המלצה למערכת סאונד לחדר קטן
היי,
ברצוני לשדרג את מערכת הסאונד בחדר (שמחוברת למחשב).
כרגע אני עם אזוניות ומערכת 5.1 מאוד ישנה של Logitech. כדי לשמוע את אחד מהם, אני צריך לנתק את היציאות מהכרטיס קול ולהחליף לשני.
החלטתי לעשות קצת סדר בבלאגן, ולקנות מערכת שתתחבר לחיבור האופטי של הכרטיס קול במחשב. קראתי קצת על Soundbarים, ויצא לי לשמוע אחד - JBL SB450. הרעיון ממש נחמד, אבל לא התלהבתי מהאיכות סאונד כדי לקנות אותו, וכנראה זה לא מה שאני מחפש, הסאונד לא היה עשיר לדעתי.
החדר דיי קטן, אז החלטתי ללכת על 2.1 - גם כי מעבר החוטים יראה לא יפה בחדר, וגם כי אין כל כך מקום לרמקולים מאחור.
יש המלצות למערכות כאלה? אחרי חיפושים רבים לא מצאתי משהו שיכול להתאים, רוב המערכות הן 5.1.
התקציב בסביבות ה-1500 ש"ח.
תודה,
דור
ברצוני לשדרג את מערכת הסאונד בחדר (שמחוברת למחשב).
כרגע אני עם אזוניות ומערכת 5.1 מאוד ישנה של Logitech. כדי לשמוע את אחד מהם, אני צריך לנתק את היציאות מהכרטיס קול ולהחליף לשני.
החלטתי לעשות קצת סדר בבלאגן, ולקנות מערכת שתתחבר לחיבור האופטי של הכרטיס קול במחשב. קראתי קצת על Soundbarים, ויצא לי לשמוע אחד - JBL SB450. הרעיון ממש נחמד, אבל לא התלהבתי מהאיכות סאונד כדי לקנות אותו, וכנראה זה לא מה שאני מחפש, הסאונד לא היה עשיר לדעתי.
החדר דיי קטן, אז החלטתי ללכת על 2.1 - גם כי מעבר החוטים יראה לא יפה בחדר, וגם כי אין כל כך מקום לרמקולים מאחור.
יש המלצות למערכות כאלה? אחרי חיפושים רבים לא מצאתי משהו שיכול להתאים, רוב המערכות הן 5.1.
התקציב בסביבות ה-1500 ש"ח.
תודה,
דור
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
משהו כמו זה יתאים לך?
https://www.qacoustics.co.uk/bt3-active ... html#specs
יש להם כניסה אופטית לחיבור מהמחשב וזה ישאיר לך את יציאת האזניות פנויה. חוץ מזה זה נחמד שאפשר לנגן מוסיקה מהטלפון ב BT
https://www.qacoustics.co.uk/bt3-active ... html#specs
יש להם כניסה אופטית לחיבור מהמחשב וזה ישאיר לך את יציאת האזניות פנויה. חוץ מזה זה נחמד שאפשר לנגן מוסיקה מהטלפון ב BT
@BUGY
·
אשמח אם תוכל להסביר לי קצת על הפתרון שלך. שכחתי להזכיר שאני לא הכי מבין בתחום
@freedom_il
·
נראה מעניין מאוד, ויכול להתאים.
אתה יודע איך האיכות שלהם (כמובן שאלך לשמוע אם יש בארץ את הדגם הזה)? ראיתי שאין להם סאב.
תודה על התגובות!
·
אשמח אם תוכל להסביר לי קצת על הפתרון שלך. שכחתי להזכיר שאני לא הכי מבין בתחום
@freedom_il
·
נראה מעניין מאוד, ויכול להתאים.
אתה יודע איך האיכות שלהם (כמובן שאלך לשמוע אם יש בארץ את הדגם הזה)? ראיתי שאין להם סאב.
תודה על התגובות!
