סיפורי הוט - hotbox כמודם בלבד כאשר משתמשים בממירי fiber , אפשרי?
שלום,
אני לקוח של הוט כבר כמה שנים, במסגרת חבילת ה״טריפל״ אני משתמש בתשתית של הוט לאינטרנט (ספק בזק בינלאומי), וטלוויזיה בכבלים.
עד לא מזמן, מודם ה hotbox עבד בצורת bridge כאשר אני משתמש בראוטר שלי לרשת הביתית וגישה לאינטרנט. לאחרונה שידרגתי את ממירי הטלוויזה בבית לממירים החדשים (fiber) וכתוצאה מכך (ומבלי לעדכן אותי מראש למרות ששאלתי את הנציגים הטכניים מספר פעמים) ה hotbox עבר למצב ראוטר.
מבירור עם נציגי הוט נאמר לי כי הממרים החדשים מחייבים שה hotbox ישמש כראוטר ואין שום אפשרות לעבוד עם ה hotbox כ bridge במצב כזה. והמכשיר הנוסף, מה שהם קוראים ה moca (הבנתי שזה הרכיב שמגן על הממרים מפני שימוש לא מאושר?) חייב להיות מחובר ישירות ל hotbox ולא דרך ראוטר פרטי.
אחרי ששוחחתי עם מספר נציגים בשירות הלקוחות והתמיכה הטכנית בדרגות שונות, הבהירו לי האפשרויות היחידות שעומדות בפני הן:
1. להשתמש ב hotbox כראוטר לרשת הביתית שלי (עם כל בעיות האבטחה שנלוות לזה)
2. לחזור לעבוד עם ממירים ישנים שלא דורשים חיבור לאינטרנט
3. להוסיף קו הוט שני בעלות נוספת של 75 ש״ח בחודש
בינתיים, כפתרון זמני, שירשרתי את הראוטר שלי בין הרשת הביתית שלי ל hotbox (למרות שמנהל בתמיכה הטכנית בהוט התעקש שהדבר לא אפשרי). אבל זהו פתרון עקום וזמני בלבד.
כמובן שאף אחד מהפתרונות הללו לא מקובל עלי, כל הסיפור נראה לי די הזוי ולא ברור לי איך מישהו בהוט חושב שזה קביל לכפות על הלקוח לעבוד עם ציוד שלהם בלבד.
אז לפני שאני מעיף את הוט לכל הרוחות (בני המשפחה די מרוצים מהתכנים של הוט ולא ששים להתנתק), האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם יש לזה פתרון אחר שיאפשר לי לחזור ולעבוד עם ה hotbox כמודם בלבד ללא גישה לרשת הפנימית שלי?
תודה.
אני לקוח של הוט כבר כמה שנים, במסגרת חבילת ה״טריפל״ אני משתמש בתשתית של הוט לאינטרנט (ספק בזק בינלאומי), וטלוויזיה בכבלים.
עד לא מזמן, מודם ה hotbox עבד בצורת bridge כאשר אני משתמש בראוטר שלי לרשת הביתית וגישה לאינטרנט. לאחרונה שידרגתי את ממירי הטלוויזה בבית לממירים החדשים (fiber) וכתוצאה מכך (ומבלי לעדכן אותי מראש למרות ששאלתי את הנציגים הטכניים מספר פעמים) ה hotbox עבר למצב ראוטר.
מבירור עם נציגי הוט נאמר לי כי הממרים החדשים מחייבים שה hotbox ישמש כראוטר ואין שום אפשרות לעבוד עם ה hotbox כ bridge במצב כזה. והמכשיר הנוסף, מה שהם קוראים ה moca (הבנתי שזה הרכיב שמגן על הממרים מפני שימוש לא מאושר?) חייב להיות מחובר ישירות ל hotbox ולא דרך ראוטר פרטי.
אחרי ששוחחתי עם מספר נציגים בשירות הלקוחות והתמיכה הטכנית בדרגות שונות, הבהירו לי האפשרויות היחידות שעומדות בפני הן:
1. להשתמש ב hotbox כראוטר לרשת הביתית שלי (עם כל בעיות האבטחה שנלוות לזה)
2. לחזור לעבוד עם ממירים ישנים שלא דורשים חיבור לאינטרנט
3. להוסיף קו הוט שני בעלות נוספת של 75 ש״ח בחודש
בינתיים, כפתרון זמני, שירשרתי את הראוטר שלי בין הרשת הביתית שלי ל hotbox (למרות שמנהל בתמיכה הטכנית בהוט התעקש שהדבר לא אפשרי). אבל זהו פתרון עקום וזמני בלבד.
כמובן שאף אחד מהפתרונות הללו לא מקובל עלי, כל הסיפור נראה לי די הזוי ולא ברור לי איך מישהו בהוט חושב שזה קביל לכפות על הלקוח לעבוד עם ציוד שלהם בלבד.
