לא מרוצה מלפטופ שקניתי ורוצה להחזיר - מה עושים?
אהלן,
קניתי לפני יומיים לפטופ יקר ממש.
בדיעבד גיליתי שאינו מתאים לי.
הבעיה הייתה שרק אחרי שפתחתי אותו והשתמשתי בו במשך יום אחד, הבנתי את זה.
לפני שקניתי בדקתי כל מה שאפשר.
לצערי הוא נקנה בחנות פיזית ולא בעסקת מכר מרחוק, כך שאני לא יודע איך ניתן להחזירו ולהזדכות עליו.
הודעתי לחנות והם אמרו לי שאין להם איך לעזור לגבי זה כי ברגע שהמחשב הודלק זה אבוד מבחינת החזרה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי כי אני ממש מבואס ורוצה לפתור את הבעיה לפני שיעברו 14 יום.
תודה רבה!
קניתי לפני יומיים לפטופ יקר ממש.
בדיעבד גיליתי שאינו מתאים לי.
הבעיה הייתה שרק אחרי שפתחתי אותו והשתמשתי בו במשך יום אחד, הבנתי את זה.
לפני שקניתי בדקתי כל מה שאפשר.
לצערי הוא נקנה בחנות פיזית ולא בעסקת מכר מרחוק, כך שאני לא יודע איך ניתן להחזירו ולהזדכות עליו.
הודעתי לחנות והם אמרו לי שאין להם איך לעזור לגבי זה כי ברגע שהמחשב הודלק זה אבוד מבחינת החזרה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי כי אני ממש מבואס ורוצה לפתור את הבעיה לפני שיעברו 14 יום.
תודה רבה!
ה 14 יום מתייחס למוצר שלא נפתח וחובר לחשמל.
http://www.kolzchut.org.il/he/ביטול_עסקה_צרכנית
אתה כבר פתחת,
חיברת לחשמל,
הגדרת את הוינדוס (השפה) או התקנת מערכת הפעלה אם זה הגיע בלי, שיחקת איתו.
המצב שלך הוא רק רצון טוב של החנות.
החוק לא לטובתך.
הם יצטרכו למכור אותו כמחודש, מתצוגה או עודפים...
והם כבר אמרו לך שזה בעייתי מבחינתם.
http://www.kolzchut.org.il/he/ביטול_עסקה_צרכנית
אתה כבר פתחת,
חיברת לחשמל,
הגדרת את הוינדוס (השפה) או התקנת מערכת הפעלה אם זה הגיע בלי, שיחקת איתו.
המצב שלך הוא רק רצון טוב של החנות.
החוק לא לטובתך.
הם יצטרכו למכור אותו כמחודש, מתצוגה או עודפים...
והם כבר אמרו לך שזה בעייתי מבחינתם.
נערך לאחרונה על ידי b2k ב 15/12/2017 0:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
דרך אגב,
למה הוא אינו מתאים לך, אחרי שעשית את כל הבדיקות לפני הקניה, ובחרת בו?
מה לא טוב בו שגילית רק אחרי הקניה?
למה הוא אינו מתאים לך, אחרי שעשית את כל הבדיקות לפני הקניה, ובחרת בו?
מה לא טוב בו שגילית רק אחרי הקניה?
אם הרכישה נעשית דרך האינטרנט או אפילו טלפון אז:
http://www.kolzchut.org.il/he/ביטול_עסקת_מכר_מרחוק
כלומר אם אני מבין נכון, גם אם המוצר נפתח אפשר להחזיר תוך 14 יום.
במקרה שלי, המוצר עצמו לא היה פיזית בחנות כשקניתי אלא הלכתי לשלם בחנות ואז למרחת לאסוף מהמחסנים.
האם זה הופך את העסקה ל"עסקה מרחוק"?
זה פשוט הלפטופ הראשון שלי ואף פעם לא עבדתי עם לפטופ כך שלא ידעתי מה לחפש.
