לא הגזמנו קצת עם הקניות, תרבות הצריכה, "חגי קניות" וכו'?
השעה הייתה 22:00 במוצ"ש אחרי הבלאק פריידי ואני הייתי בדרך לצפות בסרט ליגת הצדק בקולנוע שבקניון הגדול בפ"ת.
נאלצתי להידחק בין המוני האנשים שהגיעו בכדי לקנות במסגרת המבצעים של חג הקניות המרכזי.
דווח כי 90,000 איש הגיעו לקניון במסגרת הסופ"ש. בשישי שמעתי מאנשים שהיו באזכרה והתקשו לצאת מבית העלמין סגולה עקב הפקקים שנוצרו ממבול הקונים.
https://www.melabes.co.il/news/10224
לא קצת הגזמנו? זו המורשת שאנחנו רוצים להעביר לדורות הבאים? תרבות של כמה שיותר לקנות, חגי קניות וכו'?
אני לא טלית שכולה תכלת בנושא, אבל אני יכול להעיד על עצמי מבחינת טלפונים סלולריים: ב-13 השנים האחרונות היו לי 3 מכשירים. מתוכם 2 מכשירים ישנים, לא חכמים, של מוטורולה ונוקיה.
הסיבה היחידה שכל מכשיר הוחלף היא כי הוא התקלקל.
בתמונה: קונים בבלאק פריידי בקניון הגדול בפתח תקווה:
[img2=800x417]https://www.melabes.co.il/wp-content/up ... G_1249.jpg[/img2]
נאלצתי להידחק בין המוני האנשים שהגיעו בכדי לקנות במסגרת המבצעים של חג הקניות המרכזי.
דווח כי 90,000 איש הגיעו לקניון במסגרת הסופ"ש. בשישי שמעתי מאנשים שהיו באזכרה והתקשו לצאת מבית העלמין סגולה עקב הפקקים שנוצרו ממבול הקונים.
https://www.melabes.co.il/news/10224
לא קצת הגזמנו? זו המורשת שאנחנו רוצים להעביר לדורות הבאים? תרבות של כמה שיותר לקנות, חגי קניות וכו'?
אני לא טלית שכולה תכלת בנושא, אבל אני יכול להעיד על עצמי מבחינת טלפונים סלולריים: ב-13 השנים האחרונות היו לי 3 מכשירים. מתוכם 2 מכשירים ישנים, לא חכמים, של מוטורולה ונוקיה.
הסיבה היחידה שכל מכשיר הוחלף היא כי הוא התקלקל.
בתמונה: קונים בבלאק פריידי בקניון הגדול בפתח תקווה:
[img2=800x417]https://www.melabes.co.il/wp-content/up ... G_1249.jpg[/img2]
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לדעתי, כשהכל כל כך יקר כאן,
כולם רצים אחרי כל מבצע או הנחה שיכולים להשיג.
אם המחירים היו נורמאליים כאן, לדעתי היה פחות שיגעון קניות כמו שאנחנו רואים.
אם המחירים היו נורמאליים כאן, לדעתי היה פחות שיגעון קניות כמו שאנחנו רואים.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·ובמה אתה שונה? אתה בדיוק אותו צרכן. רק שאתה צורך סרט, פופקורן ושתיה במחיר מופרז. הגעת שלם ברכב? אז גם צרכת דלק, הגדלת הקילומטרז של הרכב ...מעשן במקרה?liorp כתב:השעה הייתה 22:00 במוצ"ש אחרי הבלאק פריידי ואני הייתי בדרך לצפות בסרט ליגת הצדק בקולנוע שבקניון הגדול בפ"ת.
...
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אבל זה בדיוק הקטע, כל אחד בהמון הזה חושב על עצמו, מנקודת מבט שלו הוא עושה צרכנות נבונה, קונה משהו ספציפי במחיר יחסית מאוד נמוך. מהצד זה אולי נראה כמו חזירות, אבל אתה לא יודע אם האנשים הללו כל השנה לא בזבזו שקל ועכשיו זה הזמן המשתלם לקנות אז הם מנצלים את ההזדמנות. אני לדוגמה. ממתין כל השנה למוצרים ספציפיים שני צריך או רוצה עד אשר המחיר שלהם יהיה משתלם. זה אומר שאני בשגעון קניות? קניתי סט מברגות של בוש, בחצי מחיר...אבל כמוני עוד אלפי אנשים קנו. זה לא מראה על תופעה רחבה או משהו פסול, זה רק אומר שיש אנשים עם קו מחשבה דומה לשלי. אם כבר, מה שראית בקניון זה כלום. תחשוב על מכירת השנה של אליאקספרס, כשמיליארד איש קונים *** שהם לא רוצים ולא צריכים. החזירות מתחילה כשאין מטרה לקניה חוץ מהקניה עצמה. חזירות זה כשאנשים קונים מוצר במחיר נמוך בגלל שהמחיר נמוך. אבל אתה לא תמיד יכול לדעת מה הולך בראש של אנשים ולכן לדעתי זה קשה להגיד במקרים כאלה אם זאת צרכנות נבובה, מתונה או שגעון קניות...liorp כתב:לא טענתי שאני מאוד שונה, אבל אני כן משתדל לקנות מה שאני צריך ולא רק כי זה במבצע.