אז לפני שאני מעיף את הוט לכל הרוחות (בני המשפחה די מרוצים מהתכנים של הוט ולא ששים להתנתק), האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם יש לזה פתרון אחר שיאפשר לי לחזור ולעבוד עם ה hotbox כמודם בלבד ללא גישה לרשת הפנימית שלי?
תודה.
גם אני הצטרפתי לפני שבועיים לטריפל וניתקלתי בדיוק באותה בעיה , אחרי הרבה שיחות עם נציגים כאלה ואחרים הבנתי שלא ניתן לבטל את הראוטר .
כרגע אני עובד עם נתב archer c7 מחןבר כaccess point פשוט , אפילו ניסיתי לבטל את הDHCP בפייבר בוקס ולהפעילו בc7 אבל זה גרם לVOD להפסיק לעבוד .
אני כרגע חושב לבטל את התשתית של הפייבר + מיני ולחזור לממירים הרגילים עם הוטבוקס
כרגע אני עובד עם נתב archer c7 מחןבר כaccess point פשוט , אפילו ניסיתי לבטל את הDHCP בפייבר בוקס ולהפעילו בc7 אבל זה גרם לVOD להפסיק לעבוד .
אני כרגע חושב לבטל את התשתית של הפייבר + מיני ולחזור לממירים הרגילים עם הוטבוקס
@barduck
·@giladk
אני מנוי בהוט עם 1 פייבר + 2 מיני פייבר ו HOTBOX
ברגע שאתה מוציא את הפייבר מהמשוואה ( ז"א שהוא לא הראוטר שלך ) אתה מאבד מיכולות האינטרנט של הממירים ( יוטיוב וכו' )
יש אפשרות לעבוד עם HOTBOX כ BRIDGE .
אני עובד בצורה הזו - והכל עובד רגיל למעט אינטרנט בממירים.
תתעקשו - תעברו נציגים עד שתגיעו לאחד שמבין. זה קיים וזה עובד.
בהצלחה
·@giladk
ברגע שאתה מוציא את הפייבר מהמשוואה ( ז"א שהוא לא הראוטר שלך ) אתה מאבד מיכולות האינטרנט של הממירים ( יוטיוב וכו' )
יש אפשרות לעבוד עם HOTBOX כ BRIDGE .
אני עובד בצורה הזו - והכל עובד רגיל למעט אינטרנט בממירים.
תתעקשו - תעברו נציגים עד שתגיעו לאחד שמבין. זה קיים וזה עובד.
בהצלחה
אתה יכול לפרט יותר לגבי התצורה של הרשת שלך?turbine כתב:@barduck
·@giladk
......
אני לא רוצה שום ציוד של הוט ברשת הפרטית שלי. אני לא צריך אינטרנט בממירים (מה גם שלא צריכה להיות להם בעיה לגשת לאינטרנט דרך כל ראוטר שמאפשר להם כשזה מקונפג נכון).
שרפתי די הרבה שעות בשיחות איתם ודיברתי עם מי שרק אפשר, הם מתעקשים שמצב ברידג׳ בהוטבוקס לא ניתן כאשר רוצים לעבוד עם ממירי פייבר. יכול להיות שהם ממש לא רוצים או שבאמת יש להם איזושהיא מגבלה, אבל לא מצאתי דרך לעשות את זה.
ismystore כתב:יש לי פייבר בוקס פשוט לוחצים על הכפותר של הוי פיי למשך כמה שניות והוא נכבה ואז חיברתי ראוטר לממיר.
ניתן לעשות את זה גם מהדפדפן.
אם תעשו חיבור כבריג׳ תעבדו הרבה מיכולות הממיר....
תודה על העצה אבל התשובה הזאת לא כל כך רלוונטית. אני יודע שזה עובד בתצורה שהוט רוצים. הקדמתי ואמרתי שאני לא רוצה לעבוד ככה ומחפש דרך להחזיר את ההוטבוקס למצב ברידג׳.
אם זה עדיין רלוונטי אני מקווה שזה יוכל לעזור :barduck כתב:תודה על העצה אבל התשובה הזאת לא כל כך רלוונטית. אני יודע שזה עובד בתצורה שהוט רוצים. הקדמתי ואמרתי שאני לא רוצה לעבוד ככה ומחפש דרך להחזיר את ההוטבוקס למצב ברידג׳..........
1. מתחברים להוטבוקס ועושים apply bridge only mode.
2. לחבר את הנתב למודם (לחבר את ה WAN או internet כמו שהוא נקרא בנתב) ולבחור ב dynamic IP .
הקטע החשוב פה זה לעשות clone mac address, לחיבור ללא חייגן והוא משויך ל כתובת MAC ספציפית .
