freedom_il כתב:@gabiuzan
בהקשר לפריימים. הכי מומלץ לשדר מהמחשב את קצב הפריימים של הסרט/סדרה. 95% או יותר מדובר על 24 או 23.279 (במחשב נקרא 23). זה עוזר להפחתת קפיצות ועוזר למסך לעשות החלקת תמונה אם אתה בקטע של להפעיל את זה. ככה שבכל מקרה, חוץ ממשחקים אתה כנראה לא צריך 60 פריימים לשנייה.
בקשר למגבלת הרסיבר, אולי רוחב הפס של יציאת HDMI שלו לא מתאים ל 4K*60fps. אתה משדר מהמחשב 4K? אולי הרסיבר מנסה להעביר 4K כשלא התכוונת?
אמנם אין לי 4K אבל אם הייתי משדר תוכן 1080p הייתי מעביר אותו כ 1080p מהמחשב לרסיבר ולטלויזיה ונותן למסך לעשות upscaling ולא למחשב.
...
·הרסביר תומך בהעברה של 4K60, 4:4:4, אין עם זה בעיה.
ראית פעם שולחן עבודה על 24 הרץ? (זה לא פרימים) זה לא שמיש. את המחשב צריך לגדיר על המקסימום שהוא מסוגל, עומק צבע מרבי, רזולוציה טבעית של מסך והקצב הרענון הקסימאלי ברזולוציה הזאת. וכמובן דגימת צבע שלא פחות מ4:2:2 עם רוצים גם להציג טקסט על המסך. עדיף כמובן הכל ביחד: 4K/60, 4:4:4, 12 BIT...אבל זה לא אפשרי כרגע.
אתה צודק לגבי זה שצריך לנגן את התוכן בקצב הטבעי שלו אבל בשביל זה יש לך תוכנות כמו MPC-HD + MADVR שיודעים לקחת את התוכן ולתאים לו את המסך בלי לפגוע לך בשימוש אחר שהוא לא סרטים.