שרשור התאוריות לאחר צפיה ב-last jedi (כולל ספויילרים)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78832
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #1 

שרשור זה בא בכדי שמי שצפה ב-Last Jedi יוכל לדון בו עם אחרים שצפו מבלי לחשוש לחשוף דברים שהיו בסרט.

----- קו הספויילרים: לא לעבור אם לא צפיתם בסרט ------

השאלות שאני לא מבין אחרי ה-Last Jedi:
1. לוק מעלה הסבר מאוד יפה לגבי הכח והמשמעות של light/dark side. הוא בעצם אומר שהכח בעצם הוא איזון ולכן ברגע שיש מספיק כח בצד הרע של המשוואה (עלייתו של קיילו רן) זה חייב להתאזן על ידי חיזוק של מישהו אחר - ריי. העניין הוא שגם סנוק מבין זאת ולכן לא ברור לי מדוע הוא מנסה להשמיד את ריי/לוק כי הרי אם הם ימותו יווצרו אחרים שיחליפו אותם... דווקא נוח שמדובר בילדה צעירה ושלוק תקוע בשומקום.

2. גנרל האקס - הגרנדיוזיות הזו, הוא באמת לא מבין מי זה קיילו רן ושצריך להזהר ממנו?

3. סנוק - מי הוא ומה הוא? לא למדנו עליו שום דבר וחבל. האם הוא באמת האב הרוחני של פלפטין (פלאגיוס) שהוזכר בפרילוגיה? להזכירכם שפלגיוס הצליח להביס את המוות עצמו. אם זה המצב, להערכתי פלפטין הונחה על ידיו ולכן לא היתה משמעות גדולה לכך שהקיסר הושמד בסוף הפרק השישי.

4. לאה - WTF זה היה שהיא שרדה שהות בחלל?!

5. למה לוק נעלם בסוף? המאמץ היה גדול מדי עד כדי שהוא מת? זה נראה לי יותר התאבדות מאשר מוות ממאמץ.

6. היה רמז עבה שאין שום משמעות להוריה של ריי. העניין הוא שגילינו שכמעט כולם בסדרה הזו יש הורים משמעותיים או לפחות מנטורים משמעותיים. ראינו את הוריהם ואפילו את הדודים של מרבית הדמויות בסדרה. קשה להאמין שדווקא הדמות המרכזית היא עם הורים חסרי משמעות. לדעתי זה הסחת דעת מכוונת בסגנון שכבר ראינו בסדרה בעבר (ע"ע דארת' וויידר הרג את אביו של לוק). אם כן, מי הם היו?! ההסבר היחיד שלי הוא שמדובר בבת או נכדה של הקיסר פלפאטין.

7. אז להערכתי נראה את סנוק בפרק הבא, שכן אני חושב שהוא באמת פלאגיוס. זה גם מסביר את המשמעות של the first order - פלגיוס היה מהראשונים שהצליחו להשתמש בכח (הסית' והג'דיי הראשונים).

היסודות של הדת הושמדה ולכן בכדי לשמור על איזון כל בעלי הכח צריכים להיות מושמדים בכדי לאזן את הכח. הרי אנחנו יודעים שבעלי כוח משמעותי יכולים לשרוד את המוות באופן כלשהו - סנוק עצמו נראה שהוא שרד (בקושי) קרבות לא מעטים. הוא גם בעל הכח החזק ביותר שראינו עד כה בסדרה. המשמעות בעיני היא שסנוק לא באמת מת אלא יחזור באופן כזה או אחר כפי שהיה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #2 

שרשור מבורך.

------------------------------ספויילרים קריטים, מי שלא ראה שיעבור שרשור------------------------------------------

1. דרכם של ה-SITH ׁ(ה-Dark Side של ה-כוח) הוא לא כדרכם של ה-JEDI (ה-Light Side של ה-כוח), ה-Sith בעלי פילוסופיה של דומינציה, כיבוש, הסדר, והדרך בה הם מאמינים שהיא דרך לא נורמטיבית, פאשיסטית ולא חופשייה.
ברור שה-SITH LORDS יעדיפו ראשית להפטר מכל המכשולים ברי העוצמה - וריי ואפילו קיילו (ראינו כמה סנוק מאבד בו אמון) הם מטרד ומכשול, עד שכאמור ראינו מה שראינו שקרה לסנוק כאשר הפגיש בין שניהם.

2. דמות מיותרת, או יותר נכון ניראה כחיקוי עלוב ל- Grand Moff Tarkin,
יחד עם זאת את הדמות של Orson Krennic מ- Rogue One הייתה דמות מקבילה ל-טארקין שהייתה מאוד משכנעת והצטלמה נהדד.
אני חושב שבחירת ה-CAST בטרילוגיה החדשה (בניגוד ל-Rogue One שהייתה בחירה מוצלחת מאוד) היא לוקה בחסר וחלשה, מתחיל להזכיר לי את בחירת ה-CAST החלשה של הפריקוואלים.
גנרל האקס ויחסיו עם קיילו - זו אחת ה"סטיות תקן" שהרגשתי בסרט כאשר נעמד מול קיילו בכזו נחישות.
מה באמת אתה לא יודע ומבין את הכוח האדיר שיש לקיילו ?!

3. כן שמעתי את התיאוריה הזו, "האב הרוחני של פלפטין (פלאגיוס)"
הדרך בא סנוק "מת" - היה עבורי החלק הגרוע ביותר ונקודת השפל בסרט, גם אם התיאוריה שדוברה אכן נכונה, האם כל השנים האילו הגיעו לרגע כה מכריע שסנוק לא חש שחרב האור שלצידו מסתובבת אליו. זו הרי שטות, סנוק הפגין כישורים שלא היו לאף SITH LORD גם לא לסידיוס שכוחו היה MATCH ליודה - סנוק הרי, השתלט על מוחותיהם של קיילו וריי וחיבר בינהם, ו-הם מעבר ל-"נפש ומוח סטנדרטי" אלא אדירים בכוח.
פשוט חשתי פגיעה באינטיליגנטציה של הצופה, כך הרגשתי וזה מה שהרס לי את הסרט ואיכזב אותי.

4. בהחלט רגעי ה-WTF הגדולים בסרט, מילא שרדה את השהות בחלל ללא הגנה, בכל זאת סרט SCI-FI, אבל לעוף כ-סופרגירל לעבר הספינה - אוייייש, נו באמת. הרגיש לי כטוויסטים מאולצים ומאוד מיותרים, הרגשתי שלא היה שום סיבה שליאה תחזור.

5. לוק לבסוף כמו יודה לפניו "העלים" עצמו (התמזג עם הכוח as one) בתובנה שדור ההמשך (ככל הנראה ריי) יודע/ת בדיוק את אשר עליו לעשות ולהמשיך, וכי דרכו פה הסתיימה כמנטור פיזי, אין לי צל של ספק שלוק יחזור בפרק 9 כרוח מדריכה.

6. אני חושב שהדמות של ריי הרבה יותר מורכבת ממה שנראה, לדעתי היא באה מ-אותו "דפוס" כמו אנאקין, כמשהו שלא מוסבר, כ chosen one ואיזון אפרופו לאנאקין שחיזק את כוחות הרשע.
לדעתי קיילו סיפר לריי סיפורים ושקרים על הודות הוריה - בכדי שתזכה בנאמונותו וע"כך ימשוך אותה אליו בכדי שיעביר אותה לסנוק ויוכיח עצמו מולו.

7. מאוד יכול להיות שסנוק היה צריך סוג של גוף פיזי בכדי להתקרב לבני האדם הרגילים-אני רואה בו כיישות חזקה מאוד, וכי סנוק לא באמת מת-למרות שגופו הפיזי נכרת לשניים, אלא עזב את הגוף הפונדקאי שהיה לו, ואני מסכים, אני מאמין שיחזור בפרק 9 - באופן שלא חשבנו ויטיל את האימה האמיתית, בה ריי תצטרך לעמוד.

תוספת:
כבר מההתחלה - בהתקפה של הרפובליקה, ההומור המאולץ הוריד מעט את הציפיות, באמת שהרגשתי כאילו אני צופה במעין פארודיה על פרק 8 ולא על פרק 8.
אין תחושה של רע נגד טוב כמו הטרילוגיה המקורית שהייתה מוגדרת נכון ועבדה נכון - עם כל הקלישאות, זה עבד וזה עובד עד היום, גם בפרק 7 וגם פרק 8 מרגיש בלבול - דמויות מפתח רייקניות שקשה להתחבר אליהן, אותה תחושה ריקנית ואכזבה שהיה לי מהפריקוואולס.

בעוד Rogue One לקח את עצמו בשיא הרצינות ורואים וחשים זאת היטב על המסך, את הדרמה, הפחד עד לרגע הסופי של הגיבורים, אותה עוצמה ורגש שחשתי ב- Empire.

אין לי תכלס למה לצפות בפרק 9.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

דווקא העובדה שזה לא שחור מול לבן הפך את הסרט למעניין בעיני ולא שבלוני.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

כצפוי אני מתכונן לראות הסרט בשנית.

לגבי השבלוניות - על זה גדלנו, זה מה שבנה את SW, זו נוסחה שעובדת.
אין בעיה עם טוויסטים אבל במידה וכמות שהיא תורמת לסיפור ולא יוצרת עניין סתמי של זמן מסך שהיה יכול להיות כתוב טוב יותר להתפתחות יותר עמוקה בסיפור ולהביא בשר ומימד עשיר יותר לדמויות המפתח.

בסה"כ זו הייתה חוויה כמו כל סרט SW והתלהבתי כמו ילד כמו שהתלהבתי מהפנטום מאנס כשיצא וראיתי על ה big screen למרות שהסרט עצמו מבייש את הסגה.
זה העניין ב SW fan שגם עם רע נקבל מפני שזה SW אך נדע לבקר בהתאם.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

אבל זה מצויין. זה נותן עומק. אי אפשר לתת את אותה מנה שוב ושוב - אחד הבעיות הכי גדולות בפריקוולים היו כמה שהם היו שבלוניים. אחרוני הג׳דיי הרבה יותר מעניין מהפריקוולים בין היתר כי האנשים כבר לא כאלה שבלוניים. ריי, קיילו רן ואפילו לוק הם לא שחור ולבן אלא גוונים של אפור.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אני אתן כמובן צ'אנס נוסף לסרט
(SW זה סרט שלא אכפת לי לראות כמה וכמה פעמים)
, במידה ואכן יהיה "גילוי" בפרק 9 או סרט מקדים לגבי סנוק, אפשר יהיה להבין את רצף המהלכים בפרק 8, כנ"ל לגבי הוריה או מהיכן ריי הגיעה.

במידה והתשובות בפרק 9 לא יתמודדו עם השאלות הרבות מפרק 8, פרק 8 אחד הפרקים הגרועים ביותר.
מקווה שיש "תקווה" :wink:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #7 

אין ספק שהסיפור של סנוק היה אנטי קליימקס רציני ביותר אני בספק אם יחזור, יתמקדו בקיילו
תיאוריות אינטרנט לחוד ומה שיהיה בסרטים לחוד (ראיתי המון ופיספסו בענק)

השהייה של ליה בחלל היה ב-WTF הגדול ביותר בסרט, מיותר לחלוטין לטעמי, היה אפשר להכניס את זה לגירסת במאי או משהו

אני גם לא בטוח שלהורים של ריי יש משמעות כמו שלהורים של אנאקין לא ממש הייתה משמעות

היה ברור לי מהשנייה הראשונה שלוק לא נמצא פיזית בכוכב איתם
ואני משוכנע שנראה אותו גם בסרט הבא

לסיכום: נהנתי מאוד
ואראה שוב בבית כשיצא הבלוריי

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

ההייפ שעשו על סנוק בפרק 7 ופרק 8, חצי טריילר שעסק בו.
נרמסו באמצע הסרט בכזו טיפשות ואילוץ ופגיעה באינטליגנציה של מעריצי SW.
פשוט יריקה לפרצוף.
זה השפל שהרס לי את הסרט.

השטות עם ליאה כ wonderwoman זה WTF יותר גדול מ JarJar :wink:

כל ה cast הנ"ל, הכתיבה, התפתחות והתוכן אני מוצא בעייתיות כמעט זהה עם הפריקוואלים.

גם אני נהניתי בסופו של דבר (עם כל החסרונות) מפרק 8 כי מה לעשות זה SW.
גם מה Phantom (הגרוע ביותר בסדרה) התלהבתי.

בלוריי, ברור!

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #9 

אחרי שנים של ציפיייה שהתעצמה מאוד בשבועות האחרונים, מדובר לטעמי בסרט הכי פחות מוצלח מתוך ה- 5 (לא סופר את הפריקוולס, כי אף אחד לא באמת סופר אותם).

הדיונים וכניסה לרזולוציה באשר לתיאוריות וקווי עלילה למינהן, או דיון על סצינות מגוחכות (והיו לא מעט כאלה) פחות מעניינים אותי בשלב הזה והייתי רוצה להתמקד בדברים עקרוניים יותר, הנכונים במידה מסוימת לסרטים באשר הם ובפרט לסרטים שהם חלק מסדרה.

הסדרה הזו מעולם לא נשענה על מארק האמיל שהוא שחקן מאוד בינוני וזו בלשון המעטה ומעולם לא נשענה על ליאה ואפילו לא על האריסון פורד שמשום מה לא חלה עליו אותה "קללת מלחמת הכוכבים" המפורסמת ולו מהטעם שהוא היה השחקן היחידי בכל אוסף האנשים שם.

הסדרה הזו תמיד נשענה על הנבל שלה, שהפך להיות הדמות הכי אייקונית בתולדות הקולנוע המודרני.

סרט יכול להיות מוצלח עד לגבולות הנבל שלו. קשה לחשוב על סרט מתח/מד"ב שהיה מצוין וסוחף עם נבל בינוני, אפילו הג'ימס בונדים הכי מוצלחים בסדרה קודם כל נשענו על האיש הרע.

פרק 7 היה עם לא מעט בעיות, קודם כל בחוסר החדשנות שלו, אבל התחושה הזו שיש כאן נבל בדמותו של סנוק שעל פניו עשה רושם שיהיה קשה להתמודד איתו ותחושה זו אף המשיכה בחלקים ניכרים של הפרק הנוכחי, נזרקה לאלף עזאזל עם הריגתו (באופן מגוחך) בסצינה, שלטעמי, למרות התוצאה הסופית שלה, הייתה הכי מוצלחת בכל הסרט הזה.

לא זכור לי שיצאתי מסרט שהוא חלק מסדרה ובוודאי לא ממלחמת הכוכבים, עם חוסר עניין, או רצון אמיתי לדעת מה קורה בשלב הבא. השאלות הגדולות נפתרו או נגדעו וההמשך מותיר אותנו עם ילד מגודל, אשר סובל מרגשי נחיתות והתקפי זעם בלתי נשלטים, אשר אמור לכאורה לשלוט באימפריה מאיימת.
מספיק להזכר בדברים שאמר עליו סנוק...

מסכן ג'יי ג'יי אברהאמס.

פרק 7 למרות חסרונותיו ריגש אותי והשאיר אותי עם שאלות כמו :
מי ההורים של ריי ואיך בחורה ללא כל נסיון בתורת הג'ידי מצליחה להביס מישהו כמו קיילו רן?
מי זה סנוק?
מחשבות לגביי לוק?

פרק 8 הותיר אותנו עם?
למעשה כלום.

נקודה נוספת קשורה לליהוק.
בכלל, ליהוק זו אומנות ויש מעטים שמסוגלים לפגוע בצורה טובה בליהוק של דמויות בסרטים, טרנטינו הוא אחד הבודדים שבהם.
לצערי, הליהוק כאן מאוד בעייתי ונשען על אנשים שהם חסרי כל כריזמה.
שיא השיאים מגיע בדמותו של בניסיו דל טורו.
באמת?
שחקן כל כך מוכשר ובעל כאלו יכולות, לתפקיד כל כך חסר משמעות בסצינה שהיא ברובה בכלל שייכת לפריקוולס והייתה אמורה להשאר על הרצפה של חדר העריכה.

