אחרי הסוני 9005, הגיע הזמן לרסיבר חדש
אהלן.
אני מחפש מחליף ראוי לסוס העבודה הוותיק שמלווה אותי כבר כמעט 15 שנים: Denon 3803
איזה רסיבר יהיה פחות או יותר ברמה של ה3803 רק עם כל הפעמונים והשריקות של 2017?
תקציב: לא מוגבל אבל הייתי שמח להשאר מתחת ל-8K.
אשמח לרעיונות, הייתי שמח להשאר עם דנון אם הם עדיין ראויים.
תודה מראש!
אני מחפש מחליף ראוי לסוס העבודה הוותיק שמלווה אותי כבר כמעט 15 שנים: Denon 3803
איזה רסיבר יהיה פחות או יותר ברמה של ה3803 רק עם כל הפעמונים והשריקות של 2017?
תקציב: לא מוגבל אבל הייתי שמח להשאר מתחת ל-8K.
אשמח לרעיונות, הייתי שמח להשאר עם דנון אם הם עדיין ראויים.
תודה מראש!
תודה.
צודק, לא אמרתי מה מחובר אליו
הכל Tannoy Saturn:
זוג S10 שהכנסתי לנישה בקיר
סנטר S8C
זוג אחוריים S8LR
יש לי עוד זוג S8C שחשבתי לשים בתור 7.1 (או יותר נכון 7.0, באמת שאני לא צריך סאב).
אבל זה מאוד עמוס בסלון ונראה שבגודל של הסלון שלי זה מגוכך כי במקרה הטוב האחוריים ישבו לי ממש צמוד לראש מאחורה אז אני כרגע ב5.1
חושב לעבור עם האחוריים לTannoy Arena לטובת הגודל והנראות...
עכשיו כל זה מחובר ל-Sony XE9005 75
תודה
צודק, לא אמרתי מה מחובר אליו
הכל Tannoy Saturn:
זוג S10 שהכנסתי לנישה בקיר
סנטר S8C
זוג אחוריים S8LR
יש לי עוד זוג S8C שחשבתי לשים בתור 7.1 (או יותר נכון 7.0, באמת שאני לא צריך סאב).
אבל זה מאוד עמוס בסלון ונראה שבגודל של הסלון שלי זה מגוכך כי במקרה הטוב האחוריים ישבו לי ממש צמוד לראש מאחורה אז אני כרגע ב5.1
חושב לעבור עם האחוריים לTannoy Arena לטובת הגודל והנראות...
עכשיו כל זה מחובר ל-Sony XE9005 75
תודה
So long and thanks for all the fish!
תודה אבל אני לא אשים סאב 10״. חושב אולי בעתיד לרכוש משהו גדול יותר, הTannoy שלי עם זוג 10" כל אחד, יורדים נמוך מאוד ומזיזים את החזה כמו שצריך.
אני כרגע מחפש רסיבר טוב להזיז אותם.
יש לי סאב לא בשימוש - Tannoy TS-10, בקושי מורגש ביחס לקדמיים.
אני כרגע מחפש רסיבר טוב להזיז אותם.
יש לי סאב לא בשימוש - Tannoy TS-10, בקושי מורגש ביחס לקדמיים.
נערך לאחרונה על ידי GibsonLP ב 03/12/2017 13:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
שוב שלום.
דיברתי עם אחת החנויות, הומלץ לי דווקא ללכת על משהו צנוע יותר: Marantz 5012.
יש הבדלים מהותיים בינו לבין האחים הגדולים יותר במשפחה?
האם ההבדל המהותי הינו מספר ערוצי ההגברה?
מבחינת סאונד נטו (לא רוצה להכנס למונחים מפוצצים של בהירות, לינאריות וכו׳) ה5012 יהיה דומה/זהה לאחים הגדולים שלו ב5.1?
תודה רבה.
דיברתי עם אחת החנויות, הומלץ לי דווקא ללכת על משהו צנוע יותר: Marantz 5012.
יש הבדלים מהותיים בינו לבין האחים הגדולים יותר במשפחה?
האם ההבדל המהותי הינו מספר ערוצי ההגברה?
מבחינת סאונד נטו (לא רוצה להכנס למונחים מפוצצים של בהירות, לינאריות וכו׳) ה5012 יהיה דומה/זהה לאחים הגדולים שלו ב5.1?
