מסך 4K ללפטופ - יתרון או חסרון? (15.6 inch)
אהלן,
אני מתכוון לקנות לפטופ, מתלבט בין שני דגמים.
מעדיף את הגרסה שמגיעה SSD גדול יותר שאני מאוד רוצה.
העניין הוא שבגרסה הזו המסך הוא 4K ואני חושש מההשלכות השליליות שלו בהתייחס לעבודה היום יומית.
זמן סוללה לא רלוונטי כי המחשב הולך להיות מחובר לשקע באופן תדיר.
אבל מה שכן מדאיג אותי בגלל שמדובר במסך קטן מאוד:
1. שברגע שאצפה בוידאו או תמונות ברזולוציה נמוכה מ-4K, אקבל מריחה של התמונה כמו שקורה עם תוכן שאינו HD על מסך FHD... (סטייל זום דיגיטלי)
2. שבעבודה היום יומית (תכנות, אופיס, גלישה באינטרנט, תוכנות עריכה) הכל יראה קטן ולא קריא וממשקים או תפריטים של תוכנות לא יתמכו בסקיילינג של גודל הפונט.
3. שכרטיס המסך לא באמת יצליח לתת לי ביצועי משחק טובים בהגדרות גרפיות גבוהות על מסך 4K.
המפרטים:
FHD + 256GB SSD:
https://ksp.co.il/?uin=42649
4K + 512GB SSD:
https://ksp.co.il/?uin=42650
אשמח לקבל חו"ד מאנשים שהתנסו ויכולים להמליץ ולהסביר אם החשש מוצדק...
תודה רבה!
אני מתכוון לקנות לפטופ, מתלבט בין שני דגמים.
מעדיף את הגרסה שמגיעה SSD גדול יותר שאני מאוד רוצה.
העניין הוא שבגרסה הזו המסך הוא 4K ואני חושש מההשלכות השליליות שלו בהתייחס לעבודה היום יומית.
זמן סוללה לא רלוונטי כי המחשב הולך להיות מחובר לשקע באופן תדיר.
אבל מה שכן מדאיג אותי בגלל שמדובר במסך קטן מאוד:
1. שברגע שאצפה בוידאו או תמונות ברזולוציה נמוכה מ-4K, אקבל מריחה של התמונה כמו שקורה עם תוכן שאינו HD על מסך FHD... (סטייל זום דיגיטלי)
2. שבעבודה היום יומית (תכנות, אופיס, גלישה באינטרנט, תוכנות עריכה) הכל יראה קטן ולא קריא וממשקים או תפריטים של תוכנות לא יתמכו בסקיילינג של גודל הפונט.
3. שכרטיס המסך לא באמת יצליח לתת לי ביצועי משחק טובים בהגדרות גרפיות גבוהות על מסך 4K.
המפרטים:
FHD + 256GB SSD:
https://ksp.co.il/?uin=42649
4K + 512GB SSD:
https://ksp.co.il/?uin=42650
אשמח לקבל חו"ד מאנשים שהתנסו ויכולים להמליץ ולהסביר אם החשש מוצדק...
תודה רבה!
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
יש לי לאפטופ עם מסך 4K ואני ממש לא מרוצה
אכן המסך קטן מידי ואי אפשר להשתמש ברזולוציה המלאה בעבודה עם המסך האותיות יוצאות כל כך קטנות שצריך משקפת של שען חרש לראות משהו
כשרואים סרט במחשב זה נראה מעולה אבל לא יותר טוב מ FHD בגודל המסך הזה
זו דעתי
שבת שלום
אכן המסך קטן מידי ואי אפשר להשתמש ברזולוציה המלאה בעבודה עם המסך האותיות יוצאות כל כך קטנות שצריך משקפת של שען חרש לראות משהו
זו דעתי
שבת שלום
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
המחשב שיש לי מעבודה הוא בעל מסך "15.6 ברזולוציה 1080P.
אולי הראיה שלי כבר לא מה שהייתה פעם, אבל לדעתי גם הרזולוציה הזו כבר דיי גבולית בכדי להיות שמישה ללא "זום".
לא הייתי דואג יותר מדי בקשר למסך. אתה תמיד יכול להשתמש במסך 4K כב-1080P. כל 4 פיקסלים ב-4K יהוו פיקסל אחד ב-1080P ואני חושב שחדות התמונה לא אמורה להפגע מזה.
אולי הראיה שלי כבר לא מה שהייתה פעם, אבל לדעתי גם הרזולוציה הזו כבר דיי גבולית בכדי להיות שמישה ללא "זום".
לא הייתי דואג יותר מדי בקשר למסך. אתה תמיד יכול להשתמש במסך 4K כב-1080P. כל 4 פיקסלים ב-4K יהוו פיקסל אחד ב-1080P ואני חושב שחדות התמונה לא אמורה להפגע מזה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
בלפטופ זה חסרון. ווינדוס לא עובד נכון עם זה.
יש לי מסך כזה בלפטופ והייתי מעדיף fhd
יש לי מסך כזה בלפטופ והייתי מעדיף fhd
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
·צודק לגמרי, לא ברור איך חלונות לא מסוגל לעבוד עם 4K, הכל פיצי לגמרי.molvy כתב:יש לי לאפטופ עם מסך 4K ואני ממש לא מרוצה
זו דעתי
שבת שלום...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
yakirzana,
שינוי ה- Scale לא עובד בהרבה מאוד אפליקציות מבלי שהן יבצעו התאמה אישית ל- 4K.
Jonny123,
אתה אומר שהמחשב הנייד יהיה מחובר תמידית לחשמל ומפרט המחשב מראה כי זהו מחשב גיימינג, כלומר אתה מתכוון לשחק מעל המחשב? אם כן, לא יותר הגיוני לקנות מסך גדול נפרד יחד עם עוד מקלדת (ועכבר בטוח אתה כבר תקנה בשביל גיימינג)? הרי לא נוח לשחק עם מקלדת המחשב מעל המסך הקטן.
