רמקולים למערכת ק"ב/ האזנה למוזיקה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
a_ku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76

שליחה

התחדשתי ברסיבר חדש (עוד קצת מוקדם ממש לומר התחדשתי, הזמנתי מאמזון אנגליה את היאמהה rx-v683 כך שמצפים לי עוד התלאות של משרד התקשורת).
עכשיו נותר לי להרכיב סט רמקולים להנאה מושלמת.
התקציב בסביבות ה 5000 שח מינוס פלוס (המינוס לפני הפלוס בשאיפה :))
גודל פינת הטלוזיה הוא 2.5X2.5 מטר מרחק הצפייה כ 210 ס"מ.
משיטוטי ברחבי הרשת והפורום נתקלתי ברמקולים של Polk Audio
ואחרי שהגברת אישרה את Polk Audio OWM5 כ (500 דולר לזוג עד הבית - 1810 ש"ח)

https://www.amazon.com/Polk-Audio-Multi ... 64&sr=1-44

חשבתי להוסיף את ה Polk Audio OWM3 כזוג אחורי (168 דולר לזוג עד הבית - 610 ש"ח)

https://www.amazon.com/Polk-Audio-Wall- ... words=OWM3
לגבי הסנטר חשבתי בהתחלה או על בודד נוסף של OWM5 או על Polk Audio CS10 כ (235 דולר עד הבית - 850 שח)

https://www.amazon.com/Polk-Audio-Cente ... words=cs10
אבל בגלל מגבלת מקום שהמדף התחתון של המזנון בגובה 15 ס"מ הם ירדו מהפרק.

עכשיו מצאתי את אלה:
Polk Audio TL1 כ (132 דולר - 477 שח)

https://www.amazon.com/Polk-Audio-TL1-S ... 27&sr=1-13
או Polk Audio TL3 (כ 237 דולר - 850 שח)

https://www.amazon.com/Polk-Audio-AM336 ... ywords=TL3

לגבי הבס יש את ה Polk Audio PSW10 כ (320 דולר - 1160 שח)

https://www.amazon.com/dp/B0002KVQBA/re ... 42096&sr=1

אתמול עוד היה Polk Audio PSW111 אבל הוא קפץ בין לילה ב 100 דולר לפני השילוח והמיסים.

סה"כ יוצא בסביבות 1250 דולר שהם 4500 שח אם אזמין מאמזון.

אשמח לשמוע מה דעתכם, וגם לשמוע רעיונות נוספים.
והאם יש טעם להזמין מהארץ ?

*(המחירים בשקלים הם אחרי המרת מט"ח של הויזה כי זה מה שבסופו של דבר אשלם אם אזמין מאמזון)
https://digital.cal-online.co.il/he-il/ ... lator.aspx

מקווה שלא חפרתי יותר מדי...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

אני הלכת ילעיבוד...

שים לב, הסאב ידרוש ממיר מתח יקר, גדול וכבד.
רמקולים צריך להתאים לחחל, למאזין, לסגנון והכי חשוב, להעדפות שלך. אם לא שמעת את הרמקולים ואנחנו לא יודעים כלום אליך, איך נעזור?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183

שליחה

נראה לי שאתה אלוף הקישורים
חפש באמזון עוד כמה כאלה ותמשיך להתבלבל בין הדגמים
שאפילו אין לך מושג, ורבע מושג איך זה נשמע, אם זה מה שאתה אוהב, עונה על הצרכים שלך, וזה לא יגמר, אתה עסוק במחירים צבעים התאמות של צבעים וכו'

קח לך יום חופש מהעבודה תקבע עם כמה חנויות לפני ולך תשמע רמקולים תשמע רמקולים, תשמע איך זה נשמע, תבדוק כמה סגנונות,
מה זה "נתקלתי ברמקולים האלה ברחבי הרשת"
אתה לא קונה גרביים או חולצות, זה רמקולים יש פה הרבה טעם אישי
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

genvirt
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1495

שליחה

לפי דעתי סט כזה יכול לתת לך מענה מלא לכול דבר:
https://www.focal.com/en/home-audio/hom ... -atmos-512
אם אתה מעוניין אתה יכול לבדוק באודיו קלאב (ליאור) - השבוע הגיעה סט כזה אליו וליאור מתכוון להרכיב אותם להדגמה.
לא יודע מה מתמחור של זה אך יכול להיות די שווה להשקיע בזה.
בהצלחה!
Heavy Metal Is The Law

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

@a_ku
שמע, ,בחנויות מתמחות בדרך כלל כל אחד מחזיק בתצוגה או לפחות ממליץ בטלפון על דגמים שהוא"מאמין" בהם.
אם הלכת לכיוון polk בסגנון לבן, לך תשמע את סידרת signature. תלוי בגודל ובתקציב תוכל לקחת S15 או S20. יש כאלה בארץ בצבע לבן והם נראים טוב ונשמעים טוב מעבר למחיר שלהם, לפחות הרצפתיים. גם OWM קיימים בארץ במחיר לא רחוק ממה שציינת.
תלמד משהו נוסף על החנויות בארץ והמחירים באתרים: "מחיר לצרכן" הוא עד 20-30% יותר גבוה ממחיר רכישה בפועל. זה כי היבואנים לא מסכימים לחנויות לפרסם מחיר נמוך מראש.
ככה שעד שלא תלך לחנות ותקבל הצעת מחיר, להשוות מחירים באינטרנט זה חסר טעם.