תודה רבה.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
בנתונים שלהם הקדמיים + הסאב יורדים עד 29HZ , התועלת בסאב במקרה הזה די מוגבלת כפי שהרגשת, כי גבול התדר הנמוך חופף בסאב והרמקולים, אז יש לך אולי עוד קצת באס אבל לא תדר נמוך יותר.
עבור סאב לק"ב זה לא מספיק נמוך, אתה כרגע לא חווה מה שמתחת לתדר הזה בפסקול.
אגב מה גודל החדר?
עבור סאב לק"ב זה לא מספיק נמוך, אתה כרגע לא חווה מה שמתחת לתדר הזה בפסקול.
אגב מה גודל החדר?
תודה.
לא שולל על הסף סאב, פשוט לא רוצה לקנות משהו גבולי.
החלל עצמו הוא 4.1 על 10 מטרים שמשותפים לסלון ומטבח/פינת אוכל.
כל הציוד שקוע בקיר כך שאני מקבל 4.1 מטרים מקיר לקיר. (מצ״ב תמונה)
עוד חסרים דברים אז בלי ביקורת על הסנטר שיושב על קרטון בבקשה
עד אתמול הכל היה מפורק...
אגב. הS10 יורדים גם יותר נמוך מ29 הרץ (לצורך העניין מפסידים עוד 10dB בדרך ל19 הרץ) כך שאני בהחלט מקבל גם תדרים נמוכים יותר.
אגב. הS10 יורדים גם יותר נמוך מ29 הרץ (לצורך העניין מפסידים עוד 10dB בדרך ל19 הרץ) כך שאני בהחלט מקבל גם תדרים נמוכים יותר.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·לא, כשסאב נותן לך 19 הרץ אבל במינוס 10 DB זה אומר שאתה לא מקבל כלום כי אתה פשוט לא תשמע ולא תרגיש את התדרים הללו. הנתונים שכן ניתן עוד לקבל הם של 3 BD +-GibsonLP כתב:תודה.
אגב. הS10 יורדים גם יותר נמוך מ29 הרץ (לצורך העניין מפסידים עוד 10dB בדרך ל19 הרץ) כך שאני בהחלט מקבל גם תדרים נמוכים יותר....
אז כן, אל תקנה משהו גבולי או זול, יש לך חלל גדול ואתה צריך סאב רציני כדי למלא אותו. בכל מקרה, אין קשר לרמקולים שלך לבין סאב. יש ערוץ יעודי לסאב שאתה מפספס, LFE. ב"ק, סאב וסנטר הם החלק המרכזי, כי הם מקבלים את רוב הסאונד והם החלק הכי דומננטי.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
·קודם כל נכון. דבר שני, אני די בטוח שרסיבר נורמלי אמור לדעת מה לעשות עם LFE ולפזר אותו כשאין סאב. לפחות בשאר הערוצים רסיברים יודעים מה לעשות עם זה (למשל פס קול של 7.1 לנגן ב 5.1 או 3.1 או אפילו בסטריאו). אבל זה לא אותו דבר...BUGY כתב:בכל מקרה, אין קשר לרמקולים שלך לבין סאב. יש ערוץ יעודי לסאב שאתה מפספס, LFE. ב"ק, סאב וסנטר הם החלק המרכזי, כי הם מקבלים את רוב הסאונד והם החלק הכי דומננטי..........
- BUGY
- חבר מכור קשה

אם אין לך סאב שיכול לרדת לאזור ה20 הרץ עם ווליאום טוב, אז אין לא תוכל בכלל לשמוע את הפס קול גם אם הוא יעבור לרמקולים האחרים.freedom_il כתב:·קודם כל נכון. דבר שני, אני די בטוח שרסיבר נורמלי אמור לדעת מה לעשות עם LFE ולפזר אותו כשאין סאב. לפחות בשאר הערוצים רסיברים יודעים מה לעשות עם זה (למשל פס קול של 7.1 לנגן ב 5.1 או 3.1 או אפילו בסטריאו). אבל זה לא אותו דבר............
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
@BUGY
כן, הקטע הזה של 10db- מעצבן לאללה. מדובר על 32% מהאמפליטודה ו 10% מהכוח. בקיצור נתון חסר משמעות. לא ברור למה מציינים אותו בכלל או מי המציא את התקן לזה (iec 268-5). כנראה היצרנים, זה מאפשר להם להתפאר בתגובת תדר רחבה כשבפועל זה קישקוש.