אם אתה רוצה במקרה להפוך בחזרה את המודם למצב נתב אפשר פשוט ללחוץ על כפתור ה reset למשך 10 שניות והמודם חוזר למצב נתב אבל עם factory defaults .
ismystore כתב:אם זה עדיין רלוונטי אני מקווה שזה יוכל לעזור :
1. מתחברים להוטבוקס ועושים apply bridge only mode.
......
זהו, שזה לא עובד.
אם עושים את זה כאשר ההוטבוקס מחובר ל״מוקה״, ההוטבוקס לא עובר למצב ברידג׳ (חוזר למצב ראוטר מיד אחרי שההוטבוקס עולה מחדש).
ואם ה״מוקה״ לא מחובר להוטבוקס, אז ממרי הפייבר מפסיקים לעבוד כעבור זמן מה.
·ואם תחבר את המוקה לראוטר ולא לממיר ישירות?barduck כתב:זהו, שזה לא עובד.......
אם עושים את זה כאשר ההוטבוקס מחובר ל״מוקה״, ההוטבוקס לא עובר למצב ברידג׳ (חוזר למצב ראוטר מיד אחרי שההוטבוקס עולה מחדש).
ואם ה״מוקה״ לא מחובר להוטבוקס, אז ממרי הפייבר מפסיקים לעבוד כעבור זמן מה....
ברגע שלראוטר יש אינטרנט המוקה יזרים את האינטרנט לפייבר בוקס תאורטית
@barduck
·
הם יכולים להגדיר אצלהם מערכתית מי "יספק" את האינטרנט, ההוטבוקס או הפייבר בוקס. זה עניין של הגדרה.
הפייבר בוקס נותן לי טלפון , אליו מחובר גם מוקה ובעזרתו כל המיני פייבר מדברים אחד עם השני ( ללא אינטרנט כמובן )
ההוטבוקס נותן לי אינטרנט ( מוגדר במצב BRIDGE ) , מחובר לראוטר פרטי שלי ודרכו מנהל את כל הרשת הפנימית.
מקווה שעזרתי
·
הם יכולים להגדיר אצלהם מערכתית מי "יספק" את האינטרנט, ההוטבוקס או הפייבר בוקס. זה עניין של הגדרה.
הפייבר בוקס נותן לי טלפון , אליו מחובר גם מוקה ובעזרתו כל המיני פייבר מדברים אחד עם השני ( ללא אינטרנט כמובן )
ההוטבוקס נותן לי אינטרנט ( מוגדר במצב BRIDGE ) , מחובר לראוטר פרטי שלי ודרכו מנהל את כל הרשת הפנימית.
מקווה שעזרתי
ismystore כתב:·ואם תחבר את המוקה לראוטר ולא לממיר ישירות?......
ברגע שלראוטר יש אינטרנט המוקה יזרים את האינטרנט לפייבר בוקס תאורטית...
לא, זה לא עובד. ברגע שהמוקה לא מחובר להוטבוקס כמו שהוט רוצים, המיני פייבר מפסיקים לעבוד כעבור זמן.
תודה.turbine כתב:@barduck
·
מקווה שעזרתי...
זה כבר יותר קרוב למה שאני רוצה.
מבחינתי, המצב האידאלי:
- ההוטבוקס מחובר לכבלים ומוגדר במצב bridge וזהו, ללא רשת אלחוטית.
- הראוטר שלי מחובר להוטבוקס, מתחבר לספק האינטרנט ונותן חיבור לרשת הפנימית.
- כל שאר הציוד של הוט (מיני פייברים, מוקה) מחובר קווית לאינטרנט דרך vlan שמוגדר בראוטר שלי, ללא גישה לרשת הפנימית. ללא רשת אלחוטית.
טוב, אז נואשתי מלנסות לגרום לזה לעבוד. הזמנתי קו של בזק דרך סלקום TV.
אבל גם בסלקום אי אפשר לעבוד עם הראוטר שלי אם רוצים להשתמש בטלפון האינטרנטי (ה״קווי״) של סלקום. אבל לפחות הם מוכנים לעשות לי הנחה על החבילה ככה שאני יכול להוסיף טלפון רגיל של בזק.
כאשר יותקן הקו, זה ממש ישמח אותי לעשות את שיחת ההתנתקות מהוט ולשלוח אותם לכל הרוחות.
אבל גם בסלקום אי אפשר לעבוד עם הראוטר שלי אם רוצים להשתמש בטלפון האינטרנטי (ה״קווי״) של סלקום. אבל לפחות הם מוכנים לעשות לי הנחה על החבילה ככה שאני יכול להוסיף טלפון רגיל של בזק.
כאשר יותקן הקו, זה ממש ישמח אותי לעשות את שיחת ההתנתקות מהוט ולשלוח אותם לכל הרוחות.