עזרה בכיול B7, הכול נראה לי חשוך ושאלות לגבי חיבור למחשב.
התקינו הבוקר את הטלוויזיה ויש לי הרבה שאלות.
הטלוויזיה מחוברת למחשב דרך רסיבר
1. אם אני מגדיר בהגדרות של ניווידיה RGB עם צבע מלא הוא לא נותן לי לבחור 10 ביט אלא רק 8 ביט וגם לא מפעיל HDR
אם אני אומר לו לפי ברירת מחדל של ווינדוס 10 ומפעיל HDR דרך הגדרות ווינדוס אז HDR עובד והמסך מוגדר 10 ביט אבל אין צבע מלא אלא רק 4:2:2.
אני מנחש שזו איזו מגבלה של HDMI 2.0, לא? מישהו הצליח יותר ממני?
2. אני מקרין סרטי HDR דרך powerdvd 17 (הסרטים הם או remux של UHD או ripים מלאים של דיסקים) ויש מלא בעיות כמו מסך שנכבה לשניה כל כמה זמן באופן רנדומלי. אני מנחש שזה בעיקר קשור לתוכנה.
באיזה תוכנה אתם משתמשים להקרנה של סרטים באיכות גבוהה.
הבעיות מופיעות רק בתוכן HDR בניגון של remuxים ללא HDR אין בעיות.
3. במשחקים, בדקתי כמה משחקים וסה"כ רואים טוב אבל מאוד חשוך, אם אני מגביר את הבהירות זה לא נראה טוב כי אז הבהירות נראית כמו ערפל לבן על הכול. איך מגבירים את העוצמה של התאורה ללא הבהירות.
4. ניסיתי את ההגדרות שהמליצו ב rting ומשהו שם פשוט לא הגיוני, הם הגדירו OLED light 17 ואם אני עושה את זה הכול חשוך ברמה שכמעט לא רואים כלום.
איזה הגדרות אתם שמתם?
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b7- ... d/settings
5. בדקתי את הסרטונים של האפור 5% ו10% ואכן יש כתם מוזר במרכז המסך וגם הצד השמאלי של המסך כאילו כבוי חלקית כי האפור לא מגיע אליו. כרגע אני לא נלחץ מזה כי אני לא רואה את זה בשימוש רגיל וגם כי אני טרוד בסוגיות הקודמות.
הטלוויזיה מחוברת למחשב דרך רסיבר
1. אם אני מגדיר בהגדרות של ניווידיה RGB עם צבע מלא הוא לא נותן לי לבחור 10 ביט אלא רק 8 ביט וגם לא מפעיל HDR
אם אני אומר לו לפי ברירת מחדל של ווינדוס 10 ומפעיל HDR דרך הגדרות ווינדוס אז HDR עובד והמסך מוגדר 10 ביט אבל אין צבע מלא אלא רק 4:2:2.
אני מנחש שזו איזו מגבלה של HDMI 2.0, לא? מישהו הצליח יותר ממני?
2. אני מקרין סרטי HDR דרך powerdvd 17 (הסרטים הם או remux של UHD או ripים מלאים של דיסקים) ויש מלא בעיות כמו מסך שנכבה לשניה כל כמה זמן באופן רנדומלי. אני מנחש שזה בעיקר קשור לתוכנה.
באיזה תוכנה אתם משתמשים להקרנה של סרטים באיכות גבוהה.
הבעיות מופיעות רק בתוכן HDR בניגון של remuxים ללא HDR אין בעיות.
3. במשחקים, בדקתי כמה משחקים וסה"כ רואים טוב אבל מאוד חשוך, אם אני מגביר את הבהירות זה לא נראה טוב כי אז הבהירות נראית כמו ערפל לבן על הכול. איך מגבירים את העוצמה של התאורה ללא הבהירות.
4. ניסיתי את ההגדרות שהמליצו ב rting ומשהו שם פשוט לא הגיוני, הם הגדירו OLED light 17 ואם אני עושה את זה הכול חשוך ברמה שכמעט לא רואים כלום.
איזה הגדרות אתם שמתם?
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b7- ... d/settings
5. בדקתי את הסרטונים של האפור 5% ו10% ואכן יש כתם מוזר במרכז המסך וגם הצד השמאלי של המסך כאילו כבוי חלקית כי האפור לא מגיע אליו. כרגע אני לא נלחץ מזה כי אני לא רואה את זה בשימוש רגיל וגם כי אני טרוד בסוגיות הקודמות.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
איזה מחשב, איזה כרטיס מסך?
יכול להיות שיש לך בעיה עם כבל כי ל4K, 10 ביט 4:4:4 צריך כבר טוב מאוד, שעומד בתקן.
בלי קשר, לא הבנת את ההגדרות של TVR, אתה תשים את העוצמה של האולד לכמה שאתה רוצה. ואם השחורים נראים לא טוב זה אומר שאתה צריך לשנות אאת ה
GAMMA
או/ו את ה
BLACK LEVEL
יכול להיות שיש לך בעיה עם כבל כי ל4K, 10 ביט 4:4:4 צריך כבר טוב מאוד, שעומד בתקן.
בלי קשר, לא הבנת את ההגדרות של TVR, אתה תשים את העוצמה של האולד לכמה שאתה רוצה. ואם השחורים נראים לא טוב זה אומר שאתה צריך לשנות אאת ה
GAMMA
או/ו את ה
BLACK LEVEL
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@acker16
תתחדש
אני עצמי לא מחובר דרך מחשב לכן כדאי שתחכה לחברים מבינים יותר בתחום.
לגבי ה ״כיול״ - תבין שזה לא באמת כיול. אתה צריך מכשור יעודי ומכייל מומחה … ובכל זאת - אתה יכול בהחלט להעתיק את הערכים מאותם אתרים ואז להתחיל קצת ל״שחק״ בנסוי וטעייה.…
אישית (אני עם C6) הגדרתי את הערכים המוצעים תחת expert dark … ומשתמש במוד הזה לצפייה בסרטים בלבד !
לגבי כל השאר אני עם מצב ה standard וערכי ברירת המחדל. רואים פנטנסטי.
תתחדש
אני עצמי לא מחובר דרך מחשב לכן כדאי שתחכה לחברים מבינים יותר בתחום.
לגבי ה ״כיול״ - תבין שזה לא באמת כיול. אתה צריך מכשור יעודי ומכייל מומחה … ובכל זאת - אתה יכול בהחלט להעתיק את הערכים מאותם אתרים ואז להתחיל קצת ל״שחק״ בנסוי וטעייה.…
אישית (אני עם C6) הגדרתי את הערכים המוצעים תחת expert dark … ומשתמש במוד הזה לצפייה בסרטים בלבד !
לגבי כל השאר אני עם מצב ה standard וערכי ברירת המחדל. רואים פנטנסטי.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
@BUGY
·
לא יודע לענות על השאלה איזה מחשב, תפרט?
הכרטיס מסך זה 1080Ti
אני לא חושב שזה עניין של כבל אבל אני בהחלט יכול לטעות
האם מישהו הצליח להגדיר 4K , 10 ביט, RGB, צבע מלא?
בהחלט לא הבנתי את ההגדרות, אגב ברגע שמשודר תוכן HDR רובן לא נגישות בכלל( greyed out)
את ה OLED light שמתי על 100 שזה המקסימום ובהירות 60
חסר לי עוצמה לתאורת המסך, במסך הקודם נדמה לי שקראו לזה back light
·
הכרטיס מסך זה 1080Ti
בהחלט לא הבנתי את ההגדרות, אגב ברגע שמשודר תוכן HDR רובן לא נגישות בכלל( greyed out)
חסר לי עוצמה לתאורת המסך, במסך הקודם נדמה לי שקראו לזה back light
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·מעבד?acker16 כתב:@BUGY
·
הכרטיס מסך זה 1080Ti
חסר לי עוצמה לתאורת המסך, במסך הקודם נדמה לי שקראו לזה back light...
הכרטיס הזה הוא מושלם ל4K. שתבין, הרוחב פס למה שאתה רוצה הוא פי 4 מהתוכן הקודם שלך...לפחות. בפועל זה יותר. אז כבל טוב זה חובה ואתה מתאר בעיה בכבל.
