מהי הקומבינציה הכי טובה על מנת לקבל מהירות גבוהה ביותר למחשב סלון אלחוטית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
atothem פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי מחשב נייח שמחובר באופן חוטי לנתב vtech nb403
בסלון יש לי מחשב קטן שמחובר לטלויזיה עם tplink nd8200 לקליטת האינטרנט ומשמש בעיקר להורדות כבדות
אני מחובר בבזק 40מגה וההורדות הן בסביבות 1-1.5מגה מקסימום.
מהי הקומבינציה הכי טובה בשבילי, קראתי שיש אפשרות לחבר ראוטר למחשב בסלון שישמש ככרטיס חדש(במקום ה-tplink nd8200) אם זאת הנחה שגויה, איזה כרטיס רשת אלחוטי ייתן לי את המהירות הגבוהה ביותר?
האם כדאי לי "להפוך" את ה-vtech למודם ולחבר אליו ראוטר שייתן לי 300Mbps ואם כן איזה מומלץ?

תודה מראש

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

@atothem
· כרטיס הרשת האלחוטי בסלון שלך תומך במהירות 300.גם ה NB403 תומך במהירות 300. כנראה שיש בעיה בגלל המרחק מה NB403, או בגלל עוצמת השידור שלו.
אולי אתה יכול להשאיל נתב מחבר, לחבר אותו ל NB403 בתור נקודת גישה (ACCESS POINT), ולבדוק האם זה משפר את מהירות העברת הנתונים למחשב בסלון.
אם המרחק בין היחידות לא גדול ואין יותר מדי קירות, אולי שווה לך לרכוש נתב וכרטיס רשת שתומכים ב 5GHZ כדי לשפר את מהירות התקשורת בין הנתב למחשב בסלון.
ייתכן שכדאי לך לשקול חיבור מתאמי רשת על חשמל בין הנתב לסלון ולחסוך את כל כאב הראש הזה במידה ולא ניתן למתוח כבל ביניהם.

atothem פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

אם אני אמתח עוד כבל בבית אשתי תתלה אותי יחד עם הכבל אז אני אנסה את ההצעה עם נתב שיחובר לראוטר הנוכחי ולראות אם זה ישתפר, המרחק הוא משהו כמו 4-5 מטר עם קיר מפריד אחד.
לא מצאתי מספיק מידע קונקרטי על הסיכוי שציוד של 5ghz יעבוד אצלי באופן רציף
אני מאמין שעוצמת השידור של ה-VTECH חלשה כי עם נתב ישן אחר קיבלתי מהירויות טובות יותר ממרחק גדול יותר והרבה קירות בדרך.
תודה על העצות

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”