קיבלתי את ה55B7 שלי, והחזרתי אותה...

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #1 

קיבלתי את הB7 שלי לפני זמן קצר. הדבר הראשון שעשיתי הוא לבדוק את אחידות המסך בסליידים אפורים. לצערי הטלוויזיה נכשלה בגדול. ישנו כתם בהיר ומאד בולט בצורת גל בכל צידה הימני וגם בחלק העליון של המסך (בצילום מטה רואים את כתם העליון פחות טוב) :?
[imgbig]https://i.imgur.com/vPzqk2N.jpg[/imgbig]

אני כמובן אתן לה לעבוד לא מעט עד יום ראשון, אבל אם עד אז העניין לא נפתר - אאלץ להחזיר אותה.

עדכון - הכתם הזה נעלם לחלוטין לאחר הרצה של הטלוויזיה למשך כמה שעות. אז רק שתדעו לא להיבהל אם אתם נתקלים במשהו דומה.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 01/01/2018 21:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #2 

הי חבר, כמו שרוב הפורום פה מכיר אותי, אין רגיש ממני לבעיות אחידות. לכן אשמח לעזור.
צלם את התמונה הזו בחושך מוחלט
וגם מהם ערכי הoled light והבהירות.

כמו כן תשתמש בסלייד של 5 ו10 אחוז
יש ביוטיוב

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #3 

הפאנלים לא אחידים ב100%

לפני שאתה רץ להחליף תריץ את המסך עובד 24 שעות

תראה אם אתה רואה את החריגה הזו בשידור ווידיאו רגיל ולא בבדיקה של מסך אפור

שלא תקבל החלפה - ואז יצוצו פסים דומיננטיים יותר במרכז המסך
המיקום של החריגה אצלך הוא מינימליסטי = מאוד קשה לי לדמיין שתצליח בכלל לראות את זה - גם אם תתאמץ

אבול דבר ראשון תל למסך לעבוד לפחות 24 שעות רצוף

המסכי A1 של סוני מגיעים ממש מבולגנים - אבל אחרי הרצה מסודרת זה כמעט נעלם לחלוטין
כמובן שזה גם דורש כיול מסודר בהתאם לתאורה בחדר אחרי ההרצה

אבל קח בחשבון שראיתי כבר עשרות מסכים - ונדיר מאוד ברמת ה1:30 למצוא מסך נקי לחלוטין
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

@Evil-u
·
בבקשה תן הסבר מלא לאיך אני בודק ותוסיף קישור לסרטון שאני אוכל להקרין אחרי ההתקנה של הטלוויזיה
תסביר מה זה ה5/10% ועל מה בדיוק להסתכל

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

תראה קודם כל תקרא מה שרועי אמר כאן.

שנית תנגן את זה בחדר חשוך וצלם מקרוב

https://m.

שלישית הידעת? כל 4 שעות המסך מפעיל מנגנון ניקוי אוטומאטי שעושה פלאים לכן צלם היום ומחר.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@Evil-u
טוב זה היה הסרטון של 20%, וכבר רואים טוב מאד את התופעה. בשביל 5% החדר יותר מדי מואר כרגע אז אעשה את זה רק בערב. אני התחלתי להריץ pixel refresher, נראה אם זה יעזור במשהו. בערכי הבהירות לא נגעתי, רק עברתי למצב cinema וכיביתי כל מיני פונקציות של הסרת רעש וכדומה.

@Crossover-Shop

אם מסך שלי ב700 שקל יכול להיות אחיד בצורה מושלמת אז אני מצפה שגם מסך ב7000 יהיה מושלם. אם LG עדיין לא מסוגלים לייצר אחד כזה אז אני מעדיף להמתין עד שילמדו. לפלזמה שלי גם יש בעיית אחידות, אבל ממש לא כל כך קיצונית. אבל כמו שאמרתי, אני אתן לה לעבוד עוד הרבה לפני שאני מוותר עליה.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

טוב, יש התקדמות חיובית בנושא - הכתם הזה שבתמונה שבפוסט הראשון נעלם לחלוטין, וזאת מבלי שהסתיים תהליך הpixel refreshment. הייתי בטוח שהוא הסתיים והפעלתי את הטלוויזיה, אבל הסתבר שלא...
עם זאת אני מתחיל לזהות פס קהה אנכי ב1/3 הימני של המסך, ממש אותה תופעה שבAVS קוראים לה banding, אבל זה כבר הרבה פחות מטריד ובולט.

