איך מנגנים סרטי 4K בטלויזיה?
יש לי m7000 ניסיתי להוריד סרטים באיכות 4K כל סרט 30-50 ג'יגה אבל כשאני מחבר את המחשב לטויזיה ומפעיל עם VLC הסרט זז לאט יש דרך אחרת, תוכנה אחרת או שהמחשב שלי פשוט לא טוב מספיק?
Processor 2.3 GHz Core i5 6300HQ
RAM 8 GB
Memory Speed 2133 MHz
Hard Drive flash_memory_solid_state
Graphics Coprocessor geforce gt 940m
Chipset Brand nvidia
Processor 2.3 GHz Core i5 6300HQ
RAM 8 GB
Memory Speed 2133 MHz
Hard Drive flash_memory_solid_state
Graphics Coprocessor geforce gt 940m
Chipset Brand nvidia
·DorS1234 כתב:אין צורך בשום סטרימר.
הטלוויזיה מספיק חזקה וכוללת את כל הטכנולוגיות כדי לנגן סרטי 4k ישירות מתוך התקן חיצוני.
חבל על הכסף....
לך אולי חבל על הכסף, אחרים פה מחפשים מקסימום איכות ונוחות ולא רק איך לחסוך כל היום ולשמור על הכסף.
לא הבנתי איך GeForce-940M לא מספיק חזק כדי לנגן 4KDorS1234 כתב:קודם כל ייתכן שהמחשב לא מספיק חזק כדי לנגן את הסרט...
"GM108 integrates the sixth generation of the PureVideo HD video engine (VP6), offering a better decoding performance for H.264 and MPEG-2 videos. Of course, VP6 supports all features of previous generations (4K support, PIP, video encoding via NVENC API). Unfortunately, HDMI 2.0 is still not supported."
https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-Ge ... 027.0.html
ממה שאני יודע, אפילו ה-GPU הפנימי של i5 6300HQ אמור להריץ 4K
https://ark.intel.com/products/88959/In ... o-3_20-GHz
בכל מקרה, idonavon1 תבדוק האם פה יש תשובה לשאלה שלך
http://www.tomshardware.com/forum/id-30 ... u-run.html
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@good__one
·
אתה צריך לפחות VP7 ע"מ לפענח קבצי HEVC 10BIT, ב940M החומרה הזו לא קיימת.
רק מעבדי Skylake (דור 7) כוללים יכולת פיענוח של HEVC 10BIT.
לכן המחשב הזה לא מסוגל לעשות את מה שפותח השרשור רוצה.
·
אתה צריך לפחות VP7 ע"מ לפענח קבצי HEVC 10BIT, ב940M החומרה הזו לא קיימת.
רק מעבדי Skylake (דור 7) כוללים יכולת פיענוח של HEVC 10BIT.
לכן המחשב הזה לא מסוגל לעשות את מה שפותח השרשור רוצה.
DorS1234 + YYXX A שניכם רושמים שטויות מבלי להבין דבר בנושא. הרעיון של פורום זה להגיב במטרה לעזור ולתת עצה על סמך ידע ונסיון, מה שאין לשניכם. לא צריך "מחשב חזק" כדי נגן 4k HEVC. צריך שהמחשב ידע לפענח את הקידוד באופן יעיל. לשם כך צרית תמיכה בחומרה. GFORCE 940 חזק מאד במשחקים אבל לא כולל תמיכה בחומרה ל HEVC. סטרימרי אנדרויד באים עם מעבד חלש פי 10 מונים ממעבד אינטל או GFORCE 940 והם מצליחים לפענח ולנגן 4k בלי בעיה כי החומרה תומכת בקודק...
אין צורך בסטרימר סיני סוג ז' כדי להינות מ 4k. כל מה שהיה נכון להמליץ לבחור זה לשדרג את כרטיס המסך לכרטיס מדור חדש יותר, בהתאם לתקציב שברשותו. החל מ GT-1050 ועד ל 1080 או TINAN או כל דבר שיצא לשוק החל רבעון אחרון של 2016.
ו ל TheCoolest, אתה צודק, אבל למה ללכת רחוק? התשובה שלך מרמזת שהוא צריך להחליף את כל המחשב.. יותר זול ופשוט לשדרג כרטיס מסך. אני מנגן 4k 60 הרץ HEVC במעבד פנטיום ישן מ 2014 ה G3258 כי ב HTPC מותקן כרטיס GT-1050 ללא מאוורר. שקט ומפענח בחומרה כל פורמט לרבות VP9, HEVC וכמובן פורמטים ישנים MP4 ו MPG.
