2 מערכות קולנוע ביתי בהשוואה
כרגע הוצעו לי 2 דגמים, שהם:
klipsch synergy 5.1+pioneer vsx 814
wharfdale diamond 9 5.1 +marantz sr4500
שמעתי את 2 המערכות, ולדעתי שניהן מצויינות... המערכות בעיקר לקולנוע ביתי.
אני קצת בכיוון הקליפש בגלל האחוריים הבי-פולריים, שמושכים אותי מאיזושהי סיבה...
איזו מערכת לדעתכם טובה יותר?
klipsch synergy 5.1+pioneer vsx 814
wharfdale diamond 9 5.1 +marantz sr4500
שמעתי את 2 המערכות, ולדעתי שניהן מצויינות... המערכות בעיקר לקולנוע ביתי.
אני קצת בכיוון הקליפש בגלל האחוריים הבי-פולריים, שמושכים אותי מאיזושהי סיבה...
איזו מערכת לדעתכם טובה יותר?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אממ... לפי מה שהבנתי מהמוכר, גם מהאמצע יוצא סאונד... אגב שמעתי את המערכת בעולם הדיגיטלי... הוא אמר שאין שום בעיה להתקין על אותו הקיר, ובחנות 2 הבי פולריים היו תלויים בכלל על התקרה.
אגב, אם מותר להוסיף, סוף סוף החלטתי לגבי הפלזמה, ואני הולך על הMVE1.
אגב, אם מותר להוסיף, סוף סוף החלטתי לגבי הפלזמה, ואני הולך על הMVE1.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
תודה
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=32413
זה הרמקול המדובר, ואני די בטוח שזה בי פולרי לא?
לגבי ההנחה שלי שגם מהאמצע יוצא סאונד, אז אני די בטוח שעשיתי את ההנחה הזאת בעצמי, ולא הם אמרו לי
אז אני זה שטועה כנראה...
אבל מה שכן, הבהירו שאין שום בעיה לתלות אותם מ2 צידי אותו הקיר.
בכל מקרה, איזו מהמערכות היית ממליץ יותר?
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=32413
זה הרמקול המדובר, ואני די בטוח שזה בי פולרי לא?
לגבי ההנחה שלי שגם מהאמצע יוצא סאונד, אז אני די בטוח שעשיתי את ההנחה הזאת בעצמי, ולא הם אמרו לי
אבל מה שכן, הבהירו שאין שום בעיה לתלות אותם מ2 צידי אותו הקיר.
בכל מקרה, איזו מהמערכות היית ממליץ יותר?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אז כולם צדקו, כי זה פשוט לא רמקול בי פולרי אמיתי, שים לב שיש דרייבר שפונה קדימה.
אני לא הייתי ממליץ כי פשוט לא שמעתי אף אחת מהמערכות בחדר המדובר....מה גם שאין לנו בטוח אותו טעם.
קנה את זו שנשמעת לך טוב יותר או נראית לך טוב יותר או זולה יותר...
אני לא הייתי ממליץ כי פשוט לא שמעתי אף אחת מהמערכות בחדר המדובר....מה גם שאין לנו בטוח אותו טעם.
קנה את זו שנשמעת לך טוב יותר או נראית לך טוב יותר או זולה יותר...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
MartinHSabag כתב:אבל לא ככה מתקינים רמקולים בי-פולריים...![]()
רמקולים בי-פולריים צריכים להיות מותקנים על קירות מקבילים לאוזני המאזין, כאשר מרכז הרמקול הבי-פולרי (איזור ה-NULL) מכוון ישירות לאוזן....
MartinHSabag,
רמקולים מסוג dipole רצוי למקם אותם מצידי המאזין - קירות נגדיים (הדרייברים out of phase).
רמקולים מסוג bipole רצוי למקם אותם מאחורי המאזין - אותו קיר (הדרייברים in phase).
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 20/07/2005 10:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
sunny_jim,
זה לא עניין של קונצנזוס, זה תלוי איך הקונפיגורציה של הרמקולים שלך (5.1, 7.1) ואיך זה בדיוק מתלבש על הקירות.
leshets,
טכנית, ביפולרים ודיפולריים דומים מאוד (ההבדל הוא בפאזה בין הרמקולים). ההבדל בינהם לבין רמקולים רגילים היא שיש לך כמה ממברנות (בד"כ שניים) שמפיקות את אותו צליל בפאזה זהה (או הפוכה). הדבר גורם לצליל לא ממוקד. בניגוד לרמקול רגיל שבו אתה יכול לעצום את העיניים ולהצביע היכן מונח הרמקול - עם רמקול מסוגים אלה אתה רק יודע שזה מצד שמאל שלך, אבל קשה לך לדעת היכן בדיוק הם ממוקמים.
לי יש רמקולים אחוריים ביפולריים כפולים (שני סטים שמופנים הצידה ושניים למעלה ולמטה). ההבדל בין אלה לרמקולים ביפולריים רגילים הוא דרמטי. לדעתי אלה רמקולים אידאליים כאחוריים ל-5.1. עבור 7.1 כדאי לשים דיפולריים בצדדים ואו רמקולים רגילים או ביפולריים באחוריים. כאמור, זו העדפה שלי ורבים מאוד בארץ ובעולם אוהבים 5 רמקולים זהים עם רמקולים רגילים בכל הנקודות.
זה לא עניין של קונצנזוס, זה תלוי איך הקונפיגורציה של הרמקולים שלך (5.1, 7.1) ואיך זה בדיוק מתלבש על הקירות.
leshets,
טכנית, ביפולרים ודיפולריים דומים מאוד (ההבדל הוא בפאזה בין הרמקולים). ההבדל בינהם לבין רמקולים רגילים היא שיש לך כמה ממברנות (בד"כ שניים) שמפיקות את אותו צליל בפאזה זהה (או הפוכה). הדבר גורם לצליל לא ממוקד. בניגוד לרמקול רגיל שבו אתה יכול לעצום את העיניים ולהצביע היכן מונח הרמקול - עם רמקול מסוגים אלה אתה רק יודע שזה מצד שמאל שלך, אבל קשה לך לדעת היכן בדיוק הם ממוקמים.
לי יש רמקולים אחוריים ביפולריים כפולים (שני סטים שמופנים הצידה ושניים למעלה ולמטה). ההבדל בין אלה לרמקולים ביפולריים רגילים הוא דרמטי. לדעתי אלה רמקולים אידאליים כאחוריים ל-5.1. עבור 7.1 כדאי לשים דיפולריים בצדדים ואו רמקולים רגילים או ביפולריים באחוריים. כאמור, זו העדפה שלי ורבים מאוד בארץ ובעולם אוהבים 5 רמקולים זהים עם רמקולים רגילים בכל הנקודות.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני אוסיף למה שעפר אמר, המטרה היא להפוך את הסאונד שבא מאחור לפחות "ממוקד" מה שנותן יותר אמביינט.
העיניין הוא שברוב האולפנים לא עורכים את המיקס לרמוקלים כאלה אלא לרמקולים רגילים.
במוסיקה רב ערוצית, אף פעם לא עורכים לרמקולים כאלו.
בסופו של דבר, גם פה זה עיניין של טעם והעדפה אישית.
העיניין הוא שברוב האולפנים לא עורכים את המיקס לרמוקלים כאלה אלא לרמקולים רגילים.
במוסיקה רב ערוצית, אף פעם לא עורכים לרמקולים כאלו.
בסופו של דבר, גם פה זה עיניין של טעם והעדפה אישית.
האם ברגע שיש רמקול שמפיק צליל בשתי פאזות הפוכות זה לא גורם לצליל להעלם? אם זכור לי נכון יש איזה תאוריה שאומרת ששני צלילים בתדירות זהה המושמעים בפאזות הפוכות מבטלים אחד את השני, יש משהו כזה לא? (לא בשביל זה יש את מכוון הפאזה בסאב כדי שהצלילים בתדרים המשותפים לסאב ולקדמיים יבטלו אחד את השני על מנת למנוע מצב שבו הסאב והקדמיים מפיקים צלילים באותם תדירויות כלומר החיתוך לא מדויק ?)
.
מיכאל .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
סבבה עד כאן הבנתי, אבל זו המטרה של הרמקולים הביפולרים, אז מה העניין ברמקולים דיפולרים (הצליל משנה את הפאזה אחרי הפגיעה בקיר? אחרת עדיין יהיה ביטול לא?).
(האמתי שאני עדיין במכניקה).
תאמין לי אם המרצה שלי לפיזיקה היה חבר בפורום אני כבר מזמן הייתי עובד בזבלleshets, זו לא רק תאוריה, אלה פיזיקה בסיסית......
מיכאל .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: