Sony1080 -לא מצליח לבצע OFF מוחלט אלא רק סטנדביי -האם מקצר את חיי המגבר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yaronad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רכשתי לאחרונה את הרסיבר של סוני 1080. וכשאני מכבה את המגבר...דולקת נורית בצבע אדום

השאלה למעשה היא, שאחרי מספר שעות = החלק העליון של המגבר קצת חם...אבל ממש קצת.

אין כיבוי מוחלט.

האם זה מקצר את חיי המגבר? האם זה אמור להתנהל ככה במשך שנים?

כשהמגבר כל הזמן דלוק בצורה מסויימת?

שאלה נוספת אם אתם כבר פה :)

בכל פעם שאני ניכנס למוד של אקולייזר...דרך השלט הסאונד מתנתק

כלומר אני אמור לכוון את האקולייזר...ורק אז לשמוע את התוצאות בסאונד ? לא אונליין!

האים זה נורמלי לדעתכם? או שאני מפספס משהו ?

תודה מראש לכל מי שעוזר!

ודרך אגב הסאונד של הרסיבר הזה משובח ממש!!!

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #2 

1. כן, זה נורמלי. איך תדליק את הרסיבר עם השלט אם לא ישאר בו קצת חשמליקו כדי להמשיך לתפעל את עינית הIR?
2. בוא נשאל את זה אחרת, למה אתה צריך לעשות שינויים בEQ? עשית מדידות וגילית גל עומד בתדר ספציפי שאתה רוצה להנחית? יש לך בעיות עם תדרים שמבטלים אחד את השני בחלל ואתה יודע אילו צריך לתקן ובכמה dB? אני מאמין שהתשובה לשאלות האלו היא "לא" אז, עזוב אותך מלשחק בEQ, שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה אם אתה לא יודע למה אתה משנה תדרים וכמה חזק לעשות את זה. אגב, מערכת הכיול שברסיבר שלך אמורה לטפל גם בEQ ככה שבאמת אין סיבה לגעת בו אחרי כיול.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4938
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #3 

@yaronad
תתחדש (Y)
לא נראה לי שיש טעם להיות מוטרד ממצב ה stand by ... הרסיבר אכן עובד אבל ברמה מינימלית (כדי לאפשר גישה לרשת, hdmi passthrough וכד'). לא מקצר ולא נעליים :D
ראה כאן אם תרצה בכל זאת לשחק עם ההגדרות --> http://helpguide.sony.net/ha/strdn108/v ... 72310.html
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

yaronad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

RobotCop כתב:1. כן, זה נורמלי. איך תדליק את הרסיבר עם השלט אם לא ישאר בו קצת חשמליקו כדי להמשיך לתפעל את עינית הIR?
2. בוא נשאל את זה אחרת, למה אתה צריך לעשות שינויים בEQ? עשית מדידות וגילית גל עומד בתדר ספציפי שאתה רוצה להנחית? יש לך בעיות עם תדרים שמבטלים אחד את השני בחלל ואתה יודע אילו צריך לתקן ובכמה dB? אני מאמין שהתשובה לשאלות האלו היא "לא" אז, עזוב אותך מלשחק בEQ, שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה אם אתה לא יודע למה אתה משנה תדרים וכמה חזק לעשות את זה. אגב, מערכת הכיול שברסיבר שלך אמורה לטפל גם בEQ ככה שבאמת אין סיבה לגעת בו אחרי כיול.
...
תודה !

ברורה לי משמעות הסטנד ביי...אבל זה שהחלק העליון במגבר קצת..אבל ממש קצת חמים, הטריד אותי.

אבל אם זה נורמלי. אז נורמלי

מבחינת ה EQ. אתה צודק האמת....אין לי ממש סיבה להתעסק עם זה. כי הסאונד ממש מושלם לאוזן שלי

סתם רציתי לקבל פרספקטיבה או להבין למה כיוונון של זה דרך הממשק ב TV או של כל פריסט אחר מהקבועים והמצויינים שיש כאן

למה הם מנתקים את הסאונד. ואחרי הבחירה / כיוון ...רק אז הסאונד חוזר

אבל לא ממש דרמה :)

yaronad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

sigamore כתב:@yaronad
תתחדש
לא נראה לי שיש טעם להיות מוטרד ממצב ה stand by ... הרסיבר אכן עובד אבל ברמה מינימלית (כדי לאפשר גישה לרשת, hdmi passthrough וכד'). לא מקצר ולא נעליים :D
ראה כאן אם תרצה בכל זאת לשחק עם ההגדרות --> http://helpguide.sony.net/ha/strdn108/v ... 72310.html
...
סבבה ותודה רבה!

(Y)

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #6 

לא בכל רסיבר ניתן לכוון EQ ידנית וגם אם כן, לא תמיד ניתן לעשות את זה תוך כדי ניגון (בימהה אגב זה אפשרי). מצב סטנד-ביי לא אמור לחמם את הרסיבר כלל. הוא אמור להרגיש באותה טמפ' החדר. אולי משהו אחר מחמם אותו. אולי הוא היה חם ולא הספיק להתקרר..

yaronad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Rekcuf כתב:לא בכל רסיבר ניתן לכוון EQ ידנית וגם אם כן, לא תמיד ניתן לעשות את זה תוך כדי ניגון (בימהה אגב זה אפשרי). מצב סטנד-ביי לא אמור לחמם את הרסיבר כלל. הוא אמור להרגיש באותה טמפ' החדר. אולי משהו אחר מחמם אותו. אולי הוא היה חם ולא הספיק להתקרר..
...
אני בודק ...(מניח יד על החלק העליון) אחרי הרבה שעות של סטנד ביי

בחלק הצדדי ביותר = במרכז = האזור שמאחורי מפסק המתח.... ישנה חמימות עדינה מאוד. ממש מעט

וזו תכלס השאלה ששאלתי. אם זה נורמאלי

כי יתר השטח של המכסה העליון קר לגמרי

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #8 

@yaronad
מסכים שזה טיפה מוזר הקטע עם הסאונד שנעלם לשניה אבל כנראה שזה אחד הquirks של הרסיבר. אולי המהנדס שתכנן את ההטמעה של הEQ בתוכנה/חומרה לא חשב שמישהו ירצה לעשות real time monitoring תוך כדי שינויי EQ. בסופו של דבר ימי הEQ כחלק אינטגרלי ממערכת סטריאו די נגמרו בשנות ה80....

אגב, סיבה נוספת שרסיבר עשוי להתחמם כשהוא לכאורה כבוי היא שיש לו יותר מאיזור אודיו אחד והאיזור השני או השלישי דולקים (אבל לא מחוברים לכלום).
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

yaronad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

RobotCop כתב:@yaronad
מסכים שזה טיפה מוזר הקטע עם הסאונד שנעלם לשניה אבל כנראה שזה אחד הquirks של הרסיבר. אולי המהנדס שתכנן את ההטמעה של הEQ בתוכנה/חומרה לא חשב שמישהו ירצה לעשות real time monitoring תוך כדי שינויי EQ. בסופו של דבר ימי הEQ כחלק אינטגרלי ממערכת סטריאו די נגמרו בשנות ה80....

אגב, סיבה נוספת שרסיבר עשוי להתחמם כשהוא לכאורה כבוי היא שיש לו יותר מאיזור אודיו אחד והאיזור השני או השלישי דולקים (אבל לא מחוברים לכלום).
...
כן. הרסיבר האחרון שקניתי לפני הנוכחי ( טכניקס)...היה בשנות ה80 באמת :)

לכן אני גם רגיל לכוונן בעצמי. ודוקא האופציה הזו - " הידנית" שבה אני מכוונן בס טרבל או EQ ...לא ידידותית כאן

כלומר היא לא און ליין.

קשה לי להבין איך מישהו יכול לחשוב שאפשר לכוונן את זה אחרת.

אם כבר נתנו אופציה להגברת GAIN או שליטה על תצורת אות מוצא = EQ

בטח אני מפספס כאן משהו. אמשיך לחקור את זה

מבחינת זונים נוספים = הכל כבוי.

בדקתי את זה עוד לפני שהעלתי את הפוסט, לרבות כל מיני דברים אחרים ( כמו רשת BT וכו)

אבל אין השפעה תכלס

אין כיבוי מוחלט >> קירור מלא כשהרסיבר כבוי למשך כמה שעות טובות. ישנה חמימות קלה בחלק העליון שמאחורי נורית הסטנדביי והמפסק הידני ON/OFF. גם במקרה הזה קשה לי להניח שככה התכוונו. אבל לא מגיע כאמור לאופציה של כיבוי מוחלט

הדבר היחידי שלא כיביתי זה את האופציה שבה החשב מחובר למסך...גם ללא התערבות של המגבר = כשהוא בסטנד ביי

אמשיך לחקור גם את זה

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #10 

אתה כנראה במצב passthrough . במצב זה הרסיבר מעביר את הסיגנל לטלוויזה מכניסת ה HDMI האחרונה שהשתמשת בה גם במצב standby ולכן קצת מתחמם. אמור להיות תקין .
אם זה מפריע לך ואתה לא משתמש במצב passthrought אתה יכול לבטל אותו דרך התפריט של הרסיבר. אתה יכול גם לוודא שזו הסיבה לחימום בזמן המתנה על ידי ניטרול הפרמטר רק לשם הבדיקה.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7410
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #11 

גם אצלי שהוא בסטנד ביי הוא חם אל תתרגש שום דבר
Sony 1040
Monitor mass

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #12 

קודם תתחדש ותנה. אחלה רסיבר, יש לי את הדור הקודם. הסאונד שלו הוא הקטע הכי טוב בוא וזה העיקר. כל השאר זה בונוס...לסוני מחלקת פיתוח מאוד קטנה אבל מאוד איכותית וידועה. לכן אתה תגלה פעם ב, איזה פאק קטן פה ושם. זה תקין, זה סוני.

yaronad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

BUGY כתב:קודם תתחדש ותנה. אחלה רסיבר, יש לי את הדור הקודם. הסאונד שלו הוא הקטע הכי טוב בוא וזה העיקר. כל השאר זה בונוס...לסוני מחלקת פיתוח מאוד קטנה אבל מאוד איכותית וידועה. לכן אתה תגלה פעם ב, איזה פאק קטן פה ושם. זה תקין, זה סוני.
...
תודה!

אכן...הסאונד משובח!

קניתי אותו מאמזון >> רק לפי הביקורות בעולם...מעולם לא שמעתי אותו בפועל.

הבחירה שלי הייתה אם כבר הדנון 2300.....שלא נעים לומר נראה הרבה הרבה יותר טוב!

בסופו של יום אני ממש מופתע...אבל ממש!
לטובה כמובן

חששתי שאצטרך להחליף את הרמקולים הישנים שלי...וממש ממש לא

עיקר השימוש שלי הוא לסטריאו והסאונד ממש משובח

מאוד מרוצה!!! :)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7410
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #14