DAC ברמקולים מוגברים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

סלחו לי על השאלה.
אני לא מבין בתחום, כיוון שכך חיפשתי רמקולים מוגברים, (במקום להכנס לסבך של רסיבר והתאמות של רמקולים וכו) תוך כדי החיפוש הבנתי שיש רמקולים מוגברים שיש בהם DAC (ויש בלי) שאני לא ממש מבין מה זה וגם לא כל כך משנה לי להבין לפרטי פרטים אלא רק לעניין הזה.

איך אדע האם רמקולים שאני רואה דורשים ממני ציוד נוסף או לא?

למשל ראיתי את הרמקולים Yamaha HS5 וזו סתם דוגמא...
לחלופין הבנתי שיתרון ברמקולים Audioengine A5+ שבהם כן יש..

אפשר איזו הכוונה קטגורית לאן להתכוונן?

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #2 

אני חצי מבין אז אני אנסה... אם יש DAC אז גם יש AMP כי זה אומר שהם מקבלים אות דיגיטלי והופכים אותו לאנלוגי כלומר משהו שממש שומעים. אם יש AMP זה אומר שהווליום ייקבע בתוך הרמקולים לכן צריך להיות כפתור ווליום על הרמקול או לפחות שלט בו אפשר להגביר ולהחליש.
מקווה שלא כתבתי שטויות :-)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #3 

כל מקרה לגופו. יש רמקולים עם דאק ואז אתה יכול לחבר להם מקור דיגיטלי ויש כאלה בלי ואז הם חייבים אות אנלוגי. איך אתה הולך לחבר הכל ביד? מה המקור? תמיד ממולץ לשים יחידת שליטה עם או בלי דאק, לרמקולים מוגברים בלי קשר לאם יש או אין להם דאק. אבל, אני מכליל, כל מקרה לגופו.

israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה.

המקור יהיה מחשב או טלפון..

אפשר דוגמא ליחידת שליטה?

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

אם יש כניסה דיגיטאלית כמו קואקסיאלית, אופטית, וכמובן USB, אז ברור שיש DAC. לגבי איכות ה DAC והרמקולים זה כבר עניין אחר. רמקולים מוגברים ברוב המקרים הם מוצר לשמיעת מוסיקה בחדר מחשב, ניידת, ולא להאזנה רצינית, ולכן האיכות והמחיר בהתאם. אם המקור הוא גם טלפון, אז אפשר לשקול רמקולים ניידים עם סוללה. אבל שוב, תלוי מה המטרה ומה השימוש. בכדי להינות ממוסיקה, צריך סט עם סאב, אבל אז זה כבר לא ממש נייד...

הדוגמה שנתת Yamaha HS5 זה מוניטור אולפני מדגם כניסה פשוט. להם אין DAC. זה מגבר אנלוגי עם קרוסאובר אקטיבי. באסים לא תקבל מהם...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

Rekcuf כתב:אם יש כניסה דיגיטאלית כמו קואקסיאלית, אופטית, וכמובן USB, אז ברור שיש DAC. לגבי איכות ה DAC והרמקולים זה כבר עניין אחר. רמקולים מוגברים ברוב המקרים הם מוצר לשמיעת מוסיקה בחדר מחשב, ניידת, ולא להאזנה רצינית, ולכן האיכות והמחיר בהתאם. אם המקור הוא גם טלפון, אז אפשר לשקול רמקולים ניידים עם סוללה. אבל שוב, תלוי מה המטרה ומה השימוש. בכדי להינות ממוסיקה, צריך סט עם סאב, אבל אז זה כבר לא ממש נייד...

הדוגמה שנתת Yamaha HS5 זה מוניטור אולפני מדגם כניסה פשוט. להם אין DAC. זה מגבר אנלוגי עם קרוסאובר אקטיבי. באסים לא תקבל מהם...
...
·תגיד אתה רציני? אילו שטויות אתה מדבר. רמקולים מוגברים הם רמקולים מעולים ולפעמים יותר טובים משילוב של רמנקול מגבר ובטח שנותנים תמורה טובה. יש לך מגבר מותאם להם בדיוק. יש לך DSP שיתקן בעיות, אין לך כבלי כוח להעביר...מה אני בכלל מנסה לענות לטרול...כראהה בחיים שלך לא שמעת רמקולים מוגברים נורמאייל ועובדה שאתה לא מבין שפלפון יכול להיות המקור מעולה יותר טוב ממה שיש לך עכשיו.

israel1920 אני לא מביא לך דוגמה כי כמו שארמתי כל מקרה לגופו. לכל רמל יש חיבורים שונים ולכן היחידות יהיה שונות. גם לא הגדרת תקציב...

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #7 

BUGY כתב:
...
...
·תגיד אתה רציני? אילו שטויות אתה מדבר. רמקולים מוגברים הם רמקולים מעולים ולפעמים יותר טובים משילוב של רמנקול מגבר ובטח שנותנים תמורה טובה. יש לך מגבר מותאם להם בדיוק. יש לך DSP שיתקן בעיות, אין לך כבלי כוח להעביר...מה אני בכלל מנסה לענות לטרול...כראהה בחיים שלך לא שמעת רמקולים מוגברים נורמאייל ועובדה שאתה לא מבין שפלפון יכול להיות המקור מעולה יותר טוב ממה שיש לך עכשיו.

israel1920 אני לא מביא לך דוגמה כי כמו שארמתי כל מקרה לגופו. לכל רמל יש חיבורים שונים ולכן היחידות יהיה שונות. גם לא הגדרת תקציב...
...
·

מה אתה מבלבל במוח? אני דברתי על רמקולים מוגברים נפוצים וזולים, כמו אלו שפותח השרשור שאל לגביהם. אתה מדבר על רמקולי הי אנד ומוניטורים. זה עולם אחר לגמרי. מרקולים כאלו עולים מעל ל 20 אלף דולר. רמקולים אקטיביים לשוק המסחרי, סטייל לוג'יטק ומוצרים למחשב, הם מהגרועים שיש במחינת איכות הסאונד.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

Rekcuf כתב:
...
...
·

מה אתה מבלבל במוח? אני דברתי על רמקולים מוגברים נפוצים וזולים, כמו אלו שפותח השרשור שאל לגביהם. אתה מדבר על רמקולי הי אנד ומוניטורים. זה עולם אחר לגמרי. מרקולים כאלו עולים מעל ל 20 אלף דולר. רמקולים אקטיביים לשוק המסחרי, סטייל לוג'יטק ומוצרים למחשב, הם מהגרועים שיש במחינת איכות הסאונד.
...
·המילים שלך כתובות שחור על גבי לבן ואתה יורד במפורש על רמקול כמו ה-HS5 ורושם "רמקולים מוגברים ברוב המקרים הם מוצר לשמיעת מוסיקה בחדר מחשב, ניידת, ולא להאזנה רצינית"...אולי לא הסברת את אצמך כמו שצריך או שלא הבנתי אותך אבל אתה מכליל את הרמקולים המוגברים. שים לב, אף פעם בשרשו לא הוזכרו רמקולים של לוגיטק, הדיבור מראש היהעל מוגברים איכותיים.
לא צריך להוציא 20K אלף דולר כדי לקבל רמקול מוגבר מעולה, אתה שוב מדבר שטויות. המוניטורים ברמת כניסה נותנים סאונד מדהים ביחס למחיר וגם בלי קשר למחיר. יש לך סטיגמות ישנות...

israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

למה צריך USB ברמקולים? זה יותר טוב מ-AUX?

אוסיף את הפרטים החסרים...
המטרה היא שמיעת מוזיקה. את התקציב, רעיונית אני מעלה מיום ליום כדי לקבל משהו באמת סביר..
אין צורך שיהיו ניידים בכלל, יופעלו בתוך חדר בסביבות 4 וחצי מטר על 4 וחצי מטר.

נניח לצורך העניין שהגעתי בתקציב למצב של אפשרות לרכוש את ה - Audioengine A5+
האם במקום זה יש חלופה אחרת שתיתן תמורה טובה יותר למחיר? (למשל ביד שניה, או לקנות את הרכיבים חדשים בנפרד - מגבר כוח, קדם מגבר, דאק, רמקולים) ?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

AUX זה הכי נחות. אתה רוצה או חיבור אנלוגי רציני או חיבור דיגיטלי. USB נותן לך חיבור שבו כל המידע מועבר לDAC של הרמקול והוא עושה את ההמרה לאנלוגי.

אם יש לך מקום ותקציב, אז חלקים זה עדיף. אבל, צריך לפחש, לחפור, לשמוע...מוגברים יתנו לך מענה מהיר יותר אבל ללא אפשרות לגדול ולהוסיף עוד רכיבים למערכת.
או שאתה יכול להתייחס למוגברים כרמקולים ומגבר כוח ואז אתה מבין שאתה צריך עוד : DAC, יכולת לחבר הכל ביחד ולשלוט על זה. ויש עשרות דרכים להגיע לאותה התוצאה.

ה305 של JBL הם מעולים אבל נטולי חיבורים ולכן הם חייבים דאק/יחידת שליטה. יש עוד הרבה מוניטורים אשר נשמעים מעולה, של יממהא ושל מאקי. בארץ המבחר דל יחסית...

רק לתת לך כמה רעיונות:

https://www.amazon.com/JBL-LSR305-Powered-Studio-Monitor/dp/B00DUKP37C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1513447668&sr=8-1&keywords=LSR305

https://www.amazon.com/Mackie-MR624-Powered-Studio-Monitor/dp/B073WMVJBR/ref=sr_1_1?s=musical-instruments&ie=UTF8&qid=1513447718&sr=1-1&keywords=MR624

כשאני מדבר על יחידות שליטה, זה יכול להיות כל דבר, החל ממיקרסים קטנים של 4-2 ערוצים עם חיבור USB למחשב, אשר משמש יחידת שליטה, DAC ומיקסר. או יחידות ספציפיות למוניטורים כמו אלה:

https://www.amazon.com/Mackie-BIG-KNOB-PASSIVE-Controller/dp/B01NCUZ32O/ref=pd_sbs_267_7?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01NCUZ32O&pd_rd_r=JGV7SHJPH1QJTH33RT8B&pd_rd_w=n60TD&pd_rd_wg=QuKWT&psc=1&refRID=JGV7SHJPH1QJTH33RT8B

או שזה יכול להיות DAC מעולה (במקרה זה גם מגבר אוזניות מעולה):
https://www.amazon.com/FOSTEX-converter ... QJTH33RT8B

או משהו צנוע יותר:
https://www.amazon.com/SMSL-Audio-M3-Powered-Decoder/dp/B019Y5TR6O/ref=pd_sbs_267_33?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B019Y5TR6O&pd_rd_r=JGV7SHJPH1QJTH33RT8B&pd_rd_w=n60TD&pd_rd_wg=QuKWT&psc=1&refRID=JGV7SHJPH1QJTH33RT8B

עכשיו, יש רמקול, יחידת שליטה ודאק. שלוש פרמטרים שונים כאשר יש לך עשרות דגמים בכל אחד, זה אומר הרבה אפשריות להגיע לאותה התוצאה. מבלבל, לא. פשוט צריך להגדיר מה בדיוק אתה צריך, אילו כניסות ואילו יציאות עכשיו וגם מחר. מה המקור שלך מה הסגנון והעוצמה שבה אתה רוצה לשמוע...

אם תשווא את זה לחלקים:
יש לר רמקלוים פאסיבים שצריכים מגבר, יחידת שליטה וDAC. אבל, אפשר להביא רסביר או מגבר סטריאו חדש והוא יהיה המגבר, השליטה והDAC. קצת יותר פשוט אבל לרוב גם יקר יותר.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #12 

@israel1920
·

USB זה חיבור דיגיטאלי. אם מקור המוסקה שלך הוא מחשב, אז זה החיבור עם פוטנציאל האיכות הטוב ביותר, כי האיכות תקבע רק עי ה DAC החיצוני. אם אתה לא שומע קבצי מוסיקה ממחשב, אז אתה לא צריך את זה. תפרט יותר על המקורות שיש לך. טלפון חכם יכול להיות מקור איכותי רק בתנאי שהוא מתחבר דיגיטאלית ל DAC איכותי חיצוני. גם לבצע CAST מהטלפון לא מבטיח שלא יעשה שימוש ב DSP מובנה, מה שיגביל את איכות השמע לזו המאד מוגבלת של המעבד שיש בטלפון.

ה Audioengine זה שוב, רמקולים לשימוש עם מחשב. נשמעים טוב יותר מלוגיטק, אבל ממש לא להאזנה רצינית. העוצמה מאד נמוכה. אין להם סאב. אין להם DAC (וטוב שכך, במחיר הזה). חיבור ה USB שלהם הוא צורך הספקת חשמל להתקן חיצוני כמו נגן MP3 ואינו משמש להעברת מידע....

תפרט מה גודל החדר, מרחק ישיבה ממרכז הבמה, מרחק מרבי בין שני הרמקולים, סוג המוסיקה שאתה אוהב, עוצמת האזנה (אבא של אשתי למשל, שומע מוסיקה קלאסית בעוצמה כל כך חלשה שאף אחד לא מצליח לשמוע חוץ ממנו, ובכל זאת בחנות "מתמחה" משהו מכר לו מערכת רמקולים מוגברים ורסיבר של MERIDIAN ב 20 אלף שח... ). ואז אפשר יהיה לכוון אותך למוצר שיתאים יותר.
נערך לאחרונה על ידי Rekcuf ב 16/12/2017 20:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

אני לא מבין למה אתה ממשיך להכליל בלי לדעת, הנה קצת על האודיואנגן הספציפי:
מאפיינים בולטים:
שני מגברי כוח מונובלוק Class A/B מובנים
מקלט בלוטות׳ אלחוטי עם קידוד ®aptX, התקנה קלה
טווח קליטה גדול של עד 30 מטר
DAC מובנה עם כניסת אודיו דיגיטלית אופטית
תמיכה ברזולוציות עד 24bit/192kHz
משדר אודיו מכל מכשיר או נגן (אייטונס, Youtube וכד׳)
וופר מקאבלר בקוטר ״5.5 בתוך סל קונוס ומסגרת מאלומיניום יצוק
טוויטר ממשי בקוטר ״1 עם מגנטים מנאודיום וסלילים מקוררים בנוזל מגנטי
שתי כניסות אודיו (RCA ומיני 3.5מ״מ) ויציאת אודיו משתנה
תיבות בנויות בעבודת יד ברמת רהיט
גריל מגנטי נתיק
קרוסאובר פסיבי עם רכיבים משודרגים
שלט רחוק מסיבי מאלומיניום

אז איך אין לו DAC?

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #14 

@BUGY
·

לא התעמקתי בכל המפרט שלהם. הספיק לי להציץ בנתונים הטכנים החשובים הספק 50W, גודל אלמנטים קטן, הפרדת ערוצים 50dB, ויחס אות לרעש 95dB (זה כנראה בגבולות המגבלות של בלוטות). אז, עכשיו תגיד לי, מה לעאז*זל הרמקולים הללו צריכים DAC של 192kHz?? אתה מודע לעובדה ש BT מגרסה 4 מוגבל 16 סביות 48 קילוהרץ? איך שלא תציג אותם, בסופו של דבר הם רמקולי חדר מחשב, או לכל היותר רמקולי סראונד למי שלא רוצה למתוח כבלים ומוכן להשקיע במשדר BT...

אגב במאמר הזה:

https://www.hometheater.co.il/article07325.html

רשום כי ה A5 לא כוללים מקלט BT ולא כניסה אופטית...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

Rekcuf כתב:@BUGY
·

לא התעמקתי בכל המפרט שלהם. הספיק לי להציץ בנתונים הטכנים החשובים הספק 50W, גודל אלמנטים קטן, הפרדת ערוצים 50dB, ויחס אות לרעש 95dB (זה כנראה בגבולות המגבלות של בלוטות). אז, עכשיו תגיד לי, מה לעאז*זל הרמקולים הללו צריכים DAC של 192kHz?? אתה מודע לעובדה ש BT מגרסה 4 מוגבל 16 סביות 48 קילוהרץ? איך שלא תציג אותם, בסופו של דבר הם רמקולי חדר מחשב, או לכל היותר רמקולי סראונד למי שלא רוצה למתוח כבלים ומוכל להשקיע במשדר BT...
...
·תשמע, אתה צודק בחלק ממה שאתה אומר, ללא ספק. אבל זה לא אומר שהם רמקולים נחותים או חלשים, 50 וואט אמיתי בנוי לתוך הרמקול עם DSP על וופר נציל, יכולים לתת הרבה ווליאום, יותר ממה שאתה חושב. ממרחק ישיבה סביר אתה תהנה מהם. כמובן שהם לא ימלו חדר, הם לא יורדים ל20 הרץ ולא תקבל מהם במה מפורטת מדי אבל הם כן נותנים במה יפה, סאונד נקי, פירוט סביר והם פי כמה וכמה מרמקולי מחשב. לשים אותם באותה שורה עם לוגיטק, זה לא רציני.

