אינטרנט משני (load balancing) דרך הוט + פרטנר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #1 

עם כל הבעיות שיש לי עם נטפליקס אני חושב על הוספת תשתית גיבוי שתשמש גם כ-load balancing.

הראוטר שלי תומך בזה כמובן, וחשבתי שאם כבר אני עושה, אז למה לא להשתמש בתשתית של הוט במקום עוד תשתית של בזק (ככה שיהיה לי גיבוי אמיתי של ממש). האלטרנטיבה לזה היא תשתית פרטנר LTE שאין לי מושג כמה היא תהיה טובה באיזור שלי (מודיעין).

המחשבה היא להכניס תשתית הוט (בעבר ניסיתי אותם לכמה חודשים והיה ממש אחלה אחרי שלפני כמה שנים זה היה זוועה עם מיליון תקלות). אחרי זה חשבתי על פרטנר כ-ISP (ככה שהדבר הכי חשוב לי - נטפליקס, יהיה מכוסה בוודאות).

חשבתי על תשתית של 100 מגה (כמה זה יוצא ב-upload?). האם יש עדיין את הנושא הזה של חייגן מול לא חייגן? כי הרי אני צריך חיבור רשת עם public IP וחייב pppOE או מקבילה.

אם אני מבין נכון, אני תחילה מתאם חיבור הוט ורק אחרי שיש תשתית אני לוקח ISP. האם יש כיום דרישות מיוחדות בשביל שזה יעבוד מעל תשתית של הוט בכדי לקבל כתובת IP חיצונית (שלא ישימו אותו מאחורי NAT?)?

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1857
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #2 

האפלוד של HOT ב 100 מגה מזעזע. 2000Kb לעומת 5000Kb שתקבל ב 200 מגה.
פעם אחרונה שניתקלתי ב NAT היה ב 2015 כאשר הייתי בתשתית בזק עם ספק Hot ו CCC. כאשר עברתי לתשתית HOT הבעיה נפתרה. מסתבר שלחיבור ללא חייגן הם נותנים IP חיצוני אמיתי.

אני כרגע עם הוט כתשתית וספק ללא שום בעיות בנטפליקס.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

אז אולי אני צריך הסבר מעודכן לגבי חייגן מול חיבור ללא חייגן.

מה זה אומר חייגן? זה לא המקבילה של PPPOE עבור כבלים?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

טוב הוחלט ללכת על 200/5 עם הוט.נט וללא חייגן.

ננסה את זה ונראה אם זה יהיה החיבור הראשי או המשני... נראה לי שהראשי.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הייתי בטוח שחייגן להוט מת מהעולם אבל באמת שאין לי מושג.

מי הספק השני שעושה לך בעיות על בזק?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

יש שרשור על זה. מדובר בנטוייז'ן/סלקום.

אני עושה בדיקות כל כמה שעות של fast.com והטווח הזוי - מחצי מגה ועד 44M לפעמים תוך חצי שעה.

כל פתיחת Netflix מלווה בחששות אם אצליח להגיע ל-15M הנדרשים בשביל HDR/4K. לא יכול לחיות עם המתח הזה.

פעם הייתי מחוייב לעבוד עם חיבור עסקי בגלל Fixed IP. כיום יש לי כבר כמה DDNS שמחוברים במקביל וכולם פועלים כראוי. כמו כן, נשבר לי להמתין לבזק שיעלו את קצבי העלאה (3M פשוט לא מספיק לי כשאני רחוק מהבית). אז 200/5 פלוס ה-100/3 ירוצו במקביל ונראה מה יהיה.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני ב fast.com מקבל בין 50 ל 150 מגה רנדומלית ב 5 בדיקות בדקה. אני לא יודע כמה אפשר להסתמך על זה. ב speedtest יש לי 200 קבוע.
מהשרשור השני זה אכן נראה throttling אגרסיבי.
פעם 012 עשו throttling על כל תעבורה של טורנטים, רק שהראתי להם side by side את המהירות שאני מקבל אצלם מול מהירות של ספק אחר על טורנט של ubuntu (זה היה משהו כמו 10 מגה לעומת 0.2) הם הסכימו לנתק אותי. (זה היה בתקופה שהיתה התחיבות וכו')