באיה חדר אתה? כמה אור בו? מרחק ישיבה...ץקשבי, אנחנו יכולים לבזבז עוד 5 הודעות אחד בין השני בשביל שאתה תספק את כל הנתונים הבסיסיים...אז אולי תתן אותם עכשיו?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@acker16
1. אכן מגבלה. אם אתה רוצה 4K@60HZ עם 10BIT ו\או HDR, אז אתה צריך 4:2:2, אי אפשר לעשות את זה עם RGB.
2. יכול להיות בעיה בכבל. תנסה עם MPC-HC + MADVR. תגדיר ב-MADVR את HDR על Passthrough, וכמובן בהגדרות של וינדוס תשים את "HDR" על "OFF".
3. ב-Brightness לא צריך לגעת, זאת הגדרה המשפיעה על רמת השחור במסך. ברגע שאתה עולה מעל 50-51, השחור ב-OLED מפסיק להיות שחור, הפיקסלים לא נכבים עד הסוף, ובנוסף אתה רואה את הערפל הזה. בהגדרות המסך כל מה שאתה לעשות זה להשתמש בהגדרות OLED ו-Contrast, אבל ב-HDR סביר שגם זה לא ישפיע יותר מדי. לא יצא לי לראות איך עובדים עם משחקים, לא יודע איך לעזור.
4. הגדרת ה-OLED Light צריכה להיות על 17 עבור 100 ניטים ב-100% לבן. זה מתאים לצפייה בחדר חשוך (לחלוטין), פחות מתאים אם יש לפחות מקור אור כלשהו בחדר ולא מתאים בכלל לחדר מואר. המלצה שלי, תבחר ISF Expert (Dark Room) ותנסה להוריד את OLED Light ל-40.
*. לפני שמתעסקים בכיול של מסך אולד, רצוי מאד לעשות בו שימוש לפחות 50-100 שעות.
5. איזה גודל ה-B7 שלך? לדעתי עדיין יש Black Crush, לפחות בקושחה הנוחכית. ב-10% אמנם אתה אמור לראות מסך אחיד למדי.
1. אכן מגבלה. אם אתה רוצה 4K@60HZ עם 10BIT ו\או HDR, אז אתה צריך 4:2:2, אי אפשר לעשות את זה עם RGB.
2. יכול להיות בעיה בכבל. תנסה עם MPC-HC + MADVR. תגדיר ב-MADVR את HDR על Passthrough, וכמובן בהגדרות של וינדוס תשים את "HDR" על "OFF".
3. ב-Brightness לא צריך לגעת, זאת הגדרה המשפיעה על רמת השחור במסך. ברגע שאתה עולה מעל 50-51, השחור ב-OLED מפסיק להיות שחור, הפיקסלים לא נכבים עד הסוף, ובנוסף אתה רואה את הערפל הזה. בהגדרות המסך כל מה שאתה לעשות זה להשתמש בהגדרות OLED ו-Contrast, אבל ב-HDR סביר שגם זה לא ישפיע יותר מדי. לא יצא לי לראות איך עובדים עם משחקים, לא יודע איך לעזור.
4. הגדרת ה-OLED Light צריכה להיות על 17 עבור 100 ניטים ב-100% לבן. זה מתאים לצפייה בחדר חשוך (לחלוטין), פחות מתאים אם יש לפחות מקור אור כלשהו בחדר ולא מתאים בכלל לחדר מואר. המלצה שלי, תבחר ISF Expert (Dark Room) ותנסה להוריד את OLED Light ל-40.
*. לפני שמתעסקים בכיול של מסך אולד, רצוי מאד לעשות בו שימוש לפחות 50-100 שעות.
5. איזה גודל ה-B7 שלך? לדעתי עדיין יש Black Crush, לפחות בקושחה הנוחכית. ב-10% אמנם אתה אמור לראות מסך אחיד למדי.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
יש מצב שהמסך במצב eco... לכן הכל חשוך.