הדיון הוא על התופעה הרחבה. יש הבדל בין צרכנות מתונה לבין שגעון קניות....
"גבינה חינם יש רק במלכודת עכברים"
הבעיה היא שההנחה באה לא מהמקום של המוצר הטוב שאתה מצפה לו כל כך, אלא על מוצר אקראי שהמספק החליט לעשות עליו הנחה כדי לעשות לעצמו פרסומת או במקרה הרגיל לצמצם את המלאי שלו עכשיו או בעתיד ע"י יצירת עניין.
מוצר נחטף כמו לחמניות. לא?
ואם הוא לא מצליח להימכר? אז עושים על "הלחמניות" הנחה כדי שהן כן תימכרנה.
כמובן המוכר וגם החברות הגדולות ועד החברות הסיניות הקטנות רוצים לדחוף לך את אימאמה של המהפכה התעשייתית.
זה לא שיהיה לך את המוצר הייחודי והשימושי שעונה על הצרכים שלך אלא יהיה לך את המוצר שיש ממנו טריליון עותקים שעבורו זיהמו את הכוכב היפה שלנו, את הטבע, את אמא-טבע ובפועל העסיקו בתנאי עפר עובדי ובזבזו חיי אדם יקרים והרבה זמן כדי לייצר ולשנע את "פיסת הזבל" שאתה גם עבדת קשה והשתכנעת לקנות בשכנועים ולא שכנועים, אבל השתכנעת כי היום אתה לא צריך כלום.
בעבר עברתי מגורים שהייתי שם בשכירות וסחבתי לשם את כל הבית מרוב "צורך" וחייב לציין שאחר כך רק כשעברתי דירה הבנתי כמה *** למעשה יש לי וכמה נטל על כתפי זה מעמיס.
גם מוצרי החשמל היפים. כשיש הפסקת חשמל, אתה סוף כל סוף מבין איזה טעות עשית ועד כמה באמת הם החליפו לך את החיים בשקרים.
דיברנו על מוצרי חשמל והנחות. אז
זה ברור לכולנו שכל ההתלהבות היא כל עוד המוצר נמצא בתצוגה, כתמונה באינטרנט או באריזה שלו.
כאשר המוצר יוצא לאוויר העולם מהקרטון, אנחנו כבר מבינים עם מה יש לנו עסק.
אנחנו מבינים עד כמה מזערית! עסקת הענק! שעשינו.
האמתי ככה זה בבני אדם גם שלא תטעו, כל עוד לא מכירים את האדם בציציות, לא יודעים עד כמה הוא שפל ואבו נפחה מבחוץ ופחות ממקק מבפנים (אבל זה משהו אחר כבר)
הבעיה היא שההנחה באה לא מהמקום של המוצר הטוב שאתה מצפה לו כל כך, אלא על מוצר אקראי שהמספק החליט לעשות עליו הנחה כדי לעשות לעצמו פרסומת או במקרה הרגיל לצמצם את המלאי שלו עכשיו או בעתיד ע"י יצירת עניין.
מוצר נחטף כמו לחמניות. לא?
ואם הוא לא מצליח להימכר? אז עושים על "הלחמניות" הנחה כדי שהן כן תימכרנה.
כמובן המוכר וגם החברות הגדולות ועד החברות הסיניות הקטנות רוצים לדחוף לך את אימאמה של המהפכה התעשייתית.
זה לא שיהיה לך את המוצר הייחודי והשימושי שעונה על הצרכים שלך אלא יהיה לך את המוצר שיש ממנו טריליון עותקים שעבורו זיהמו את הכוכב היפה שלנו, את הטבע, את אמא-טבע ובפועל העסיקו בתנאי עפר עובדי ובזבזו חיי אדם יקרים והרבה זמן כדי לייצר ולשנע את "פיסת הזבל" שאתה גם עבדת קשה והשתכנעת לקנות בשכנועים ולא שכנועים, אבל השתכנעת כי היום אתה לא צריך כלום.