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
@dor8194
לא מכיר את הדגם ספציפית אבל זו חברה טובה עם סאונד טוב בד"כ, צעירה יחסית, עם value for money גבוה. באמת לא שמעתי את הדגם הזה אבל נראה לי שאפשר להזמין מחו"ל במחירים סבירים. רק שים לב שאם אתה מזמין מארה"ב לוודא לפני שהדגם עובד עם 220v. אם לא אז מאירופה.
הדגם הזה הוא דוגמא למה ש bugy כתב. רמקולים מוגברים. במקרה הזה, יש dac=digital analog converter בפנים מעצם העובדה שיש תמיכה בכניסה אופטית שממירה את האות הדיגיטלי לאנלוגי. Dac למחשב זה בד"כ כניסת usb אבל זה אותו עקרון כמו אופטי.
אגב, בארץ יש חנות אחת שמיבאת את החברה הזו: פיוז.
לא מכיר את הדגם ספציפית אבל זו חברה טובה עם סאונד טוב בד"כ, צעירה יחסית, עם value for money גבוה. באמת לא שמעתי את הדגם הזה אבל נראה לי שאפשר להזמין מחו"ל במחירים סבירים. רק שים לב שאם אתה מזמין מארה"ב לוודא לפני שהדגם עובד עם 220v. אם לא אז מאירופה.
הדגם הזה הוא דוגמא למה ש bugy כתב. רמקולים מוגברים. במקרה הזה, יש dac=digital analog converter בפנים מעצם העובדה שיש תמיכה בכניסה אופטית שממירה את האות הדיגיטלי לאנלוגי. Dac למחשב זה בד"כ כניסת usb אבל זה אותו עקרון כמו אופטי.
אגב, בארץ יש חנות אחת שמיבאת את החברה הזו: פיוז.
מצאתי את הזוג רמקולים האלה:
https://www.amazon.com/gp/product/B0040LG96O
מה אתם אומרים? יש ביקורות טובות עליהם, אבל קראתי שמומלץ גם סאב איתם.
אשמח לעצות.
https://www.amazon.com/gp/product/B0040LG96O
מה אתם אומרים? יש ביקורות טובות עליהם, אבל קראתי שמומלץ גם סאב איתם.
אשמח לעצות.
היי dor8194,
הרמקולים שמצאת הם פאסיביים , כלומר הם יצטרכו הגברה חיצונית כגון מגבר/רסיבר כדי לפעול.
השילוב של הגברה חיצונית + רמקולים פאסיביים יחרוג מהתקציב שלך.
הכיוון שחברי הפורום המליצו לך עליו הוא רמקולים מוגברים , שלמעשה מכילים הגברה פנימית ואינם דורשים הגברה חיצונית.
רמקולים מוגברים ניתן לחבר באופן ישיר למחשב או לשדך ליחידת DAC (Digital Analog Converter,
שתשפר באופן מהותי את חווית השמיעה שלך.
מאחר והתקציב שלך הינו 1,500- תוכל לרכוש רמקולים מוגברים בתקציב הנתון ןלחבר אותם כבר עכשיו למחשב.
ובהמשך הדרך לרכוש DAC איכותי.
באשר לרמקולים עצמם -
לחברת Klipsch יש שני דגמים מוגברים:
R-15PM POWERED SPEAKERS
R-14PM POWERED SPEAKERS
חברה נוספת שהייתי ממליץ לבדוק היא Audio Engine ,
יש להם שני דגמים עיקריים:
Audioengine A2
Audioengine A5
אין לי ניסיון אישי עם אף אחד מהדגמים הנ"ל,
לכן אני ממליץ לבדוק ביקורות באמזון וחיצוניות ואף ללכת לשמוע בחנויות אם יתאפשר לך.
בהצלחה.
הרמקולים שמצאת הם פאסיביים , כלומר הם יצטרכו הגברה חיצונית כגון מגבר/רסיבר כדי לפעול.
