יום שלם באניגמה אודיו...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
אור פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לפני כשבוע החלטתי שאני רוצה להחליף את שני המסכים שיש לי (מסך מחשב 19" ומסך טלויזיה 20 שניהם LCD) למסך יותר גדול שישמש לי גם כמסך מחשב וגם כמסך טלויזיה (לצפייה בHOT בעיקר).
לפני ארבעה ימים הלכתי לשתי החנויות המתמחות בתחום באזור מגורי (לגאסי אודיו ואניגמה אודיו) על מנת לבדוק איזה מסך עונה על צרכיי כאשר הבעיה העיקרית היא חיבור המחשב למסך ברזולוציה הטבעית של המסך כאשר יש עדיפות לחיבור דיגיטלי אך גם אנלוגי (VGA) בא בחשבון, מכיוון שלא היה לי את הציוד הדרוש על מנת לבדוק פרמטרים אלה החלטתי לחזור כמה ימים מאוחר יותר כאשר יש איתי את כל הציוד על מנת לבחון את המסכים.
יום חמישי הגיע ואני מרים טלפון לישראל, זה אומר לי שאלי מחכה לי בחנות ואני באותו רגע כבר בדרך לאניגמה אודיו מצויד במעבד תמונה DVDO ISCAN VP30, נגן DVD OPPO 970 והמחשב האישי שלי.

אחרי כוס קולה קרה התחלתי בבדיקות: חיברתי את יציאת הHDMI של הDVDO למפצל הHDMI ששולח את אותו אות לכל מסכי הLCD הקטנים בחנות כמובן דרך HDMI, כיוונתי את הרזולוציה ל768*1366 (שהיא הרזולוציה של כל המסכים) והופס! רק מסך אחד מראה תמונה הHITACHI 32LD9000 , כששיניתי ל720P60 אז כל המסכים הראו תמונה - חלק יותר טוב וחלק פחות טוב, בדקתי שוב ב768*1366 ושוב רק הHITACHI הראה תמונה חדה לגמרי וללא OVERSCAN.
באותו רגע הבנתי שרק הHITACHI יודע לקבל NR דרך HDMI ולכן התחלתי לבדוק אותו לעומק עם המחשב: חיברתי והגדרתי בPOWERSTRIP את הרזולוציה הטבעית 768*1366 אך הטקסט לא היה ברור, שיחקתי שיחקתי ושוב שיחקתי עם הרזולוציה במשך כשעה לפחות ולא הגעתי לתוצאה שסיפקה אותי (בעיקר בטקסט שלא היה נראה חד מספיק).
החלטתי לעבור לחיבור אנלוגי VGA, ובזמן ששיחקתי עם הרזולוציות הגעתי לרזולוציה של 768*1366 שנראתה הכי טוב עד אותו רגע אבל עדיין לא מושלם, הורדתי ל768*1360 והופס! תמונה חדה יותר מזו לא יכולה להתקבל!!!! בדקתי שוב ושב שזו אכן הרזולוציה המתאימה למסך ואכן זה היה המצב.
השלב הבא היה לבדוק את המסך בחיבור DVD ושידורי לווין וגם לבדוק אותו עם דיסק DVD מיוחד שעוזר לי לבדוק יכולות עיבוד תמונה, מריחות, GREYSCALE ועוד...
עיבוד התמונה של המסך הוא סביר ודומה מאוד לשאר המסכים בתצוגה (גם הגדולים שביניהם), המריחות הם מינימליות ולא מורגשות, התמונה מDVD ומלווין בהחלט נראית טוב וללא ספק הכי טובה לעומת שאר מסכי ה32" האחרי שהיו בתצוגה (סוני, שארפ וטושיבה).
באותו זמן ישראל הגיע לחנות ואז החלטנו לבדוק כל מיני מסכים בעזרת הציוד שהבאתי: היה כל כך מעניין לראות איך כל אחד מהמסכים בתצוגה מתמודד עם TEST PATTERNS שונים ועם קטעים מסוימים תובעניים במיוחד עבור מעבדי התמונה של המסכים ולכן אני ייתן לישראל להסביר קצת על מה שהוא ראה היום.
דבר נוסף שבדקנו הוא עד כמה גדול ההבדל בין עיבוד התמונה של הDVDO לבין עיבוד התמונה של המסכים בתצוגה (בעיקר של מסכי הFULL HD) וגם במקרה זה אני ייתן לישראל את ההזדמנות לתת הסבר לגבי הבדיקה...