יס פלאנט איימקס ראשל"צ. יתכן וזה האולם הכי טוב בארץ, אבל ההקרנה סבלה מגוסטינג נוראי, שלא לדבר על זה שזה מאוד מבאס לראות סרטי מד"ב עם מקרנים בעלי יכולות קונטרסט כל כך נמוכות. סאונד סביר. לא מעבר לזה.

רן

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #10 

RanMoyal כתב: יס פלאנט איימקס ראשל"צ. יתכן וזה האולם הכי טוב בארץ, אבל ההקרנה סבלה מגוסטינג נוראי, שלא לדבר על זה שזה מאוד מבאס לראות סרטי מד"ב עם מקרנים בעלי יכולות קונטרסט כל כך נמוכות. סאונד סביר. לא מעבר לזה.

רן
...
גם בגלובוס מקס ברחובות, היה גוסטינג נוראי. בהפסקה התלוננתי. המקרין המתין לתום ההפסקה, צפה בכמה שניות, הפסיק את ההקרנה והמשיך בעותק ללא תלת מימד - בהסכמת הקהל*. (הוא הספיק לדלג על חלק קצר - איך גנבו את החללית?). פיצוי הובטח - ממתין בקוצר רוח.

* יותר מסקרן אפילו מהשאלות שעלו כאן, זה איך זה שכמה עשרות צופים ישראלים ששילמו כסף טוב מקבלים סרט באיכות כה ירודה, ורק אני טורח להתלונן?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #11 

itay123 כתב: במידה ואכן יהיה "גילוי" בפרק 9 או סרט מקדים לגבי סנוק, אפשר יהיה להבין את רצף המהלכים בפרק 8
...
חשבתי על זה 8)

סנוק הוא כמו פלפטין בסידרה המקורית
בפועל לא ידעו עליו כלום, ובסוף עד שרואים אותו וכמה הוא חזק בא ויידר וזורק אותו לתהום
וסנוק כמו פלפטין לא הרגיש שויידר מתהפך עליו

את הסיפור של פלפטין קיבלנו בטרילוגיה המושמצת (ללא סיבה) המקדימה.
אני לא חושב שיהיה סרט שמפרט מי זה סנוק ואיך הגיע למעמד שלו כי קיילו רן ממש לא מקביל לדארת ויידר

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

מותו של סנוק מעלה תהיות מסיבה שמאז ומתמיד ביקום של star wars תמיד היה "מאסטר" ו "פאדואן".
סנוק נרצח ע"י תלמידו קיילו-רן (קיילו-רן תלמיד שרוי במחלוקת וסנוק ידע זאת, לחלוטין לא היה סגור עליו גם כתלמיד וממשיך דרכו והתאכזב ממנו רבות, לכן העמיד אותו בכל רגע אפשרי במבחן נאמנות ובחירה).

קיילו-רן ניצל הזדמנות ורצח את סנוק בשביל להתעלות עליו, כמו שלצערי, אב או מורה של תלמיד, יורד עליו ומתסכל אותו ו-מביא אותו פסיכולוגית ונפשית לבצע אסון.
קיילו-רן הוא נחש והוא מבין שבדרך שסנוק תופר לו הוא לעולם לא יספק את סנוק ובאיזה שלב או שסנוק ידיח אותו או שהוא יהרוג אותו, קיילו-רן נמצא במצב נפשי מאוד רע, רצח את אביו, רצה לרצוח את אימו ולמחוק את הרפובליקה וכל זאת לרצות את סנוק ולא בטוח שאת עצמו - "בובה על חוטים".
עכשיו שסנוק לא נמצא - מי בדיוק ישלים את התהליך שקיילו-רן עובר, להיות מוכן להנהיג רואים היטב כמה קיילו הססן וחסר ביטחון וכולם חשים זאת סביבו ולכן גם כבוד הוא לא מקבל.
על כן כל הנוסחה המוכרת ב SW התערערה - לכן אני חושב ורוצה להאמין שזה לא הסוף שראינו את סנוק והוא יחזור, אבל ביקום של SW הכל אפשרי.

במקרה של פלפטין (סידיוס), ותלמידו Darth Vader
רואים היטב שפלפטין מאוד סומך על Vader, מגיל צעיר - פלפטין שם על אנאקין את עיניו וציפורניו ושימר אותו - ו vader הפך להיות בכל מקום השליח והדובר של סידיוס.
כאשר vader זרק את פלפטין הוא בעצם הקריב את חיו והציל את חיי בנו, vader ידע זאת ולמעשה "התאבד" (מכות החשמל האדירות שקבל באופן מרוכז גמרו אותו) ולמעשה לבסוף יצא מה dark side והצטרף ליודה וקנובי.

על כן שני המקרים לחלוטין שונים.

קיילו-רן לא השלים את לימודיו, היה סורר, מבולבל, הפכפך, רצח את מורו מתוך רצון לשלוט ולא לסבול את התסכול שעובר עליו, דמות בעלת easy triger, לחלוטין לא מנהיג ולא מוביל. אם לתהום הנפשי קיילו רן הולך - לא בטוח שמעניין מישהו - דמות ריקנית מתוכן פרט לשדים השוכנים בפנים.
כל זאת עוד לפני הליהוק הבעייתי של אדם דרייבר שניראה על המסך שהוא משתדל מידי ורחוק מלהיות משכנע.

בניגוד ל vader הדמות השחורה - שהייתה דמות "מושלמת" בכל היבטיו.
והישג קולנועי ל Best Villien של כל הזמנים.

לפחות כך אני רואה זאת.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #13 

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

לפני כמה לילות, נכנס בי האטרף וראיתי את החלק הסופי מכל סרט SW.

לומר שהפריקוולים טובים יותר מהסיקוולים זו בדיחה לא מצחיקה בכלל ועלבון,
הפריקוולים כ"כ עילגים וילדותיים, ריקניים ומעניקים תחושה שסטודנט שנה ד בקולנוע כתב צילם וביים אותם והשתגע עם CGI.
פשוט בדיחה, לוקאס יצר אותם בשביל כביכול "המעריצים" (אעלק ) והכניס לכיסו חופן ירוקים שלא היה מבייש את טרמפ,

זה נכון שהסיקוולים בעייתיים, אך הם מצולמים פי כמה וכמה טוב ומשכנע יותר מסרטי "לולי" שלוקאס צילם.
יחד עם זאת טרם צפינו בפרק 9 ולכן אי אפשר לשפוט את הסיקוולים באופן מוגמר ושלם.

לגבי ריי
כצאצא של קנובי.
אמנם לא קראתי את המאמר.

אך מזכרוני עבור ה JEDI אסור לנהל מערכת יחסים והיא "אסורה" לפי הכללים שנכתבו.
לשם אנאקין הלך ובמידה והיה נחשף היה מסולק ממקדש ה JEDI.

אז להיות נכדתו של אוובי וואן, ניראה מצוץ מהאצבע.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #15 

ראיתי תיאוריה שאומרת שסנוק היה PROJECTION כמו לוק ולכן הוא לא מת כשקיילו חתך אותו לשניים

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

יש לא מעט תיאוריות על "מותו" של סנוק.

הקבלה ל - הקרנה של לוק בסוף הסרט, לדעתי אינה נכונה במקרה הנ"ל.

רואים יפה מאוד שקיילו רן מנסה לפגוע בלוק ואינו מצליח מפני שזו "הקרנה" (מעין הולוגרמה מורכבת) של לוק.

כאשר קיילו רן רצח את סנוק וחצה את גופו של סנוק לשניים, רואים היטב שסנוק נפגע ומוטל על הרצפה וכל סובביו רואים זאת היטב.

אבל שוב הייקום של SW מלא בתיאוריות, ומה שאנחנו חושבים ואף בטוחים יכול להסתבר בדיוק להפך.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

אני מתקשה להאמין שזה סוף הסיפור של סנוק. אם כן, אז אנטיקליימקס די בזיוני, אני מצפה לראותו בפרק 9.

לגבי הסצינה שבו הוא נרצח, זה די מקביל לפרק 6 עם פלפטין ומבחינתי זה עבר את מבחן האמינות. לפי הפרשנות שלי, בפרק 8 קיילו רן כבר לא ילדותי אלא פשוט הינדס את הכל בכדי להביא את עצמו לסיטואציה שבה יוכל להרוג את סנוק ולהחליפו.

לגבי ריי וההורים שלה, לי לפחות זה עדיין מציק ואני חושב שבין התאוריות ברשת (ביתו של לוק, אחותו של קיילו רן, נכדתו של אובי וואן קנובי) אני מעדיף את האופציה הכי פחות סבירה - שהיא נכדתו של פלפטין...

לגבי הקולנוע. מוזר. ראיתי ב-IMAX והתמונה היתה מעולה. התלת של הסרט הזה מצויין, וב-IMAX הבעיה שהכי מציקה לי זה שהראש חייב להיות ישר (ברגע שמטים אותו מיד נהיה ghosting ו-cross talk).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #18 

לאף אחד לא מציקה העובדה שריי, בחורה שמעולם לא עברה אימון בכח או בשימוש בחרב אור, מצליחה להביס את קיילו רן, תלמיד שעבר הכשרה לא מועטה בכח? בטרילוגיה המקורית לוק הובס ורק אחרי אימונים מקיפים עם יודה הצליח להביס, פה מהעימות הראשון מישהו ללא שום ידע או אימון בכח, או בשימוש בחרב אור, מצליחה להביס דמות שמוצגת כחזקה בכח (הראו לנו איך הוא עצר בקלות את הירייה של הבלאסטר ועוד). בעיניי זה הביזיון הכי גדול.

ולגבי מי ההורים שלה, זה ברור שקיילו רן שיקר לה כשהוא אמר לי שהם אף אחד, הוא סה"כ ניסה לערער אותה על מנת להביא אותה לצידו. אני די בטוח שבפרק הבא נגלה מי הם, ודי בטוח שאחד מהם יהיה דמות מאוד מוכרת וחזקה בכח. היחיד שהיה דמות עוצמתית ללא הורים מוכרים היה DARTH VADER ופתרו את זה ע"י אי גילוי מקור האב (יש תיאוריות שאימו הרתה מ"רוח הקודש", קרי הכח - אבל זה לא מצויין בפירוש בשום מקום).

גם לגבי סנוק, אם הוא הובס בקלות כזו אחרי שהציגו אותו גדמות כ"כ עוצמתית - ביזיון, ואם הוא לא יחזור בעיניי זה יהיה פשוט Deus ex machina ועצלנות תסריטאית בוטה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #19 

oferlaor כתב:שרשור זה בא בכדי שמי שצפה ב-Last Jedi יוכל לדון בו עם אחרים שצפו מבלי לחשוש לחשוף דברים שהיו בסרט.

----- קו הספויילרים: לא לעבור אם לא צפיתם בסרט ------

השאלות שאני לא מבין אחרי ה-Last Jedi:
1. לוק מעלה הסבר מאוד יפה לגבי הכח והמשמעות של light/dark side. הוא בעצם אומר שהכח בעצם הוא איזון ולכן ברגע שיש מספיק כח בצד הרע של המשוואה (עלייתו של קיילו רן) זה חייב להתאזן על ידי חיזוק של מישהו אחר - ריי. העניין הוא שגם סנוק מבין זאת ולכן לא ברור לי מדוע הוא מנסה להשמיד את ריי/לוק כי הרי אם הם ימותו יווצרו אחרים שיחליפו אותם... דווקא נוח שמדובר בילדה צעירה ושלוק תקוע בשומקום.

זו תיאוריה שלא הוכחה והסית לא מאמינים בה. הסית מטרתם היא כח מוחלט ולא איזון.

2. גנרל האקס - הגרנדיוזיות הזו, הוא באמת לא מבין מי זה קיילו רן ושצריך להזהר ממנו?

אשליות גדלות זה משהו מאוד בסיסי בדמויות כאלו. הוא קיבל גיבוי מסנוק שדי זלזל בקיילו רן לידו, מה שעזר לתופעה הזו. לי זה דווקא הרגיש סביר.

3. סנוק - מי הוא ומה הוא? לא למדנו עליו שום דבר וחבל. האם הוא באמת האב הרוחני של פלפטין (פלאגיוס) שהוזכר בפרילוגיה? להזכירכם שפלגיוס הצליח להביס את המוות עצמו. אם זה המצב, להערכתי פלפטין הונחה על ידיו ולכן לא היתה משמעות גדולה לכך שהקיסר הושמד בסוף הפרק השישי.

מסכים. דמות כזו מעניינת וכמעט אפס מידע שנתנו לנו לגביה ב 2 הסרטים. בהחלט בזיון.

4. לאה - WTF זה היה שהיא שרדה שהות בחלל?!

אתם צריכים לזכור שהיא אחות של לוק וככזו יש בה מן הכח, אולי לא מספיק לעבור אימוני ג'דיי (יש איזשהו רף, מבחן שעוברים) אבל עדיין יכולות מסוימות קיימות בו. לשהות בחלל זה משהו שאפילו אדם רגיל יכול לעשות כמה דקות לפני מוות (לא מתים מייד, למרות כל מה שמראים לנו בסרטים), אז לא זה לא הרגיש מאולץ שהיא שרדה.

5. למה לוק נעלם בסוף? המאמץ היה גדול מדי עד כדי שהוא מת? זה נראה לי יותר התאבדות מאשר מוות ממאמץ.

הוא התאחד עם הכח, זה השלב הסופי למיטב הבנתי בכל אבולוציה של מאסטר בכח, לפחות אלו שמגיעים לדרגה מספיק גבוהה (ע"ע יודה, אובי וואן וכו).

6. היה רמז עבה שאין שום משמעות להוריה של ריי. העניין הוא שגילינו שכמעט כולם בסדרה הזו יש הורים משמעותיים או לפחות מנטורים משמעותיים. ראינו את הוריהם ואפילו את הדודים של מרבית הדמויות בסדרה. קשה להאמין שדווקא הדמות המרכזית היא עם הורים חסרי משמעות. לדעתי זה הסחת דעת מכוונת בסגנון שכבר ראינו בסדרה בעבר (ע"ע דארת' וויידר הרג את אביו של לוק). אם כן, מי הם היו?! ההסבר היחיד שלי הוא שמדובר בבת או נכדה של הקיסר פלפאטין.

גם אני מאמין שיש משמעות להורים שלה. כולם חשובים שאין כי זה מה שקיילו רן אמר, אבל צריך לזכור שהוא סית ושקרים זה חלק מדרך החיים שלהם.

7. אז להערכתי נראה את סנוק בפרק הבא, שכן אני חושב שהוא באמת פלאגיוס. זה גם מסביר את המשמעות של the first order - פלגיוס היה מהראשונים שהצליחו להשתמש בכח (הסית' והג'דיי הראשונים).

אני מאוד מאוד מקווה שאתה צודק ורוצה להאמין בכך, מהסיבה הפשוטה שאם לא זה פשוט בזיון (להביא דמות כזו, לא להסביר אותה כמעט, להרוג אותה כ"כ בקלות למרות העוצמה האדירה שלה וכו).

היסודות של הדת הושמדה ולכן בכדי לשמור על איזון כל בעלי הכח צריכים להיות מושמדים בכדי לאזן את הכח. הרי אנחנו יודעים שבעלי כוח משמעותי יכולים לשרוד את המוות באופן כלשהו - סנוק עצמו נראה שהוא שרד (בקושי) קרבות לא מעטים. הוא גם בעל הכח החזק ביותר שראינו עד כה בסדרה. המשמעות בעיני היא שסנוק לא באמת מת אלא יחזור באופן כזה או אחר כפי שהיה.
...
·

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

1. לדעתי ריי זו ההוכחה שזה תאוריה תקפה. הרי לא היה לה שום נסיון או לימוד והיא הצליחה לעשות הכל לבד. אפילו לוק לא באמת לימד אותה שום דבר אלא בעיקר בלבל לה את השכל. בכ"ז היא ברמה שלוק היה לאחר הלימוד של יודה...

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”