כן, הקטע הזה של 10db- מעצבן לאללה. מדובר על 32% מהאמפליטודה ו 10% מהכוח. בקיצור נתון חסר משמעות. לא ברור למה מציינים אותו בכלל או מי המציא את התקן לזה (iec 268-5). כנראה היצרנים, זה מאפשר להם להתפאר בתגובת תדר רחבה כשבפועל זה קישקוש.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·גם מינוס 3 זה לא טוב, זה גם בקושי נשמע במיוחד בתדרים הנמוכים להם אנחנו פחות רגישים. ראיתי כמה יצרנים שמספקים 1.5 DB. זה כבר לעניין.freedom_il כתב:@BUGY
כן, הקטע הזה של 10db- מעצבן לאללה. מדובר על 32% מהאמפליטודה ו 10% מהכוח. בקיצור נתון חסר משמעות. לא ברור למה מציינים אותו בכלל או מי המציא את התקן לזה (iec 268-5). כנראה היצרנים, זה מאפשר להם להתפאר בתגובת תדר רחבה כשבפועל זה קישקוש....
חברים, שוכנעתי לחפש גם סאב!
את ה10dB אני ציינתי, לא Tannoy, הסתכלתי על גרף התדרים של הרמקול, הם עצרו ב29 וראיתי שהוא ממשיך גם ל19 אבל בנפילה (אגב - רואים שהנפילה היא של הקרוסאובר כי היא לניארית מדי. אגב - אני בכל מקרה שוקל לעשות את המוד הידוע לקרוסאובר של הSaturn...). בכל מקרה, יש עוד המון דברים שמשפיעים על רמת הנמוכים, לדוגמא: העובדה שאצלי הרמקולים בתוך הקיר אומרת שאני מקבל את כל הסאונד in phase מהקיר. אם תחשבו על זה שניה זו אחת הסיבות שלמרות חלל בעייתי מבחינה אקוסטית אני מקבל סאונד מאוד tight בנמוכים בלי ״בוץ״.
הסיבה, אגב שאני כן שוקל sub היא שאני לא יודע כמה טוב הרסיבר מעביר את הערוץ הנוסף לקדמיים (ללא קשר ליכולת השחזור שלהם).
בואו נחזור לרסיבר בבקשה:
רצונות:
איכות סאונד גבוהה (לפחות כמו ה3803 שלי, לא מחפש high end אבל לא פחות מזה)
5.1 כרגע וקרוב לוודאי שלא ישתנה אלא אם אתם חושבים שבמרחק צפיה שלי יש טעם ב7.1 (יש לי את הרמקולים ואת הצנרת להשחיל את זה. זה פשוט אומר להרחיק את הספה עוד מהקיר וזה נראה לי קצת צפוף כי האחוריים שלי ענקיים (45x24x30).
אשמח גם ליכולת בי-אמפינג לזוג קדמיים.
תודה
את ה10dB אני ציינתי, לא Tannoy, הסתכלתי על גרף התדרים של הרמקול, הם עצרו ב29 וראיתי שהוא ממשיך גם ל19 אבל בנפילה (אגב - רואים שהנפילה היא של הקרוסאובר כי היא לניארית מדי. אגב - אני בכל מקרה שוקל לעשות את המוד הידוע לקרוסאובר של הSaturn...). בכל מקרה, יש עוד המון דברים שמשפיעים על רמת הנמוכים, לדוגמא: העובדה שאצלי הרמקולים בתוך הקיר אומרת שאני מקבל את כל הסאונד in phase מהקיר. אם תחשבו על זה שניה זו אחת הסיבות שלמרות חלל בעייתי מבחינה אקוסטית אני מקבל סאונד מאוד tight בנמוכים בלי ״בוץ״.
הסיבה, אגב שאני כן שוקל sub היא שאני לא יודע כמה טוב הרסיבר מעביר את הערוץ הנוסף לקדמיים (ללא קשר ליכולת השחזור שלהם).
בואו נחזור לרסיבר בבקשה:
רצונות:
איכות סאונד גבוהה (לפחות כמו ה3803 שלי, לא מחפש high end אבל לא פחות מזה)
5.1 כרגע וקרוב לוודאי שלא ישתנה אלא אם אתם חושבים שבמרחק צפיה שלי יש טעם ב7.1 (יש לי את הרמקולים ואת הצנרת להשחיל את זה. זה פשוט אומר להרחיק את הספה עוד מהקיר וזה נראה לי קצת צפוף כי האחוריים שלי ענקיים (45x24x30).
