החלפת לוח אם ומעבד
תודה , טוב לדעת
האמת זו היתה שאלת קיטבג ,לא חשבתי שמעבד או לוח אם ישנו משהו??? חשבתי שהכל על הכוננים הקשיחים ורק רציתי אישור!!!
אתה אומר סבירות גבוהה כלומר ייתכן ואני אצטרך להתקין מחדש?? זה נראה לי מעט מפגר הרי אורך חיים של מחשב בהתפרעות שלוש שנים אז מה כל פעם שמשדרגים זה דורש התקנה חדשה??
האמת זו היתה שאלת קיטבג ,לא חשבתי שמעבד או לוח אם ישנו משהו??? חשבתי שהכל על הכוננים הקשיחים ורק רציתי אישור!!!
אתה אומר סבירות גבוהה כלומר ייתכן ואני אצטרך להתקין מחדש?? זה נראה לי מעט מפגר הרי אורך חיים של מחשב בהתפרעות שלוש שנים אז מה כל פעם שמשדרגים זה דורש התקנה חדשה??
כן זה מה שחשבתי שהתכוונת ...אמרתי בסבירות גבוהה ,התכוונתי שיש סיכוי מסויים שהוא לא יזהה ואצטרך להתקין מחדש.
בכל אופן יש משהוא שאני צריך לדעת? בהנחה והוא יזהה אז זה אומר שאני עובד רגיל ולא צריך להתקין דרייברים מחדש או שבכל מקרה אצטרך להתקין דרייברים של הלוח אם החדש?
אני פשוט מחבר את הלוח אם והמעבד הספק כוח והדיסקים הקשיחים ומפעיל את המחשב, זה הכל?
בכל אופן יש משהוא שאני צריך לדעת? בהנחה והוא יזהה אז זה אומר שאני עובד רגיל ולא צריך להתקין דרייברים מחדש או שבכל מקרה אצטרך להתקין דרייברים של הלוח אם החדש?
אני פשוט מחבר את הלוח אם והמעבד הספק כוח והדיסקים הקשיחים ומפעיל את המחשב, זה הכל?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
וינדוס 7 לא מתאים בצורה מלאה לחומרה החדשה, אתה תצטרך להתקין וינדוס 10.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·מה?new2014 כתב:כן זה מה שחשבתי שהתכוונת ...אמרתי בסבירות גבוהה ,התכוונתי שיש סיכוי מסויים שהוא לא יזהה ואצטרך להתקין מחדש.
אני פשוט מחבר את הלוח אם והמעבד הספק כוח והדיסקים הקשיחים ומפעיל את המחשב, זה הכל?...
ממש לא. צריך להוריד את הדריבירם של הלוח הישן ולשים את של החדש. אתה הרי מבין שדברירים זה משהו ספציפי לחומרה...לרוב עדיף, ממולץ, להתיקן הכל מחדש ועל הדרך לרענן את המחשב ולשדרג את הווינוס לאחד נורמאלי.
אני מקווה שאתה מוסיף גם SSD לשדרוג אאו כבר יש לך אחד למערכת ההפעלה, כי זה השדרוג הכי גדול שאתה יכול לעשות למחשב ישן.
·toxin כתב:יש סיכוי גבוה שאם אתה מחליף לוח אם מאותה חברה אז לא תצטרך להתקין את הכל מחדש. הלוח יזהה את הכל....
ידידי - הרשה לי לחלוק עליך.
אם יש לו לוח אם של GB עם צ'יפסט H97 והוא ירכוש לוח אם של אותה חברה עם צ'יפסט אחר לדוגמה Z270
אז בוודאי שהוא יצטרך להתקין דרייברים שונים ללוח האם.
נכון שברוב המקרים אפשר לחבר את הדיסק הקשיח ולהתקין דריברים מחדש שמתאימים ללוח האם החדש , אבל זה לא מומלץ.
לא כל יום מחליפים לוח אם ומן הסתם זו סיבה לרענן את מע' ההפעלה ולהתקין מחדש ללא כל השטויות שהתווספו במהלך השנים.
לפותח השרשור:
כל פעם שמחליפים לוח אם - מומלץ ביותר לעשות התקנה חדשה ונקייה של מע' ההפעלה.
כל מי שמספר לך אחרת - טועה .
אני אומר את זה מנסיון של מאות (לא טעות) התקנות לאנשים , לקוחות ונתב"ג שביצעתי .