הלכתי על חומרה מאוד טובה אבל השימוש היום יומי והיוזר אקספיריינס זוועתי בשבילי.
וזה דבר שאי אפשר להבין ולהתרשם ממנו לפני שמפעילים את המחשב....
זה לא דגם שיש בתצוגות, לא החזקתי אותו או נגעתי בו לפני כן.
מה שמפריע לי בו:
המקלדת לא נוחה לי בעליל.
וגם הטאצ' פאד. אפילו אחרי ששיחקתי בהגדרות.
המאוורר מרעיש. אבל הבנתי שככה זה בדגם הזה.
הוא מרגיש לי מאוד עדין מצד אחד ומסורבל לשימוש יום יומי מצד שני.
הסוללה מחזיקה מעט מדי זמן.
קשה לי מאוד לנייד אותו גם בגלל המידות שלו (15.6 גדול מהרגיל) וגם בכלל המשקל שלו. (2.85 ק"ג)
גם שמתי לב שיש כל מיני תקיעויות במהירות תגובה, ומדובר ב-SSD PCIE M2!!!!
לתקיעויות שמתי לב בשלב מאוחר יחסית. המחשב עם חומרה פסיכית כך שזה מוזר.
המחשב הנייח שלי עם חומרה הרבה פחות טובה והתגובה שלו מהירה בהרבה והעבודה חלקה הרבה יותר מהלפטופ.
מה אפשר לעשות במצב כזה? לא בא לי להיתקע כמה שנים עם מחשב שלא פרקטי בשבילי.
כמו שאמרתי, זו הפעם הראשונה שאני קונה לפטופ. והוא בכלל לא זול ככה שהבאסה גדולה יותר.
אני לא חושב שהחנות צריכה לספוג את זה, אבל אין איזו מדיניות של היצרן שיכולה לעזור לי פה?
מה זה כל המחשבים המחודשים שמסתובבים בשוק אם לא כאלו שמישהו השתמש בהם והתחרט???
(לפי מה שאני מבין...)
http://www.kolzchut.org.il/he/ביטול_עסקת_מכר_מרחוק
כלומר אם אני מבין נכון, גם אם המוצר נפתח אפשר להחזיר תוך 14 יום.
במקרה שלי, המוצר עצמו לא היה פיזית בחנות כשקניתי אלא הלכתי לשלם בחנות ואז למרחת לאסוף מהמחסנים.
האם זה הופך את העסקה ל"עסקה מרחוק"?
זה פשוט הלפטופ הראשון שלי ואף פעם לא עבדתי עם לפטופ כך שלא ידעתי מה לחפש.
הלכתי על חומרה מאוד טובה אבל השימוש היום יומי והיוזר אקספיריינס זוועתי בשבילי.
וזה דבר שאי אפשר להבין ולהתרשם ממנו לפני שמפעילים את המחשב....
זה לא דגם שיש בתצוגות, לא החזקתי אותו או נגעתי בו לפני כן.
מה שמפריע לי בו:
המקלדת לא נוחה לי בעליל.
קשה לי מאוד לנייד אותו גם בגלל המידות שלו (15.6 גדול מהרגיל) וגם בכלל המשקל שלו. (2.85 ק"ג)
המחשב הנייח שלי עם חומרה הרבה פחות טובה והתגובה שלו מהירה בהרבה והעבודה חלקה הרבה יותר מהלפטופ.
מה אפשר לעשות במצב כזה? לא בא לי להיתקע כמה שנים עם מחשב שלא פרקטי בשבילי.
כמו שאמרתי, זו הפעם הראשונה שאני קונה לפטופ. והוא בכלל לא זול ככה שהבאסה גדולה יותר.
אני לא חושב שהחנות צריכה לספוג את זה, אבל אין איזו מדיניות של היצרן שיכולה לעזור לי פה?
מה זה כל המחשבים המחודשים שמסתובבים בשוק אם לא כאלו שמישהו השתמש בהם והתחרט???
(לפי מה שאני מבין...)