אשמח גם ליכולת בי-אמפינג לזוג קדמיים.
תודה
שלום.
סליחה אם נשמעתי ציני. באמת שלא הייתי ציני ובאמת ששוכנעתי שכדאי לי לרכוש סאב. אני פשוט רוצה משהו שיחזיק חלל של כ113 מ״ק בקלות.
כרגע אני מקפיא את רכישת הרסיבר. בעיקר כי רוב מה שאני שומע זה בכל מקרה AC3/DTS ובשילוב עם לוג׳יטק הרמוני שכבר יש לי אני שולט על הכל ומדליק את הכל בכפתור אחד, לכאורה - אין שום הגיון ברגישת רסיבר בשלב זה.
תודה!
סליחה אם נשמעתי ציני. באמת שלא הייתי ציני ובאמת ששוכנעתי שכדאי לי לרכוש סאב. אני פשוט רוצה משהו שיחזיק חלל של כ113 מ״ק בקלות.
כרגע אני מקפיא את רכישת הרסיבר. בעיקר כי רוב מה שאני שומע זה בכל מקרה AC3/DTS ובשילוב עם לוג׳יטק הרמוני שכבר יש לי אני שולט על הכל ומדליק את הכל בכפתור אחד, לכאורה - אין שום הגיון ברגישת רסיבר בשלב זה.
תודה!
- BUGY
- חבר מכור קשה

אז המצב שלך די פשוט. קום. לך לפיוצ'ר. תקשיב לסאב SVS, עדיף אחד פתוח וגדול או גלילי. תחזור לפה עם שאלות...
בוא רגע מיישר קו, אתה לא צריך סאב שימלא את כל החלל שלך, זה יהיה מפלצתי מדי, אלה משהו שיתן מענה הולם בעמד הישבה. עכשיו הכל גם שאלה כמה באס אתה אוהב. מה העוצמות בהם אתה מקשיב ומה היחסים שלך עם השכנים.
בוא רגע מיישר קו, אתה לא צריך סאב שימלא את כל החלל שלך, זה יהיה מפלצתי מדי, אלה משהו שיתן מענה הולם בעמד הישבה. עכשיו הכל גם שאלה כמה באס אתה אוהב. מה העוצמות בהם אתה מקשיב ומה היחסים שלך עם השכנים.
תודה.
אין לי בעיה עם השכנים כי לשמחתי הסלון מרוחק מאוד מכל שכן.
דווקא האולפן הביתי שלי חולק קיר עם שכן אבל מכוון ובניתי חדר צף לאולפן עם ניתוק מלא - השכן לא שומע כלום, לא באס ולא תופים.
אגב, כמה נורא זה אם הסאב יושב מאחורה? (יש לי מקום מושלם משמאל לספה, יש שם חשמל וצינור השחלה מהמערכת), המשמעות הנוספת היא כ8 מטרים של כבל קואקסיאלי...
דווקא האולפן הביתי שלי חולק קיר עם שכן אבל מכוון ובניתי חדר צף לאולפן עם ניתוק מלא - השכן לא שומע כלום, לא באס ולא תופים.
אגב, כמה נורא זה אם הסאב יושב מאחורה? (יש לי מקום מושלם משמאל לספה, יש שם חשמל וצינור השחלה מהמערכת), המשמעות הנוספת היא כ8 מטרים של כבל קואקסיאלי...
- BUGY
- חבר מכור קשה

·סאב צמוד, לא יותר מדי, יכול להיות ממש מעולה.GibsonLP כתב:תודה.
אגב, כמה נורא זה אם הסאב יושב מאחורה? (יש לי מקום מושלם משמאל לספה, יש שם חשמל וצינור השחלה מהמערכת), המשמעות הנוספת היא כ8 מטרים של כבל קואקסיאלי......
אם אין בעיה עם השכנים, לך על הסאב הכי גדול והכי חזק שאתה יכול להכניס.
·סליחה, פיספסתי את ההודעה שלך.dilbert78 כתב:@GibsonLP
·
אחרי זה
https://www.hometheater.co.il/vt275649.html
ויתרת על מקרן לטובת סוני 75?...
כן, החלטנו בסוף על טלוויזיה.
אנחנו יותר מדי פיינשמייקרים, מה שאומר שאם היינו מחפשים מקרן ומסך שהיו עושים את מה שאנחנו רוצים זה היה קורה מתישהו ב2019 ומצריך ממני למכור עוד איברים פנימיים כדי לממן את זה.