@movieman
·אוקיי שכנעת אותי ...התקנה חדשה של ווינדוס
כל הדברים שלא קשורים למערכת ההפעלה בעצם לגבות אותם להעביר אותם מחדש?
שאלה נוספת
יש לי כונן שבו מותקנים המשחקים וגם ה origin וגם ה steem בהתקנות פונים אליו לא אל הכונן עם מערכת ההפעלה
את הכונן הזה אני מעביר כמו שהוא ולא יהיו בעיות .
בעצם יש לי שני כוננים אחד עם מערכת הפעלה ואת עם כל מיני משחקים ודברים אישיים אזי הוא לא ייפגע כלל רק זה עם מערכת ההפעלה יהיה חדש מבחינתי ?
·אוקיי שכנעת אותי ...התקנה חדשה של ווינדוס
כל הדברים שלא קשורים למערכת ההפעלה בעצם לגבות אותם להעביר אותם מחדש?
שאלה נוספת
יש לי כונן שבו מותקנים המשחקים וגם ה origin וגם ה steem בהתקנות פונים אליו לא אל הכונן עם מערכת ההפעלה
את הכונן הזה אני מעביר כמו שהוא ולא יהיו בעיות .
בעצם יש לי שני כוננים אחד עם מערכת הפעלה ואת עם כל מיני משחקים ודברים אישיים אזי הוא לא ייפגע כלל רק זה עם מערכת ההפעלה יהיה חדש מבחינתי ?
@new2014
·
אם אתה מתחדש ב SSD (כמו שאמרו לפני, זה באמת מומלץ), זה הכי פשוט - תתקין עליו את המערכת הפעלה. הכוננים האחרים יכולים להשאר מחוברים וכל החומר שיש לך שם ישאר (כמובן שתצטרך להתקין הכל, כולל משחקים שיש לך על הכוננים האלו).
·
אם אתה מתחדש ב SSD (כמו שאמרו לפני, זה באמת מומלץ), זה הכי פשוט - תתקין עליו את המערכת הפעלה. הכוננים האחרים יכולים להשאר מחוברים וכל החומר שיש לך שם ישאר (כמובן שתצטרך להתקין הכל, כולל משחקים שיש לך על הכוננים האלו).
@benny951
·היי
לא חשבתי על ssd, אני יודע שהוא מהיר יותר אבל איך הוא מבחינת אורך חיים?
ואם אני מחליט לקנות ssd אז איזה גודל מומלץ?
עליו אני מתקין את מערכת ההפעלה ואז בעצם אתה אומר שאת כל המשחקים אני צריך להתקין מחדש כלומר לא היה הגיון בלהתקין אותם על כונן קשיח אחר?
בקיצור הכל מחדש ? ( כבר הלכתי לאיבוד..)
·היי
לא חשבתי על ssd, אני יודע שהוא מהיר יותר אבל איך הוא מבחינת אורך חיים?
ואם אני מחליט לקנות ssd אז איזה גודל מומלץ?
עליו אני מתקין את מערכת ההפעלה ואז בעצם אתה אומר שאת כל המשחקים אני צריך להתקין מחדש כלומר לא היה הגיון בלהתקין אותם על כונן קשיח אחר?
בקיצור הכל מחדש ? ( כבר הלכתי לאיבוד..)
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
תתקין הכל מחדש
חובה חובה חובה SSD - זה פשוט קסם כמה שזה משפר את הביצועים.
דוגמה לSSD שאני אוהב - SSD 250GB של סמסונג מדגם EVO
אפשר גם פחות נפח, אבל 250 לדעתי זה נותן קצת מרווח נשימה...
מתקין עליו ווינדוס,את כל התוכנות, והדברים שאתה רוצה שיטוסו לך..
תמונות,סרטים, ואחסון רגיל אתה שם על HDD רגיל.
משחקים זה לשיקולך, כי הם תופסים לא מעט מקום, אם יש לך מקום תתקין על ה SSD אם לא אז לא.
חובה חובה חובה SSD - זה פשוט קסם כמה שזה משפר את הביצועים.
דוגמה לSSD שאני אוהב - SSD 250GB של סמסונג מדגם EVO
אפשר גם פחות נפח, אבל 250 לדעתי זה נותן קצת מרווח נשימה...
מתקין עליו ווינדוס,את כל התוכנות, והדברים שאתה רוצה שיטוסו לך..
תמונות,סרטים, ואחסון רגיל אתה שם על HDD רגיל.
משחקים זה לשיקולך, כי הם תופסים לא מעט מקום, אם יש לך מקום תתקין על ה SSD אם לא אז לא.
כמו שאמרו לפני - עם SSD אתה תרגיש קפיצת מדרגה משמעותית.
איזה לוח אם רכשת ??
כי אם יש לך תמיכה ב-M2 אז הקפיצה תהיה מטורפת .
בכל מקרה ממליץ לך לרכוש SSD (או M2 במידה והלוח תומך) בגודל של לפחות 128GB ובו לשים את מע' ההפעלה והתוכנות (אופיס וחבריו).
אצלי יש כונן M2 גדול שמפוצל ל-כונן C ולכונן D.
בכונן C מותקנות כל התוכנות וכמובן מע' ההפעלה.
בכונן D (שהוא גם PARTITION של M2) יש גיבוי - GHOST של מע' ההפעלה וקבצים של התקנת תוכנות .
לרוב האנשים מומלץ לרכוש כונן SSD/M2 עבור מע' ההפעלה ובדיסק הנוכחי שלהם (הרגיל - המכאני הקיים) לשים את כל שאר הדברים שלא מצריכים
מהירות.
כמובן שאם יש לך אפשרות לרכוש כונן SSD/M2 בנפח 500GB אז מומלץ לפצל את הכונן ל-C (שבו יהיו כ-150GB) והשאר לכונן D
ואז בכונן D יהיו גיבויים , קבצי התקנות ועליו תתקין משחקים (והם יטוסו) .
איזה לוח אם רכשת ??
כי אם יש לך תמיכה ב-M2 אז הקפיצה תהיה מטורפת .
בכל מקרה ממליץ לך לרכוש SSD (או M2 במידה והלוח תומך) בגודל של לפחות 128GB ובו לשים את מע' ההפעלה והתוכנות (אופיס וחבריו).
אצלי יש כונן M2 גדול שמפוצל ל-כונן C ולכונן D.
בכונן C מותקנות כל התוכנות וכמובן מע' ההפעלה.
בכונן D (שהוא גם PARTITION של M2) יש גיבוי - GHOST של מע' ההפעלה וקבצים של התקנת תוכנות .
לרוב האנשים מומלץ לרכוש כונן SSD/M2 עבור מע' ההפעלה ובדיסק הנוכחי שלהם (הרגיל - המכאני הקיים) לשים את כל שאר הדברים שלא מצריכים
מהירות.
כמובן שאם יש לך אפשרות לרכוש כונן SSD/M2 בנפח 500GB אז מומלץ לפצל את הכונן ל-C (שבו יהיו כ-150GB) והשאר לכונן D
ואז בכונן D יהיו גיבויים , קבצי התקנות ועליו תתקין משחקים (והם יטוסו) .
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
- כמובן SSD חובה בכל מחשב היום.
- ד"א, שים לב שאם אתה מחליף לוח אם ומעבד, תצטרך להחליף גם זכרון, כי אתה צריך DDR4.
- ניסיתי לפני כמה חודשים להתקין וינדוס 7 על מחשב חדש עם צ'יפסט H110. זה היה סיוט שאני מקווה מאד שלא אצטרך לחזור עליו.
אין לך USB בוינדוס 7 על ערכות שבבים החדשות. אף דרייבר שניסיתי להתקין לא עבד. בסופו של דבר התקנתי וינדוס 10 והכל הסטוריה. אתה יכול לשדרג את המערכת שיש לך לוינדוס 10, אבל באמת שעדיף התקנה נקייה.
- ד"א, שים לב שאם אתה מחליף לוח אם ומעבד, תצטרך להחליף גם זכרון, כי אתה צריך DDR4.
- ניסיתי לפני כמה חודשים להתקין וינדוס 7 על מחשב חדש עם צ'יפסט H110. זה היה סיוט שאני מקווה מאד שלא אצטרך לחזור עליו.
אין לך USB בוינדוס 7 על ערכות שבבים החדשות. אף דרייבר שניסיתי להתקין לא עבד. בסופו של דבר התקנתי וינדוס 10 והכל הסטוריה. אתה יכול לשדרג את המערכת שיש לך לוינדוס 10, אבל באמת שעדיף התקנה נקייה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
לוח אם, מעבד, זכרונות, SSD, קירור תואם למעבד, התקנה נקייה של הכל..
בקיצור תתחדש, אתה קונה מחשב חדש... המילה לשדרג מיועדת לאנשים שמחליפים מקלדת ורמקולים
בקיצור תתחדש, אתה קונה מחשב חדש... המילה לשדרג מיועדת לאנשים שמחליפים מקלדת ורמקולים