הבדלים בזמני משלוח מאמזון בין STANDARD ל-EXPEDITED?
מניסיוני זה אותו משלוח עם אי פרסל רק יותר יקר
לא...
לפי ההגדרה סטנדרט זה כ 4 שבועות לפי ההערכה שלהם (הערכה, מקסימום יכול להיות יותר מזה), Expedited מוערך בשבועיים שלושה ו Priority זה שבוע - עשרה ימים.
אלי לרוב מגיע מהר יותר מהמוצהר. בין הזול והבינוני לא ממש ראיתי הבדלים משמעותיים בזמנים, והיקר 2-4 ימים לרוב.
לפי ההגדרה סטנדרט זה כ 4 שבועות לפי ההערכה שלהם (הערכה, מקסימום יכול להיות יותר מזה), Expedited מוערך בשבועיים שלושה ו Priority זה שבוע - עשרה ימים.
אלי לרוב מגיע מהר יותר מהמוצהר. בין הזול והבינוני לא ממש ראיתי הבדלים משמעותיים בזמנים, והיקר 2-4 ימים לרוב.
·BUGY כתב:המלוח הזול הוא המועדף כי זה דואר ישראל בסוף ולא איזה בחרת שילוח שתכניס את המוצר שלך בכוח למכס כדי לעשות עוד כסף מאמזון. זה גם אומר שלא תקבל החזר על מסים, אם יהיה....
גם הזול עובר שחרור מסודר, זה לא דואר רגיל שנבדק רק מדגמית.
מזמן עברו הימים בהם הייתי מקבל החזרים על חצי מההזמנות.
אני חושב שבשנה וחצי האחרונות לא קיבלתי פעם אחת מתוך עשרות הזמנות החזר מס שלא הגיע לי.
זה שהפריט מתחת לרף המכס לא אמור להשפיע על מהירות ההגעה.
אתה רוצה מהר תזמין משלוח מהיר...
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·לא מסכים איתך. הזול זה דואר שליחים רגיל ולא חברת שילוח. מה שכן, גם אני מקבל פחות ופחות החזרי מס...Nemesis כתב:·......
גם הזול עובר שחרור מסודר, זה לא דואר רגיל שנבדק רק מדגמית.
מזמן עברו הימים בהם הייתי מקבל החזרים על חצי מההזמנות.
אני חושב שבשנה וחצי האחרונות לא קיבלתי פעם אחת מתוך עשרות הזמנות החזר מס שלא הגיע לי.
זה שהפריט מתחת לרף המכס לא אמור להשפיע על מהירות ההגעה.
אתה רוצה מהר תזמין משלוח מהיר......
- BUGY
- חבר מכור קשה

·תעדכן.yonyz כתב:יאללה, הזמנתי EXPEDITED, כולה 20 שקל הבדל. לא ננסה, לא נדע....
הבעיה היא לא ההגע לארץ אלה מה קורה פה. ישראל היא הגורם האיטי בתהליך. מנסיון שלי, זה מזרז את המשלוח אבל לפעמים ביום או יומיים, לא כזה כריטי כשמדברים על שבוע פלוס מינוס...
·BUGY כתב:·לא מסכים איתך. הזול זה דואר שליחים רגיל ולא חברת שילוח. מה שכן, גם אני מקבל פחות ופחות החזרי מס............
גם הזול וגם הבינוני זה דואר שליחים בד"כ, אבל זה לא קשור.
היבוא לארץ מתבצע ע"י i-parcel בד"כ, ומשוחרר על ידי ups או געש. זה לא נשלח מחול בדואר ולפיכך לא עובר במסלול של הדואר אלא במסלול של חברות שילוח. אחרי שמגיע לארץ ומשוחרר נמסר לדואר שליחים.
דווקא דואר שליחים מעבירים לי אליי חבילות בערך יומיים-שלושה אחרי שזה נקלט במכס. לאמזון לוקח כשבוע להכניס את זה לארץ (3 ימים להוציא משלוח ועוד 3 ימים עד שזה מגיע למכס). בכל מקרה זה עט לטאבלט ללימודים, ה"ישן" (כולה בן 10 ימים) הפסיק לעבוד אז זה די לחוץ לי.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אתה מסתמך על הרישום הכוזב באתר של דואר ישראל?yonyz כתב:דווקא דואר שליחים מעבירים לי אליי חבילות בערך יומיים-שלושה אחרי שזה נקלט במכס. לאמזון לוקח כשבוע להכניס את זה לארץ (3 ימים להוציא משלוח ועוד 3 ימים עד שזה מגיע למכס). בכל מקרה זה עט לטאבלט ללימודים, ה"ישן" (כולה בן 10 ימים) הפסיק לעבוד אז זה די לחוץ לי....
אמזון מוציא משלוח ממש מהר. לרוב זה הרבה פחות משלושה ימים. היה לי מקרה שהמשלוח יצא תוך שעתיים!
תסתכל על המדבקות, על הרישום שעל הקופסה לגבי התאריך, איפה זה עובר וכדומה ואז תראה שהחבילה שלך לרוב מבלה בארץ עוד איזה יום או יומיים אקסטרה ופחות בארה"ב ממש שדואר ישראל רוצה שתאמין.
·המשלוח הזול לא תמיד נשלח באמצעות דואר ישראל. חבילה שהזמנתי ב-27.11 נשלחה עם GEODIS והגיעה עם שליח של Boxit עד הבית (והגיעה ב12.12, זמן מצוין בהתחשב בעומסי דצמבר ובכלל). אין באמאזון אף שיטת משלוח המבטיחה נתיב קבוע. משלוחי ה-Standard שלי כבר הגיעו עם Boxit, עם שליח של דואר ישראל וגם כדואר רשום שהיה עליי לאסוף מהסניף. ה-Expedited הגיעו לרוב עם i-parcel, אם כי בתרחיש של משלוח שמתעכב לצאת, אמאזון לעתים משדרגת את המשלוח ללא תשלום נוסף. ב-Priority אתה יכול ליפול על DHL, FedEx, UPS וכדומה.BUGY כתב:המלוח הזול הוא המועדף כי זה דואר ישראל בסוף ולא איזה בחרת שילוח שתכניס את המוצר שלך בכוח למכס כדי לעשות עוד כסף מאמזון. זה גם אומר שלא תקבל החזר על מסים, אם יהיה....
@BUGY
·
לא, אני מסתמך על המייל של אמזון שאומר שהמשלוח יצא ושנשלח אליי לרוב כ-3 ימים לאחר ביצוע הזמנה. כמו כן בסטטוס של אמזון רואים שהחבילה מטיילת בכמה מדינות בארהב לפני הטיסה לארץ, ומהרגע שהמספר מעקב של דואר ישראל מראה שחרור מהמכס, לוקח יומיים-שלושה לקבלת המוצר.
·
לא, אני מסתמך על המייל של אמזון שאומר שהמשלוח יצא ושנשלח אליי לרוב כ-3 ימים לאחר ביצוע הזמנה. כמו כן בסטטוס של אמזון רואים שהחבילה מטיילת בכמה מדינות בארהב לפני הטיסה לארץ, ומהרגע שהמספר מעקב של דואר ישראל מראה שחרור מהמכס, לוקח יומיים-שלושה לקבלת המוצר.
@yonyz
ואתה צודק. רוב החבילות עוברות מסלול בתוך ארה"ב בין Hub-ים של חברות השילוח השונות לשם מיון לפני יציאה מהמדינה. מדובר בתהליך שמנותק מאמאזון עצמה ולא זכורה לי חברה שמשנעת חבילות מהסניף המקומי אליו הן הגיעו, בין אם מדובר בחברות "פרימיום" בתשלום גבוה כגון DHL ובין אם מדובר בשירות דואר האמריקני (USPS), ההבדל ביניהן טמון בזמן שלוקח להן לעשות את הטיול הזה.
בנוגע לדואר ישראל, היומרה שלהם בכל אופן הייתה לשפר את חוויית הקניות המקוונות כשנפתח מרכז ה-eCommerce במודיעין. עד עתה, גם מהפידבקים שהתקבלו ע"י ישראלים, שמטבעם הם עם תובעני עד כדי חוצפה, יש קיצור משמעותי בזמני המשלוח וגם שיפור מסויים במעקב המקוון שהם מספקים. חוץ מזה שלרוב הם לא מספקים את מספר המעקב בעצמם, מהרגע שיש לך אותו ביד אתה כבר הרבה פחות באפלה בהשוואה למצב שהיה בשנים עברו. גם תהליכים חיוביים צריך לציין, מה שנקרא to give credit where credit is due.
למרות זאת, בהיבט של מהירות המשלוח אין עדיין תחרות אמיתית בין חבילה שנשלחת Standard ומגיעה אליך דרך דואר ישראל ובין משלוחים באמצעות החברות היותר יקרות. ב-90% מהמקרים גם השחרור מהמכס יהיה יעיל ומהיר הרבה יותר בלי קשר לסכום בו הזמנת. כל מי שטוען אחרת כנראה לא חווה מספיק את השלכות הקשר הגורדי בין דואר ישראל ובין המכס.
ואתה צודק. רוב החבילות עוברות מסלול בתוך ארה"ב בין Hub-ים של חברות השילוח השונות לשם מיון לפני יציאה מהמדינה. מדובר בתהליך שמנותק מאמאזון עצמה ולא זכורה לי חברה שמשנעת חבילות מהסניף המקומי אליו הן הגיעו, בין אם מדובר בחברות "פרימיום" בתשלום גבוה כגון DHL ובין אם מדובר בשירות דואר האמריקני (USPS), ההבדל ביניהן טמון בזמן שלוקח להן לעשות את הטיול הזה.
בנוגע לדואר ישראל, היומרה שלהם בכל אופן הייתה לשפר את חוויית הקניות המקוונות כשנפתח מרכז ה-eCommerce במודיעין. עד עתה, גם מהפידבקים שהתקבלו ע"י ישראלים, שמטבעם הם עם תובעני עד כדי חוצפה, יש קיצור משמעותי בזמני המשלוח וגם שיפור מסויים במעקב המקוון שהם מספקים. חוץ מזה שלרוב הם לא מספקים את מספר המעקב בעצמם, מהרגע שיש לך אותו ביד אתה כבר הרבה פחות באפלה בהשוואה למצב שהיה בשנים עברו. גם תהליכים חיוביים צריך לציין, מה שנקרא to give credit where credit is due.
למרות זאת, בהיבט של מהירות המשלוח אין עדיין תחרות אמיתית בין חבילה שנשלחת Standard ומגיעה אליך דרך דואר ישראל ובין משלוחים באמצעות החברות היותר יקרות. ב-90% מהמקרים גם השחרור מהמכס יהיה יעיל ומהיר הרבה יותר בלי קשר לסכום בו הזמנת. כל מי שטוען אחרת כנראה לא חווה מספיק את השלכות הקשר הגורדי בין דואר ישראל ובין המכס.