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #8 

@Evil-u
·
כל דיבורי האחוזים נשמעים לי כמו סינית.
מה אנחנו מחפשים ואיך?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@evgenetic

אין מסכים מושלמים, אבל במקרה שלך, אני מסכים שהמצב הזה לא נראה תקין. בד"כ האי-אחידות היא פסים אנכיים וישרים לגובה המסך ולא מה שרואים בתמונה שלך.
גם אני ממליץ לעשות למסך הרצה ולראות אם המצב משתפר\נעלם. אם המצב משתפר ושאר המסך אחיד באפור, אולי כדאי לחיות עם התופעה, כי סבירות מאד מאד נמוכה שתוכל לראות את זה בתוכן אמיתי. אם התופעה תשאר וגם תפריע לצפייה, אז כמובן תפתח על זה תקלה.

עריכה: עכשיו רואה שהסתדר לך. מעולה (Y)

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

רציתי לרכז רשמים ולכתוב פוסט מסודר מאוחר יותר היום, אבל הפעלתי את הסרטון הזה ו literally נפלה לי הלסת. איכות תמונה כזו לא הכרתי מעולם, ואני בעל פלזמה די טובה. בדרך כלל אני מאד נזהר מלפזר רשמים סובייקטיבים כי הם יכולים להטעות, אבל אני פשוט בתדהמה מוחלטת. עכשיו אני מוכן לסלוח לטלוויזיה הזאת הרבה יותר פגמים.

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #11 

Crossover-Shop כתב:הפאנלים לא אחידים ב100%

לפני שאתה רץ להחליף תריץ את המסך עובד 24 שעות

תראה אם אתה רואה את החריגה הזו בשידור ווידיאו רגיל ולא בבדיקה של מסך אפור

שלא תקבל החלפה - ואז יצוצו פסים דומיננטיים יותר במרכז המסך
המיקום של החריגה אצלך הוא מינימליסטי = מאוד קשה לי לדמיין שתצליח בכלל לראות את זה - גם אם תתאמץ

אבול דבר ראשון תל למסך לעבוד לפחות 24 שעות רצוף

המסכי A1 של סוני מגיעים ממש מבולגנים - אבל אחרי הרצה מסודרת זה כמעט נעלם לחלוטין
כמובן שזה גם דורש כיול מסודר בהתאם לתאורה בחדר אחרי ההרצה

אבל קח בחשבון שראיתי כבר עשרות מסכים - ונדיר מאוד ברמת ה1:30 למצוא מסך נקי לחלוטין
...
·

איך אתה ממליץ לבצע הרצה? איזה קובץ להריץ?
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

קח את זה

צלם קרוב.
פרסם פה.

atothem
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #13 

אני יודע שזה לא היה מיועד אליי אבל אני אפרסם את התוצאות בכל מקרה ואם תוכל תגיד לי מה דעתך

Audioholic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

קיבלתי לאחרונה את ה-C7. גם לי יש את תופעת ה-banding. בצפייה רגילה אני לא מבחין בתופעה אך רואים את זה בעיקר בסצנות חשוכות יחסית. (בעיקר אם מחפשים את הפסים).
מטריד אותי משהו אחר, בצד השמאלי של המסך לכל האורך ( עד 3 ס"מ מקצה הפאנל) בסצנות בצבע לבן אני מקבל גוון צהבהב ובסצנות שמכילות צבע בז'/צהוב אני מקבל גוון אדמדם. בשאר סוגי הסצנות עם צבעים שונים לא מרגישים את זה.

מישהו חווה את התופעה?
מה אתם ממליצים לעשות?

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Audioholic כתב: מישהו חווה את התופעה?
...
כולם לדעתי. גוונים מסוימים בחלקים של שונים של המסך זו גם מחלה נפוצה של הOLEDים הנוכחיים.
גם בביקורת של rtings רואים את זה תחת הכותרת gray uniformity. האמצע ובעיקר החלק השמאלי יותר אדום יותר, החלק התחתון והעליון יותר כחולים. במסך שלי המרכז יותר צהוב דווקא.

מה לעשות - התשובה הרגילה נראה לי: אם זה מפריע אז לבקש החלפה, אם לא - אז לא.

Audioholic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

evgenetic כתב:
...
...
כולם לדעתי. גוונים מסוימים בחלקים של שונים של המסך זו גם מחלה נפוצה של הOLEDים הנוכחיים.
גם בביקורת של rtings רואים את זה תחת הכותרת gray uniformity. האמצע ובעיקר החלק השמאלי יותר אדום יותר, החלק התחתון והעליון יותר כחולים. במסך שלי המרכז יותר צהוב דווקא.

מה לעשות - התשובה הרגילה נראה לי: אם זה מפריע אז לבקש החלפה, אם לא - אז לא.
...
זו בדיוק הבעיה. זה מרגיש כמו בלוטו מסכים. אם אחליף, יש מצב שאקבל מסך במצב יותר גרוע. מה שרצית לברר, עד כמה התופעה שכיחה.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

להערכתי התופעה מאד שכיחה. בAVF יש שרשור שלם שמוקדש לזה: https://www.avforums.com/threads/2017-o ... nt.2119862

יכול להיות שניתן לבקש החלפה וגם לבקש מח.י. בדיקה של המסך המיועד להחלפה אצלך בבית, ורק לאחר הבדיקה להחליט אם להשאיר אותה או לא. כך או כך שני המסכים הופכים להיות משומשים מנקודת מבט של ח.י., אבל במידה וההחלפה אינה ראויה ולא מתקבלת מצידך, יהיה לה וותק הרבה יותר נמוך מאשר אם היו משאירים אותה אצלך וח.י היו אוספים את המסך המקורי שלך עם כמה עשרות או מאות שעות במונה.

בינתיים אני לא קיבלתי אינדיקציות על האופן הפעילות של ח.י. אל מול הבעיות האלה. בAVS יש סיפורים על אנשים שמחליפים את המסכים 6-7 פעמים, אני לא יודע באיזה שלב ח.י. יתחילו "לעשות פרצוף".

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #18 

evgenetic כתב:להערכתי התופעה מאד שכיחה. בAVF יש שרשור שלם שמוקדש לזה: https://www.avforums.com/threads/2017-o ... nt.2119862

יכול להיות שניתן לבקש החלפה וגם לבקש מח.י. בדיקה של המסך המיועד להחלפה אצלך בבית, ורק לאחר הבדיקה להחליט אם להשאיר אותה או לא. כך או כך שני המסכים הופכים להיות משומשים מנקודת מבט של ח.י., אבל במידה וההחלפה אינה ראויה ולא מתקבלת מצידך, יהיה לה וותק הרבה יותר נמוך מאשר אם היו משאירים אותה אצלך וח.י היו אוספים את המסך המקורי שלך עם כמה עשרות או מאות שעות במונה.

בינתיים אני לא קיבלתי אינדיקציות על האופן הפעילות של ח.י. אל מול הבעיות האלה. בAVS יש סיפורים על אנשים שמחליפים את המסכים 6-7 פעמים, אני לא יודע באיזה שלב ח.י. יתחילו "לעשות פרצוף".
...
·אני במסך השני שלי...עשו לי פרצופים כבר מהראשון...

גם לי בהתחלה היו כל מני פסים בולטים, עכשיו אחרי כמה שעות זה טוב יותר ומשתפר בכל שעה, אני מחפש אותם בצורה אקטיבית בתוכן אמיתי ולא בבדיקות סטטיות כי שם זה בלתי נסבל מבחינתי, במיוחד כשאני יושב לערוך תמונות וכל הרקע של כל הכתונות הוא בגוון עפור...אבל גם שם זה נהיה יותר ויותר נסבל עד כדי בסדר גמור.
מה שכן, ברגע שמתעלמים מזה או פשוט מפסיקים לחפש ושמים סרט 4K HDR איכותי, בחדר חשוך, שוכחים מכל הבנדים, כל החוסר אחידות ואחרי כמה דקות הם פשוט לא שם.

