התייעצות לגבי תכנון דירה והאפשרויות העומדות בפניי
היי,
אנחנו בהליך בניית דירה מקבלן ומשתמשים בשירותי מעצב פנים.
כיום יש לי מערכת יחסית פשוטה של סמסונג 5.1 בסלון (HT-6750W).
כחלק מתהליך עיצוב הדירה, הועלתה בעיה בחלופה "הרגילה" שבה בעצם הספה המרכזית חוסמת את המרפסת.
המעצב העלה אופציה לשים בסלון את הטלוויזיה על עמוד נירוסטה שכזה.
מצורפות תמונות המתארות את שני המצבים.
ברמת העיקרון, יש משהו שמרגיש נכון בסידור האלטרנטיבי מבחינת המרחב והפתיחות של הסלון,
מצד שני לא ברור לי מה האפשרויות העומדות לפני בסידור כזה מבחינת מערכת קולנוע ביתי.
אפשרות שחשבתי עליה היא לשים מקרן קול של ימאהה, אבל אני מבין שבחלל כזה התוצאה תהיה בעייתית ואולי לא שווה את הכסף.
התכנון הוא לטלוויזיה 65-75, והתקציב למערכת מבחינת אודיו (כולל רסיבר) הוא עד 10 אלף בשלב זה.
יש למישהו רעיון מה לעשות? ניתן בכלל למקם מערכת בסידור האלטרנטיבי הזה? או לוותר על זה?
אישתי מתלהבת מהעניין, אבל הנושא של המערכת קולנוע מציק לי.
אשמח לשמוע את דעתכם
אנחנו בהליך בניית דירה מקבלן ומשתמשים בשירותי מעצב פנים.
כיום יש לי מערכת יחסית פשוטה של סמסונג 5.1 בסלון (HT-6750W).
כחלק מתהליך עיצוב הדירה, הועלתה בעיה בחלופה "הרגילה" שבה בעצם הספה המרכזית חוסמת את המרפסת.
המעצב העלה אופציה לשים בסלון את הטלוויזיה על עמוד נירוסטה שכזה.
מצורפות תמונות המתארות את שני המצבים.
ברמת העיקרון, יש משהו שמרגיש נכון בסידור האלטרנטיבי מבחינת המרחב והפתיחות של הסלון,
מצד שני לא ברור לי מה האפשרויות העומדות לפני בסידור כזה מבחינת מערכת קולנוע ביתי.
אפשרות שחשבתי עליה היא לשים מקרן קול של ימאהה, אבל אני מבין שבחלל כזה התוצאה תהיה בעייתית ואולי לא שווה את הכסף.
התכנון הוא לטלוויזיה 65-75, והתקציב למערכת מבחינת אודיו (כולל רסיבר) הוא עד 10 אלף בשלב זה.
יש למישהו רעיון מה לעשות? ניתן בכלל למקם מערכת בסידור האלטרנטיבי הזה? או לוותר על זה?
אישתי מתלהבת מהעניין, אבל הנושא של המערכת קולנוע מציק לי.
אשמח לשמוע את דעתכם
-
- סידור אלטרנטיבי, מרפסת פתוחה. לא ברור אם יש אלטרנטיבה לסאונד בר\מקרן קול
-
- סידור סטנדרטי, מרפסת חסומה, אבל נראה לי שאפשר לסדר מערכת טובה של 5.1
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
עופר,
הכל ברור.
השרטוטים נראים בדיוק כפי שהם צריכים להיראות.
jhracham ,
תמיד מעצבן מחדש, הנטייה הזו של האדריכלים והקבלנים לתכנן דירות ללא אפשרות לסידור מערכת שמע וישיבה בסלון בצורה נורמאלית ושמישה.
מה שלא תעשה, זו פשרה.
או לא יפה, או לא נשמע טוב.
לדעתי, די ברור שבאפשרות המוצגת בשרטוט העליון, אי אפשר למקם מערכת אודיו כמו שצריך.
יש גם בעיה עם מיקום הטלויזיה לעומת מיקום הספה.
כל הצופים על הספה צריכים להביט על הטלויזיה בתנוחה לא נוחה.
הצוואר שלנו לא אוהב להיות מסובב לצד אחד לאורך זמן, וזה מסתיים בצוואר תפוס.
זה משאיר אותך עם האפשרות המקורית, של הצמדת הספה לויטרינה.
כך ניתן למקם מערכת 5.1 בצורה די נכונה, למעט רמקול הסוראונד הימני, שיצטרך להיות ממוקם רחוק יותר מהספה, לעומת הסוראונד הימני.
בהצלחה.
הכל ברור.
השרטוטים נראים בדיוק כפי שהם צריכים להיראות.
jhracham ,
תמיד מעצבן מחדש, הנטייה הזו של האדריכלים והקבלנים לתכנן דירות ללא אפשרות לסידור מערכת שמע וישיבה בסלון בצורה נורמאלית ושמישה.
מה שלא תעשה, זו פשרה.
או לא יפה, או לא נשמע טוב.
לדעתי, די ברור שבאפשרות המוצגת בשרטוט העליון, אי אפשר למקם מערכת אודיו כמו שצריך.
יש גם בעיה עם מיקום הטלויזיה לעומת מיקום הספה.
כל הצופים על הספה צריכים להביט על הטלויזיה בתנוחה לא נוחה.
הצוואר שלנו לא אוהב להיות מסובב לצד אחד לאורך זמן, וזה מסתיים בצוואר תפוס.
זה משאיר אותך עם האפשרות המקורית, של הצמדת הספה לויטרינה.
כך ניתן למקם מערכת 5.1 בצורה די נכונה, למעט רמקול הסוראונד הימני, שיצטרך להיות ממוקם רחוק יותר מהספה, לעומת הסוראונד הימני.
בהצלחה.
קיימת אופ' שלישית גם והיא להעמיד את הספה במאונך למרפסת, כך שהטל' תשב במקום שתי הכורסאות ותקבל אור צידי (לעומת העמדת הטל' אל מול היציאה למרפסת, שאז האור מסנוור לגמרי).
ממה שאני רואה המפתח הוא 4 מ' ואורך ספה ממוצע הוא 2.4-2.8 כך שמבחינת הזרימה זה די מספיק.
הבעיה באופ' הזו היא שהסוראונד יהיה חייב להיות בקירות/תקרה
ממה שאני רואה המפתח הוא 4 מ' ואורך ספה ממוצע הוא 2.4-2.8 כך שמבחינת הזרימה זה די מספיק.
הבעיה באופ' הזו היא שהסוראונד יהיה חייב להיות בקירות/תקרה
I dont wanna get Daewoo on my hands..
האפשרות השלישית, די בעייתית בגלל שהיא סוגרת את כל המרחב הציבורי עם טלוויזיה שתקועה במרכז.
לצורך העניין באפשרות שבה הטלוויזיה על עמוד, אני חושב להזיז את העמוד לכיוון המפתח.שם אותו ממש על המפתח ככה שהמסך הוא ישר לכיוון הצופים בספה המרכזית, אבל לא חוסם את כולו.
מקרן קול טוב של ימאהה במצב כזה יתן סאונד טוב? או שזה בזבוז של כסף?
מעבר למקרן קול, האפשרות של 5.1 שבהם הרמקולים הקדמיים על הקירות הקיימים שם, (במרחקים לא סימטריים מהמסך) זה אפשרות נוראית או שאפשר בעזרת כיול של הרסיבר לפצות על כך?
הסנטר בעמוד, הקדמיים בקירות שלצידי מפתח המרפסת, והאחוריים בקירות האחוריים. רמקוליים מדפיים אני מבין יהיו טובים יותר מצמודי תקרה.
תודה לעוזרים.
לצורך העניין באפשרות שבה הטלוויזיה על עמוד, אני חושב להזיז את העמוד לכיוון המפתח.שם אותו ממש על המפתח ככה שהמסך הוא ישר לכיוון הצופים בספה המרכזית, אבל לא חוסם את כולו.
מקרן קול טוב של ימאהה במצב כזה יתן סאונד טוב? או שזה בזבוז של כסף?
מעבר למקרן קול, האפשרות של 5.1 שבהם הרמקולים הקדמיים על הקירות הקיימים שם, (במרחקים לא סימטריים מהמסך) זה אפשרות נוראית או שאפשר בעזרת כיול של הרסיבר לפצות על כך?
הסנטר בעמוד, הקדמיים בקירות שלצידי מפתח המרפסת, והאחוריים בקירות האחוריים. רמקוליים מדפיים אני מבין יהיו טובים יותר מצמודי תקרה.
תודה לעוזרים.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
עדיף לך את הסידור הסטנדרטי כשהספה עם הגב למרפסת.
ככה גם מי שבמטבח יכול להעיף מבט לטלויזיה ולשמוע את המוסיקה ששמים בבית בצורה סבירה.
אני עברתי מבית שבו המטבח היה בצד ללא זווית ראייה לטלויזיה ועכשיו יש לי משהו קצת בסגנון הזה וזה משמעותי.
בנושא אחר, במטבח אין בתכנית הזו משטח עבודה מספיק גדול. אני הייתי מזיז את הכיור (כנראה ימינה, אפילו עד הפינה).
ככה גם מי שבמטבח יכול להעיף מבט לטלויזיה ולשמוע את המוסיקה ששמים בבית בצורה סבירה.
אני עברתי מבית שבו המטבח היה בצד ללא זווית ראייה לטלויזיה ועכשיו יש לי משהו קצת בסגנון הזה וזה משמעותי.
בנושא אחר, במטבח אין בתכנית הזו משטח עבודה מספיק גדול. אני הייתי מזיז את הכיור (כנראה ימינה, אפילו עד הפינה).