@TheCoolest
·
לגבי נקודה 2,
התקנתי MPC-HC ו madVR . אם אני בוחר בmadvr כrenderer ומכבה HDR בווינדוז רואים מעולה למרות שהטלוויזיה לא מראה שהיא על מצב HDR. בנוסף יש לי איזה בעיה בתוכנה כנראה שכשאני מעביר למסך מלא זה מפסיק לנגן אחרי כמה שניות ומציג מסך שחור ואז אם אני לוחץ אלט-טאב או על הכפתור של הווינזוס אז זה חוזר לנגן ואחרי כמה שניות מפסיק שוב.
הבעיה אינה קיימת אם אני בוחר renderer ברירת מחדל
לא מצאתי איפה להגדיר שום דבר שקשור לHDR או ל passthrough לא בmadvr ולא ב MPC-HC
תוכל לתת הסבר מקיף יותר
אולי קודם רק כדי לוודא, האם הצלחת לראות בדרך זו HDR מקובץ remux שהוא 4K HDR?
מדגיש שבקובץ אין שוב בעיה והוא נראה נהדר וHDR (חרוז) ב powerdvd 17 רק שהתוכנה ממש לא יציבה וקורסת המון (אולי בגלל שמקור הpowerdvd שלי הוא מפוקפק מעט)
·
לגבי נקודה 2,
התקנתי MPC-HC ו madVR . אם אני בוחר בmadvr כrenderer ומכבה HDR בווינדוז רואים מעולה למרות שהטלוויזיה לא מראה שהיא על מצב HDR. בנוסף יש לי איזה בעיה בתוכנה כנראה שכשאני מעביר למסך מלא זה מפסיק לנגן אחרי כמה שניות ומציג מסך שחור ואז אם אני לוחץ אלט-טאב או על הכפתור של הווינזוס אז זה חוזר לנגן ואחרי כמה שניות מפסיק שוב.
הבעיה אינה קיימת אם אני בוחר renderer ברירת מחדל
לא מצאתי איפה להגדיר שום דבר שקשור לHDR או ל passthrough לא בmadvr ולא ב MPC-HC
תוכל לתת הסבר מקיף יותר
אולי קודם רק כדי לוודא, האם הצלחת לראות בדרך זו HDR מקובץ remux שהוא 4K HDR?
מדגיש שבקובץ אין שוב בעיה והוא נראה נהדר וHDR (חרוז) ב powerdvd 17 רק שהתוכנה ממש לא יציבה וקורסת המון (אולי בגלל שמקור הpowerdvd שלי הוא מפוקפק מעט)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תראה את הפוסט שלי פה עבור הסבר איך להגדיר: https://www.hometheater.co.il/vp2726245#2726245
כן, עם MPC-HC + MADVR זה בטוח עובד.
כן, עם MPC-HC + MADVR זה בטוח עובד.
התקינו הבוקר?
לי היה עניין מצחיק. כשפתחתי את הSMS הופיע לי יום ו' - אתמול. כשניסיתי לתאם התקנה, הדף החזיר לי שאין תאריכים עבורי ויש להתקשר. כשהתקשרתי וביקשתי את האופציה שהוצעה לי של יום ו', אמרו שלא מגיעים בימי שישי. האמנם?
לי היה עניין מצחיק. כשפתחתי את הSMS הופיע לי יום ו' - אתמול. כשניסיתי לתאם התקנה, הדף החזיר לי שאין תאריכים עבורי ויש להתקשר. כשהתקשרתי וביקשתי את האופציה שהוצעה לי של יום ו', אמרו שלא מגיעים בימי שישי. האמנם?
@TheCoolest
·
קראתי את הפוסט ומצאתי את ההתייחסות לHDR
יש לי שתי בעיות לא קשורות אחת לשניה.
הראשונה היא הבעיה שהיה גם לsasa בפוסט ששלחת אותי אליו וזה שכשעוברים למסך מלא exclusive mode התמונה נעלמת וחוזרת כשיוצאים ממסך מלא. הבעיה הזו מתחילה כשמשתמשים ב madvr כrenderer בלי קשר לסוג התוכן המשודר גם לא 4K / HDR.