Jonny123,
אתה אומר שהמחשב הנייד יהיה מחובר תמידית לחשמל ומפרט המחשב מראה כי זהו מחשב גיימינג, כלומר אתה מתכוון לשחק מעל המחשב? אם כן, לא יותר הגיוני לקנות מסך גדול נפרד יחד עם עוד מקלדת (ועכבר בטוח אתה כבר תקנה בשביל גיימינג)? הרי לא נוח לשחק עם מקלדת המחשב מעל המסך הקטן.
תודה רבה לכולם!
הוא נועד בעיקר לעבודה של תכנות, עריכה (לא מאוד מוגזמת) ולימודים.
אני צפוי להתנייד איתו הרבה ממקום למקום, אך עדיין, מקומות עם חשמל זמין
כשכתבת שלדעתך הגיוני יותר לקנות מסך, עכבר ומקלדת בנפרד, התכוונת לומר שהמקלדת שלו לא משהו?
כי דווקא אחת הסיבות שאני חושב ללכת על הדגם הזה היא איכות הבניה שלו והמקלדת הטובה והעמידה שלו לפי סקירות שונות (יצא לי גם להרגיש בעצמי).
כל השאלה שלי התייחסה להשפעת המסך על שאר השימושים שלי במחשב....
בגיימינג באופן כללי 4K זה יתרון (כמובן שבתנאי שכרטיס המסך מסוגל לתת ביצועים מתאימים).
בהתייחס למה שרובכם אמרתם:
כיום Windows וחלק מהתוכנות לא מתאימות בצורה מושלמת ל-4K.
אבל אם לוקחים בחשבון שהעולם צועד לעבר 4K, הדברים האלו לא יטופלו עם הזמן???
אם כך, אז למה לי לכאורה "להישאר מאחור" עם מסך FHD כשאני יכול לקחת 4K?
אני מתכוון להשתמש בו גם לגיימינג, אך לא כשימוש עיקרי.ziv_r כתב:אתה אומר שהמחשב הנייד יהיה מחובר תמידית לחשמל ומפרט המחשב מראה כי זהו מחשב גיימינג, כלומר אתה מתכוון לשחק מעל המחשב? אם כן, לא יותר הגיוני לקנות מסך גדול נפרד יחד עם עוד מקלדת (ועכבר בטוח אתה כבר תקנה בשביל גיימינג)? הרי לא נוח לשחק עם מקלדת המחשב מעל המסך הקטן....
הוא נועד בעיקר לעבודה של תכנות, עריכה (לא מאוד מוגזמת) ולימודים.
אני צפוי להתנייד איתו הרבה ממקום למקום, אך עדיין, מקומות עם חשמל זמין
כשכתבת שלדעתך הגיוני יותר לקנות מסך, עכבר ומקלדת בנפרד, התכוונת לומר שהמקלדת שלו לא משהו?
כי דווקא אחת הסיבות שאני חושב ללכת על הדגם הזה היא איכות הבניה שלו והמקלדת הטובה והעמידה שלו לפי סקירות שונות (יצא לי גם להרגיש בעצמי).
כל השאלה שלי התייחסה להשפעת המסך על שאר השימושים שלי במחשב....
בגיימינג באופן כללי 4K זה יתרון (כמובן שבתנאי שכרטיס המסך מסוגל לתת ביצועים מתאימים).
בהתייחס למה שרובכם אמרתם:
כיום Windows וחלק מהתוכנות לא מתאימות בצורה מושלמת ל-4K.
אבל אם לוקחים בחשבון שהעולם צועד לעבר 4K, הדברים האלו לא יטופלו עם הזמן???
אם כך, אז למה לי לכאורה "להישאר מאחור" עם מסך FHD כשאני יכול לקחת 4K?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Jonny123,
הכוונה שלי היא שפעולה כמו גיימינג שנמשכת שעות, הרבה יותר נוחה מעל מקלדת נפרדת מאשר מקלדת של מחשב נייד. מ- 1060 לא ניתן יהיה להוציא FPS הולם ברזולוציה של 4K, אבל תמיד אתה יכול לשחק ב- 1080P וטוב שיש מסך כזה ל- WEB.
הכוונה שלי היא שפעולה כמו גיימינג שנמשכת שעות, הרבה יותר נוחה מעל מקלדת נפרדת מאשר מקלדת של מחשב נייד. מ- 1060 לא ניתן יהיה להוציא FPS הולם ברזולוציה של 4K, אבל תמיד אתה יכול לשחק ב- 1080P וטוב שיש מסך כזה ל- WEB.
אחדות התוכנות הנפוצות שאינן תומכות בזה. בשימושי כרגע, אין אפילו תוכנה אחת שאינה תומכת.ziv_r כתב:yakirzana,
Jonny123,
אתה אומר שהמחשב הנייד יהיה מחובר תמידית לחשמל ומפרט המחשב מראה כי זהו מחשב גיימינג, כלומר אתה מתכוון לשחק מעל המחשב? אם כן, לא יותר הגיוני לקנות מסך גדול נפרד יחד עם עוד מקלדת (ועכבר בטוח אתה כבר תקנה בשביל גיימינג)? הרי לא נוח לשחק עם מקלדת המחשב מעל המסך הקטן....
כל תוכנה שמפתחים כרגע בסביבת דוט נט מגיעה עם תמיכה מובנית.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אתה לא יכול לרשום ״אחדות״ כי לא ספרת אותן. יש תוכנות שנתמכות ויש שלא ובכל מקרה, זה לא אמור להיות שיקול מרכזי.