@Jonny123
לא קראתי את הקישור שהבאת, אבל קראתי את החוק בעבר ולא אמור להיות הבדל בין עסקת מכר מרחוק לבין קנייה בחנות פיזית.
מכיוון שמדובר על מוצר חשמלי, החוק אומר ש14 יום לא חלים אם פתחת את המוצר וחיברת אותו לחשמל...
החוק לא לטובתך, אבל עדיין אפשר לנסות לגייס את השירותיות של החנות...
לכן, יש לך 2 אופציות:
1. ללכת לחנות ולנסות לשכנע אותם לעסקת טרייד אין- תחזיר להם את המחשב ותקבל חדש. אם לא הולך, תנסה להציע להוסיף עוד קצת כסף לקבל מחשב אחר או לקבל מחשב עם פחות ביצועים אבל שיותר מתאים לך.
2. לנסות למכור את המחשב כיד שניה. קח בחשבון שתפסיד לא מעט למרות שהמחשב די חדש (לפחות 20%-30% מהמחיר שקנית, אלא עם השגת אותו בהנחה משמעותית ממחיר השוק).
נ.ב.
אולי כדאי שתפרסם קצת יותר פרטים, על החנות שקנית ממנה ועל החברה שמייצרת את המחשב והדגם שלו.
היו פה כמה מקרים שיוזרים בפורום עזרו או ניסו לעזור לאנשים עם בעיות דומות לשלך..
לא קראתי את הקישור שהבאת, אבל קראתי את החוק בעבר ולא אמור להיות הבדל בין עסקת מכר מרחוק לבין קנייה בחנות פיזית.
מכיוון שמדובר על מוצר חשמלי, החוק אומר ש14 יום לא חלים אם פתחת את המוצר וחיברת אותו לחשמל...
החוק לא לטובתך, אבל עדיין אפשר לנסות לגייס את השירותיות של החנות...
לכן, יש לך 2 אופציות:
1. ללכת לחנות ולנסות לשכנע אותם לעסקת טרייד אין- תחזיר להם את המחשב ותקבל חדש. אם לא הולך, תנסה להציע להוסיף עוד קצת כסף לקבל מחשב אחר או לקבל מחשב עם פחות ביצועים אבל שיותר מתאים לך.
2. לנסות למכור את המחשב כיד שניה. קח בחשבון שתפסיד לא מעט למרות שהמחשב די חדש (לפחות 20%-30% מהמחיר שקנית, אלא עם השגת אותו בהנחה משמעותית ממחיר השוק).
נ.ב.
אולי כדאי שתפרסם קצת יותר פרטים, על החנות שקנית ממנה ועל החברה שמייצרת את המחשב והדגם שלו.
היו פה כמה מקרים שיוזרים בפורום עזרו או ניסו לעזור לאנשים עם בעיות דומות לשלך..
·יש הבדל משמעותי. במכר מרחוק אפשר לבטל עסקה בתקופת ה 14 יום גם אם המוצר נפתח, חובר לחשמל, פעל 24 שעות במשך 13 יום וכו'.הקרנף כתב:@Jonny123
לא קראתי את הקישור שהבאת, אבל קראתי את החוק בעבר ולא אמור להיות הבדל בין עסקת מכר מרחוק לבין קנייה בחנות פיזית....
במידה ואתה רוצה להחזיר את המוצר תשלם דמי ביטול (100 שקל בד"כ)
בגלל זה מכר מרחוק תמיד עדיף.
נערך לאחרונה על ידי Shasoosh ב 15/12/2017 14:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה רבה חברים.
לגבי נושא ה"מכר מרחוק", כל כך מצטער שלא הכרתי את החוק הזה....
בכל מקרה, המחשב הוא הדגם הזה: קישור
מדובר בגרסה היקרה ביותר עם 4K ו-512GB SSD.
מחשב לא זול בכלל.
הוא כמובן מעולה מבחינת חומרה אבל אחרי יום אחד של ניסיון הבנתי שהוא לא מתאים לצרכים שלי...