המעבד והזכרון שיש לו במחשב מספיקים בהחלט, צריך רק כרטיס עם תמיכה בחומרה, שעולה כ 400 שח לדגם 1050 בסיסי.
אין צורך בסטרימר סיני סוג ז' כדי להינות מ 4k. כל מה שהיה נכון להמליץ לבחור זה לשדרג את כרטיס המסך לכרטיס מדור חדש יותר, בהתאם לתקציב שברשותו. החל מ GT-1050 ועד ל 1080 או TINAN או כל דבר שיצא לשוק החל רבעון אחרון של 2016.
ו ל TheCoolest, אתה צודק, אבל למה ללכת רחוק? התשובה שלך מרמזת שהוא צריך להחליף את כל המחשב.. יותר זול ופשוט לשדרג כרטיס מסך. אני מנגן 4k 60 הרץ HEVC במעבד פנטיום ישן מ 2014 ה G3258 כי ב HTPC מותקן כרטיס GT-1050 ללא מאוורר. שקט ומפענח בחומרה כל פורמט לרבות VP9, HEVC וכמובן פורמטים ישנים MP4 ו MPG.
המעבד והזכרון שיש לו במחשב מספיקים בהחלט, צריך רק כרטיס עם תמיכה בחומרה, שעולה כ 400 שח לדגם 1050 בסיסי.
@Rekcuf
· הכוונה שלי ב"מחשב לא מספיק חזק" היא שהוא לא יודע להתמודד עם הקידוד הרלוונטי. לא רשמתי בשום צורה שיש צורך להחליף את כל המחשב.
בנוסף המלצתי לנסות לנגן דרך MPC-HC כי מהנסיון שלי על לפטופ DELL XPS 15 4k ניגון דרך VLC לא עבד חלק ודרך MPC-HC כן.
בנוסף במקרה שלי ניגון דרך התקן חיצוני עשה את העבודה יופי ולכן המלצתי לפותח השרשור לנגן את הסרט בדרך הזאת.
הפורום אכן נועד לשתף מהידע והנסיון, אין צורך לנסות להקטין אנשים אחרים כדי להישמע יותר חכם, אפשר לענות תשובות ענייניות ולשתף מהידע שלך גם בצורה יותר נעימה.
· הכוונה שלי ב"מחשב לא מספיק חזק" היא שהוא לא יודע להתמודד עם הקידוד הרלוונטי. לא רשמתי בשום צורה שיש צורך להחליף את כל המחשב.
בנוסף המלצתי לנסות לנגן דרך MPC-HC כי מהנסיון שלי על לפטופ DELL XPS 15 4k ניגון דרך VLC לא עבד חלק ודרך MPC-HC כן.
בנוסף במקרה שלי ניגון דרך התקן חיצוני עשה את העבודה יופי ולכן המלצתי לפותח השרשור לנגן את הסרט בדרך הזאת.
הפורום אכן נועד לשתף מהידע והנסיון, אין צורך לנסות להקטין אנשים אחרים כדי להישמע יותר חכם, אפשר לענות תשובות ענייניות ולשתף מהידע שלך גם בצורה יותר נעימה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Rekcuf
·
אתה צודק ברמיזות שלי, כי אם תקרא טוב מה המפרט של המחשב, תבין שככל הנראה מדובר בלפטופ ולא מחשב שולחני שבו ניתן לשדרג את הכרטיס מסך.
·
אתה צודק ברמיזות שלי, כי אם תקרא טוב מה המפרט של המחשב, תבין שככל הנראה מדובר בלפטופ ולא מחשב שולחני שבו ניתן לשדרג את הכרטיס מסך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@idonavon1
·
אני מציע קודם כל להשתמש בנגן המובנה במסך. אם זה לא ישביע את רצונך, אז תשקול קניה של סטרימר.
יש כאלה החל מ-$40 שיעשו את העבודה (למעט שירותים חוקיים כמו נטפליקס)
יש את המיבוקס באיזור ה-$70, שכן תומך גם בנטפליקס ב4K\HDR, אבל אין לו חיבור רשת קווי, עבור תכנים כבדים יותר. ויש סטרימרים יקרים יותר.
הכל עניין של תקציב וצרכים\דרישות.
·
אני מציע קודם כל להשתמש בנגן המובנה במסך. אם זה לא ישביע את רצונך, אז תשקול קניה של סטרימר.
יש כאלה החל מ-$40 שיעשו את העבודה (למעט שירותים חוקיים כמו נטפליקס)
יש את המיבוקס באיזור ה-$70, שכן תומך גם בנטפליקס ב4K\HDR, אבל אין לו חיבור רשת קווי, עבור תכנים כבדים יותר. ויש סטרימרים יקרים יותר.
הכל עניין של תקציב וצרכים\דרישות.