עזרה בחיבורי מקרן ושאר החומרה
בוקר טוב
אני חייב שמישהו יעזור לי סוף סוף לסדר את החומרה הזאת שכבר חצי שנה לא מסתדר לי
אז ניסיתי לסדר בתמונה שיהיה כמה שיותר ברור
לפני זה אומר שיש לי את הסוויץ הזה שקיים בתמונה. לי יש הרגשה שהוא זה שעושה לי את החיים קשים או שבכלל לא חיברתי נכון
אז ככה
יש kh את המקרן. Optoma HD20 DLP
שממנו יוצא כבל 1 HD לסוויץ ומתחבר ב output1 {כביכול זה הכבל שמקשר בין המקרן לשאר החומרה
ב output-2 יש מחובר כבל שיוצא מהטלויזיה
הרעיון הוא שיהיה לי אפשרות לבחור דרך איזה מסך אני רוצה להשתמש {טלויזיה/ מקרן} בשאר החומרה
input 1 מחובר מחשב
input 2 ממיר
input 3 טלויזיה
input 4 אקסבוקס
הבעיה היא שמשהו כנראה לפי ההרגשה שלי דפוק בממתג{ למרות שהוא חדש} או שאני לא יודע לעבוד איתו
פעם הוא מזהה לי את המחשב ניייד ופעם לא
פעם הוא מזהה לי את האקסבוקס ופעם לא
כבר חצי שנה שאני לא מצליח לעבוד איתו כמו שצריך
איך אתם מחברים את כל החומרה שלכם , מישהו יש לו שיטה אחרת?
איזה ממתג אתם ממליצים לי לעבוד קל ונח
אני חייב 2 output בממתג
אני חייב שמישהו יעזור לי סוף סוף לסדר את החומרה הזאת שכבר חצי שנה לא מסתדר לי
אז ניסיתי לסדר בתמונה שיהיה כמה שיותר ברור
לפני זה אומר שיש לי את הסוויץ הזה שקיים בתמונה. לי יש הרגשה שהוא זה שעושה לי את החיים קשים או שבכלל לא חיברתי נכון
אז ככה
יש kh את המקרן. Optoma HD20 DLP
שממנו יוצא כבל 1 HD לסוויץ ומתחבר ב output1 {כביכול זה הכבל שמקשר בין המקרן לשאר החומרה
ב output-2 יש מחובר כבל שיוצא מהטלויזיה
הרעיון הוא שיהיה לי אפשרות לבחור דרך איזה מסך אני רוצה להשתמש {טלויזיה/ מקרן} בשאר החומרה
input 1 מחובר מחשב
input 2 ממיר
input 3 טלויזיה
input 4 אקסבוקס
הבעיה היא שמשהו כנראה לפי ההרגשה שלי דפוק בממתג{ למרות שהוא חדש} או שאני לא יודע לעבוד איתו
פעם הוא מזהה לי את המחשב ניייד ופעם לא
פעם הוא מזהה לי את האקסבוקס ופעם לא
כבר חצי שנה שאני לא מצליח לעבוד איתו כמו שצריך
איך אתם מחברים את כל החומרה שלכם , מישהו יש לו שיטה אחרת?
איזה ממתג אתם ממליצים לי לעבוד קל ונח
אני חייב 2 output בממתג
שלום eyal,
זו פעם ראשונה שאני שומע על שימוש ב switch לצרכים מהסוג שלך , בחירה לא ברורה אך מעניינת.
לפי התיאור שרשמת ,החיבורים נעשו בצורה נכונה.
הבעיה שאתה חווה מוגדרת. "hdmi handshake"
זו בעיה של חיבור ויצירת קשר בין חיבורי hdmi שונים.
יש מספר דרכים לפתור בעיה זו,
ועצתי לך במקרה זה היא לעבור לרסיבר עם אפשרות ל zone2 שיאפשר לך את המעבר בין המקרן לטלוויזיה.
רסיבר טוב יוכל לפתור לך את בעיות החיבור, וגם יאפשר לך לחבר רמקולים בהמשך הדרך.
אם אתה לא מעוניין במעבר לרסיבר ,
יש אופציה זולה הרבה יותר מחברת hdfury לדוגמא שיכול לעזור.
