למה לתאריכי תפוגה על מזונות אין תמיד השפעה על טריותם

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #21 

ziv_r כתב:BUGY,
יופי, אנחנו מתקדמים.
איזה מזון שובר את הטענה שטענתי?
...
·יש מזונות שהם עשירים בשומנים ופחממימות וכמעט ללא מינראלים, וויטמינים וחומצות אמינו חשובות. הם יכולים להיות חודשים, שנים, ללא שינוי מהותי במרכיבים. תחשוב על נקניק. יש כאלה שנהיה טובים יותר אחרי כמה חודשים. תחשוב על בוטנים, אגוזים, שקדים (יש בהם את הוויטמינם...)...הם אפילו צריכים את הזמן הזה כדי להבשיל. תחשוב גבינות גשות או בעלות אחוז שומן מאוד גבוה, תאמין לי, לא תרצה לאכול אותם כשהם תריאים. הרבה מאכלים יש להם עקומה, הם לא משהו ממש בהתחלה, משתפרים ואז יש פיק, מקסימום שבו הם הכי טובים. לכל מזון זה שונה. בירה תריא, יין בבקבוק, וויסקי בחבית...רוצה אותן ישר או לתת להם לעמוד כמה זמן?

שלא לדבר על תנאי אכסון ושימוש (כששותים מהבקבוק לדוגמה). זיו, אתה מבין שזה סיפור רציני, סיפור חברתי, כלכלי ומאוד אנושי ולא היתי פוסל אותו בניף יד.

טוב, ברשותך נמשיך מחר כי עכשיו קראתי לך עופר...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46440
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5087 פעמים

שליחה #22 

BUGY,
חלק מהמוצרים נהיים "טובים יותר" (טעימים?) עם הזמן בגלל ריכוז החיידקים שעולה ומשנה את הטעם לטעם שאנחנו מכירים, אבל זה לא אומר שהם "בריאים" יותר. הדוגמה של בוטנים, שקדים ואגוזים לא רלוונטית כי אתה מדבר על מוצרים מן הטבע שהם לא בשלים. הדוגמה של אלכוהול משתמשת בתסיסה אלכוהולית על ידי הוספת שמרים.
אני חוזר לטענה המקורית שלי: https://www.hometheater.co.il/vp2733541#2733541

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #23 

"יש הגיון גדול מאוד באכילת מזון קרוב ככל שניתן לתאריך הייצור"
אולי ברצינות נחלק את המזונות לכל הקטגוריות ואופן האחסון של המזון:
1) מוצרי מדף טריים: לחם, מאפים
2) מוצרי מדף יבשים: אורז וכל הגרגירים היבשים, פריכיות, קרקרים, קמח
[b]3) מוצרים הרמטיים בצנצנות זכוכית או פח מתכת וגם בקרטון ופלסטיק: שימורים של ירקות, פירות, דגים, בשר ויין וגם חלב עמיד ומיצים, שמן[/b]
4) מוצרים מהחי טריים: דגים, בשר במצב קפוא או במצב שקילה.
5) מוצרים מהחי טריים חלבים: חלב, גבינה לבנה/קוטג'
6) ההמצאה של הסלטים באריזות: חומוס, כרוב, חציל בטחינה, טחינה
7) ביצים
8) ירקות, פירות ואגוזים
9) גלידות וממתקי שוקולד
10) חטיפים: ביסלי, במבה, "אנרגיה", מוזלי, קורנפלקס

על מה אנחנו מדברים ועוד לא נענה?

ווידאו מני רבים על סוכר (לא מצאתי את הספציפי שחיפשתי), נמשך שעה
לינק לוידאו

זה היה בפרסומות ביוטיוב על הגלוטן
לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=ONXNKacNU_4">לינק לוידאו

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #24 

ואחרי כל הפירוט, איזו קטגוריה לפי דעתך לא כדאי לצרוך כמה שיותר קרוב למועד הייצור?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #25 

ziv_r כתב:בגדול זה נכון, אבל מצד שני, יש הגיון גדול מאוד באכילת מזון קרוב ככל שניתן לתאריך הייצור ובטח שמעניין אותנו לדעת מאיזה תאריך היצרן כתב כי המוצר כבר לא ראוי. כולנו נמשיך מסיבה זאת לסנן מוצרים מהמדף בעלי תאריך תפוגה קרוב יותר מאחרים.
הסבר מעט מקיף יותר ממשרד החקלאות של US:
https://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fs ... uct-dating
...
מכייון שזיו מתעקש ברמה הלשונית, מן הסתם ראוי יותר להגיב להודעה המלאה שלו:

1) יש הגיון וגו' - יש הגיון. כן. יש.
2) "ובטח שמעניין אותנו לדעת מאיזה תאריך היצרן כתב כי המוצר כבר לא ראוי" לא. המוצר לא מפסיק להיות ראוי יום למחרת שעבר התאריך, בדיוק בשעה 12 בלילה. לא. חד משמעית לא.
3) "כולנו נמשיך מסיבה זאת לסנן מוצרים מהמדף בעלי תאריך תפוגה קרוב יותר מאחרים." לא. לא כולנו. לא ברור לי מי זה האנחנו שבשמו אתה מדבר. מכיוון שלא הגדרת אותו, לא נותר אלה להתייחס לכל מי שקורא את ההודעה שלך. אני קראתי אותה, ואני לא אמשיך לסנן מוצרים כמו שתארת. כמו כן ההנחה שלך שגויה. בעצם זה שאתה אומר "נמשיך", אתה רומז שכולנו כבר עושים את זה. אני לא עושה את זה, ולא אמשיך.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

אני קצת ממהר.
אבל אישית אני גם חיי עם ההגיון הזה.
גם מוצר אלקטרוניקה או מכלי בית שיש מבחר של יותר מאחד זהים אני לוקח את האחד ששוקל לטעמי יותר, נראה לטעמי הכי תקין ועם הכי מאט שריטות.
מציין נושא מקביל אבל בייצור והמפעל קרטון/ שקית חלב אחת יכולה להכיל יותר חלב מהאחרת או שקית צ'יפש גם. במכשיר אלקטרוני יכול להיות חסר בורג ובשני כן יש אותו D=

אני אישית סולד מכל הקנייה המסיבית שיש בימינו, המוצרים פחות בריאים לדעתי ועל הסופר ועל עובדיו (למרות שכן מקפידים) שיזרקו את המוצר המקולקל והפגום אני גם לא סומך.
הדרך היחידה שלי לקנות בטוח זה לחפש את התאריך הקרוב ביותר לייצור ואת האריזה השמורה ביותר ואם אפשר לראות מה בתוכה אז גם לראות (שכל הביצים לבנות ושלמות).

אולי באמירה של כולנו הוא התכוון, שהוא רואה את זה מובן מאליו, אז כנראה שהוא נתן על זה וודאיות לגבי שאר האנשים. עליך ספציפית הוא לא צדק.

אבל זה גם לא ביג דיל, גם אם לקחתי מוצר בן יומיים ארוז, אני לא יעשה מזה עניין.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #27 

legopart,
הבנת נכון, רוב האנשים יקחו את המוצר הטרי ביותר. תמיד יש יוצאים מן הכלל, אבל לרוב לא מתחשבים בהם.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #28 

ziv_r כתב:legopart,
הבנת נכון, רוב האנשים יקחו את המוצר הטרי ביותר. תמיד יש יוצאים מן הכלל, אבל לרוב לא מתחשבים בהם.
...
·אז זה ההיגיון שלך, לקח את המוצר הכי חדש?
מה הקשר בין זה לבין הדיבור שלנו, בין זה לבין הסרטון? תאריך תפוגה לא קשור לתאריך הייצור.
ניתוק חברתי קשה יש לך...

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

האמת שנכנסנו לנושא הייצור ושכחנו שהתחלנו את השיחה בנושא התוקף.
זה סוג של חשש נוסף, כי אם לוקחים מוצר בתחילת הייצור אז יש לו תוקף ארוך יותר על המדף/ בבית וזה כנראה מובן מאליו.

לבי ההבדל בין פג תוקף למקולקל, על זה עוד יותר קשה לדון

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #30 

BUGY,
אנחנו מדברים על זה כבר ב- 20 ההודעות האחרונות, Get with the program...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #31 

ziv_r כתב:BUGY,
אנחנו מדברים על זה כבר ב- 20 ההודעות האחרונות, Get with the program...
...
·זהו, אני בכלל חושב שעוד לא נגענו בבעיה המרכזית.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73402
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #32 

הבעיה המרכזית פה היא העובדה שאין על זה פיקוח. אני אישית אף פעם לא זורק מוצרים פגי תוקף בדיוק בגלל הסיבה הזו, ברב המיקרים הפג תוקף הוא כסתח. אתמול כדגומא מושלמת פתחתי שקית בייגלה שטוחים שעבר מעל חודש מזמם ה"תפוגה" שלה ומוצר היה טרי וטעים.

בקיצור, שכל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון, אני אישית (למעט דברים רגישים כגון מוצרי חלב, בשר וכו - וגם שם אני מפעיל שיקול דעת בריא) די מתעלם מה"פג תוקף" כל ימי חיי וראו זה פלא - אני עדיין חי ובריא :lol:

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #33 

העניין הוא שאין דבר כזה תאריך "פג תוקף". יש אולי תאריך אחרון לשיווק או תאריך מומלץ לצריכה (Best Before) ומינוחים אחרים.
המזון לא יושב לו עכשיו שנה בתוך קופסאת שימורים (או בכלל אריזה כלשהי) וממתין לו ליום שהוא יוצא לחפש"ש. יום לפני הוא פיקס ויום אחרי הוא מקולקל. הרי אין דבר כזה. זה לא תהליך בינארי או 1 או 0 אלא משהו הדרגתי לגמרי.
יצרנים רושמים תאריך אחרון שהם ממליצים להשתמש במוצר, לפעמים פשוט בגלל שהמוצר נראה פחות יפה אסטטית ולפעמים הטעם שלו משתנה עם הזמן. לא אומר שהוא מקולקל, פשוט היית כצרכן אולי נהנה ממנו יותר (לדעתם) אם היית צורך אותו לפני כן.

ואי אפשר לשים את כל המזונות, כל האריזות וכל היצרנים באותו הסל ולהתייחס לכל הסיפור הזה שוב בשאלה של האם נכון או האם לא נכון לצרוך מזון לאחר התאריך. כמו שנאמר, יש יצרנים שלוקחים מקדם בטחון מוגזם מידי, לעיתים אפילו במטרה פשוטה שיזרקו ויקנו יותר ולעיתים פשוט בגלל שהם לא רוצים להסתבך עם מקרים על הגבול בהם צרכנים מסויימים יתלוננו על טיב המוצר. מן הסתם מקדם הזהירות משתנה גם בהתאם לסוג המזון וסוג האריזה וכן הלאה.

ורק לפרוטוקול, אני מתייחס לתאריך האחרון המומלץ כקו מנחה בלבד ולא כתורה מסיני. אינסור פעמים אני צורך (בכיף) מוצרים שהם לגמרי אחרי התאריך המומלץ. חלב בקרטון שבוע לאחר התאריך? שום בעיה בכלל - רץ עם זה שנים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”