הוא נרכש בחנות פרטית, לא איזו רשת גדולה.
אני מבין שלחנות אין מה לעשות במצב כזה ואני גם לא מאשים אותם.
אבל מה לגבי חברה עולמית כמו DELL? האם יש משהו שאפשר לעשות מולם?
הבנתי שבחו"ל גם אם קנית פיזית בחנות יש אפשרות להחזיר.
בכל אופן, אם אני מצליח לאתר בעיה כלשהי במחשב בתוך ה-14 יום, זה ככל הנראה יאפשר לי להזדכות עליו עקב "תקלה".
אין איזה פיקסל שרוף לפי מה שראיתי (וזה 4K, כך שיש יותר סיכוי לפיקסלים שרופים
)...
אבל איך אני יכול לאבחן את המחשב בזמן כל כך קצר?
לגבי נושא ה"מכר מרחוק", כל כך מצטער שלא הכרתי את החוק הזה....
בכל מקרה, המחשב הוא הדגם הזה: קישור
מדובר בגרסה היקרה ביותר עם 4K ו-512GB SSD.
מחשב לא זול בכלל.
הוא כמובן מעולה מבחינת חומרה אבל אחרי יום אחד של ניסיון הבנתי שהוא לא מתאים לצרכים שלי...
הוא נרכש בחנות פרטית, לא איזו רשת גדולה.
אני מבין שלחנות אין מה לעשות במצב כזה ואני גם לא מאשים אותם.
אבל מה לגבי חברה עולמית כמו DELL? האם יש משהו שאפשר לעשות מולם?
הבנתי שבחו"ל גם אם קנית פיזית בחנות יש אפשרות להחזיר.
בכל אופן, אם אני מצליח לאתר בעיה כלשהי במחשב בתוך ה-14 יום, זה ככל הנראה יאפשר לי להזדכות עליו עקב "תקלה".
אין איזה פיקסל שרוף לפי מה שראיתי (וזה 4K, כך שיש יותר סיכוי לפיקסלים שרופים
אבל איך אני יכול לאבחן את המחשב בזמן כל כך קצר?
@Shasoosh
אתה מסתמך על ניסיון או על האתר כל זכות?
אני לא רוצה להטעות אף אחד ולא בדקתי לעומק את הנושא, אבל כן קראתי את חוק הגנת הצרכן ואין שם שום הבדל (שאני מצאתי) בין עסקת מכר מרחוק לבין עסקה רגילה ביחס למוצרים חשמליים (וגם ההיגיון אומר שלא צריך להיות הבדל).
תקנות ביטול עסקה שמאפשרות ביטול עסקה גם לא מתארות שום הבדל בין עסקת מכר מרחוק לבין עסקה רגילה.
אני מודע לעובדה שלפי הנוסח שרשום באתר כל זכות נראה שיש הבדל, אבל אי אפשר לבוא לשופט עם טענה שככה נרשם באתר.
הדבר היחיד שמשנה זה החוק ושם אין הבדל כזה (למיטב ידיעתי).
אני לא רוצה להטעות אף אחד ולא בדקתי לעומק את הנושא, אבל כן קראתי את חוק הגנת הצרכן ואין שם שום הבדל (שאני מצאתי) בין עסקת מכר מרחוק לבין עסקה רגילה ביחס למוצרים חשמליים (וגם ההיגיון אומר שלא צריך להיות הבדל).
תקנות ביטול עסקה שמאפשרות ביטול עסקה גם לא מתארות שום הבדל בין עסקת מכר מרחוק לבין עסקה רגילה.
אני מודע לעובדה שלפי הנוסח שרשום באתר כל זכות נראה שיש הבדל, אבל אי אפשר לבוא לשופט עם טענה שככה נרשם באתר.
הדבר היחיד שמשנה זה החוק ושם אין הבדל כזה (למיטב ידיעתי).
בארץ למרבה הצער זה כמעט בלתי אפשרי. בעיקר אם רכשת מרשת בעייתית כמו KSP. אני הצלחתי להחזיר כרטיס מסך שנפתח לאיבורי כי לא התאים לי. אבל זה עניין של מזל עם איזו מוכר אתה נופל. מ KSP אתה לא תצליח להחזיר גם מוצר פגום, כי יאלצו אותך לשלוח אותו לתיקון שייקח לפחות חודשיים. בחול מעולם לא הייתה לי בעיה להחזיר מוצר שנפתח. החנות סופגת את ההפסדים ומוכרת אותו כ OPEN BOX במחיר נמוך. לעיתים היבואן או היצרן סופג את ההפסדים.
השאלה היא האם יש לך סיבה טובה, כמו פרסום מטעה לגבי המוצר, או במקרה והמוכר שכנע אותך לרכוש אותו. אולי עדיף שתפרט יותר מה הבעיה עם המחשב ומדוע הוא לא מתאים לך? אולי יהיה ניתן לפתור את הבעיה ללא החלפה...
השאלה היא האם יש לך סיבה טובה, כמו פרסום מטעה לגבי המוצר, או במקרה והמוכר שכנע אותך לרכוש אותו. אולי עדיף שתפרט יותר מה הבעיה עם המחשב ומדוע הוא לא מתאים לך? אולי יהיה ניתן לפתור את הבעיה ללא החלפה...
@Jonny123
·
מחשבי DELL ברובם דיי טובים. מן הסתם שילמת מחיר מופקע שרכשת בארץ. מהו הדגם של המחשב? לא הגיוני שיש תקיעות. אתה כמובן תמיד יכול לפרמט את הדיסק, למחוק את כל המחיצות המיותרות של DELL ולהתקין WINDOWS 10 מחדש. מחשב חזק צפוי שיכלול מאוורר רועש, אם כי בגבול הסביר. מה זה תקיעות? תנסה להריץ תוכנה לבדיקת מהירות הדיסק. אגב השירות של DELL הוא מהטובים שניתן למצוא בארץ. תזמין טכנאי והוא יגיע אליך הבייתה תוך 48 שעות. מצטער, אבל עשה רושם שהבעיה היא יותר איתך מאשר עם המחשב... אגב גם אם פיקסל שרוף, אז ירות דל ישלח לך מסך חדש שיוחלף במקום ולא יחליפו לך את כל המחשב שכבר נעשה בו שימוש כדי שלא תאלץ להגדיר הכל מחדש...
·
מחשבי DELL ברובם דיי טובים. מן הסתם שילמת מחיר מופקע שרכשת בארץ. מהו הדגם של המחשב? לא הגיוני שיש תקיעות. אתה כמובן תמיד יכול לפרמט את הדיסק, למחוק את כל המחיצות המיותרות של DELL ולהתקין WINDOWS 10 מחדש. מחשב חזק צפוי שיכלול מאוורר רועש, אם כי בגבול הסביר. מה זה תקיעות? תנסה להריץ תוכנה לבדיקת מהירות הדיסק. אגב השירות של DELL הוא מהטובים שניתן למצוא בארץ. תזמין טכנאי והוא יגיע אליך הבייתה תוך 48 שעות. מצטער, אבל עשה רושם שהבעיה היא יותר איתך מאשר עם המחשב... אגב גם אם פיקסל שרוף, אז ירות דל ישלח לך מסך חדש שיוחלף במקום ולא יחליפו לך את כל המחשב שכבר נעשה בו שימוש כדי שלא תאלץ להגדיר הכל מחדש...
·Jonny123 כתב: מה שמפריע לי בו:
המקלדת לא נוחה לי בעליל.
המחשב הנייח שלי עם חומרה הרבה פחות טובה והתגובה שלו מהירה בהרבה והעבודה חלקה הרבה יותר מהלפטופ....
פירטתי למעלה מה מפריע לי בו.
גם לי בעבר הייתה חוויה טובה עם אייבורי.
