סאב עם פתח לצד
-
Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 239
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום יש לי את הסאב הזה
http://www.genelec.com/products/history/1091a.php
הדריבר שלו נמצא בצד ימין (הוא סוג של קופסא סגורה כזאת...)
פעלתי לפי המדריך אבל עדיין לא הגעתי להחלטה...
האם כדאי לי למקם אותו קרוב לקיר כך שהדריבר יהיה מופנה לכיוון הקיר?
או שכדאי לי למקם אותו כך שהדריבר יהיה מופנה לכיוון הנקודת השיבה?
ועוד דבר? אני יכול לעשות את הבדיקה דרך ה LFE TEST ברסיבר או שכדאי לי לעשות את זה לפי איזה סרט?
ואני צריך להגדיר את הרסיבר בזמן הבדיקה שהבאסים יצאו רק מהסאב למרות שאני משתמש גם שהרמקולים מוציאים באס?
http://www.genelec.com/products/history/1091a.php
הדריבר שלו נמצא בצד ימין (הוא סוג של קופסא סגורה כזאת...)
פעלתי לפי המדריך אבל עדיין לא הגעתי להחלטה...
האם כדאי לי למקם אותו קרוב לקיר כך שהדריבר יהיה מופנה לכיוון הקיר?
או שכדאי לי למקם אותו כך שהדריבר יהיה מופנה לכיוון הנקודת השיבה?
ועוד דבר? אני יכול לעשות את הבדיקה דרך ה LFE TEST ברסיבר או שכדאי לי לעשות את זה לפי איזה סרט?
ואני צריך להגדיר את הרסיבר בזמן הבדיקה שהבאסים יצאו רק מהסאב למרות שאני משתמש גם שהרמקולים מוציאים באס?
-
Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

כדי להקשיב בשני המצבים אני צריך לנתק את הכבל מהקיר (תפוס בפינים כאלה..)
אז אני רוצה לדעת אם כדאי לי לעשות את זה או שזה לא משמעותי...
ועוד שאלה.
מתי שאני שם את הסאבוופר בsweet spot הדריבר צריך להיות לכיוון המסך? או לצד?
אז אני רוצה לדעת אם כדאי לי לעשות את זה או שזה לא משמעותי...
ועוד שאלה.
מתי שאני שם את הסאבוופר בsweet spot הדריבר צריך להיות לכיוון המסך? או לצד?
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אל תנתק עדין את הכבל מהקיר.
תיקח כבל נוסף ותיבדוק איתו.
לגבי המיקום של הדריבר, אני לא יודע להגיד לך.
אתה חייב לבדוק את זה בעצמך ולהחליט איזה מצב טוב יותר לך.
תגיד, את המאמר על הסאב באתר קראת ?
תיקח כבל נוסף ותיבדוק איתו.
לגבי המיקום של הדריבר, אני לא יודע להגיד לך.
אתה חייב לבדוק את זה בעצמך ולהחליט איזה מצב טוב יותר לך.
תגיד, את המאמר על הסאב באתר קראת ?
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
-
Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

כן קראתי את המאמר...
ניראה לי שיש להוסף שבזמן הבדיקה כדאי לבטל את הרמקולים כך שירגישו רק את הבסאים...
הפכתי את הסאבוופר (כך שהרמקול יפנה אל הקיר) הרחקתי אותו כ 30 ס"מ מהקיר וקיבלתי תוצאות טובות...
עכשיו שאלה לי בקשר למאמר... כאשר אני ממקם את הרמקול (סאב) במקום הישיבה שלי ויורד על ארבע:) הדריבר צריך לפנות לכיוון מרכז החדר?
ניראה לי שיש להוסף שבזמן הבדיקה כדאי לבטל את הרמקולים כך שירגישו רק את הבסאים...
הפכתי את הסאבוופר (כך שהרמקול יפנה אל הקיר) הרחקתי אותו כ 30 ס"מ מהקיר וקיבלתי תוצאות טובות...
עכשיו שאלה לי בקשר למאמר... כאשר אני ממקם את הרמקול (סאב) במקום הישיבה שלי ויורד על ארבע:) הדריבר צריך לפנות לכיוון מרכז החדר?
תדרים נמוכים הם לא כיווניים ולכן לא חשוב לאיפה הדרייבר פונה.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
הסאב בנוי מפיר ואלמנט.
אם אתה רוצה שהסאב יתן את הבאס דרך הפיר (יותר מרוכז) תגדיר אותו על מצב מינוס ואם אתה רוצה שהבאס יצא יותר "מפוזר" תגדיר אותו על מצב פלוס.
לעניין המיקום
אם הסאב מוגדר במצב פלוס רצוי לשים את הפיר מאחור
ואם הסאב מוגדר במצב מינוס רצוי לשים את הפיר מקדימה.
ולעניין המרחק מהקיר, המרחק מהקיר פשוט יוצר עוד "תיבת תהודה" וככל שהמרחק גדול יותר ככה מעבר האויר חופשי יותר וההחזרים מהקיר קטנים יותר.
המטרה היא למצוא את האיזון בין כמות ההחזר לבין פיזור טוב של הצליל.
אני חושבת שאם יש לך רמקולים קדמיים שיודעים לתת באס טוב ונקי. תשים את הסאב עם ווליום נמוך מאוד וקרוס בינוני ואם חסר באס תרים את הווליום שלו ו אם צריך גם את הקרוס,
אבל אם מדובר ברמקולים שלא כוללים וופר או שהוופר שלהם חלש, תגדיר את הסאב עם קרוס מקסימלי ווליום נמוך ותגביה בהתאם לצורך.
אני חושבת שיהיה לך הכי קל להגדיר את הסאב לפי סוג הרמקולים ולכוון בערך את הוולים והקרוס ואז לשחק עם הכיוון של הפיר ולבצע תיקונים קלים
ככה תוכל לאזן את הגבוהים והנמוכים בצורה טובה
אם אתה רוצה שהסאב יתן את הבאס דרך הפיר (יותר מרוכז) תגדיר אותו על מצב מינוס ואם אתה רוצה שהבאס יצא יותר "מפוזר" תגדיר אותו על מצב פלוס.
לעניין המיקום
אם הסאב מוגדר במצב פלוס רצוי לשים את הפיר מאחור
ואם הסאב מוגדר במצב מינוס רצוי לשים את הפיר מקדימה.
ולעניין המרחק מהקיר, המרחק מהקיר פשוט יוצר עוד "תיבת תהודה" וככל שהמרחק גדול יותר ככה מעבר האויר חופשי יותר וההחזרים מהקיר קטנים יותר.
המטרה היא למצוא את האיזון בין כמות ההחזר לבין פיזור טוב של הצליל.
אני חושבת שאם יש לך רמקולים קדמיים שיודעים לתת באס טוב ונקי. תשים את הסאב עם ווליום נמוך מאוד וקרוס בינוני ואם חסר באס תרים את הווליום שלו ו אם צריך גם את הקרוס,
אבל אם מדובר ברמקולים שלא כוללים וופר או שהוופר שלהם חלש, תגדיר את הסאב עם קרוס מקסימלי ווליום נמוך ותגביה בהתאם לצורך.
אני חושבת שיהיה לך הכי קל להגדיר את הסאב לפי סוג הרמקולים ולכוון בערך את הוולים והקרוס ואז לשחק עם הכיוון של הפיר ולבצע תיקונים קלים
ככה תוכל לאזן את הגבוהים והנמוכים בצורה טובה
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות