תפורטינט מבטל ת bridge להוטבוקס 3 אז רק ההוטבוקס 3 יכול לעשות את כל העבודה...השאלה רק מה עושים עם ה ip החיצוני הקבוע כי בזכות הפורטינט הוא מתאפשר בלי בעיה (ככה לפחות הנציגה אמרה)

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

אם החיבור שלך הוא עם חייגן אז אתה לא יכול לבטל את כל זה.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

DanielHava כתב:אם החיבור שלך הוא עם חייגן אז אתה לא יכול לבטל את כל זה.
...
החיבור בלי חייגן אני מקבל 500 מגה הורדה ו10 העלאה וזה יציב אני מאמין שזה בלי חייגן כי יש לי ip חיצוני קבוע שם.

תוכל להסביר לי על ddns חינמי כמו שאמרו לי פה איך זה עובד זה יכול להחליף ת ip החיצוני הקבוע? ואם כן איך אני בבית אצפה במצלמות זה לרשום תכתובת ip שאני יוצר ב ddns? ואיך אני מגדיר טת זה בראוטר בעסק וב dvr

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

לא מכיר את התחום החינמי....

מכיר את DDNS בתשלום, אז זה לא עוזר לך כי כבר עדיף להישאר עם IP קבוע

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

DanielHava כתב:לא מכיר את התחום החינמי....

...
·בגלל ה ip קבוע יש לי 3 מכשירים ש2 מהם מיותרים אם אני לא אהיה צריך ת ip החיצוני אני פשוט אשתמש בהוטובקס 3 בשביל כל הסיפור וזה יעבוד ויחסית לי תפורטינט ותהוטבוקס 1 בתור מודם טלפון

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #16 

אתה יכול להשתמש לדוגמה ב:
https://www.noip.com/free
נרשם, מוריד תוכנה למחשב windows שתמיד דלוק והתוכנה דואגת לעדכן את כתובת ה-IP שלך כל הזמן.
מנסיון שלי הכתובות של HOT לדוגמה מתעדכנות לאיתים רחוקות מאוד בעיקר עכב עדכוני תשתית פיזית של HOT.
אני כבר מעל חצי שנה עם אותה הכתובת.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

rm1 כתב:אתה יכול להשתמש לדוגמה ב:
https://www.noip.com/free
נרשם, מוריד תוכנה למחשב windows שתמיד דלוק והתוכנה דואגת לעדכן את כתובת ה-IP שלך כל הזמן.
מנסיון שלי הכתובות של HOT לדוגמה מתעדכנות לאיתים רחוקות מאוד בעיקר עכב עדכוני תשתית פיזית של HOT.
אני כבר מעל חצי שנה עם אותה הכתובת.
...
·זה משנה איפה המחשב נמצא? כאילו עם הdvr נמצא בעסק והמחשב שממנו צופים מרחוק זה בבית אז אפשר במחשב בבית שהתוכנה תעבוד שם וזה יהיה תקין? תן לי קצת פרטים צריכים לפתוח פורטים בשביל זה? אם כן אלו פורטים? מה צריכים להגדיר ב dvr שלי בשביל שזה יעבוד?

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

DanielHava כתב:לא מכיר את התחום החינמי....

...
·שאלה קטנה תסתכל בתמונה שפה יש מצלמות מסויימות שהביטרייט שלהם חורג מהמצלמה עצמה זה יכול להוביל לתקיעות ובעיות? ואם כן מה עושים בשביל לשנות? להחליף תמצלמה עצמה?

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

בהוטבוקס יש לך DDNS ושם יש אפשרות לבחור ב NO-IP שזה שרות בחינם, אתה נרשם באתר שלהם, מקבל הוסט ומזין אותו בראוטר ואפליקציות שאתה רוצה לשלוט מרחוק וזה מבטל את הצורך באיפי קבוע

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #20 

@Lior18
·
כיום כבר לא חייבים IP קבוע על מנת לצפות במצלמות מרחוק.
ל- DAHUA למשל, יש פיתרון פשוט הרבה יותר - החיבור למצלמות שלך מבוצע על ידי חיבור לענן החינמי שלהם - פיתרון פשוט ומהיר ללא צורך ב- IP קבוע, או פתיחת פורטים בראוטר..

בנוסף, אין קשר בין איכות המלצמות לצפיה מרחוק בטלפון - יש להגדיר את הסטרים המשני כך שיאפשר צפיה בלייב את בתוכן מוקלט באיכות התואמת את הצפיה בצג של טלפון נייד, שלא דורשת רוחב פס גדול במיוחד.

ולבסוף, במידה ואתה מעוניין לשדרג את המצלמות בעסק, ולהותיר חלק מהאנלוגיות, קיימים פיתרונות של DVR היברידי שמאפשר לך לשדרג את המצלמות בשלבים.

לדעתי קיבלת עד כה יעוץ והתקנה מגורמים לא מיקצועיים שנתנו לך פיתרון שהם מכירים, אולם לא בטוח שזהו הפיתרון המשתלם לך.
שווה לדעתי שתתחיל מבחירת מתקין מקצועי שמכיר הפיתרונות העדכניים, ומשם תתקדם.

בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”