מהי הדרך המהירה ביותר כיום להעברת קבצים בין 2 מחשבים?
אני מעוניין לקנות מחשב חדש, ואת המחשב הישן להפוך למין מחשב גיבוי נוסף למחשב החדש (הראשי).
שני המחשבים יהיו קופי של אחד השני (מבחינת הקבצים שאני מעוניין לאחסן)
מכיוון שמדובר בהעברות של המון קבצים מדי יום כמעט, ששוקלים לעיתים עשרות ג'יגה,
הייתי רוצה לדעת מהי הדרך המהירה ביותר להעביר בין המחשבים? (רשת? USB? וכו')
תודה רבה מראש לעוזרים!
שני המחשבים יהיו קופי של אחד השני (מבחינת הקבצים שאני מעוניין לאחסן)
מכיוון שמדובר בהעברות של המון קבצים מדי יום כמעט, ששוקלים לעיתים עשרות ג'יגה,
הייתי רוצה לדעת מהי הדרך המהירה ביותר להעביר בין המחשבים? (רשת? USB? וכו')
תודה רבה מראש לעוזרים!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
הכי פשוט ונוח - רשת קווית ביתית 1 ג'יגה ביט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@ben1210
·תצטרך נתב התומך ברשת ג'יגהביט. הנתב של הוט לא תומך במהירות קווית שכזאת.
אם יש לך חיבורי USB 3.0 ב-2 המחשבים, תוכל לבצע את ההעברה גם באמצעות דיסק קשיח חיצוני התומך ב usb 3.0.
אפשרות נוספת היא התקנת מגירה לדיסק קשיח ב-2 המחשבים והעברת החומר ע"י דיסק קשיח פנימי שמתחבר למגירה.
אם יש לך חיבורי USB 3.0 ב-2 המחשבים, תוכל לבצע את ההעברה גם באמצעות דיסק קשיח חיצוני התומך ב usb 3.0.
אפשרות נוספת היא התקנת מגירה לדיסק קשיח ב-2 המחשבים והעברת החומר ע"י דיסק קשיח פנימי שמתחבר למגירה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא חייבים שהנתב יתמוך. אפשר לקנות Switch בסיסי תומך 1 גיגה (עולה 120₪ לפי זאפ) ולחבר את המחשבים דרכו. זה גם PNP לגמרי.Fish72 כתב:@ben1210
אפשרות נוספת היא התקנת מגירה לדיסק קשיח ב-2 המחשבים והעברת החומר ע"י דיסק קשיח פנימי שמתחבר למגירה....
משם יש ב-Windows אפשרות לשתף תיקיות ברשת, פשוט תלחץ קליק ימני על תיקיה קיימת --> Properties, כנס ל-Sharing ותעקוב אחרי ההוראות. הדבר היחיד שאולי קצת יציק לך הוא שחובה להגדיר סיסמה למשתמש (כשלא מוגדרת סיסמת כניסה אין אפשרות לגשת למחשב מרחוק בכלל).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
עד כה שידוע לי, החיבורים הקוויים של ההוט בוקס הם כן 1 ג'יגה-ביט.
לכן, כן - פשוט לחבר קווית את 2 המחשבים שלך להוט בוקס.
לכן, כן - פשוט לחבר קווית את 2 המחשבים שלך להוט בוקס.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- לגבי האפשרות המעשית המהירה ביותר בחומרה ביתית .. thunderbolt 3 אבל לא ריאלי לסיטואציה
- לא לשכוח שבשביל גיגהביט צריך גם כבלים מתאימים
- ככל הידוע לי בימינו לא צריך כבלים מוצלבים, הכרטיסי רשת מזהים לבד חיבור ישיר
- לגבי הצעות הג'יגהביט , לא לשכוח שצריך שגם כרטיס הרשת במחשב הישן יתמוך גי'גהביט
- לא כלכך הבנתי למה צריך להחזיר העתקים של החומר בשני המחשבים, אפשר הרי שישבו במחשב אחד ויקראו מהמחשב השני ואפשר לעשות גיבוי יומי/סנכרון מזדמן
-בתיאור שנתת אין צרוך במהירות גבוהה, עשרות ג'יגה ביום זה כלום, לא כלכך הבנתי את הצורף במהירות
בהצלחה
- לגבי הצעות הג'יגהביט , לא לשכוח שצריך שגם כרטיס הרשת במחשב הישן יתמוך גי'גהביט
- לא כלכך הבנתי למה צריך להחזיר העתקים של החומר בשני המחשבים, אפשר הרי שישבו במחשב אחד ויקראו מהמחשב השני ואפשר לעשות גיבוי יומי/סנכרון מזדמן
-בתיאור שנתת אין צרוך במהירות גבוהה, עשרות ג'יגה ביום זה כלום, לא כלכך הבנתי את הצורף במהירות
בהצלחה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא צריך כבלים מיוחדים, כל כבל CAT5E יעשה את העבודה.שבלול כתב:- לגבי האפשרות המעשית המהירה ביותר בחומרה ביתית .. thunderbolt 3 אבל לא ריאלי לסיטואציה
בהצלחה...
כמו שכבר כתבו כאן לגיגהביט מספיק CAT 5E הסטנדרטי.
כבר 10 שנים לפחות שהסטנדרט בכרטיסי הרשת הוא גיגהביט.
חלק מתקן הגיגהביט הוא תמיכה בAUTO MDX כלומר שאין צורך בכבל רשת מוצלב.
אם מדובר על קבצים רבים באופן יומיומי זה הפתרון העדיף מאשר ניתוק וחיבור מגירה יומיומי. במיוחד אם אפשר לעשות אוטומציה.
אני לא מכיר את ההוטבוקס. בהנחה שהוא אכן תומך גיגהביט פשוט תתחיל לעבוד ככה ותראה אם המהירות והיציבות מספיקים לך. אם לא אפשר פשוט להוסיף סוויטצ' גיגהביט או להשקיע כבר בראוטר טוב ולהפוך את ההוטבוקס למודם.
כבר 10 שנים לפחות שהסטנדרט בכרטיסי הרשת הוא גיגהביט.
חלק מתקן הגיגהביט הוא תמיכה בAUTO MDX כלומר שאין צורך בכבל רשת מוצלב.
אם מדובר על קבצים רבים באופן יומיומי זה הפתרון העדיף מאשר ניתוק וחיבור מגירה יומיומי. במיוחד אם אפשר לעשות אוטומציה.
אני לא מכיר את ההוטבוקס. בהנחה שהוא אכן תומך גיגהביט פשוט תתחיל לעבוד ככה ותראה אם המהירות והיציבות מספיקים לך. אם לא אפשר פשוט להוסיף סוויטצ' גיגהביט או להשקיע כבר בראוטר טוב ולהפוך את ההוטבוקס למודם.