XBOX 1S משחק פיזי או CODE

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
eladeb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 790
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,
הזמנתי לילדים XBOX 1S בבלאק דרך אמאזון(צריך להגיע בימים הקרובים)
אני מעוניין לדעת כמה דברים:
1.האם יש הבדל בין קניית קוד למשחקים לבין קנייה פיזית?
א.אחרי שאני משיג\קונה קוד איך מתבצעת ההורדה של המשחק? (מדובר על גרסת 500gig)

2.האם עדיין יש את עניין ה"אזורים" בקונסולות\משחקים?

3.האם יש שוני במשחקים בין XBOX1 ל S ?

4.למה אנשים רוצים דווקא את גרסת הטרה ולא את ה 500.כמה כבר יכולים לשקול משחקים+ שמירות?

תודה לעונים.

zoyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #2 

ממה שיודע
1. יש הבדל שהפיסי נשאר אצלך, אבל לוקח זמן בדואר והדיסק נשרט עם הזמן.
2. במשחקים אין אזורים למעט תוכן ספציפי שצריך להיות מאותו איזור של המשחק, רק בסרטים.
3. אין הבדל, אבל ה s תומך חלקית ב 4k.
4. סתם לדוגמה, פורזה 7 שוקל 100 גיגה כמעט. אז 500 גיגה יכול להיגמר מהר.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #3 

@eladeb
·
1. לא, מלבד ההבדלים העקרוניים בין רכישה פיזית לדיגיטלית המשחק זהה לחלוטין, ובשני המקרים חייבים להתקין את כל הנתונים לדיסק הקשיח. היתרונות של פיזי זה אפשרות מכירת יד שניה וחיסכון זמן הורדה. היתרונות של דיגיטלי זה רישיון נוסף (אחד לקונסולה, אחד ליוזר) ונוחות שימוש. כשאתה קונה ומכניס קוד המשחק "משוייך" לאותו היוזר ומתחיל בהורדה שלו. יש איזור באקס בוקס שנקרא My Games & Apps / Ready To Insall ושם תמצא את כל המשחקים הדיגיטלים שלך שלא מותקנים במכשיר.

2. אין איזורים ב XBOX ONE. אתה יכול לקנות משחק מכל מקום, דיגיטלי או פיזי, ולשחק על כל קונסולה. מה שכן יש זו הגבלת רכישת, אתה חייב אמצעי תשלום של האיזור אותו אתה רוכש (כרטיס אשראי או כרטיסי מתנה). הדרך הכי פשוטה לחשוב על זה זה כמו חנות בחו"ל שלא מקבלת שקלים או כרטיס אשראי ישראלי. אבל ברגע שאתה מקבל קוד, זה תקף לכל מקום בעולם.

3. יש שוני בין ה X ל S, לפעמים השוני הוא אקטיבי (המפתח הכניס שיפורים ל X ) או פסיבים (המשחק זהה, אבל רץ יותר יציב/יותר מהר על ה X). ככה או ככה, המשחק זהה לחלוטין, ורישיון או דיסק מתאימים לשתי הקונסולות.

4. אין לי מושג, הרבה יותר זול לקנות דיסק חיצוני כדי להוסיף נפח (יחס עלות/גיגה). אני בכלל לא משתמש בדיסק הפנימי, יש לי מחובר דיסק של 6 טרה וזה עונה לי על כל הצרכים. חלק מהמשחקים שוקלים 70-100, אבל רוב הגדולים הם באיזור ה 25-40. קח בחשבון שחלק מהדיסק זו מערכת ההפעלה, אז בפועל יש לך רק 360 גיגה פנוי או משהו כזה.

pineboxerr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

elangab כתב:@eladeb
·
1. לא, מלבד ההבדלים העקרוניים בין רכישה פיזית לדיגיטלית המשחק זהה לחלוטין, ובשני המקרים חייבים להתקין את כל הנתונים לדיסק הקשיח. היתרונות של פיזי זה אפשרות מכירת יד שניה וחיסכון זמן הורדה. היתרונות של דיגיטלי זה רישיון נוסף (אחד לקונסולה, אחד ליוזר) ונוחות שימוש. כשאתה קונה ומכניס קוד המשחק "משוייך" לאותו היוזר ומתחיל בהורדה שלו. יש איזור באקס בוקס שנקרא My Games & Apps / Ready To Insall ושם תמצא את כל המשחקים הדיגיטלים שלך שלא מותקנים במכשיר.

