שאלה לגבי אטמוס (4 רמקולי תקרה) ושאלה לגבי H265

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #1 

לגבי אטמוס,
עם מרנץ 7010 בתצורה של 5.4.1 (4 תקרתיים),
בסרטים שאינם אטמוס כמו DTS HD אני לא שומע את התקרתיים,
אני מבין שאין ערוצי "תקרה" בפורמטים האלה אבל אין איזו אינטרפולציה מצד הרסיבר כן להפעיל אותם?
(בדומה למה שהיה פעם דולבי סראונד מ2 ערוצים)

שאלה שניה,
לגבי HVEC /H265 - האם הפורמטים האלה מיועדים בעיקר ל4K?
יש לי מחשב די חזק מבוסס אינטל I5 מלפני שנה וחצי בערך שמשום מה מקרטע שאני מנסה לנגן קובץ כזה
(קודי OPENELEC),האם מדובר בחומרה אחרת או קידוד מסויים שצריך להגדיר בקודי?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

לגבי השאלה הראשונה ראה הסברים פה
אני לא חושב שיש אינטרפולציה בשביל זה

https://www.hometheater.co.il/vt287187.html

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

guyezra כתב:לגבי השאלה הראשונה ראה הסברים פה
אני לא חושב שיש אינטרפולציה בשביל זה

https://www.hometheater.co.il/vt287187.html
...
·תודה גיא, זה לא ממש עונה על השאלה היות וכפי שאפשר לעשות אינטרפולציה לשני ערוצים ו"להפנות" מידע 5.1 ערוצים,
אני מניח שאפשר בעזרת אלוגריתם מתאים גם לקחת פסקול רב ערוצי ולפזר אותו גם ערוצי התקרה,
רק שספיציפית במרנץ לא ראיתי אופציה כזאת אבל יכול להיות שאני טועה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #4 

@צפיד
לגבי הוידאו:
אתה משתמש ב OPENELAC ובמקרה הטוב מערכת ההפעלה הזו משתמשת בכרטיס המסך ע"י OpenGL ואולי בכלל לא כי אני לא יודע איזה דרייבר כרטיס מסך יש שם. אז גם בהנחה והמחשב מסוגל לפענח בקצב נורמלי 4K, אני מניח שתצטרך תמיכה חומרתית של כרטיס המסך ואת זה תקבל ע"י מערכת תקנית של Windows עם DXVA או המקבילה של זה בלינוקס. יכול להיות גם שהמחשב שלך לא מספיק חדש כדי לתמוך בפענוח 4K מהיר (זה בעיקר תלוי בפיצ'ר של כרטיס המסך שנמצא במעבד או בכרטיס חיצוני, אם יש לך כזה. כלומר לא צריך משהו דווקא חזק אלא חדש). אם יש לך דור 6 או 7 של מעבדי אינטל אתה צריך להיות בסדר אם תשתמש בדרייבר של אינטל (קיים לווינדוז ולינוקס סטנדרטי).
HVEC /H265 זה כיווץ יותר יעיל ולכן צריך גם יותר כוח עיבוד או חומרה יעודית (פיצ'ר שנמצא בכ.מסך חדשים) כדי לעשות לו decoding. כמובן שזה אידאלי ל 4K כי אפשר להעביר ככה 4K בסטרימינג.

לגבי האודיו:
כדי לשמוע משהו בכלל באטמוס צריך לעשות passthrough מהמחשב לרסיבר בסרט שיש בו מידע כזה. אם אתה רואה ברסיבר כניסת PCM ולא Atmos, זה אומר שהמחשב כבר עיבד את האודיו בצורה מסויימת. ב Atmos לא מעבדים את האודיו לפי ערוצים אלא לפי מיקום ולכן המידע חייב להגיע לרסיבר לא מעובד.
באופן כללי, עדיף לתת לרסיבר לפענח את האודיו. אולי הוא ידע לעשות משהו עם רמקולי אטמוס גם כשאין אטמוס בסרט...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17926
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2492 פעמים

שליחה #5 

עם מרנץ 7010 בתצורה של 5.4.1 (4 תקרתיים)
...
5.4.1.זה אומר רמקול 1 בתקרה ו 4 סאבים

5.1.4. זה אטמוס
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #6 

צפיד כתב:לגבי אטמוס,
עם מרנץ 7010 בתצורה של 5.4.1 (4 תקרתיים),
בסרטים שאינם אטמוס כמו DTS HD אני לא שומע את התקרתיים,
אני מבין שאין ערוצי "תקרה" בפורמטים האלה אבל אין איזו אינטרפולציה מצד הרסיבר כן להפעיל אותם?
(בדומה למה שהיה פעם דולבי סראונד מ2 ערוצים)
...
·
dolby = dsu
dts = dts neural x
תגדיר אותם כברירת מחדל עבור SURROUND והרמקולים בתיקרה יפעלו.

