התייעצות בנוגע לשיפור עוצמת הWIFI

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Karamon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני מנוי כרגע להוט על 100 מגה. יש לי באחד החדרים HOTBOX שמוגדר כמודם בלבד ועוד ראוטר TP-Link TL-WR1043ND V1 . הנתב נמצא על הגרסה הכי עדכנית (140319).

בסלון יש לי מגדיל טווח, גם כן של TP-Link.

עד עכשיו רוב הזמן הכל בסדר, ובסלון אני מקבל באזור ה20 מגה בערך, שזה לא אופטימלי אבל אני מצליח להסתדר.

לאחרונה הראוטר עצמו מתחיל לעשות בעיות עם הWIFI. איכות האות צונחת באופן משמעותי, גם אם אני נמצא צמוד לראוטר. בחיבור קווי הכל תקין. רק לאחר הוצאה וחיבור מחדש לחשמל עוצמת האות משתפרת (אבל אחרי כמה שעות זה מתדרדר שוב).

רק לשם השוואה - עם אותו המחשב בדיוק, בחיבור קווי אני מקבל מהירות תקינה, ובWIFI צמוד לראוטר אני מקבל כ20 מגה במקרה הטוב.

אחרי כמה שנים עם הנתב הזה אני מניח שהגיע הזמן להחליף אותו - או למצוא פתרון אחר.

אני כרגע בעיקר מתלבט אם לקנות מתאמי MOCA, לחבר בסלון למגדיל טווח שיש לי (יש לו חיבור LAN) וככה תיאורטית אמורה להיות קליטה WIFI מעולה בסלון.

או אולי לקנות ראוטר חדש ואיכותי יותר.

אני לא בטוח איזו אפשרות עדיפה במקרה שלי.

אני שוקל לקנות את TP-Link Archer C7 (עולה בסביבות ה500 ש''ח ממה שראיתי) או מתאמי מוקה, לדוגמה אחד מאלו:

https://www.amazon.com/TiVo-Bridge-MoCa ... B01D94EUBS
עולה עם משלוח לארץ בסביבות 175 ש''ח.

https://www.amazon.com/Actiontec-Ethern ... B008C1JC4O

עולה עם משלוח בסביבות 270 ש''ח.

ממה שאני יודע, צריך 2 מתאמי מוקה...

אני יודע שיש גם להוט מתאמי מוקה - אבל הם רוצים שאני אחליף למיני-פייברבוקס, מה שיעלה לי עוד 30 ש''ח לחודש ולטווח הרחוק זה פשוט לא משתלם.

אני אשמח לשמוע את דעתכם. מה כדאי לעשות? האם יש פתרון אחר זול יותר? ראוטר זול יותר שיעשה עבודה טובה? או משהו אחר?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

ניסית לאפס את הראוטר להגדרות יצרן? לשנות בו ערוץ?

Karamon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לאפס את הראוטר- לא ניסיתי. בגלל שהכל עבד טוב עד עכשיו לא חשבתי בכלל שאיפוס יכול לסדר את זה. במידה וזה אכן יסדר את הבעיה - זה יכול להחזיק לתקופה ארוכה או שזה כמו החיבור והפעלה מחדש - שפותר לכמה שעות בלבד (במקרה הטוב). בכל מקרה אנסה בהמשך היום.

לשנות ערוץ - זה מוגדר כרגע על אוטומט. לא ניסיתי עד היום לקבוע ערוץ ידנית, אבל זה באמת מחליף לי את הערוץ כל כמה זמן.

בעקבות ההצעה החלפתי הרגע לערוץ פנוי לחלוטין - זה לא פתר את הבעיה.

עריכה:
מקודם העברתי לערוץ 12 - כי באזור שלי מ8 ומעלה הכל פנוי לפי Wifi Analyzer. זה לא פתר את הבעיה.

החזרתי את בחירת הערוץ לאוטומט - וזה שם אותי על ערוץ 1, שגם הוא פנוי לגמרי (עד ערוץ 4 האמת). בבדיקת וייפי בסלון קיבלתי 20 מגה כרגע. בחיבור וייפי צמוד לנתב קיבלתי באזור ה40 מגה (בניגוד לבדיקות הקודמות - בדקתי עם פלאפון ולא עם המחשב הנייד. אין לי אפשרות לבדוק בו כרגע)

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1185
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #4 

הגבול של מהירות אלחוטית ב WR1043ND V1 זה בערך מה שאתה מקבל (אולי קצת יותר אם תגדיר רוחב ערוץ של 40MHZ).

Karamon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה.

אני כרגע על ערוץ 1, נראה שהמצב על הערוץ הזה באמת טוב יותר.

בכל מקרה - עדיין יש לי הבדלים משמעותיים במהירות. לפני כ50 דקות בערך קיבלתי בסלון בוייפי מהירות נמוכה מאוד של 2 מגה. בחיבור קווי הכל היה תקין. עושה רושם שיש משהו לא יציב באחד מהמכשירים...

המגדיל טווח שיש לי הוא מדגם TL-WA850RE . איך אני יכול לבדוק אם הבעיה היא בו? זה פחות סביר לדעתי כי יש לי אותו קצת יותר משנה, אבל ארצה לבדוק את זה.

מעבר לזה - מה הגבול של המהירות האלחוטית ב ARCHER C7 או בנתבים דומים?

עריכה-

בדקתי הרגע שוב את המהירות בחיבור WIFI צמוד לנתב, קיבלתי מהירות של 28 מגה.

NaorBenHamo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

תעשה קצת בעיות להוט שיחליפו לך לחדש או לhotbox2. לי ה2 מגיע למקסימום 50 מגהבייט באלחוטי ובקווי למשהו כמו 160 מגהבייט (יש לי 200 מגה). דרך אגב הזמנתי את הפייבר בוקס לשבוע הבא, אמור לתת טווח יותר טוב ומהירות יותר טובה באלחוטי לפי מה שהנציגים שלהם אומרים, מעניין אם זה נכון.
לפני שבועיים וקצת קניתי את הarcher c7 באילת בבלאק פריידי, יצא לי 300 שקל והוא מאוד מהיר בטווח קצר, בטווח ארוך הוא בסדר גמור ומספק עם לא מעט מכשירים מחוברים אלחוטית, הוא מעולה לבית שלי ומשלים פחות או יותר את הכיסוי של ההוט בוקס, הבית שני קומות וממוקם בקומה הראשונה וההוטבוקס בשנייה. ב5ghz קיבלתי 100 וקצת תלוי בעומס על הראוטר, בתדר 2.4 קיבלתי בין 50-60 בלי קשר לעומס על התדר אבל ככל שאתה מתרחק זה יורד. ב2-3 קווי קליטה זה מרגיש טוב יחסית להוט בוקס שנותן מגהבייטים בודדים באותה סיטואציה.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #7 

@Karamon
· אתה יכול להתקין גרסה עדכנית של LEDE על ה 1043 :

https://lede-project.org/toh/hwdata/tp- ... r1043nd_v1

ייתכן שזה יישפר לך את ביצועי האלחוט ויציבות הנתב (אם אתה בוחר ארץ כמו US בהגדרות האלחוטיות לאחר שדרוג הקושחה, אתה יכול לעלות את עוצמת השידור ל 30DB עד כמה שאני זוכר)

Karamon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@Fish72
·תודה רבה! אנסה זאת ואעדכן בהמשך

@NaorBenHamo
אתה משתמש גם בהוטבוקס בתור ראוטר וגם בC7? או שאחרי שקנית את הC7 הפכת את ההוטבוקס למודם בלבד?

בכל מקרה, ההוטבוקס אצלי מוגדר בתור מודם בלבד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”