VR-5 חיבור אופטימלי לממיר HOT
שלום,
מאז שרכשתי את הפלזמה ונעזרתי רבות בעזרתכם המקצועית הפכתי למשתתף פסיבי בפורום.
ברצוני לשדרג את איכות החיבורים,כיום אני מחובר בצורה הבסיסית עם כבל SCART TO COMPOSITE
ברצוני לרכוש כבל SCART TO 4RCA-COMPONENT שהבנתי שזה החיבור האנלוגי הטוב ביותר של הנק.
כאשר סקרתי את איזור החיבורים בנק ראיתי 3 מחברים RCA רגילים בצבעים כחול ירוק ועוד צבע שאני לא זוכר ומתחת עוד 3 מחברים שונים במבנה שבכל אחד מהם רשום בהתאמה RGB .
היכן אני אמור לחבר את 4 הפינים של המחבר החדש.
האם יש המלצות ליצרן מסויים של כבלים ומהו מחיר של כבל ברמה סבירה.
שאלה אחרונה, האם התופעה של מריחת צבע במיוחד בתקריב של עור אדם (פנים\גוף) קשור לכבל או שזו תופעה שכיחה בפלזמות.
תודה,
עמית
מאז שרכשתי את הפלזמה ונעזרתי רבות בעזרתכם המקצועית הפכתי למשתתף פסיבי בפורום.
ברצוני לשדרג את איכות החיבורים,כיום אני מחובר בצורה הבסיסית עם כבל SCART TO COMPOSITE
ברצוני לרכוש כבל SCART TO 4RCA-COMPONENT שהבנתי שזה החיבור האנלוגי הטוב ביותר של הנק.
כאשר סקרתי את איזור החיבורים בנק ראיתי 3 מחברים RCA רגילים בצבעים כחול ירוק ועוד צבע שאני לא זוכר ומתחת עוד 3 מחברים שונים במבנה שבכל אחד מהם רשום בהתאמה RGB .
היכן אני אמור לחבר את 4 הפינים של המחבר החדש.
האם יש המלצות ליצרן מסויים של כבלים ומהו מחיר של כבל ברמה סבירה.
שאלה אחרונה, האם התופעה של מריחת צבע במיוחד בתקריב של עור אדם (פנים\גוף) קשור לכבל או שזו תופעה שכיחה בפלזמות.
תודה,
עמית
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
שלום עמית,
1. החיבור היעיל ביותר הוא דרך שימוש במחברי ה-BNC (יש כאלה חמישה). במצב SCART, ארבעה מהם בשימוש. עדיף לרכוש כבל שבצידו האחד SCART ובצידו השני 4 מחברי BNC.
2. אין יבוא מסודר של כבלים כאלה, העולם הדיגיטלי מהשרון מייצרים אותם בעצמם מכבלי SCART מקוריים. חנות HIFI משתמשים בכבל עם 3 יציאות והדבר דורש שימוש בכבל נוסף חיצוני.
3. לגבי המריחה, הדבר דובר בהקשר למסך הזה (תעשה חיפוש) - ניתן לשנות את המצב של המסך (ב-SERVICE MODE) ל- 60HZ וזה עלול לשפר את התמונה. כדאי גם לעבור על כל הפרמטרים של המסך בכדי להוריד פילטרים כמו NOISE REDUCTION שעלולים לגרום גם הם לתופעה.
1. החיבור היעיל ביותר הוא דרך שימוש במחברי ה-BNC (יש כאלה חמישה). במצב SCART, ארבעה מהם בשימוש. עדיף לרכוש כבל שבצידו האחד SCART ובצידו השני 4 מחברי BNC.
2. אין יבוא מסודר של כבלים כאלה, העולם הדיגיטלי מהשרון מייצרים אותם בעצמם מכבלי SCART מקוריים. חנות HIFI משתמשים בכבל עם 3 יציאות והדבר דורש שימוש בכבל נוסף חיצוני.
3. לגבי המריחה, הדבר דובר בהקשר למסך הזה (תעשה חיפוש) - ניתן לשנות את המצב של המסך (ב-SERVICE MODE) ל- 60HZ וזה עלול לשפר את התמונה. כדאי גם לעבור על כל הפרמטרים של המסך בכדי להוריד פילטרים כמו NOISE REDUCTION שעלולים לגרום גם הם לתופעה.
שלום עפר,
תוכל לומר לי בבקשה היכן אני מחבר בפלסמה את ארבעת מחברי ה RCA ?
אני שואל מכוון שאני רוצה לרכוש את הכבל בחו"ל ומעוניין לדעת כיצד המחברים של ה 4 RCA נראים.
בנק יש את המחברים אדום ירוק כחול ומתחתם 3 מחברים שונים ומסיבים יותר שבצדי כל מחבר כתוב RCA בהתאמה ומתחתם עוד זוג מחברים זהים שכתוב ליד אחד HD וליד השני
VD
תודה על העזרה
עמית
תוכל לומר לי בבקשה היכן אני מחבר בפלסמה את ארבעת מחברי ה RCA ?
אני שואל מכוון שאני רוצה לרכוש את הכבל בחו"ל ומעוניין לדעת כיצד המחברים של ה 4 RCA נראים.
בנק יש את המחברים אדום ירוק כחול ומתחתם 3 מחברים שונים ומסיבים יותר שבצדי כל מחבר כתוב RCA בהתאמה ומתחתם עוד זוג מחברים זהים שכתוב ליד אחד HD וליד השני
VD
תודה על העזרה
עמית
- oferlaor
- מנהל

amit,
כאמור, אלה לא מחברי RCA כי אם מחברי BNC (מחברי סיבוב).
אם זכרוני אינו מטעה אותי - אתה מחבר את RGB (המחברים המסיביים) ואת ה-HD.
כאמור, אלה לא מחברי RCA כי אם מחברי BNC (מחברי סיבוב).
אם זכרוני אינו מטעה אותי - אתה מחבר את RGB (המחברים המסיביים) ואת ה-HD.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