השניה היא שלא קורה המעבר לHDR כמו שתארת בפוסט הקודם, מה שמעניין זה שהסרט נראה צבעוני ומלא חיים ולא דהוי כמו שקורה כשרואים סרטון HDR ללא HDR. אבל בכל מקרה חד משמעית הHDR לא מופעל (הטלווזיה לא עוברת לHDR).
·
קראתי את הפוסט ומצאתי את ההתייחסות לHDR
יש לי שתי בעיות לא קשורות אחת לשניה.
הראשונה היא הבעיה שהיה גם לsasa בפוסט ששלחת אותי אליו וזה שכשעוברים למסך מלא exclusive mode התמונה נעלמת וחוזרת כשיוצאים ממסך מלא. הבעיה הזו מתחילה כשמשתמשים ב madvr כrenderer בלי קשר לסוג התוכן המשודר גם לא 4K / HDR.
השניה היא שלא קורה המעבר לHDR כמו שתארת בפוסט הקודם, מה שמעניין זה שהסרט נראה צבעוני ומלא חיים ולא דהוי כמו שקורה כשרואים סרטון HDR ללא HDR. אבל בכל מקרה חד משמעית הHDR לא מופעל (הטלווזיה לא עוברת לHDR).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא הבנתי, התמונה נעלמת לגמריי במסך מלא? או שהיא נעלמת וחוזרת רק במעבר בין חלון למסך מלא וממסך מלא לחלון?
אם היא נעלמת וחוזרת, אז זה תקין. Exclusive Mode עובד בצורה דומה למשחקי מחשב, גם שם בד"כ תשים לב שזה קורה.
אם התמונה נעלמת לחלוטין, אז תנסה מצבים אחרים, אחד מהם בטוח אמור לעבוד.
בנוגע ל-HDR, עדיין לא יצא לי לבדוק איך כל הסיפור הזה עובד על ה-B7.
אני יודע שב-VIZIO שלי MADVR הכניס והוציא את המסך ממצב HDR בדיוק כצפוי.
אם היא נעלמת וחוזרת, אז זה תקין. Exclusive Mode עובד בצורה דומה למשחקי מחשב, גם שם בד"כ תשים לב שזה קורה.
אם התמונה נעלמת לחלוטין, אז תנסה מצבים אחרים, אחד מהם בטוח אמור לעבוד.
בנוגע ל-HDR, עדיין לא יצא לי לבדוק איך כל הסיפור הזה עובד על ה-B7.
אני יודע שב-VIZIO שלי MADVR הכניס והוציא את המסך ממצב HDR בדיוק כצפוי.
אגב גם אני התחלתי לפחד שיש בעיה עם הכבל HDMI ולכן חיברתי סטרימר Minix U9 לאותו הכבל והרצתי את אותם סרטים בלי בעיה אז לא נראה לי שהבעיה בכבל.
מהminix ניגנתי את הסרטים דרך הKODI ואכן HDR הופעל והרסיבר רשם שהוא מקבל סיגנל DTHD (כמו שהוא אמור להגיד) אבל לתחושתי הסאונד היה פחות עמוק מאשר מהמחשב וגם איכות התמונה נראתה טיפה פחות חדה (פחות מורגש מאשר השינוי בסאונד)
מהminix ניגנתי את הסרטים דרך הKODI ואכן HDR הופעל והרסיבר רשם שהוא מקבל סיגנל DTHD (כמו שהוא אמור להגיד) אבל לתחושתי הסאונד היה פחות עמוק מאשר מהמחשב וגם איכות התמונה נראתה טיפה פחות חדה (פחות מורגש מאשר השינוי בסאונד)
@TheCoolest
·
במצב חלון יש תמונה, אתה לוחץ דאבל-קליק לעבור למסך מלא והמסך הופך לשחור ולא חוזר. אם לוחצים דאבל-קליק שוב הוא חוזר למצב חלון והסרט ממשיך.
לא יודע מה זה מצבים אחרים? לא סביר לראות סרט במצב חלון כשהוא אפילו לא ממלא את המסך לרוחב
·
במצב חלון יש תמונה, אתה לוחץ דאבל-קליק לעבור למסך מלא והמסך הופך לשחור ולא חוזר. אם לוחצים דאבל-קליק שוב הוא חוזר למצב חלון והסרט ממשיך.