ראה כאן:
https://www.hdfury.com/product/dr-hdmi/
בהצלחה
זו פעם ראשונה שאני שומע על שימוש ב switch לצרכים מהסוג שלך , בחירה לא ברורה אך מעניינת.
לפי התיאור שרשמת ,החיבורים נעשו בצורה נכונה.
הבעיה שאתה חווה מוגדרת. "hdmi handshake"
זו בעיה של חיבור ויצירת קשר בין חיבורי hdmi שונים.
יש מספר דרכים לפתור בעיה זו,
ועצתי לך במקרה זה היא לעבור לרסיבר עם אפשרות ל zone2 שיאפשר לך את המעבר בין המקרן לטלוויזיה.
רסיבר טוב יוכל לפתור לך את בעיות החיבור, וגם יאפשר לך לחבר רמקולים בהמשך הדרך.
אם אתה לא מעוניין במעבר לרסיבר ,
יש אופציה זולה הרבה יותר מחברת hdfury לדוגמא שיכול לעזור.
ראה כאן:
https://www.hdfury.com/product/dr-hdmi/
בהצלחה
חשבתי לעבור למגבר מסוג שאתה מדבר עליו , אבל כבד עליי הוצאה כספית של מגבר, יש לי מגבר מצויין ומערכת קולנוע מצויינת .. בנתיים אני מנסה להסתדר עם החומרה שיש לי
מה זה המכשיר הזה לא ממש הצלחתי להבין, שמתי לב שיש לו רק output 1 ואני צריך 2 אחרי לא עשיתי בזה כלום
תודה
מה זה המכשיר הזה לא ממש הצלחתי להבין, שמתי לב שיש לו רק output 1 ואני צריך 2 אחרי לא עשיתי בזה כלום
תודה
היי Eyal,
כאשר אתה מתווך בין חיבורי HDMI של טלוויזיה/מקרן לבין מכשירים אחרים נשלחים נתונים כגון EDID ו HDCP.
אם נתונים אלו לא נשלחים בצורה נכונה או בתזמון לא תקין , נוצרת בעיה כגון HDMI/ HDCP Handshake.
מכשיר כגון HDFURY מאחסן את נתוני ה EDID/HDCP של כל חיבור , ולמעשה בדרך זו מתווך בצורה טובה יותר בין החיבורים השונים.
למרות הדברים הנ"ל,
הבעיה שציינת יכולה לנבוע גם מכבלים HDMI לא תקינים, או מכשירים שאינם תומכים ב HDCP וגורמים גם לבעיות.
אך אני סבור שכבר ניסית החלפת כבלים וניתוק/חיבור של מכשירים בחצי שנה שאתה חווה בעיה זו
כאשר אתה מתווך בין חיבורי HDMI של טלוויזיה/מקרן לבין מכשירים אחרים נשלחים נתונים כגון EDID ו HDCP.
אם נתונים אלו לא נשלחים בצורה נכונה או בתזמון לא תקין , נוצרת בעיה כגון HDMI/ HDCP Handshake.
מכשיר כגון HDFURY מאחסן את נתוני ה EDID/HDCP של כל חיבור , ולמעשה בדרך זו מתווך בצורה טובה יותר בין החיבורים השונים.
למרות הדברים הנ"ל,
הבעיה שציינת יכולה לנבוע גם מכבלים HDMI לא תקינים, או מכשירים שאינם תומכים ב HDCP וגורמים גם לבעיות.
אך אני סבור שכבר ניסית החלפת כבלים וניתוק/חיבור של מכשירים בחצי שנה שאתה חווה בעיה זו
כבלים תקינים .
אני סבור כי הבעיה היא בממתג ה- MDHI. הרי אין מצב שלפטופ של דל אינו תומך בHDCP { לא שאני יודעע מה זה}
או ממיר כבלים , { שאיתו אין לי בעיה ותמיד הוא נימצא במקום שלו}.
הבעיה במכשיר הHDFURY כמו שראיתי , יש לו רק output 1 ואני חייב 2.
או לחילופין. שיטה אחרת שאתם עובדים איתה
תודה רבה
אני סבור כי הבעיה היא בממתג ה- MDHI. הרי אין מצב שלפטופ של דל אינו תומך בHDCP { לא שאני יודעע מה זה}
תודה רבה
·a_eyal כתב:כבלים תקינים .
תודה רבה
משהו, יש לו רעיון בשבילי ?...