החלפתי נורה במקרן אך הוא לא עובד, עזרה?
היי חברים החלפתי במקרן שלי OPTOMA HD20 נורה לאחר שהנורה הקודמת נשרפה\ניזוקה(פסים לבנים לאורך כל התמונה).
לצערי לאחר שהחלפתי אני לא מצליח להעלות את המקרן, אומנם הוא נדלק אך אין שום תמונה ומנורת ההדלקה עובדת על אור כתום מהבהב ובנוסף מנורת הנורה דולקת קבוע על אור אדום.
יש למישהו מושג איך לפתור את הבעיה? אשמח לעזרה.
בברכה ותודה מראש!
לצערי לאחר שהחלפתי אני לא מצליח להעלות את המקרן, אומנם הוא נדלק אך אין שום תמונה ומנורת ההדלקה עובדת על אור כתום מהבהב ובנוסף מנורת הנורה דולקת קבוע על אור אדום.
יש למישהו מושג איך לפתור את הבעיה? אשמח לעזרה.
בברכה ותודה מראש!
@Tiras
·האם עם הפסים הלבנים הייתה בכלל תמונה (בין הפסים)
האם הפסים הלבנים היו מופעים בכל הדלקה והאם שינו מידי פעם עובי או כמות פסים
לא ש=סתם שואל כדי לדעת שלא מייעץ לך סתם רוצה לדעת אם זה אותה בעיה שהייתה אצלי
ראשית אני אישית הייתי מחזיר לצורך הבדיקה את המנורה היישנה לראות שהתופעה שציינת עם המנורות על המקרן עצמו נעלמת אם נעלמת אז ראשית המנורה ששמת לא תקינה או משהו בהתקנה לא תקין
·האם עם הפסים הלבנים הייתה בכלל תמונה (בין הפסים)
האם הפסים הלבנים היו מופעים בכל הדלקה והאם שינו מידי פעם עובי או כמות פסים
לא ש=סתם שואל כדי לדעת שלא מייעץ לך סתם רוצה לדעת אם זה אותה בעיה שהייתה אצלי
ראשית אני אישית הייתי מחזיר לצורך הבדיקה את המנורה היישנה לראות שהתופעה שציינת עם המנורות על המקרן עצמו נעלמת אם נעלמת אז ראשית המנורה ששמת לא תקינה או משהו בהתקנה לא תקין
@Tiras
עברתי את אותה השתלשלות תקלות פחות או יותר וגם אצלי אחרי החלפת מנורה (מקורית) הופיעו לי הפסים הלבנים כמעט בכל הדלקה ובסופו של דבר לא היה קשר בין החלפת המנורה (שבדיאבד הייתה תקינה לחלוטין)לבין תקלת הפסים הלבנים שהופיעו ועליתי על הבעיה ..
עדכן אותי אחרי שוידאת את נושא המנורה .
עברתי את אותה השתלשלות תקלות פחות או יותר וגם אצלי אחרי החלפת מנורה (מקורית) הופיעו לי הפסים הלבנים כמעט בכל הדלקה ובסופו של דבר לא היה קשר בין החלפת המנורה (שבדיאבד הייתה תקינה לחלוטין)לבין תקלת הפסים הלבנים שהופיעו ועליתי על הבעיה ..
עדכן אותי אחרי שוידאת את נושא המנורה .
אם זו לא טרחה גדולה, אנא שתף את כולם מה הבעיה שמצאת? אתה יודע... למען הדורות הבאים.Barel77 כתב:@Tiras
עדכן אותי אחרי שוידאת את נושא המנורה ....
את פתרון בעיית הפסים על התמונה אצלי פתרתי על ידי פירוק לוח האם של המקרן וניקיון הפלג הקשיח שמתחבר ל DMM עם חומר נוזלי לניקוי רכיבים אלקטרונים .תופעה ידועה שקוראת עם הזמן בעיקבות חום .כמעט באתי לרכוש כבר מקרן חדש מרוב יאוש בסוף נפלתי במקרה על סירטון תקלות ביוטיוב שדיבר בדיוק על התופעה אין ספק שחייבים קצת ידע בסיסי בעבודות מהסוג הזה (במקרה מכיר) חובה עדינות וסובלנות -הקיצר הצלתי את המקרו עכשו עובד פצצה