אף אחד לא ניסה לשכנע אותי לרכוש אותו, פשוט בחירה שגויה שנבעה מ-0 ניסיון עם לפטופים.
מה שאני מבין כרגע שכנראה היה עדיף לי ללכת על איזה לטיטיוד כמו למשל 5480.
·גם מנסיון וגם לפי מה שרשום בחוק - עסקת מכר מרחוק 14ג. (ג) .הקרנף כתב:@Shasoosh
הדבר היחיד שמשנה זה החוק ושם אין הבדל כזה (למיטב ידיעתי)....
הרבה חנויות בארץ לא יכבדו את החוק ויקשו בכל יכולתם (כפי שניתן לקרוא מהדיון בקישור) בכדי שלקוח לא יחזיר מוצר שעבר שימוש. יחד עם זאת, החוק יהיה לטובתך בבית משפט.
מהסיבה הזאת, כל קניה גדולה שאני עושה מתבצעת דרך האינטרנט. הדוגמא הכי פשוטה:
קנית מכשיר סלולארי ב 4000 שקל, פתחת את הקופסא והמכשיר לא נדלק, חזרת לחנות בתקווה למצוא פתרון - הרבה חנויות ישלחו את המכשיר למעבדה. שבועיים המתנה למכשיר שרק עכשיו נקנה. הזוי.
לעומת זאת, במכר ברחוק אתה יכול ללכת לחנות ולזרוק עליהם את המכשיר במידה והם לא מחליפים לך אותו לחדש. במקרה שהמוצר פגום לא תצטרך אפילו לשלם דמי ביטול.
אתה טועה ומטעה.Shasoosh כתב:·גם מנסיון וגם לפי מה שרשום בחוק - עסקת מכר מרחוק 14ג. (ג) .......
הרבה חנויות בארץ לא יכבדו את החוק ויקשו בכל יכולתם (כפי שניתן לקרוא מהדיון בקישור) בכדי שלקוח לא יחזיר מוצר שעבר שימוש. יחד עם זאת, החוק יהיה לטובתך בבית משפט.
מהסיבה הזאת, כל קניה גדולה שאני עושה מתבצעת דרך האינטרנט. הדוגמא הכי פשוטה:
קנית מכשיר סלולארי ב 4000 שקל, פתחת את הקופסא והמכשיר לא נדלק, חזרת לחנות בתקווה למצוא פתרון - הרבה חנויות ישלחו את המכשיר למעבדה. שבועיים המתנה למכשיר שרק עכשיו נקנה. הזוי.
לעומת זאת, במכר ברחוק אתה יכול ללכת לחנות ולזרוק עליהם את המכשיר במידה והם לא מחליפים לך אותו לחדש. במקרה שהמוצר פגום לא תצטרך אפילו לשלם דמי ביטול....
הניסיון שלך דיבר על מוצר פגום ולא במקרה בו סתם הלקוח מתחרט.
וסעיף 14ג (ג) גם לא דן במקרה של פותח השרשור אלא בעסקאות בנכסים או בשירות.
אני עו"ד ולכן יודע לקרוא ניואנסים של החוק ולא ראיתי את הטענות שלך כתובות בחוק או בתקנות (אם תראה לי אחרת אני יותר מאשמח).
Jonny123
כמעט כל הלפטופים הם אותו דבר.
אותו רעיון במשטח מגע של העכבר ואותה מקלדת.
חוץ מהחומרה ששונה.
אז עם הלפטופ תקין, ואתה מכיר את מערכת ההפעלה (ווינדוס 10 אתה אמור לדעת מה זה), ואין פקסלים שרופים או משהו אחר שדפוק...
אתה אמור לדעת מה אתה תקבל גם אם לא התנסית בדגם של המחשב הזה ספציפית לפני הקניה, ובכלל שכבר קראת את המפרט ובחרת אותו.
לא תקבל ממחשב נייד אחר חוויה אחרת ב 180 מעלות....וגם לא 20 מעלות...