יש לציין שאני פריק של איכות בתמונה סטטית (צלם סטילס בזמנו) אבל לא ווידיאופיל או מחפש איכות יוצאת דופן בסרט רץ, אבל האיכות של המסך הזה הפתיע אותי במציעות ונשחורים שלו זה פשוט תענוג (ראיתי אותו בתצוגות, אבל אני יושב ממרחק של 1.8-2 מטר ובחדר חשוך לגמרי וכל הדפקטים בולטים מוד שלא כמו בעולם תצוגה גדול ומואר).

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

@BUGY
למה עשו פרצוף בהחלפה הראשונה? ממה שאני זוכר היא עשתה brick לעצמה. הם רצו לפרק אותה ולהחליף איזשהו לוח במקום להחליף את כל המסך לחדש?

בכל מקרה אני כן הולך לבקש החלפה דווקא בגלל חוסר האחידות בגוונים, הbanding הפך ל-non-issue. יש לי פס אופקי עבה של גוון צהוב, מתחתיו יש פס עבה של גוון כחול, ומתחתיו שוב פס עם גוון צהוב. זה די בולט בשוטים עם רקע אחיד ובהיר, כמו שמיים אפורים או שלג. זה מאד דומה למה שרואים בביקורת הזאת תחת - 60IRE:
https://www.flatpanelshd.com/review.php ... 1507176752

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #20 

evgenetic כתב:@BUGY
למה עשו פרצוף בהחלפה הראשונה? ממה שאני זוכר היא עשתה brick לעצמה. הם רצו לפרק אותה ולהחליף איזשהו לוח במקום להחליף את כל המסך לחדש?

בכל מקרה אני כן הולך לבקש החלפה דווקא בגלל חוסר האחידות בגוונים, הbanding הפך ל-non-issue. יש לי פס אופקי עבה של גוון צהוב, מתחתיו יש פס עבה של גוון כחול, ומתחתיו שוב פס עם גוון צהוב. זה די בולט בשוטים עם רקע אחיד ובהיר, כמו שמיים אפורים או שלג.
...
·רגע, בוא ניישר קו, לא עשו שום בעיה לא אמור מילה אחת רעה ולא התחילו בכל מני תרוצצים. הורידו את המסך הישן והתקול ושמו בקרטון. ואז הפרצצופים התחילו בקטע של לא מתקינים על זרוע שלך וכדומה (כאילו הזרוע הסינית שלהם טובה יותר מהברקן)...אז היו פרצופים...אמרתי תתקינו על הרצפה...והכל נגמר בסדר גמור.
אבל שוב, השרות היה מעולה, הגיעו אחרי יום להחליף את המסך התקול בלי שעלות בכלל בלי טכנאים לביקור קודם בלי נסיון לתת כל מני דילים, אבל גם פה, לא ממש תיאמו איתי, פשוט שלחו הודעה מתי הם מגיעים אז היתי צריך לעזוב את העבודה, יום שני ברציפות ואז להמתין בחלון של ה4 שעות בלי לדעת עם אכן מישהו יגיע או לא.
אבל אני מרגיש שהם לא מרוצים ממשהו...לא יודע, אולי אני רגיל לעבוד עם שרות לקוחות בחו"ל ויש לי סטנדרתי שונים. במקום שאני ירגיש לא טוב שקיבלתי מסך חדש, אני מרגיש לא טוב שאני מבקש החלפה.

בכל מקרה, זה שיפור ניכר לעומת מה שאני רגיל לקבל בארץ ויש לומר כל הכבוד על הרצון לשיפור של ח.י.

למקרה שלך, אכן, בעיה בצבעים נשמע לי מרגיז במיוחד ולא היתי מתעלם מזה. יש תמונות?
נתת לה מספיק זמן לעבוד?

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”