עפר שלום,
אני מתנצל מראש שאני מבלבל לך את המוח.
אתמול ראיתי בBEST-BUY את ה VR-5 מחוברת בכניסת הRGB עם 3 מחברי RCA בלבד ולא 4 בחיבור BNC כפי שהמלצת .
כבל SCART TO 3 RCA הוא כבל שכיח וזול משמעותית מה SCART TO 4 BNC שקיים רק בעולם הדיגיטלי ועולה פי 4 מה 3RCA .
א. האם יש אפשרות להשתמש גם ב 3RCA ?
ב. בהנחה שאפשר, האם יש הבדלי איכות בתמונה ?
תודה,
עמית
אני מתנצל מראש שאני מבלבל לך את המוח.
אתמול ראיתי בBEST-BUY את ה VR-5 מחוברת בכניסת הRGB עם 3 מחברי RCA בלבד ולא 4 בחיבור BNC כפי שהמלצת .
כבל SCART TO 3 RCA הוא כבל שכיח וזול משמעותית מה SCART TO 4 BNC שקיים רק בעולם הדיגיטלי ועולה פי 4 מה 3RCA .
א. האם יש אפשרות להשתמש גם ב 3RCA ?
ב. בהנחה שאפשר, האם יש הבדלי איכות בתמונה ?
תודה,
עמית
- oferlaor
- מנהל

amit,
חיבור ה-BNC יכול לעבוד ב-4 שיטות שונות (ניתן לקנפג את זה דרך התפריטים). אם יש רק 3 כניסות, סימן שהמכשיר מקבל קומפוננט.
אתה מוזמן לרכוש כבל של 3 גידים ואח"כ להשתמש בו בתור קישוט.
א. כן, אבל עדיין תזדקק לעוד כבל נפרד בשביל האות הקומפוזיט - כך שזה לא מומלץ.
לגבי רכישת הכבל, ניתן לרכוש בהייפיי גם את הכבל (אם כי פעם אחרונה ששמעתי, לא היה להם במלאי).
חיבור ה-BNC יכול לעבוד ב-4 שיטות שונות (ניתן לקנפג את זה דרך התפריטים). אם יש רק 3 כניסות, סימן שהמכשיר מקבל קומפוננט.
אתה מוזמן לרכוש כבל של 3 גידים ואח"כ להשתמש בו בתור קישוט.
א. כן, אבל עדיין תזדקק לעוד כבל נפרד בשביל האות הקומפוזיט - כך שזה לא מומלץ.
לגבי רכישת הכבל, ניתן לרכוש בהייפיי גם את הכבל (אם כי פעם אחרונה ששמעתי, לא היה להם במלאי).
oferlaor כתב:חיבור ה-BNC יכול לעבוד ב-4 שיטות שונות (ניתן לקנפג את זה דרך התפריטים). אם יש רק 3 כניסות, סימן שהמכשיר מקבל קומפוננט....
אפשר הרי לחבר לו שלוש כניסות של rgb וסינכרון (מה שאמור להיות החיבור הרביעי) לבצע דרך כבל נפרד של קומפוזיט.
ככה אני עובד למרות שיש לי כבל של 4 בגלל שהסינכרון דרכו לא עובד טוב.
מבחינת rca או bnc זה בסך-הכל מחבר ויש מתאמים אז אני לא מבין מה הבעיה.
מה שהוא ראה בבסט-ביי היה חיבור דומה למה שהוא צריך פשוט עם מחברי rca במקום bnc (ומתאמים כנראה) וכבל נפרד לסינכרון.
- oferlaor
- מנהל

NMP,
נכון, אבל זה לא תמיד עובד (לא בכל ממיר). נתקלתי בעבר במקרים שבהם חיבור נפרד כזה לא עבד טוב בגלל DELAY קטן שהיה בקו הקומפוזיט החיצוני. מכיוון שהקו הזה משרת כחיבור סינכרון זה גרם לצרות גדולות (זה היה בבדיקת ההשוואה שערכנו אצל חיים עם הרבה סוגי ממירים).
נכון, אבל זה לא תמיד עובד (לא בכל ממיר). נתקלתי בעבר במקרים שבהם חיבור נפרד כזה לא עבד טוב בגלל DELAY קטן שהיה בקו הקומפוזיט החיצוני. מכיוון שהקו הזה משרת כחיבור סינכרון זה גרם לצרות גדולות (זה היה בבדיקת ההשוואה שערכנו אצל חיים עם הרבה סוגי ממירים).