שיהיה בהצלחה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10923

שליחה

@freedom_il
בגלל זה הולכים לכמה חנויות, שומעים מה וכמה רמקולים שרוצים לשמוע, ללא קשר למה שהמוכר ממליץ, או עם קשר, אבל בעירבון מוגבל.
ככל שאתה שומע מגוון רחב יותר, אתה מפתח הבנה מה מתאים לך יותר.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Amir64 כתב:@freedom_il
בגלל זה הולכים לכמה חנויות, שומעים מה וכמה רמקולים שרוצים לשמוע, ללא קשר למה שהמוכר ממליץ, או עם קשר, אבל בעירבון מוגבל.
ככל שאתה שומע מגוון רחב יותר, אתה מפתח הבנה מה מתאים לך יותר.
...
ברור!
האמת ראיתי שכתבתי "ללכת לחנות לקבל הצעת מחיר" והייתי צריך להוסיף "וגם לשמוע".
לכל המוכרים יש אינטרסים. חלק מהם הם אינטרסים של רווח אבל קודם כל הם רוצים למכור, ובבירור את מה שיש להם ולכן ימליצו על מה שלדעתם ימכר והוא טוב.
לכן, המלצות של מספר מוכרים היא נקודת התחלה כדי לצמצם את המבחר העצום שיש בכל קטגוריית מחיר ולשמוע זה חובה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה

מוכרים יכולים להמליץ על רמקולים מסיבות שונות, שלא דווקא מבטאות את הקנייה המתאימה לך, כקונה, ולרסיבר שברשותך.
יכול להיות שאחוז הרווח שלו גבוה יותר על רמקול מסויים,
יכול להיות שיש לו מדגם מסויים יותר מידי רמקולים במחסן, והוא צריך לפנות.
יכול להיות שסתם הוא מנסה להעריך מה ישכנע אותך לקנות, ברמת "תראה איזה יפים ודקים הם, לא בולטים בסידור הסלון", כשאתה עם האשה בחנות.

וכמובן שיש מוכרים ישרים ואחראיים, שבאמת מנסים להבין מה אתה מחפש, ולנסות לעזור לך למצוא את הרמקול הנכון.

הייתרון שיש לך, כקונה, הוא שרמקולים אתה יכול לשמוע, בניגוד למוצרים אחרים, שאתה קונה מוצר בקופסה, ולא תדע עד שלא תשתמש אם הוא האחד שחיפשת.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098

שליחה

לרסיבר בסיסי ופשוט כזה ההיתי הולך על רמקול נציל כמו קליפש. יש לפעמים מבצעים באמזון אירופה. אם לא שמעת את הפולק המוזרים הללו, לא ההיתי מסתכן איתם. נשמע מאד חשוד כאשר יצרן מגדיר רמקול כרב תכליתי... גם העיצוב שלהם מרמז על רמקול שיותר מתאים לסראונד ולא מוסיקה...

Amir64
גורו
גורו

שליחה

Rekcuf כתב:לרסיבר בסיסי ופשוט כזה ההיתי הולך על רמקול נציל כמו קליפש. יש לפעמים מבצעים באמזון אירופה.
...
זהו? זה בסיס להחלטה?
מה עם העובדה שיש הרבה אנשים שפשוט לא מסוגלים לשמוע עם קליפש?
ואם הרוכש הוא במקרה אחד מהם?

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

@Amir64
·
יש גם אנשים שלא מסוגלים לשמוע משהו אחר חוץ מקליפש.
אז יתכן והוא אחד מהם.. הסיכויים הם אותם סיכויים.

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה

Amir64 כתב:
...
...
זהו? זה בסיס להחלטה?
מה עם העובדה שיש הרבה אנשים שפשוט לא מסוגלים לשמוע עם קליפש?
ואם הרוכש הוא במקרה אחד מהם?
...
·

אנשים כאלה, וגם אני נמנה ביניהם, לא ירכשו RX-V583 לשמיעת מוסיקה... הקליפש הוא רמקול שמסתדר מצויין עם כל רסיבר קולנוע ביתי. הוא פתוח ומאד נציל. צליל בהיר מידי מהשופרים ניתן בקלות לאזן עי ה EQ ברסיבר ועי הצמדת המרקולים לפינות להדגשת באסים. מנסיון, לא נתקלתי באף אחד שלא אהב את השילוב של קליפש עם רסיבבר מיין סטרים כמו פיוניר וימהה או דנון\אונקיו. גם מבחינת עיצוב, קליפש נראים דיי טוב בכל סלון ממוצע וזמינים בכמה גוונים...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

