PLASMA PIONEER 4270 מול SHARP 42XD LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
sharlav פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
הראשונה פלזמה מדהימה HD READY = PIONEER PDP4270
השנייה - LCD עם FULL HD של SHARP42XD
שניהם באותו מחיר.
רואים בשניהם מדהים את אותם תכנים ...
ובכל זאת :
האם זה נכון ש SHARP שוברת את הסטיגמה ש LCD טובות עד 37 אינץ כשמדובר על ה LCD של ה FULL HD שלהם ? (יש 42,46,50 אינץ). חוץ מזה אני לא ממש קונה את הניגודיות ששארפ משווקת לדגם של FULL HD -הם טוענים ל 1:1200 ונראה לי מוזר. השחורים טובים מאוד למרות שהמסך פיוניר יותר מושחר בגלל הזכוכית ואולי ה SETUP.
אגב, בין פיוניר לשארפ אין הבדלים גדולים בחיבורים .
אני "מת" על פיוניר ומאוד משוחד ולא חשבתי בכלל על LCD עד עכשיו אבל מוכרח להודות שאחרי שראיתי FULL HD מול HD READY - יש הבדלים... אולי זה רק SHARP ואולי לא ראיתי הכל? ואולי אני בכלל "חוטא" לאמת שלי לא להתקרב ל LCD בגדלים האלו ? אבל הייתי חייב לבחון גם את ה LCD הזה.
מה דעתכם ?
אגב - שניהם כמעט 20K - לא מעט אבל בכל זאת... FULL HD למול HD READY - יש כבוד ? או סתם תכסיס שיווקי של שארפ (ראלקו)?
מודה מודה מודה,
המסוקרן

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אהלן,
אני בעליה של השארפ המדוברת כחודש+.

יש לי רק דברים טובים להגיד עליה ויותר מזה, לאחר שקראתי את הביקורת הבאה ועקבתי אחר הכיוונים שהוצעו שם אני אפילו עוד יותר מרוצה, שידורי טלוויזיה רואים יפה מאוד יחסית ל-LCD, ועל חומר HD(שכרגע רובו מגיע מה-PS3 אבל בעתיד הקרוב יהיה גם HTPC) אין בכלל מה לדבר.

אני מציע בחום שתקרא את הביקורת שנתתי לך, אגב יש שם גם ביקורת על הפיוניר המדוברת.
איציק.

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #3 

הפיוניר עדיפה. עניין הFHD למול HD READY תלוי במרחק הצפייה שלך.
אם כבר התחרות לדעתי היא בין הסוני W לפיוניר.

sharlav פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה אבל יש לי עוד שאלה....

שליחה #4 

42 אינץ'.
קיבלתי כמה תגובות על השאלה שלי :
יש הגורסים כי השארפ עדיפה וכי אחרי כיוונון עדין של SETUP רואים עוד יותר מדהים ממה שאני ראיתי בחנות
ויש הגורסים שהפיוניר עדיפה.
בכל מקרה - הם באותו מחיר.
מוזר - דווקא ב ZMAX (היכן שראיתי את השניים) גורסים שבגלל שאני מתעניין בשידורי HD וב HTPC - השארפ עדיפה. בפיוניר 4270 יש חיבור ל PC אבל בשארפ החיבור תומך ביותר פורמטי HD. אני צריך לבדוק.
תגובה אחרת שקיבלתי היא שההשוואה אם כבר צריכה להיות בין הפיוניר לסוני W40 (FULLHD LCD) שהיא 40 אינץ טובה מאוד (LCD).
זה אכן קצת מבלבל אבל אני תמיד נטיתי חסד לפיוניר.
אני חושב שאני צריך לראות עוד כמה השוואות ואז להחליט.
בכל מקרה-כל מה שאני מתלבט לגביו הוא מעולה. פשוט יש לי רתיעה מסויימת מ LCD בגלל "הבשלות" ביחס לגודל.
ראיתי HD בפיוניר ובשארפ (אותו סרטון) - אני מודע לזה שבוודאי עשו SETUP מושקע יותר בחנות (הם לדעתי מנסים לשווק את השארפ) אבל היה הבדל בין המסכים - בפיוניר ראו מדהים כמובן (אלא מה) אבל למשל צבע עיניים כחול של ילד שעשו לו ZOOM IN היה בבירור תכלת בשארפ וכחול כהה בפיוניר. אני חושב שאולי זה גם SETUP אבל יש משהו שהוא די מובנה בפיוניר-המסך עצמו עשוי מחומר כהה יותר ויש לו ANTI REFLECTION EFFECT שזה בוודאי מעולה לחדרים מוארים מאוד (כמו בסלון שלי למשל) ובכל זאת - הצבעים בשארפ היו יותר בולטים ו"צועקים" ובפיוניר יותר כהים ו"רומנטיים" אם אתם מבינים את הכוונה.
קראתי ביקורת על השארפ ואת הפיוניר אני מכיר היטב ובאמת קשה לבחור אבל בכלל לא בטוח שההתלבטות צריכה להיות בין שני אלו אלא אולי גם מול הסוני W שאותו עדיין לא ראיתי.
תודה מכל מקרה, אשמח לשמוע חוו"ד נוספות.

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אני קניתי את הפיוניר 4270, לאחר שהשוואתי אותה (מכוילת) למסכים שונים ובדרך מצאתי שהיא עדיפה על פני הסוני W. התלהבתי ממנה מאוד (הצבעים היו מספיק עזים וחיים, שוב כנראה עניין של כיול) ומהסוני X (יותר מכך שהיא היתה מחוץ לתקציב, ראיתי בכ"ז קצת מריחות וידעתי שיהיה לי קשה להתרגל לזה).

miron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

laad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

לדעתי אסור להתפשר על הרזולוציה. קח את השארפ.

sharlav פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

היי,
תודה רבה על התגובות.
אני אפשט ואקל מאוד : עופר - זה בשבילך - על מנת שתוכל לייעץ :-)
מרחק צפייה 2.5-3 מטר, סלון מואר מאוד ביום (המסך יהיה מול מרפסת שמכניסה הרבה אור לבית)-בערב אין בעיה , ילדים שרוצים לראות את הסרט שלהם מהזוית שלהם כשהם במטבח - מטבח בצד ליד הסלון - אפשר לראות בזוית קהה מאוד את המסך , בשאיפה (כמעט מאה עשרים/שלושים מעלות צפייה)
פילוח צפייה : 50% ממיר YES , כל השאר - DVD שיעשה UPSCALE ובשאיפה גם HTPC אבל לא מיידי. לא רואה ספורט - רק סרטים....
אה, ויש PS2 כמובן
קראתי שיש בעיה קלה של זוית צפייה ב LCD אבל אני לא בטוח כמה זה רלבנטי למקרה שלי.
זה גם מה שנכתב על השארפ.
הסלון שלי מאוד מואר ביום. זה שיקול. בלילה האור של מנורת הסלון משתקף כיום על ה CRT שלי אבל לא מפריע לצפות.
כשאלו השיקולים- מה הייתם (עופר ? :-)) ממליצים - פיוניר או LCD FULL HD ?.
אגב,נטען שהפיוניר לא צריכה TRANSCODER - רק חיבור SCART מהממיר YES ורואים "מצויין" לטעם ראו שראו. אני לא יודע אם זה עניין של טעם וריח. מה דעתכם ?
תודה רבה!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #9 

מרחק קצר - כך שאתה בטוח צריך מסך HDTV.

האם פלאזמה או LCD?

הרבה אור לא טוב לשניהם...

אם אתה מכניס HTPC לעניין בזמן הקרוב, אז מסך LCD עדיף.

אם לא, אז עדיף HD READY.

ממרחק כזה אפשר גם להנות מ-FULL HD.

אני יודע שלא עזרתי במיוחד, אבל יש לך נתונים שמתאימים עקרונית לשתי הטכנולוגיות (אין משהו חד משמעישפוסל).

לגבי ה-TRANSCODER, זה גם נכון לגבי מסכים כמו ה- BRAVIA 40W2000.

מצד שני, עיבוד תמונה אמיתי (SCALER) משפר לכולם את התמונה, ובמיוחד למסכי-FULL HD, אבל זה כבר טווח מחירים אחר.

yuli
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 61

lcd vs plazma

שליחה #10 

כייון שאתה רואה 50% מהזמן YES ויושב מ 2.5 מ' , אין מצב ל LCD FULL HD
בפלזמה ב 100 אחוז תראה טוב יותר ( שים ערוץ +5 .......).

בתכני HD יש יתרון לרזולוצייה אבל הצבעים ....אך הצבעים - כחול , צהוב ירוק נראים
חיוורים ב LCD ללא עומק - ועוד לא הגעתי לשחורים ......בוא נראה את הLCD בסצנות
חשוחות בסרטים ................הפלזמה לוקחת בגדול .

הרזולוצייה בלבד לא נותנת דבר לחוויה הסופית של בתמונה ובשידורי כבלים רק גורעת.
יש לך עןד אופצייה טובה ובמיחירים טובים מאוד היום סביב ה 15k בפלזמה HD Ready
ה Panasonic viera pv 60 ו Panasonic ph9 החדשות שמתחרות ישירות מול ה פיונייר.

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

Re: lcd vs plazma

שליחה #11 

yuli כתב: בתכני HD יש יתרון לרזולוצייה אבל הצבעים ....אך הצבעים - כחול , צהוב ירוק נראים
חיוורים ב LCD ללא עומק - ועוד לא הגעתי לשחורים ......בוא נראה את הLCD בסצנות
חשוחות בסרטים ................הפלזמה לוקחת בגדול .
...
הא?
אני לא יודע באיזה חנות אתה עוסק אבל אני יכול להגיד בביטחון מלא שלא ראית את הסוני W/X ו/או את השארפ XD1E, ואם ראית כנראה שהן לא היו מכוונות, זה ממש לא נגמר ברזולוציה.
איציק.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”