השילוב של הגברה חיצונית + רמקולים פאסיביים יחרוג מהתקציב שלך.
הכיוון שחברי הפורום המליצו לך עליו הוא רמקולים מוגברים , שלמעשה מכילים הגברה פנימית ואינם דורשים הגברה חיצונית.
רמקולים מוגברים ניתן לחבר באופן ישיר למחשב או לשדך ליחידת DAC (Digital Analog Converter,
שתשפר באופן מהותי את חווית השמיעה שלך.
מאחר והתקציב שלך הינו 1,500- תוכל לרכוש רמקולים מוגברים בתקציב הנתון ןלחבר אותם כבר עכשיו למחשב.
ובהמשך הדרך לרכוש DAC איכותי.
באשר לרמקולים עצמם -
לחברת Klipsch יש שני דגמים מוגברים:
R-15PM POWERED SPEAKERS
R-14PM POWERED SPEAKERS
חברה נוספת שהייתי ממליץ לבדוק היא Audio Engine ,
יש להם שני דגמים עיקריים:
Audioengine A2
Audioengine A5
אין לי ניסיון אישי עם אף אחד מהדגמים הנ"ל,
לכן אני ממליץ לבדוק ביקורות באמזון וחיצוניות ואף ללכת לשמוע בחנויות אם יתאפשר לך.
בהצלחה.
@dor8194
בכיף, שמח לעזור.
ולשאלתך ,
אתה יכול ללכת בכיוון הגברה חיצונית + DAC + רמקולים פאסיבים.
או ללכת בכיוון רסיבר + רמקולים פאסיבים.
ואפילו ללכת בכיוון של DAC היברידי שכולל הגברה + רמקולים פאסיבים
הכל מסתכם בצרכים שלך ובתקציב.
לדעתי ;
אם אתה רוצה בעתיד לשדרג ל 5.1 אז, רסיבר + רמקולים פאסיבים יהיה האופציה הכי טובה.
אבל אם אתה רק רוצה 2.1 , רמקולים מוגברים + DAC יעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר.
בכיף, שמח לעזור.
ולשאלתך ,
אתה יכול ללכת בכיוון הגברה חיצונית + DAC + רמקולים פאסיבים.
או ללכת בכיוון רסיבר + רמקולים פאסיבים.
ואפילו ללכת בכיוון של DAC היברידי שכולל הגברה + רמקולים פאסיבים
הכל מסתכם בצרכים שלך ובתקציב.
לדעתי ;
אם אתה רוצה בעתיד לשדרג ל 5.1 אז, רסיבר + רמקולים פאסיבים יהיה האופציה הכי טובה.
אבל אם אתה רק רוצה 2.1 , רמקולים מוגברים + DAC יעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר.
@Bi-Amp
@BUGY
שוב תודה על ההסברים
בעקרון הרמקולים נועדו למוזיקה, סרטים, ואפילו קצת משחקים, שזה דיי מכסה הכל.
אני לא רוצה לפסול את האפשרות לשדרוג ל-5.1, אז אני חושב שזו האופציה שלי.
ניסיתי לחפש ולראות קצת, אבל ראיתי שהרסיברים ממש יקרים.
יש משהו ריאלי עד 3,000 ש"ח (מעדיף כמה שפחות כמובן) - 2.1 פאסיבים + רסיבר?
אם לא, כנראה שאלך על האופציה של 2.1 והוספת DAC בהמשך.
@BUGY
שוב תודה על ההסברים
אם לא, כנראה שאלך על האופציה של 2.1 והוספת DAC בהמשך.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אתה צריך למחוק את ה0.1...להביא זוג רמקולים מוגברים וDAC ב3K זה בסדר. להביא זוג רמקולים ומגבר, אפשרי אבל להביא גם סאב לא.dor8194 כתב:@Bi-Amp
@BUGY
שוב תודה על ההסברים
אם לא, כנראה שאלך על האופציה של 2.1 והוספת DAC בהמשך....