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

freedom_il כתב:@צפיד
לגבי הוידאו:
אתה משתמש ב OPENELAC ובמקרה הטוב מערכת ההפעלה הזו משתמשת בכרטיס המסך ע"י OpenGL ואולי בכלל לא כי אני לא יודע איזה דרייבר כרטיס מסך יש שם. אז גם בהנחה והמחשב מסוגל לפענח בקצב נורמלי 4K, אני מניח שתצטרך תמיכה חומרתית של כרטיס המסך ואת זה תקבל ע"י מערכת תקנית של Windows עם DXVA או המקבילה של זה בלינוקס. יכול להיות גם שהמחשב שלך לא מספיק חדש כדי לתמוך בפענוח 4K מהיר (זה בעיקר תלוי בפיצ'ר של כרטיס המסך שנמצא במעבד או בכרטיס חיצוני, אם יש לך כזה. כלומר לא צריך משהו דווקא חזק אלא חדש). אם יש לך דור 6 או 7 של מעבדי אינטל אתה צריך להיות בסדר אם תשתמש בדרייבר של אינטל (קיים לווינדוז ולינוקס סטנדרטי).
HVEC /H265 זה כיווץ יותר יעיל ולכן צריך גם יותר כוח עיבוד או חומרה יעודית (פיצ'ר שנמצא בכ.מסך חדשים) כדי לעשות לו decoding. כמובן שזה אידאלי ל 4K כי אפשר להעביר ככה 4K בסטרימינג.

לגבי האודיו:
כדי לשמוע משהו בכלל באטמוס צריך לעשות passthrough מהמחשב לרסיבר בסרט שיש בו מידע כזה. אם אתה רואה ברסיבר כניסת PCM ולא Atmos, זה אומר שהמחשב כבר עיבד את האודיו בצורה מסויימת. ב Atmos לא מעבדים את האודיו לפי ערוצים אלא לפי מיקום ולכן המידע חייב להגיע לרסיבר לא מעובד.
באופן כללי, עדיף לתת לרסיבר לפענח את האודיו. אולי הוא ידע לעשות משהו עם רמקולי אטמוס גם כשאין אטמוס בסרט...
...
·,תודה דרור,
המעבד מסוג i5 5250U המעבד גרפי HD 6000
לפי הלינק הזה:
http://www.cpu-monkey.com/en/cpu-intel_ ... _5250u-469
לא נראה שיש תמיכה ב H265 אבל שאני מחפש תמיכה של HD6000 נראה שכן ,אולי חלקית.
האם יש אפשרות בכל זאת לנגן H265 (בעזרת פענוח תוכנתי)?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

צפיד כתב:
...
...
·,תודה דרור,
המעבד מסוג i5 5250U המעבד גרפי HD 6000
לפי הלינק הזה:
http://www.cpu-monkey.com/en/cpu-intel_ ... _5250u-469
לא נראה שיש תמיכה ב H265 אבל שאני מחפש תמיכה של HD6000 נראה שכן ,אולי חלקית.
האם יש אפשרות בכל זאת לנגן H265 (בעזרת פענוח תוכנתי)?
...
יכול להיות שאפשר.
ב kodi יש ב video settings או player settings או ב settings של הוידאו בזמן שהוא מנגן אפשרות לשנות את אלגוריתם פענוח הוידאו מהדיפולט.
משהו כמו bicubic הוא אלגוריתם תוכנה שצורך פחות כוח עיבוד ויש מצב שהמעבד יוכל לעמוד בזה. קח בחשבון שהאיכות פחות טובה.
יש עוד מספר אלגוריתמים שם אז שווה לנסות. לפעמים צריך לכבות ולהדליק את קודי או לפחות את הסרט כדי שזה יתפוס.
לדעתי האישית, חבל לא להשתמש ב dxva או intel quick sync שהם חלק מהדרייבר של כרטיס המסך שמשתמש בחומרה יעודית, עבר אופטימיזציות ונבדק.
בנוסף ב windows יש אפשרות להשתמש ב mpchc עם madvr שמשתמש בכרטיס המסך בתור כוח עיבוד נוסף ויכול לבצע פענוח תוכנה יותר מתקדם ותובעני.

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

freedom_il כתב:
...
...
יכול להיות שאפשר.
ב kodi יש ב video settings או player settings או ב settings של הוידאו בזמן שהוא מנגן אפשרות לשנות את אלגוריתם פענוח הוידאו מהדיפולט.
משהו כמו bicubic הוא אלגוריתם תוכנה שצורך פחות כוח עיבוד ויש מצב שהמעבד יוכל לעמוד בזה. קח בחשבון שהאיכות פחות טובה.
יש עוד מספר אלגוריתמים שם אז שווה לנסות. לפעמים צריך לכבות ולהדליק את קודי או לפחות את הסרט כדי שזה יתפוס.
לדעתי האישית, חבל לא להשתמש ב dxva או intel quick sync שהם חלק מהדרייבר של כרטיס המסך שמשתמש בחומרה יעודית, עבר אופטימיזציות ונבדק.
בנוסף ב windows יש אפשרות להשתמש ב mpchc עם madvr שמשתמש בכרטיס המסך בתור כוח עיבוד נוסף ויכול לבצע פענוח תוכנה יותר מתקדם ותובעני.
...
·ניסיתי לשחק עם כל ה VIDEO SETTING - יש איזה שיפור אבל עדיין לא משהו שנעים לצפות בו,
אני מבין מדבריך שבעצם שתחת LIBERELEC יש תמיכה פחות טובה ב H265 מ WINDOWS7/10?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

צפיד כתב:
...
...
·ניסיתי לשחק עם כל ה VIDEO SETTING - יש איזה שיפור אבל עדיין לא משהו שנעים לצפות בו,
אני מבין מדבריך שבעצם שתחת LIBERELEC יש תמיכה פחות טובה ב H265 מ WINDOWS7/10?
...
1. כן. אם משתמשים במעבד נטו לעשות decode של 4K ללא חומרה יעודית, משהו בסוף יהיה צוואר הבקבוק (זכרון, מהירות מעבר המידע או כוח העיבוד עצמו). אם זה לא 4K אלא סתם H265 אז לא אמורה להיות בעיה.
2. למיטב זכרוני (אני זוכר די טוב וגם עובד באינטל) מדור 6 יש תמיכה בסיסית טובה בחומרה ל decode של 4K ו H265 ובדור 7 יש תמיכה מלאה ובהספק ממש נמוך. ככה שאם זה יעבוד אצלך כמו שצריך זה תלוי גם בוידאו עצמו וכמה הוא מכווץ.

פתרון אפשרי, אם יש לך מקום במארז ותקציב, הוא לרכוש כרטיס מסך בסיסי אבל מדור חדש שתומך ב decode של 4K.

אני חייב להגיד שאם מדובר על H265 אבל לא 4K, אני חושד בעיקר בנגן/מערכת הפעלה. אצלי, אמנם בלי Atmos אבל 1080p ב H265 נאכל ללא מאמץ ע"י מעבד i7-3770. גם עם קודי.

tbind
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #11 

למיטב הבנתי video settings לא יכול לעזור בבעיה הזו אלא אם מדובר באיטיות של Upscaling מ SD.
המעבד לא תומך בפיענוח חומרה של X265 והוא לא כל כך חזק (מעבד לפטופ). המעבד של @freedom_il חזק פי ~2.5 (גם i7 וגם דסקטופ).
אני מניח שזה נייד או nuc. אם זה היה Desktop היית יכול להוסיף כרטיס מסך פשוט שיפענח X265.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

tbind כתב:המעבד לא תומך בפיענוח חומרה של X265 והוא לא כל כך חזק (מעבד לפטופ). המעבד של @freedom_il חזק פי ~2.5 (גם i7 וגם דסקטופ).
אני מניח שזה נייד או nuc. אם זה היה Desktop היית יכול להוסיף כרטיס מסך פשוט שיפענח X265.
...
כן נכון. ראיתי שיש לו i5 דור 5XXX ולא שמתי לב שזה מעבד לפטופ. עכשיו ראיתי שזה רק 2 cores והספק מקסימלי של רק 15W ותדר מקסימלי לאורך זמן של 1.6Ghz בלבד.
בקיצור המצב קשה. אם זה היה i5 דסקטופ מדור 5XXX (שלי דור 3XXX) אז היה סיכוי טוב שזה יעבוד בלי בעיה. בין אם זה i5 או i7 זה בעל משמעות לא גבוהה במקרה כזה כשמדובר בדסקטופ (שניהם עם 4 cores פיזיים).

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #13 

freedom_il כתב: לגבי האודיו:
...
·
מדריך עדכני איך עושים passthrough במחשב ? משתמש בmpc בעיקר, כל המדריכים שהצלחתי למצוא ברשת לא עדכניים...

Bi-Amp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 377
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #14 

@lion77

בבקשה:

http://rubenalamina.mx/2014/03/04/bitstreaming-audio-with-media-player-classic-home-cinema/

תעדכן במידה ולא תסתדר.

בהצלחה. :)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

lion77 כתב:
...
...
·
מדריך עדכני איך עושים passthrough במחשב ? משתמש בmpc בעיקר, כל המדריכים שהצלחתי למצוא ברשת לא עדכניים...
...
אני לא זוכר כבר כמה פעמים עשיתי copy-paste ללינק הזה לתוך הפורום פה. משתמש בו גם בעצמי בהתקנות חדשות.
זה מדריך שמתעדכן מידי פעם:
http://www.avsforum.com/t/1357375/advan ... etup-guide

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”