ואם אתה לא השתמשת אף פעם בלפטופ, כמו שכתבת...אז צריך להתרגל.
ואם לא השתמשת בווינדוס 10...אז גם אליו צריך להתרגל.
חבר למחשב עכבר חיצוני רגיל דרך ה usb.
כל השאר אותו דבר כמו במחשב נייח (חוץ ממדי המקלדת וגודל המסך).
אתה היית רגיל למחשב נייח. פתאום הכל נראה לך שונה. צריך להתרגל.
מה אתה מצפה מלפטופ אחר שהלפטופ הזה לא עושה???
כמעט כל הלפטופים הם אותו דבר.
אותו רעיון במשטח מגע של העכבר ואותה מקלדת.
חוץ מהחומרה ששונה.
אז עם הלפטופ תקין, ואתה מכיר את מערכת ההפעלה (ווינדוס 10 אתה אמור לדעת מה זה), ואין פקסלים שרופים או משהו אחר שדפוק...
אתה אמור לדעת מה אתה תקבל גם אם לא התנסית בדגם של המחשב הזה ספציפית לפני הקניה, ובכלל שכבר קראת את המפרט ובחרת אותו.
לא תקבל ממחשב נייד אחר חוויה אחרת ב 180 מעלות....וגם לא 20 מעלות...
ואם אתה לא השתמשת אף פעם בלפטופ, כמו שכתבת...אז צריך להתרגל.
ואם לא השתמשת בווינדוס 10...אז גם אליו צריך להתרגל.
חבר למחשב עכבר חיצוני רגיל דרך ה usb.
כל השאר אותו דבר כמו במחשב נייח (חוץ ממדי המקלדת וגודל המסך).
אתה היית רגיל למחשב נייח. פתאום הכל נראה לך שונה. צריך להתרגל.
מה אתה מצפה מלפטופ אחר שהלפטופ הזה לא עושה???
זו בדיוק הבעיה. ניסיתי להתרגל ולא הצלחתי.
מאוד קשה לי להסכים שכל הלפטופים כמעט אותו דבר.
מרגיש לי שאני צריך "ללכת על ביצים" עם הלפטופ הזה.
הוא מרגיש לי מצד אחד מגושם מאוד ומצד שני עדין.
המקלדת שלו ממש שונה ממקלדת של thinkpad למשל.
אני מקליד המון וזה ממש ממש מציק לי שאני לא מצליח להתרגל למקלדת.
המחשב עצמו די גדול שאפילו תיקים למחשב 16 לא מתאימים לו.
השאיפה שלי כרגע להחליף אותו לנייד "עסקי" יותר.
אבל אם אני משאיר את המחשב הזה בסופו של דבר, האם כדאי לי להוציא את ה-1TB HDD ולהשתמש בו ככונן חיצוני? (לקנות לו מארז מתאים)
כך בעצם זה יפחית את המשקל של המחשב ויצמצם את הסיכוי לנזק מטלטלות ל-HDD?
מאוד קשה לי להסכים שכל הלפטופים כמעט אותו דבר.
מרגיש לי שאני צריך "ללכת על ביצים" עם הלפטופ הזה.
הוא מרגיש לי מצד אחד מגושם מאוד ומצד שני עדין.
המקלדת שלו ממש שונה ממקלדת של thinkpad למשל.
אני מקליד המון וזה ממש ממש מציק לי שאני לא מצליח להתרגל למקלדת.
המחשב עצמו די גדול שאפילו תיקים למחשב 16 לא מתאימים לו.
השאיפה שלי כרגע להחליף אותו לנייד "עסקי" יותר.
אבל אם אני משאיר את המחשב הזה בסופו של דבר, האם כדאי לי להוציא את ה-1TB HDD ולהשתמש בו ככונן חיצוני? (לקנות לו מארז מתאים)
כך בעצם זה יפחית את המשקל של המחשב ויצמצם את הסיכוי לנזק מטלטלות ל-HDD?