משהו מפריע לי עם ushops

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

אני היחיד שמפריעה לו העובדה שכל המחירים באתר שלהם נקובים בדולרים אבל בצ'ק אאוט הם מאפשרים לשלם רק בשקלים כאשר הם מוסיפים עמלת המרה מטורפת (!!) של 5.5% ??

כל אתר אחר שאני נוהג לרכוש בו מאפשר לבחור איך לשלם ורק הם החליטו שהם "חוסכים" לי את ההתלבטות בכך שמאפשרים לשלם רק בשקלים.
פשוט הטעייה מכוונת כיוון שכל המחירים באתר נקובים בדולר ארה"ב בלבד.

שאלתי אותם לפשר העניין והתשובה שלהם היתה (בקיצור) שהם רוצים לאפשר גם למי שאין לו אשראי בינל"א להשתמש בשירות שלהם.

אבל הם מקבלים רק תשלום באמצעות פייפל!!! פייפל יודעים להמיר לשקלים אם המשתמש בוחר , פייפל לוקחת עמלת המרה מוגזמת , אבל עדיין נמוכה יותר מאשר העמלה שגוזרת עלינו ushops.

בקיצור , הפסידו אצלי הרבה מאד נקודות.
לצערי גיליתי את זה רק אחרי שהמוצר שלי כבר היה אצלם אז לא היתה לי ברירה אלא לשלם.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2 

rotman24 כתב:אני היחיד שמפריעה לו העובדה שכל המחירים באתר שלהם נקובים בדולרים אבל בצ'ק אאוט הם מאפשרים לשלם רק בשקלים כאשר הם מוסיפים עמלת המרה מטורפת (!!) של 5.5% ??

כל אתר אחר שאני נוהג לרכוש בו מאפשר לבחור איך לשלם ורק הם החליטו שהם "חוסכים" לי את ההתלבטות בכך שמאפשרים לשלם רק בשקלים.
פשוט הטעייה מכוונת כיוון שכל המחירים באתר נקובים בדולר ארה"ב בלבד.

שאלתי אותם לפשר העניין והתשובה שלהם היתה (בקיצור) שהם רוצים לאפשר גם למי שאין לו אשראי בינל"א להשתמש בשירות שלהם.

אבל הם מקבלים רק תשלום באמצעות פייפל!!! פייפל יודעים להמיר לשקלים אם המשתמש בוחר , פייפל לוקחת עמלת המרה מוגזמת , אבל עדיין נמוכה יותר מאשר העמלה שגוזרת עלינו ushops.

בקיצור , הפסידו אצלי הרבה מאד נקודות.
לצערי גיליתי את זה רק אחרי שהמוצר שלי כבר היה אצלם אז לא היתה לי ברירה אלא לשלם.
...
·

תופעה ישנה ומעצבנת.

אגב אם לקונה אין כ"א בינלאומי.. איך בדיוק קנה בחול ושלח אליהם

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #3 

@rotman24

ממש לא רק לך וזאת ממש לא הבעיה היחידה.
עוד סיבה למה לא לשלוח אליהם מוצרים...

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

עכשיו כשאני יודע , אשתדל להמנע מהם ככל הניתן.
תכלס השתמשתי בהם רק בגלל שהמבצע שלהם לפיקס פרייס על נעליים היה משתלם

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #5 

וואו! 5.5% זה יותר מכפול מעמלת ההמרה של ישראכרט לדוגמא שהיא 2.3%.
טוב לדעת! מה המצב בשאר האתרים? דיל טס וכו'
נערך לאחרונה על ידי liorp ב 04/12/2017 14:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #6 

כנ"ל. הזמנתי דרכם בגלל המבצע של $10 במקום $20 לשילוח נעליים, ועמלת ההמרה לשקלים שלהם אכן הייתה גם 5.5% בקנייה דרך פיי פאל (המבצע הוא רק דרך פייפאל).

בדקתי במרץ השנה, אז שילמתי את המחיר המלא של $20 דרך כרטיס אשראי רגיל - עמלת ההמרה שם לשקלים הייתה כ-3.8%.
פחות מ-5.5% אך עדיין גבוה. לא ברור איך הם קובעים את העמלות הגבוהות האלה ובהתאם למה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

בהתאם למה? הם עסק מסחרי ורוצים להרוויח כמה שיותר. מאוד פשוט.
תפקידנו כצרכנים לבדוק ולהחליט בהתאם האם לקנות.

גם פייפאל לוקחים עמלות גבוהות יותר מחברות האשראי ולכן בתשלום בפייפאל אני בוחר שההמרה תבוצע בכרטיס האשראי.

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

liorp כתב:בהתאם למה? הם עסק מסחרי ורוצים להרוויח כמה שיותר. מאוד פשוט.

גם פייפאל לוקחים עמלות גבוהות יותר מחברות האשראי ולכן בתשלום בפייפאל אני בוחר שההמרה תבוצע בכרטיס האשראי.
...
זה לא מדויק במקרה הזה.
כשהמוצר שהזמנת כבר נמצא אצלם , אתה שבוי.
לכן אני מגדיר את זה כדמי כופר.
זה דומה מאד לעמלות השקריות שחברות השילוח השונות ממציאות לך כשהמוצר שלך כבר אצלם ביד.

בשום שלב בתהליך לא נכתב בצורה ברורה שהמחיר המצוין הוא אומנם בדולרים אך בפועל אחויב בשקלים אחרי עמלת המרה של 5.5%

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #9 

liorp כתב:בהתאם למה? הם עסק מסחרי ורוצים להרוויח כמה שיותר. מאוד פשוט.

...
שמעת על המושג שנקרא שקיפות? הטעייה?

התרגלנו כל כך לתת רמה של שירות מצד ישראלים, שמחפשים רק לעקוץ, שאנחנו כבר אדישים לזה.

אני לא אחד שילחם בתחנות רוח ובד"כ אני לא מתווכח יותר מדי על כאלה דברים מול חנויות כי אין לי עצבים לזה, אבל אם יש מקום לפרוק בו עצבים על התנהלות כזאת זה פה בפורום.
חלק מתפקידנו כצרכנים זה להתלונן פה בפורום ואני בטוח שהתלונות האלו גם מגיעות למי שצריך (רק היום היה שרשור שמישהו התלונן על שירות בבאג והם יצרו קשר עם מנהלי האתר מתוך מטרה לפצות את הלקוח).
ולכן יש חשיבות להציף את הבעיות האלו ולא להתעלם מהם...

אגב, אני לא זוכר שראיתי חברה שמחייבת אותך לבצע המרה לשער אחר ובטח שלא גובה כזאת עמלה גבוה.
אגב 2, בפייפאל, אמזון ועוד אתרים, אתה יכול לבחור לבצע המרה דרכם (והיא אכן גבוה הרבה פעמים), אבל יש לך אופציה גם לשלם במטבע המקורי. בUSHOP אין לך אופציה כזאת בכלל, מחייבים אותך לבצע את ההמרה דרכם בשער המרה מאוד גבוה.

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הקרנף כתב:
...
...
שמעת על המושג שנקרא שקיפות? הטעייה?

התרגלנו כל כך לתת רמה של שירות מצד ישראלים, שמחפשים רק לעקוץ, שאנחנו כבר אדישים לזה.

אני לא אחד שילחם בתחנות רוח ובד"כ אני לא מתווכח יותר מדי על כאלה דברים מול חנויות כי אין לי עצבים לזה, אבל אם יש מקום לפרוק בו עצבים על התנהלות כזאת זה פה בפורום.
חלק מתפקידנו כצרכנים זה להתלונן פה בפורום ואני בטוח שהתלונות האלו גם מגיעות למי שצריך (רק היום היה שרשור שמישהו התלונן על שירות בבאג והם יצרו קשר עם מנהלי האתר מתוך מטרה לפצות את הלקוח).
ולכן יש חשיבות להציף את הבעיות האלו ולא להתעלם מהם...

אגב, אני לא זוכר שראיתי חברה שמחייבת אותך לבצע המרה לשער אחר ובטח שלא גובה כזאת עמלה גבוה.
אגב 2, בפייפאל, אמזון ועוד אתרים, אתה יכול לבחור לבצע המרה דרכם (והיא אכן גבוה הרבה פעמים), אבל יש לך אופציה גם לשלם במטבע המקורי. בUSHOP אין לך אופציה כזאת בכלל, מחייבים אותך לבצע את ההמרה דרכם בשער המרה מאוד גבוה.
...
אל תלך רחוק.
בכל אתר סיני קיקיוני היום נותנים לך את האופציה לשלם בשקלים עם עמלה מסוימת או לשלם במטבע המקור ולספוג לבד את העמלה של חברת האשראי.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@rotman24
אני חושב שאתה צודק לחלוטין.
התגובה שלי הייתה לגבי השאלה איך הם קובעים את העמלות, וברור לדעתי שהם ירצו להרוויח כמה שיותר כעסק מסחרי ולכן יקבעו עמלות שמהן הם מרוויחים.

@הקרנף
אני בהחלט חושב שצריך להציף את הדברים האלה ומקווה שהתלונה הפרטנית הזו תטופל.
הכוח הצרכני שלנו לאחר פרסום תלונות כאלו הוא בבחירה שלנו לא לקנות מעסקים מסויימים שלדעתנו המחיר/השרות שלהם לא תואם למה שאנחנו מצפים.
זה כוח גדול (ע"ע חרם צרכנים) שאין לזלזל בו והוא לפעמים עדיף על מלחמות משפטיות מול תאגידי ענק בהן לאזרח הפשוט קשה להתמודד.

לגבי USHOPS בשאלות הנפוצות הם כותבים כך:
מה הם עלויות המרת מטבע ועמלת סליקה של חברת האשראי?המחשבון באתר מציג הערכת מחיר כולל כל העמלות המצוינות מעלה.
...
https://www.ushops.co.il/service_info.php

בעמוד המחשבון נכתב:
המחיר המוצג במחשבון כולל את עלויות עמלת הסליקה ועמילות המכס על פי שער ההמרה הנוכחי.
...
https://www.ushops.co.il/calculator.php

הבעיה היא שרק במחשבון של אמזון מתווספת עמלת הסליקה ואילו במחשבון הרגיל המחיר מוצג בדולרים ללא הצגה של ההמרה לשקלים.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”