בלי קשר, שים לב, שיש בלוטוס מסוג aptX, זה משדר אות לא דחוס בניגוד לBT הרגיל שפשוט לא נועד להזרים אודיו איכותי והשינוי מדהים. לא סתם זרקתי את הרמקולים הללו לפה, הם עולים כ4K לרוב ויש לזה סיבה.

לא יודע מה הסטנדרט שלך אבל "חדר מחשב" נשמע לי מעליב ללא סיבה. מה הכוונה שלך בזה?

ומה אתה ממליץ לבחור?

israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

איזה אלופים. תודה רבה על התגובות המושקעות.

אני אצטרך יותר זמן לעכל את כל המידע הזה :)

רק בשביל לקבל פרופורציה - הצורך ברמקולים יהיה לשמיעת מוזיקה מהמחשב (בעיקר יוטיוב) תוך כדי השימוש במחשב על שולחן העבודה (כלומר מקרוב)

אין לי דרישה למשהו סופר איכותי שזה כמובן משתקף מהתקציב. עוצמה כן חשוב לי, לגבי סגנון מוזיקה אין משהו ספציפי.

דבר נוסף שאולי צריך לומר, אני מעדיף לנסות לעשות איזון כל שהוא כך שהרכישה הזו תהיה בסיס לשדרוג עתידי (מדורג). כך שההשקעה הזו לא תעלם לגמרי ברגע שארצה להשקיע קצת יותר במשהו יותר רציני.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

israel1920 כתב:איזה אלופים. תודה רבה על התגובות המושקעות.

אני אצטרך יותר זמן לעכל את כל המידע הזה :)

רק בשביל לקבל פרופורציה - הצורך ברמקולים יהיה לשמיעת מוזיקה מהמחשב (בעיקר יוטיוב) תוך כדי השימוש במחשב על שולחן העבודה (כלומר מקרוב)

אין לי דרישה למשהו סופר איכותי שזה כמובן משתקף מהתקציב. עוצמה כן חשוב לי, לגבי סגנון מוזיקה אין משהו ספציפי.

דבר נוסף שאולי צריך לומר, אני מעדיף לנסות לעשות איזון כל שהוא כך שהרכישה הזו תהיה בסיס לשדרוג עתידי (מדורג). כך שההשקעה הזו לא תעלם לגמרי ברגע שארצה להשקיע קצת יותר במשהו יותר רציני.
...
·זה קצת משנה את התמונה. מקרוב, כלמור מטר פלוס, עדיף מוניטר, ללא ספק. לא כל הרמקולים נשמעים טוב מקרוב והפוך. קפוץ לאחת מחניות אשר מתעסקות בזה, חלילית, קאלימבו וכדומה...תקשיב לזוג או שתיים עם מוזיקה שלך, שאתה מכיר.

בלי קשר, כך את הזמן. תקראה, תלמד ותשאל. אני ו-Rekcuf נמשיך בשלנו בלי קשר :lol:

אם תרצה לגדול בהמשך, אז כמו שאמרתי, עדיף בחלקים.
מה הכוונה לגדול? להוסיף עוד רמקולים, להוסיף סאב, להוסיף מקורות נוסיפים, איזה CD/פטיפון...? לעבור לחדר גדול יותר?

israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

היי,

הכוונה שבעתיד ארצה לשפר את האיכות/עוצמה של המכלול..

מקור - אותו מקור יהיה מחשב גם בהמשך..

שני הרמקולים שהבאת בהודעות עם הקישורים, בשילוב עם יחידת שליטה - יכולים להיות אלטרנטיבה טובה על פני ה Audioengine?

israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

בסיבובת ה400 דולר מה ההרכב הכי מומלץ בנסיבות שעולות כאן?

הרכב אני מתכוון:
בין חדש למשומש
בין רמקול מוגבר לבין רמקולים פאסיבים ושאר הרכיבים
מוגבר עם דאק או בלי
וכו וכו

israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

דבר נוסף,

אני מעדיף לא לחכות עם זה יותר מדי ולא לצאת ולשמוע רמקולים בכל מיני חנויות. פשוט למצוא משהו סביר ולהזמין מאמזון..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”