בעבר עברתי מגורים שהייתי שם בשכירות וסחבתי לשם את כל הבית מרוב "צורך" וחייב לציין שאחר כך רק כשעברתי דירה הבנתי כמה *** למעשה יש לי וכמה נטל על כתפי זה מעמיס.
גם מוצרי החשמל היפים. כשיש הפסקת חשמל, אתה סוף כל סוף מבין איזה טעות עשית ועד כמה באמת הם החליפו לך את החיים בשקרים.
דיברנו על מוצרי חשמל והנחות. אז
כאשר המוצר יוצא לאוויר העולם מהקרטון, אנחנו כבר מבינים עם מה יש לנו עסק.
אנחנו מבינים עד כמה מזערית! עסקת הענק! שעשינו.
האמתי ככה זה בבני אדם גם שלא תטעו, כל עוד לא מכירים את האדם בציציות, לא יודעים עד כמה הוא שפל ואבו נפחה מבחוץ ופחות ממקק מבפנים (אבל זה משהו אחר כבר)
- Amir64
-
- גורו

ולמה אתה חושב שאנשים קונים מה שהם לא צריכים?
הם פשוט מחכים למועד בו יוכלו לקנות את מה שהם צריכים, או רוצים, במחיר טוב יותר.
כמו המון חברים כאן שחיכו לימים אילו כדי להזמין רסיבר במחיר טוב מהרגיל.
הרי כולם רוצים רסיבר, ואם לא היו ימי מכירות כאלו, כל אחד היה קונה בזמנו החופשי, במחיר יקר יותר, או במבצע מקרי של איזו חנות.
מעטים מאוד האנשים שיקנו מוצר שהם לא צריכים, רק כי הוא במבצע.
לא תראה אנשים קונים במבצע מכונת אספרסו, למרות שהם לא שותים אספרסו.
כן תראה אנשים שמנצלים הזדמנות לקנות טלויזיה, למרות שלא ממש תכננו, אבל גם לא ממש מרוצים ממה שיש להם.
כאשר מדובר במחיר מגוכח, שאין בו שום סיכון, כמו שהיה כאן באתר עם סט מברגים בשקלים בודדים, או פאזל בדולר.
גם אני חטאתי בקנייה כזו, שלא תיכננתי מראש, וניצלתי הזדמנות.
הייתי בגרמניה, ובמקרה הייתי ליד חנות ששמה שלט "כל הג'ינסים ב- 5 יורו".
איזו התנפלות הייתה על החנות.
הייתי קונה גם, למרות שלא תיכננתי, אם לא היתה התנפלות כזו (לא בא לי לעמוד בתור כשאני בחו"ל).
הרי מכנסיים צריך לקנות מתי שהוא, אם לא היום אז בעוד חצי שנה.
הם פשוט מחכים למועד בו יוכלו לקנות את מה שהם צריכים, או רוצים, במחיר טוב יותר.
כמו המון חברים כאן שחיכו לימים אילו כדי להזמין רסיבר במחיר טוב מהרגיל.
הרי כולם רוצים רסיבר, ואם לא היו ימי מכירות כאלו, כל אחד היה קונה בזמנו החופשי, במחיר יקר יותר, או במבצע מקרי של איזו חנות.
מעטים מאוד האנשים שיקנו מוצר שהם לא צריכים, רק כי הוא במבצע.
לא תראה אנשים קונים במבצע מכונת אספרסו, למרות שהם לא שותים אספרסו.
כן תראה אנשים שמנצלים הזדמנות לקנות טלויזיה, למרות שלא ממש תכננו, אבל גם לא ממש מרוצים ממה שיש להם.
כאשר מדובר במחיר מגוכח, שאין בו שום סיכון, כמו שהיה כאן באתר עם סט מברגים בשקלים בודדים, או פאזל בדולר.
גם אני חטאתי בקנייה כזו, שלא תיכננתי מראש, וניצלתי הזדמנות.
הייתי בגרמניה, ובמקרה הייתי ליד חנות ששמה שלט "כל הג'ינסים ב- 5 יורו".
איזו התנפלות הייתה על החנות.
הייתי קונה גם, למרות שלא תיכננתי, אם לא היתה התנפלות כזו (לא בא לי לעמוד בתור כשאני בחו"ל).
הרי מכנסיים צריך לקנות מתי שהוא, אם לא היום אז בעוד חצי שנה.
אני פשוט אומר, שמכתיבים לאנשים מה שהם צריכים ולא מה שיכול באמת לשמש ולהיות יעיל עבורם.
אישית לדעתי, כדאי לפעמים במקום מוצר שעולה 1000ש"ח לקנות את הזה שעולה 2000ש"ח כי הוא ה HIGH END כי 1000 כבר הלכו לפח אם קנית את המוצר החלש, ואם איי פעם יעלה בראשך שחבל שלא קניתי את הזה ב2000 כבר לא תהיה לך אפשרות לחזור במנהרת הזמן ולהוסיף על כך רק עוד 1000ש"ח.
אז ההפסד הוא יחסית גדול לתמורה נוספת קטנה, אבל סגירת פינה של שדרוג עתידי ולו הכי מועט שאפשר דיי מרככת את הנפילה של הבזבוז.
רק לחשוב על זה שאם לא קניתי משהו במבצע לפני חודש והיום אני צריך את זה ואשלם קצת יותר יקר אז אוכל את הלב
אישית לדעתי, כדאי לפעמים במקום מוצר שעולה 1000ש"ח לקנות את הזה שעולה 2000ש"ח כי הוא ה HIGH END כי 1000 כבר הלכו לפח אם קנית את המוצר החלש, ואם איי פעם יעלה בראשך שחבל שלא קניתי את הזה ב2000 כבר לא תהיה לך אפשרות לחזור במנהרת הזמן ולהוסיף על כך רק עוד 1000ש"ח.
אז ההפסד הוא יחסית גדול לתמורה נוספת קטנה, אבל סגירת פינה של שדרוג עתידי ולו הכי מועט שאפשר דיי מרככת את הנפילה של הבזבוז.
רק לחשוב על זה שאם לא קניתי משהו במבצע לפני חודש והיום אני צריך את זה ואשלם קצת יותר יקר אז אוכל את הלב
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
·יקר פה מאוד, אבל גם בארה"ב הזולה כשיש מבצע בלאק פריידי אנשים באטרף כולל בעיטות ואגרופים.Amir64 כתב:לדעתי, כשהכל כל כך יקר כאן,
אם המחירים היו נורמאליים כאן, לדעתי היה פחות שיגעון קניות כמו שאנחנו רואים....
- Amir64
-
- גורו

@wallalon
נכון,
בגלל זה כתבתי את הפיסקה האחרונה, על החנות בגרמניה.
ברגע שהמחיר יורד דרסטית, מסיבה כל שהיא, אנשים רוצים לנצל את ההזדמנות לקנות בזול,
ומתוך הנחה די ריאלית שיצטרכו לחכות שנה להזדמנות הבאה למחיר נמוך, רצים לקנות ביום ההנחות.
זה לא אומר שקונים מה שלא צריכים.
זה אומר שכדאי לחכות לימי מבצעים על מוצרים שאפשר לחכות להם, ולא "חייבים" לקנות אותם ביוני, לדוגמה.
למביט מהצד זה נראה כמו התנפלות בלתי נשלטת של קהל גדול, לקנות הכל, ועכשיו.
אבל לכל אחד מהקונים, יש מטרה מדוייקת. דברים שהמתין להם, ולא קנה, כי חיכה להנחות האילו.
אין בעיה, בדרך אגב, אם קונים בנוסף משהו שלא תכננו לקנות, למשל בגלל בעיית תקציב, ובכל זאת מחליטים לקנות כי המחיר מפתה.
קניתי לילדה צעצוע באמאזון, עם מחיר יקר למשלוח.
הופיעה רשימה של צעצועים אחרים.
אחד מהם היה משהו שחשבתי לקנות כשתהיה יותר גדולה, אבל ביחד עם המבצע לצעצוע הראשון, והמשלוח הכמעט חינם לפריט השני, יצא כדאי לקנות את שניהם ביחד.
מה לא בסדר? כל עוד השיקול הוא הגיוני ומושכל.
יש בעיה למי שלא שולט בעצמו, וקונה בלי הכרה כל מה שבסביבת המוצר שהוא רצה, גם אם הוא לא תכנן בכלל.
לא מאמין שיש הרבה כאלו.
נ.ב.
ויש גם כאלו שקונים בזול מכל הבא ליד,
ואז מעמידים את המוצרים למכירה ברשת ברווח, אבל בפחות ממחיר השוק.
העולם השתנה, ולא צריך להעמיד דוכן ברחוב, כמו פעם, כדי לעשות זאת.
נכון,
בגלל זה כתבתי את הפיסקה האחרונה, על החנות בגרמניה.
ברגע שהמחיר יורד דרסטית, מסיבה כל שהיא, אנשים רוצים לנצל את ההזדמנות לקנות בזול,
ומתוך הנחה די ריאלית שיצטרכו לחכות שנה להזדמנות הבאה למחיר נמוך, רצים לקנות ביום ההנחות.
זה לא אומר שקונים מה שלא צריכים.
זה אומר שכדאי לחכות לימי מבצעים על מוצרים שאפשר לחכות להם, ולא "חייבים" לקנות אותם ביוני, לדוגמה.
למביט מהצד זה נראה כמו התנפלות בלתי נשלטת של קהל גדול, לקנות הכל, ועכשיו.
אבל לכל אחד מהקונים, יש מטרה מדוייקת. דברים שהמתין להם, ולא קנה, כי חיכה להנחות האילו.
אין בעיה, בדרך אגב, אם קונים בנוסף משהו שלא תכננו לקנות, למשל בגלל בעיית תקציב, ובכל זאת מחליטים לקנות כי המחיר מפתה.
קניתי לילדה צעצוע באמאזון, עם מחיר יקר למשלוח.
הופיעה רשימה של צעצועים אחרים.
אחד מהם היה משהו שחשבתי לקנות כשתהיה יותר גדולה, אבל ביחד עם המבצע לצעצוע הראשון, והמשלוח הכמעט חינם לפריט השני, יצא כדאי לקנות את שניהם ביחד.
מה לא בסדר? כל עוד השיקול הוא הגיוני ומושכל.
יש בעיה למי שלא שולט בעצמו, וקונה בלי הכרה כל מה שבסביבת המוצר שהוא רצה, גם אם הוא לא תכנן בכלל.
לא מאמין שיש הרבה כאלו.
נ.ב.
ויש גם כאלו שקונים בזול מכל הבא ליד,
ואז מעמידים את המוצרים למכירה ברשת ברווח, אבל בפחות ממחיר השוק.
העולם השתנה, ולא צריך להעמיד דוכן ברחוב, כמו פעם, כדי לעשות זאת.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אבל רגע, זה לא אתה שמפרסם עשרות מוצרי *** מסין, בדיוק המוצרים שאתה עכשיו יוצא נגדם?legopart כתב:אני פשוט אומר, שמכתיבים לאנשים מה שהם צריכים ולא מה שיכול באמת לשמש ולהיות יעיל עבורם.
רק לחשוב על זה שאם לא קניתי משהו במבצע לפני חודש והיום אני צריך את זה ואשלם קצת יותר יקר אז אוכל את הלב...
לא אתה זה שמכור לאיבאי ואלי אקספרס?
היתי במצב שלך לפני כמה שנים. מזמין את כזבל הסיני. פנסים, מברגים, חלקי חילוף, כלי עבודה.... הכל.. די מהר הבנתי שזה הרוב *** ורק מוצרים מסוימים שווים בכלל בדיקה. מאז, רק ציוד איכותי. רוצה מקדחה, רק מקיטה. רוצה פנס, רק מותג איכותי ואמין. בסוף זה אכן זול יותר.
לא יודע איך אתה יודע מה אני חושב ומה אנשים אחרים חושבים ומה עובר להם בראש. אני חשוב אמיר כתב נכון. יש ויש אבל הרוב לדעתי עושים קניות מושכלות.
·BUGY כתב:·אבל רגע, זה לא אתה שמפרסם עשרות מוצרי *** מסין, בדיוק המוצרים שאתה עכשיו יוצא נגדם?......
לא אתה זה שמכור לאיבאי ואלי אקספרס?
היתי במצב שלך לפני כמה שנים. מזמין את כזבל הסיני. פנסים, מברגים, חלקי חילוף, כלי עבודה.... הכל.. די מהר הבנתי שזה הרוב *** ורק מוצרים מסוימים שווים בכלל בדיקה. מאז, רק ציוד איכותי. רוצה מקדחה, רק מקיטה. רוצה פנס, רק מותג איכותי ואמין. בסוף זה אכן זול יותר.
לא יודע איך אתה יודע מה אני חושב ומה אנשים אחרים חושבים ומה עובר להם בראש. אני חשוב אמיר כתב נכון. יש ויש אבל הרוב לדעתי עושים קניות מושכלות....
70% ממה שאני קונה לא מושכל.
לא משליך על אחרים. זו הבעיה האישית שלי.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אני לא שופט, חס וחלילה. כל אחד מבזבז את הכסף שלו איך שהוא רוצה. אני רק אומר, שלכולם יש סיבות שונות ואנשים חייבים לנסות לבד לפני שהם מבינים. לגבי כל השאר, מסכים איתך לגמרי.legopart כתב:·......
70% ממה שאני קונה לא מושכל.
לא משליך על אחרים. זו הבעיה האישית שלי....