נקודות אינטרנט נוספות - בזק. איך?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
shays10 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום :)

אני עובר דירה בקרוב (שכורה), ואחד שהדברים שהכי הדאיגו אותי (יותר מהאם יש מים זורמים בכיור) זה היכן ממוקמת נקודת האיטנרנט של בזק. לצערי, היא ממוקמת בחדר האוכל, כך שאאלץ להתחבר בwifi למכשירים בסלון (פלייסטיישן וסלקום טיוי) ולחדר העבודה (מחשב נייד שמשמש למשחקי רשת). כמובן שאני מעדיף להתחבר בצורה קווית.

המטרה היא לבטל את הנקודה בחדר האוכל וליצור 2 נקודות קווית בסלון ובחדר העבודה. האם זה אפשרי? כי לפי הבנתי המועטה אני לא צריך נקודת אינטרנט נוספת (שאפשר לחבר אליה ראוטר או מודם של בזק) אלא נקודה שיוצאת ממנה כבל רשת.

איך לתקוף את הסוגיה?

(מתיחת כבלים יאלצו אותי לקדוח מחדר אחד לחדר נוסף + מתיחת כבל על גבי הפנלים..אם אין ברירה אז נלך לכיוון הזה אבל אשמח לשמוע אופציות נוספות)

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

ראשית חשוב להבין שלא ניתן לחבר שני מודמים לקו בזק. נקודת טלפון\אינטרנט נוספת אפשר להזמין מבזק בתשלום כלשהו, ואפשר להתקין לבד עי פיצול החוטים מהנקודה הקיימת. כמובן שאפשר גם להשאר עם אותה הנקודה ולחבר אליה מודם\ראוטר ואז להסתדר עם וי פיי או העברת כבלי רשת למכשירים...

shays10 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

תוכל להרחיב מה הכוונה ב״פיצול החוטים״ מהנקודה הקיימת? בנוסף, האם זאת משימה לטכנאי בזק או לחשמלאי?

viper83
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #4 

אם אתה יודע להישתמש במברג זה ממש לא בעיה, אתה צריך כבל טלפון וכל דרך שנוחה לך להריץ אותו בפנלים כמו שרשמת. צד אחד אתה מחבר בתוך הנקודה הקיימת ובצד השני אתה מחבר שקע טלפון חדש. מדובר בסך הכל ב-2 חוטים לחבר בעזרת מברג.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

shays10 כתב:תוכל להרחיב מה הכוונה ב״פיצול החוטים״ מהנקודה הקיימת? בנוסף, האם זאת משימה לטכנאי בזק או לחשמלאי?
...
·

זה לא מצריך חשמלאי. טכנאי בזק יעשה את זה בתשלום. צריך לרכוש כבל טלפון, לפתוח את השקע הקיים. לחשוף חוט כחול ולבן ללא חשיפת הבידוד שלהם. הם אמורים להחליק לתוך חריצים בשקה מאחור במקביל לחוטים המחוברים או לחריצים שכנים מגושרים. אפשר לבדוק עם מד רציפות. ההכנסה לחריצים כבר חושפת את דיגי האלומניום אוטומטית... במחשבה שנייה, אולי זה באמת לא יהיה פשוט עבורך אם אין לך מושג מהיכן להתחיל.. תנסה למצוא חבר שעשה את זה בעבר...

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”