התיעצות
-
YaronGalula
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אהלן,
ברשותי hw55es ומסך 100" של Elite, Ambient light rejecting מותקן בסלון, לא חדר ייעודי.
השבוע נדפק כבל ה - HDMI הארוך שלו ועברנו זמנית לפלאזמה הישנה, 51" ששנים לא היתה בשימוש אמיתי.
הופתעתי מאוד לטובה מרמת השחור ומחדות התמונה ביחס למה שהתרגלתי אליו במקרן.
רציתי לשאול האם עלי לצפות לרמת שחור וחדות משופרת אם אשדרג נניח ל JVC חדש (נניח eshift אבל תוכן 1080p) או שאין מה לעשות וזה פשוט בלתי ניתן להשוואה, נניח בגלל תנאי ההקרנה וגודל המסך?
תודה
ברשותי hw55es ומסך 100" של Elite, Ambient light rejecting מותקן בסלון, לא חדר ייעודי.
השבוע נדפק כבל ה - HDMI הארוך שלו ועברנו זמנית לפלאזמה הישנה, 51" ששנים לא היתה בשימוש אמיתי.
הופתעתי מאוד לטובה מרמת השחור ומחדות התמונה ביחס למה שהתרגלתי אליו במקרן.
רציתי לשאול האם עלי לצפות לרמת שחור וחדות משופרת אם אשדרג נניח ל JVC חדש (נניח eshift אבל תוכן 1080p) או שאין מה לעשות וזה פשוט בלתי ניתן להשוואה, נניח בגלל תנאי ההקרנה וגודל המסך?
תודה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
בתור אחד שצופה ב-50 מפתיע אותי מה שאתה אומר לגבי החדות.
אני חושב שתקבל שיפור באספט הזה במעבר ל-JVC רק ברמות תקציב משמעותיות (סביב 30,000 ש"ח) או יד שניה.
באסקפט של השחורים אין לי ספק שתקבל שיפור משמעותי
אני חושב שתקבל שיפור באספט הזה במעבר ל-JVC רק ברמות תקציב משמעותיות (סביב 30,000 ש"ח) או יד שניה.
באסקפט של השחורים אין לי ספק שתקבל שיפור משמעותי
-
YaronGalula
- חבר שרק התחיל

נסה את התרגיל הבא במקרן שלך ואולי תבין למה אני מתכוון:
שחק עם הזום של המקרן ותקטין את התמונה לתמונה המינימאלית האפשרית ותראה איך פתאום הכל יותר חד.
שחק עם הזום של המקרן ותקטין את התמונה לתמונה המינימאלית האפשרית ותראה איך פתאום הכל יותר חד.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
ברור שככל התמונה יותר קטנה מאותו מרחק צפייה היא תיראה יותר חדה.
האם כשאתה מקטין אותה אתה רואה שיפור בחדות גם כשאתה מתקרב לתמונה באותו יחס?
דרך אגב, אני עובר בקרוב לJVC ואני חושש שהחדות שיש לי בסוני כתוצאה משימוש בRC (ההבדל מבחינתי בחדות של הסוני, אם וללא הRC מהותית) לא תחזור בJVC למרות שברור לי שהעדשה שלו טובה יותר.
האם כשאתה מקטין אותה אתה רואה שיפור בחדות גם כשאתה מתקרב לתמונה באותו יחס?
דרך אגב, אני עובר בקרוב לJVC ואני חושש שהחדות שיש לי בסוני כתוצאה משימוש בRC (ההבדל מבחינתי בחדות של הסוני, אם וללא הRC מהותית) לא תחזור בJVC למרות שברור לי שהעדשה שלו טובה יותר.
-
YaronGalula
- חבר שרק התחיל

כן, זה ככל הנראה נובע בדיוק מההבדל בגודל התמונה. לכן אני תוהה האם eshift ישפר את המצב בתמונה גדולה.