תמונה מעוותת

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
yossiz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב.
ברשותי טלויזיה סוני 25". לאחרונה מופיע לרוחב המסך, במרכזו, קו בלתי מוסבר שבעצם גורם לתמונה מעוותת. כלומר, מעל הקו הדמויות נראות מאורכות ואילו מתחתיו רחבות מעט. מחברים הבנתי שזו תופעה שכיחה באטליזיה מהדגם האמור והבנתי שתיקון הבעיה כרוך בהחלפת רכיב אלקטרוני כמו קבל או דיודה.
אודה למי שיודע ויוכל להנחותי, באיזה רכיב מדובר והיכן הוא נמצא על גבי המעגל החשמלי.
בברכה
יוסי

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

לגבי הרכיב הספציפי אני לא אוכל להנחות אותך אבל אני אוכל להגיד לך מה לבדוק.

הקבלים הבעיתיים הם בדרך כלל האלקטרוליטיים (נראים כמו פחית קטנה)
התקלות השחיכות בהם.
1. התפוצצות כתוצאה ממתח גבוה או חיבור הפוך
2. התיבשות ואז ערך הקבל יורד
3. פריצה ואז התנגדות הקבל היא נמוכה מאוד לפעמים עד כדי קצר

בדיודות
התקלות בדרך כל מתאפינות ב:
1. קצר (הולכה בשני הכיוונים במקום כיוון אחד)
2. נתק
3. הולכה לקויה והתנגדות לא נכונה - לפעמים קשה למדוד ביחוד שמדובר בדייודות למתח גבוה שם ההתנגדות אפסית

אני מציעה שקודם תשדוק שאין קבלים מפוצצים (ממש קל לראות בדרך כלל יש חתיכות נייר חום לייד וגם סרחון של שמן שרוף)

אם הכל נראה תקין פשוט לעבור עם מודד קבלים על הקבלים האלקטרוליטיים ולראות שהקיבול שלהם תואם את מה שמצויין על הקבל פלוס מינוס 10 אחוז.

אם עדיים נראה תקין לעבור על הדיודות עם AVO מטר במצב של דיודה (לא התנגדות) ולבדור שהם תקינות (הפס שעל הדיודה מסמן מינוס, וההולכה חייבת להיות רק בכיוון אחד.)

בהצלחה.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

yossiz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה עבור התשובה, אך זה עדיין אינו פותר לי את הבעיה. מדובר בתקלה שכיחה בטלויזיה מהדגם האמור. האם יש מישהו שהתנסה בכך, ויוכל למקם אותי במדוייק לגבי הרכיב שיש להחליף?
תודה
יוסי

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”