לא יודע מה זה מצבים אחרים? לא סביר לראות סרט במצב חלון כשהוא אפילו לא ממלא את המסך לרוחב
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@acker16
.
צריך לשחק עם ההגדרות כאן:
[imgbig]http://img.techpowerup.org/171202/capture2182.png[/imgbig]
למשל תבטל את Exclusive Mode ותראה אם זה עובד כמו שצריך.
.
צריך לשחק עם ההגדרות כאן:
[imgbig]http://img.techpowerup.org/171202/capture2182.png[/imgbig]
למשל תבטל את Exclusive Mode ותראה אם זה עובד כמו שצריך.
@TheCoolest
·
כן האופציה הזו גורמת למסך מלא לא להפוך ל exclusive ולכן הניגון של הסרט ממשיך.
העניין הוא שלפי מה שאני רואה בגוגל זו גם הסיבה שאני לא מקבל HDR, כי אפשר לשדר ב10 ביט רק במצב מלא ואז אין HDR.
לא פשוט כל סיפור הHDR הזה, מעניין אם היתה לי גרסה חוקית של powerdvd האם זה היה עובד?
·
כן האופציה הזו גורמת למסך מלא לא להפוך ל exclusive ולכן הניגון של הסרט ממשיך.
העניין הוא שלפי מה שאני רואה בגוגל זו גם הסיבה שאני לא מקבל HDR, כי אפשר לשדר ב10 ביט רק במצב מלא ואז אין HDR.
לא פשוט כל סיפור הHDR הזה, מעניין אם היתה לי גרסה חוקית של powerdvd האם זה היה עובד?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ככל הנראה אתה צודק. אז מה שנשאר לנסות הוא לכוון בדרייבר את הדסקטופ ל-10ביט.
אם אני לא טועה, אפשר לבחור YCbCr 4:2:2 ו-12 ביט בלוח בקרה של NVIDIA. זה אמור לספק את עומק הצבע הדרוש.
אם אני לא טועה, אפשר לבחור YCbCr 4:2:2 ו-12 ביט בלוח בקרה של NVIDIA. זה אמור לספק את עומק הצבע הדרוש.
בwindows 10 הסתבכתי עם זה המון, רק באיזה פוקס יצא לי לגרום לHDR לעבוד וגם זה רק בחלון. בfullscreen (לא משנה אם exclusive או לא) זה פשוט קרטע בצורה נוראית, גם אם כיוונתי את MADVR למקסימום ביצועים על חשבון האיכות. בtask manager הGPU עבד על סביבות 95%. אחרי כמה שעות של ניסיונות פשוט נמאס לי ועברתי לwindows 7. מעבר להגדרות הכי בסיסיות לא נגעתי בשום דבר וזה פשוט עובד בצורה מושלמת וחלקה ביותר (ניסיתי את הדמואים 4k 60fps HDR).
·TheCoolest כתב: 3. ב-Brightness לא צריך לגעת, זאת הגדרה המשפיעה על רמת השחור במסך. ברגע שאתה עולה מעל 50-51, השחור ב-OLED מפסיק להיות שחור, הפיקסלים לא נכבים עד הסוף, ובנוסף אתה רואה את הערפל הזה....
בינתיים אין ברירה אלא לגעת אחרת באמת יש black crush גם בgamma 1.9 וcontrast +oled light על מקסימום.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@evgenetic
·
המסך צריך הרצה של כמה עשרות שעות (לא ברצף) וכמה "ניקויי תמונה" שהמסך מבצע אוטומטית כשאתה מכבה אותו. עם הזמן בעיית ה-black crush מסתדרת. אלא אם כן אתה צופה בחדר ממש מואר.
·
המסך צריך הרצה של כמה עשרות שעות (לא ברצף) וכמה "ניקויי תמונה" שהמסך מבצע אוטומטית כשאתה מכבה אותו. עם הזמן בעיית ה-black crush מסתדרת. אלא אם כן אתה צופה בחדר ממש מואר.