אחרי יום ארוך ומהנה (5 שעות הייתי החנות!!!) בחברת אלי, ישראל ולקוחות מזדמנים של החנות יצאתי עם מסך HITACHI 32LD9000 שבהחלט עונה על כל דרישותיי.

בהזדמנות זו ארצה להודות לכל מי שעזר לי בפרויקט (שרגי מלגאסי אודיו וישראל ואלי מאניגמה אודיו)

מקווה שנהניתם מהסיפור,

אור

עריכה: הנה קישור לשרשור על העדכון הנוסף לגבי המסך: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

הנה קישור לתמונות של המסך: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
נערך לאחרונה על ידי אור ב 04/10/2007 1:20, נערך 6 פעמים בסך הכל.

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

סיפור יפה (Y)

feel
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

איפה נמצא החנות ?

אור פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בצומת הצ'ק פוסט (בנין לב הצומת) בחיפה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #5 

(Y)
תתחדש, יפה מאוד

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

בניין בצבע ורוד

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
נתן תודות: 0

שליחה #7 

תתחדש ותהנה !
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

אור, עדיף שאתה תספר כי לישראל אסור כ- "עוסק בתחום".

נו יאללה, דבר. :)
HiFiMusic IL

אור פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

נראה לי שלהסביר ולתאר עד כמה שעיבוד תמונה של מעבד תמונה מקצועי טוב יותר ממעבד תמונה של מסך כלשהו אינו משהו ש"עוסק בתחום" אינו יכול לדבר עליו (במיוחד אם מדובר על מסכים שהוא מוכר!!!!).

נשאיר את השיקול לישראל, אם הוא לא ירצה לכתוב אז אני יפרט בשמחה, פשוט חשבתי שחברי הפורום ירצו לשמוע חוות דעת של אדם שכבר בחן לא מעט מסכים וגם מכשירי DVD ורסיברים שעושים UPSCALING...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #10 

אור,

כאמור, זה לא שיקול של ישראל - תקנון האתר אוסר עליו לתאר מוצרים שהוא עוסק בהם או שהמתחרים שלו עוסקים בהם מעבר להעברת נתונים טכניים גרידא.

לכן, אם תוכל אתה לפרט, נודה לך מאוד.

בתור אחד החובבים המשוגעים שהכניסו לארץ את המושג מעבדי תמונה לפני כמה שנים טובות (ב-99 כמדומני), אני שמח שיש עוד אנשים שמעריכים את איכות התמונה המשופרת אחרי עיבוד תמונה טוב.

בעיית ה-NR היא בעיה קשה ביותר ואכן אני מקפיד לוודא שכל מסך שאני בודק עובד כראוי במצב זה בדיוק בגלל השגעון הזה של מעבדי תמונה ומחשבי HTPC.

אור פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אוקיי,
אז בוא פשוט נאמר ההבדלים היו פשוט עצומים!!!! (במיוחד בסוני 40X2000, טושיבה 47WL67, פיוניר PDP5000EX שהם כולם FULL HD)
חיברתי את הOPPO 970 לDVDO בחיבור HDMI והגדרתי בOPPO שיוציא 480i, מהDVDO יצא כבל HDMI ישירות למפצל HDMI שחילק את האות לכל המסכים.
ההבדל העיקרי היה בעומק התמונה, בפירוט ובחדות (שיחקתי בDVDO בין מצב 1080P לבין מצב 480P ככה שנתתי למסכים לבצע UPSCALING ללא DEINTERLACING), אם שואלים אותי אז ההבדל הגדול ביותר בין שני המצבים היה בסוני .40X2000.
בדיקה נוספת שעשינו היא שליחת אות 480i ישירות מהOPPO לכל המסכים דרך HDMI בלי התערבות של הDVDO, בזמן זה שמנו לב שהפלזמה 50 אינץ של פנסוניק לא יודעת לקבל כראוי 480i דרך HDMI ולמעשה היא נותנת תמונה בצבעים משונים (למען הסר הספק שמדובר בחיבור או כבל לא טוב, שינוי ל720P נתן תוצאה רגילה וטובה).
בכל מקרה, הוצאתי לכל המסכים 480i על מנת לבדוק את איכות הDEINTERLACING שלהם בCEDENCES שונים.
כולם ידעו לזהות 3:2 אך בכל שאר הCEDENCE הם נפלו ובגדול (כולם בלי יוצא מן הכלל). לגבי בדיקת STAIRCASING או JAGGIES בלטה לטובה לעומת האחרות הטושיבה 42WL68 וגם דגם 47WL67, אך גם שאר המסכים ביצעו עבודה לא רעה בתחום זה.
עוד הערה קטנה: כששלחתי לכל המסכים 1080P הפלזמה 42 אינץ של פיוניר לא הציגה תמונה כלל ולפנסוניק 50 אינץ הייתה בעיה עם הTIMING של ה1080P (שהוא למעשה סטנדרטי).
נערך לאחרונה על ידי אור ב 13/04/2007 0:00, נערך 3 פעמים בסך הכל.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #12 

עכשיו הגעתי.... :wink: הגיע המתקן המיוחד שלך אור מתל אביב-יצירת אומנות ממש
אכן אחד הימים המרתקים בהם למדתי המון...
כמובן לא אפרט איזה מסך עמד טוב יותר במבחנים השונים שביצענו אך בהחלט היו בידנו כלים לבחון את המסכים
לכל מי שהיה ספק -פרוססור וידאו הוא כלי מדהים שיכול לחולל ניסים ונפלאות ולהפוך תמונה בינונית לתמונה קריסטלית מדהימה עם עומק ותלת מימד שלא ניתן לדמיין.
אחד היתרונות של מעל 10 מסכים מחוברים בHDMI לאותו סיגנל הוא היכולת להתיש אותם במבחן השוואתי קשה ומתיש בו זמנית .בו ניתן לראות מי מתנשף קשות כמו בעליה לתבור ומי מדלג בקלילות מעל המשוחות ומגיע לקו הגמר..
אור תודה לך על הכל-היה מעניין וכיפי.
052-4200610

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #13 

שירשור מהנה בהחלט.
כל הכבוד אור וישראל (Y)

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #14 

אחלה שרשור ,חייב לעבור בחנות הזאת כבר...
אם היו כמה SONUSים אולי זה היה נותן זריקת תמריץ...
אפילו הקרמונות של בעל הבית....(רמז.. :roll: :idea: .)

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #15 

תתחדש. (Y) סיפור מעניין.
האם אתה ממליץ על הדגם הזה של היטאצ'י,גם למי שאינו משתמש במעבד תמונה חיצוני?
תודה.

maors3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

גם בשידור טלביזיה?

שליחה #16 

האם הדבר מביא לשיפור גם בשידורי טלבזיה?
מחובר להוט ב rgb עם מסך נק xr3

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #17 

il62 כתב:לכל מי שהיה ספק -פרוססור וידאו הוא כלי מדהים שיכול לחולל ניסים ונפלאות ולהפוך תמונה בינונית לתמונה קריסטלית מדהימה עם עומק ותלת מימד שלא ניתן לדמיין.
...
אפשר להשיג בארץ? אם כן - מהיכן ובאיזה מחיר?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #18 

עוזר בעיקר לשידורי טלויזיה.

המשווקים העיקריים לטכנולוגיה בארץ זה טופ אודיו שמשווקים את ה-VP30 וה-VP50.

יש עליהם סקירות, רק צריך לחפש.

זה לא מכשיר זול, בארה"ב המחירים נעים בין 1500 דולר ל-2000 דולר.

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #19 

פתאום דממה

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #20 

חסן, סבלנות.
עברו פחות מ5 דקות מאז שעופר פרסם את ההודעה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”