LiorShap כתב:@Amir64
·
יש גם אנשים שלא מסוגלים לשמוע משהו אחר חוץ מקליפש.
אז יתכן והוא אחד מהם.. הסיכויים הם אותם סיכויים.
...
·יש אנשים כאלה?
לא חושב. פשוט הם לא שמעו משהו נורמאלי, בלי לחרוק שניים כל הסרט ובלי דימומים מאף :roll:

:lol:

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

קליפש= קוקופוניה
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

genvirt
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1495

שליחה

FastandFurious כתב:קליפש= קוקופוניה
...
·הרבתה אותי ויקטור, איזה מילה מצאתה 😭😭😭😭🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂🤐
Heavy Metal Is The Law

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה

FastandFurious כתב:קליפש= קוקופוניה
...
·

תן לי לנחש, על קליפש Forte II או klipschorn לא שמעת... כך זה שכל הידע שלך מתבסס על הלוקשים שמוחר מחנות מתמחה מכר לך... קליפש הצחילה כחברת הי אנד, ועדיין כוללת סדרות הי אנד, אבל הם יותר נפוצים בתור חברת רמקולי מיין סטרים לשימוש כללי. אני לא חסיד של החברה הזאת, אבל למשתמש המוצע עם רסיבר קולנוע ביתי, מדובר במרקולים שהכי משתלם מבחינת יחס מחיר לתמורה ותאימות למגוון עצום של רסיברים... יותר חשוב, שאותם קל למצוא במחיר טוב באמזון..

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

genvirt כתב:
...
...
·הרבתה אותי ויקטור, איזה מילה מצאתה 😭😭😭😭🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂🤐
...
·זה מה שמצאתי ב- "מחסן" מילים :lol:

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Rekcuf כתב:
...
...
·

תן לי לנחש, על קליפש Forte II או klipschorn לא שמעת... כך זה שכל הידע שלך מתבסס על הלוקשים שמוחר מחנות מתמחה מכר לך... קליפש הצחילה כחברת הי אנד, ועדיין כוללת סדרות הי אנד, אבל הם יותר נפוצים בתור חברת רמקולי מיין סטרים לשימוש כללי. אני לא חסיד של החברה הזאת, אבל למשתמש המוצע עם רסיבר קולנוע ביתי, מדובר במרקולים שהכי משתלם מבחינת יחס מחיר לתמורה ותאימות למגוון עצום של רסיברים... יותר חשוב, שאותם קל למצוא במחיר טוב באמזון..
...
·נכון, קליפש זאת חברה גדולה ומעולה. אבל רוב הדגמים שלהם פשוט זוועה, לא ניתן להשקיב להם. זה שהתמורה מעולה, לא אומר שהם שווים. הזבל בפח הוא חינם...

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Rekcuf כתב:
...
...
·

...
·רד רד כבר מהעניין עם המוחר חנות שאתה מבלבל את המוח עליו,
אמרתי לך כבר זה חבר יותר מאשר בעל עסק,

יש לי ידע בתחום, ונסיון הרבה אבל הרבה יותר גדול משלך

יש קליפש ברמות טובות, שוב פעם למי שיכול לסבול את הגועל :)
אנחנו מדברים על רמות ביניים מינוס,
ותאמין לי ששמעתי קליפש, רמקול רחוק מלהיות מתאים לכלל המשתמשים כי הוא לא נטרלי.

יאלה אני את השיחה איתך סיימתי פה

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בואו אני אביע את דעתי על נושא קליפש כי זה דווקא מעניין.
יש לי רמקולים סטלייטים של קליפש בבית שבזמנו, לפני כ-7 שנים נחשבו למשתלמים ביותר, quintet ii.
למה קניתי אותם בזמנו? 1. הם נשמעו גדולים בהרבה מגודלם הפיזי והרשימו אותי בבומבסטיות וביצועים יחסית למחיר. 2. חוסר הבנה בסיסית.
לאחר מספר שנים, בערך שנתיים, התחלתי לשמוע יותר מוסיקה באזניות בגלל היכולות החדשות של הטלפונים וקניתי את האזניות הטובות הראשונות שלי. מאז אני לא נהנה מהרמקולים בבית במוסיקה. שלא תבינו אותי לא נכון, לק"ב הם בסדר יחסית ומספקים אבל לא למוסיקה. לאחרונה עברתי דירה והשדרוג המיוחל בדרך.

מה שאני מנסה להגיד הוא שלא נולדים מבינים באיכות אודיו ובהערכה להבדלים בין רמקולים. כדי להבין לאן יכולה המוסיקה שאתה אוהב באמת להגיע צריך לנסות ולשמוע ציוד ברמה גבוהה יותר ולהתעניין בניואנסים.

אני דווקא חושב שפותח השרשור הלך בכיוון טוב עם פולק. זה מותג בסגנון שקצת מזכיר את קליפש עם היעילות ותאימות הגבוהה ו value for money גבוה אבל קצת יותר נעים ומשמח מקליפש. בלי קשר, תמיד כדאי ונחמד ללכת ולהשוות כמה דברים.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”