התלבטות בין גובה הגיין
לפי נתוני יצרן הרישמיים, במצב רגיל + מנורה חדשה המקרן שלי אמור לתת 1000 לומנס.
לפי המחשבון של PC המקרן שלי נותן 375 לומנס.
אני מקרין ברוחב 270 ס"מ . מה שאומר 47 פיט רבוע.
התייעצתי עם דה-לייט , שם הם מסתמכים רק על נתוני היצרן הרישמיים , לכן המליצו לי ללכת על גיין נמוך של 1 . מקסימום 1.3.
לפי המחשבון של PC הגיין הנמוך הזה לא יספיק לי ויתן לי מקסימום 10 fl.
ולכן המחשבון שם ממליץ ללכת על גיין של 1.5, כדי להגיע לפחות ל12fl .
מישהו יודע, אם גיין של 1.5 אמור לעשות בעיות, וליצור לי הוט ספוטיניג?
והאם במקרה ובגלל הגיין הגבוה התמונה תהיה מוארת מידי , ND פילטר יוכל לעזור?
ובקיצור למי להאמין.
לפי המחשבון של PC המקרן שלי נותן 375 לומנס.
אני מקרין ברוחב 270 ס"מ . מה שאומר 47 פיט רבוע.
התייעצתי עם דה-לייט , שם הם מסתמכים רק על נתוני היצרן הרישמיים , לכן המליצו לי ללכת על גיין נמוך של 1 . מקסימום 1.3.
לפי המחשבון של PC הגיין הנמוך הזה לא יספיק לי ויתן לי מקסימום 10 fl.
ולכן המחשבון שם ממליץ ללכת על גיין של 1.5, כדי להגיע לפחות ל12fl .
מישהו יודע, אם גיין של 1.5 אמור לעשות בעיות, וליצור לי הוט ספוטיניג?
והאם במקרה ובגלל הגיין הגבוה התמונה תהיה מוארת מידי , ND פילטר יוכל לעזור?
ובקיצור למי להאמין.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אזרה, ה ND Filter יפתור לך כל בעיית Hotspotting.
הבעיה עם ערכים גדולים של Gain, היא לדעתי שונה. אם עדשת המקרן נמצאת מבחינה אנכית במרחק גדול ממרכז המסך (למעלה או למטה), אתה עלול למצוא את עצמך מחוץ ל Sweet Spot, ואז תקבל בפועל פחות אור מאשר היית מקבל עם מקרן של Gain=1.
לפי ההגיון, ככל שאתה יושב במרחק של יותר פעמים רוחב המסך, הבעיה תחמיר. אתה יושב פעמיים רוחב המסך, שזה לא מעט.
לפי ההגיון שלי (ואם אני טועה אז שמישהו יתקן אותי), אם המקרן תלוי 60 ס"מ מהתקרה, ומרכז המסך שלך הוא במרכז קיר ההקרנה, אז את הרמה המלאה של ה Gain תקבל בגובה של 60 ס"מ מהרצפה (במרחק מהמסך ששוה למרחק של המקרן מהמסך). אם העיניים שלך בגובה מטר מהרצפה, לא תקבל את כל ה Gain שהמסך נותן. לכן אתה צריך לחשב בדיוק את המרחקים הגיאומטרים שעומדים לרשותך, אם אתה הולך על מסך עם Gain גדול.
הבעיה עם ערכים גדולים של Gain, היא לדעתי שונה. אם עדשת המקרן נמצאת מבחינה אנכית במרחק גדול ממרכז המסך (למעלה או למטה), אתה עלול למצוא את עצמך מחוץ ל Sweet Spot, ואז תקבל בפועל פחות אור מאשר היית מקבל עם מקרן של Gain=1.
לפי ההגיון, ככל שאתה יושב במרחק של יותר פעמים רוחב המסך, הבעיה תחמיר. אתה יושב פעמיים רוחב המסך, שזה לא מעט.
לפי ההגיון שלי (ואם אני טועה אז שמישהו יתקן אותי), אם המקרן תלוי 60 ס"מ מהתקרה, ומרכז המסך שלך הוא במרכז קיר ההקרנה, אז את הרמה המלאה של ה Gain תקבל בגובה של 60 ס"מ מהרצפה (במרחק מהמסך ששוה למרחק של המקרן מהמסך). אם העיניים שלך בגובה מטר מהרצפה, לא תקבל את כל ה Gain שהמסך נותן. לכן אתה צריך לחשב בדיוק את המרחקים הגיאומטרים שעומדים לרשותך, אם אתה הולך על מסך עם Gain גדול.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני עם מסך רפלקטיבי עם גיין גבוה מאוד - 2.5, מרוצה מאוד, הרבה יותר מהמסך הקודם, פרט לזה שבקטעים בהירים מתעצבן כל פעם מחדש - כמה איזורים במרכז עם hot-spot שמביא ג'ננה.