למה לא להצטרף לספק HOT לשבוע ולראות אם יש שיפור בנטפליקס לפני הכנסת תשתית חדשה לסיפור? מקסימום 20 שקל ירדו לטמיון.
אני מבין שאתה רוצה לשפר את ה upload אבל זה יעזור בכדי להבין אם הבעיה היא בספק.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

ברגע שהטריגר נלחץ (והוא נלחץ) אז אני הולך קדימה full blast. אכן מלהיב אותי לפתור את הבעיה ולקבל גם שדרוג ב-upload. אם היה להם 100M עם 5 up הייתי הולך על זה.

אגב, בדקתי עם המשתמש test של נטויז'ן והתוצאה זהה כך שזה לא משתמש שלי שהוא בעייתי אלא משהו בנטויז'ן שעושה בעיות.

מעניין שלא ראיתי יותר מדי תלונות על הסיפור הזה מאחרים בפורום, הייתי מצפה שאנשים עם חשבון אינטרנט של נטויז'ן / סלקום וצורכים 4K HDR מנטפליקס שיתלוננו יותר.

NeoCortex
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #9 

תעדכן כשהכל יהיה מוכן וצרף תמונות8)
אני כל כך אוהב לראות פוסטים כאלה,
בהצלחה בהתקנה!

Ofer01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #10 

@oferlaor
עופר יש הרבה בעיות עם NETVISION הם בוחרים לטמון את הראש בחול ולא להודות שיש להם בעיה.
(כל מי שמחובר אצלינו בשילוב הנל בבניין סובל מאותה תופעה של חוסר יציבות ובעיקר זחלה מוחלט בשעות הערב, הבוקר סטנדרטי, אחהצ ערב לרב מחפיר)
אני לא יודע מה הסיבה אבל זאת השורה התחתונה שקיבלתי ממישהו בכיר אצלהם. אין להם עניין או יכולת לפתור את הביעה, ובשיא האבסורד הם לא מכירים בכך שיש בעיה למרות הוכחות חותכות. (אגב הפנתי אותם לשירשורים כאן, כניראה שזה לא ממש מעניין אותם)

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #11 

אני לא חושב שזה התעלמות אלא מתוך ידיעה, רוחב פס עולה כסף ולספק אינטרנט זה עולה הרבה מאוד כסף,אז מנסים את כל התכסיסים בספר בשביל לחסוך את הכסף הזה,ראה דוגמא של סלקום TV,בשם החיסכון הם לא משדרים בHD את הערוצים החדשים וזה רק רוחב פס בארץ,רוחב פס לחול עולה הרבה יותר יקר

עופר איזה ראוטר יש לך בשביל לעשות LOAD BALANCING? קח בחשבון שראוטרים ביתיים פשוטים לא באמת יעשו את העבודה כמו שצריך,רצוי משהו רציני שמיועד לשוק העסקי בשביל זה או לחלופין PFSENSE שיעשה אחלה עבודה במחיר שווה לכל נפש

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

קיבלתי אין ספור פניות מסלקום. הם בפירוש לוקחים את זה ברצינות. הם עשו צ'אט עם נטפליקס תוך שימוש בחשבון שלי ויש כאן נסיון אמיתי לפתור את הסוגיה. עם זאת, אין ממש התקדמות שאני יכול לציין - החיבור לא יציב וזה נראה כמו בעיות עומס.

@cobraf

יש לי ראוטר חזק של ASUS, נשחק עם זה ונראה.

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #13 

הראוטר של אסוס שיש לך תומך בDUAL WAN? איזה דגם אם אפשר לשאול?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

@cobraf

נכון AC-RT88U

שלח תגובה