2. אין איזורים ב XBOX ONE. אתה יכול לקנות משחק מכל מקום, דיגיטלי או פיזי, ולשחק על כל קונסולה. מה שכן יש זו הגבלת רכישת, אתה חייב אמצעי תשלום של האיזור אותו אתה רוכש (כרטיס אשראי או כרטיסי מתנה). הדרך הכי פשוטה לחשוב על זה זה כמו חנות בחו"ל שלא מקבלת שקלים או כרטיס אשראי ישראלי. אבל ברגע שאתה מקבל קוד, זה תקף לכל מקום בעולם.

3. יש שוני בין ה X ל S, לפעמים השוני הוא אקטיבי (המפתח הכניס שיפורים ל X ) או פסיבים (המשחק זהה, אבל רץ יותר יציב/יותר מהר על ה X). ככה או ככה, המשחק זהה לחלוטין, ורישיון או דיסק מתאימים לשתי הקונסולות.

4. אין לי מושג, הרבה יותר זול לקנות דיסק חיצוני כדי להוסיף נפח (יחס עלות/גיגה). אני בכלל לא משתמש בדיסק הפנימי, יש לי מחובר דיסק של 6 טרה וזה עונה לי על כל הצרכים. חלק מהמשחקים שוקלים 70-100, אבל רוב הגדולים הם באיזור ה 25-40. קח בחשבון שחלק מהדיסק זו מערכת ההפעלה, אז בפועל יש לך רק 360 גיגה פנוי או משהו כזה.
...
תגיד, בסוני הבנתי שיש הגבלת איזורים על dlc. האם זה כך גם באקס בוקס או שהוא פתוח גם בזה?

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@pineboxerr
·
אין הגבלת איזורים בשום דבר שקשור למשחקי וואן* השטות של הגבלת DLC זו המצאה של סוני.

* להוציא הפיצ'ר של רכישת משחק במתנה. אפשר לרכוש משחק במתנה רק לחבר שנמצא באותו איזור (זה כדי למנוע מצב שאנשים יקנו במתנה משחקים באיזור זול וימכרו לאחרים ב EBAY קודים וכאלה). אז אם יש לך חבר בארה"ב, והוא רוכש לך משחק במתנה, הקוד לא יעבוד ויתן הודעת שגיאה בנושא.

pineboxerr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

elangab כתב:@pineboxerr
·
אין הגבלת איזורים בשום דבר שקשור למשחקי וואן* השטות של הגבלת DLC זו המצאה של סוני.

* להוציא הפיצ'ר של רכישת משחק במתנה. אפשר לרכוש משחק במתנה רק לחבר שנמצא באותו איזור (זה כדי למנוע מצב שאנשים יקנו במתנה משחקים באיזור זול וימכרו לאחרים ב EBAY קודים וכאלה). אז אם יש לך חבר בארה"ב, והוא רוכש לך משחק במתנה, הקוד לא יעבוד ויתן הודעת שגיאה בנושא.
...

זה קצת מבאס הקטע הזה שהם חסמו dlc לאיזורים, אהל אולי אפשר להבין אותם כי הם לא רוצים שאנשים יפתחו משתמש שלא מהאיזור שלהם?

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

השיטה פשוט פחות נוחה לדעתי - באקס בוקס אתה צריך יוזר אחד וכמה אמצעי תשלום, וב PS אתה צריך יוזר נפרד לכל מדינה, ואז הרישיונות מפוזרים בין כמה יוזרים. מבלבל ולא נוח, אבל אתה צודק ש "על הנייר" אתה אמור לקנות הכל רק מיוזר אחד במדינה שלך. אמריקאי לא צריך להתעסק בזה, כי שם הכל במחיר הגיוני.

pineboxerr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

elangab כתב:השיטה פשוט פחות נוחה לדעתי - באקס בוקס אתה צריך יוזר אחד וכמה אמצעי תשלום, וב PS אתה צריך יוזר נפרד לכל מדינה, ואז הרישיונות מפוזרים בין כמה יוזרים. מבלבל ולא נוח, אבל אתה צודק ש "על הנייר" אתה אמור לקנות הכל רק מיוזר אחד במדינה שלך. אמריקאי לא צריך להתעסק בזה, כי שם הכל במחיר הגיוני.
...
מסכים. אבל בגלל זה גם יש עדיפות לפתוח משתמש אמריקאי לא?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #9 

שים לב שאם מוגדר לך משתמש אמריקאי, הורדות המשחקים מופנות כנראה לשרתים אמריקאים. זה איטי למדי בחלק מהמקרים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #10 

@Nemesis
לא ב ps4.
ברשת של סוני זו הקרבה לשרתים ללא כל תלוי במשתמש.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

התייחסתי ל- XB1.
בשלב מסויים מהירות ההורדה תסכלה אותי ושיניתי מדינה לישראל.
גם ככה בקושי יש זמן לשחק, ואז בא לשחק ופתאום עדכון שלוקח שעות.

zoyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #12 

הורדתי עם משתמש אמריקאי וזה ירד במלוא רוחב הפס שיש לי. לקח שעות כי זה 100 גיגה, אבל המהירות הורדה הייתה מעולה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

יש לי קו ג'יגה בפרטנר. הורדה של 50 ג'יגה היתה אמורה לקחת 8-9 שעות.
ברגע שעברתי למשתמש ישראלי זה נסגר בחצי שעה.

pineboxerr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

Nemesis כתב:יש לי קו ג'יגה בפרטנר. הורדה של 50 ג'יגה היתה אמורה לקחת 8-9 שעות.
ברגע שעברתי למשתמש ישראלי זה נסגר בחצי שעה.
...
נמסיס, זו הייתה הסיבה היחידה שעברת למשתמש ישראלי?( אם זו בכלל סיבה כי כמו שגל רשם, זה לא משפיע בכלל על השרתים).

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

הוא כתב שב-PS4 לא משפיע.
אצלי היה שינוי משמעותי במהירות הורדה במעבר. אבל כן, זו הסיבה היחידה.

pineboxerr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

Nemesis כתב:הוא כתב שב-PS4 לא משפיע.
אצלי היה שינוי משמעותי במהירות הורדה במעבר. אבל כן, זו הסיבה היחידה.
...
אז התבלבלתי כבר. אם תפתח משתמש שהוא לא ישראלי אז מהירות ההורדה של משחקים מהחנות תהיה פחותה? למה? כי אז אתה מוריד משרתים של אותה המדינה שבחרת כמשתמש?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

כנראה. לא עשיתי טרייס לראות מאיפה הוא מוריד, אבל כשעברתי ל"ישראל", המהירות זינקה.

pineboxerr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

Nemesis כתב:כנראה. לא עשיתי טרייס לראות מאיפה הוא מוריד, אבל כשעברתי ל"ישראל", המהירות זינקה.
...
אה אוקיי, אבל נניח גם אם זה נכון, אז מקסימום תחכה עוד שעה, שעתיים, כי זה לא שגם במשחקי אונליין יהיה שינוי לא? ולא מפריע לך שהמחירים בשאר המשתמשים הרבה יותר זולים עם יותר מבצעים?

IASDA
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
שם מלא: iasda
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #19 

פיינבוקסר, תעשה שני משתמשים אם אתה בהתלבטות ותראה מה מתאים לך, זה לא אחד על חשבון השני.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

pineboxerr כתב:
...
...
אה אוקיי, אבל נניח גם אם זה נכון, אז מקסימום תחכה עוד שעה, שעתיים, כי זה לא שגם במשחקי אונליין יהיה שינוי לא? ולא מפריע לך שהמחירים בשאר המשתמשים הרבה יותר זולים עם יותר מבצעים?
...
·

לא משחק משחקי אונליין, אז לא בדקתי.
אני משחק אולי פעם בחודש. אם עד שאני מפעיל את הקונסולה פתאום אני מופגז בעדכונים וצריך לחכות שעות כדי להוריד אותם, זה לא רלוונטי בשבילי.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”