עזרה בנוגע לטלוויזיה שהוזמנה מחו"ל
שלום לכולם, הזמנתי טלוויזיה 4k של lg דגם 43uj6300 מחנות אמריקאית
לא נכנס עכשיו לאם זה היה חכם או לא,
המצב כרגע הוא ששאלתי את המוכר של החנות האם אצטרך שנאי או משהו
והוא אומר שכן. מנמיך מתח מ220 ל100-120.
יצרתי קשר עם LG עצמם והם טוענים שהדגם הזה של הטלוויזיה תומך מ100-240 וולט.מתועד במייל
כשאמרתי זאת למוכר הוא טוען שלא כך המקרה בנוגע לטלוויזיות אמריקאיות.
אין לי מושג מי צודק או מי לא, אני מבחינתי מפחד שהטלווזיה תישרף אם המוכר צודק ואולי בכלל lg שזה מוצר שלהם צודקים?
יש הבדל בין טלויזיות בגלל מיקום אפילו שזה אותו הדגם?
איך אני אמור לדעת איזה שנאי מתאים לי,מי אמור לספק את המידע הזה, כי המוכר וlg ממש מתנערים מאחריות.
אין לי מושג איזה סוג של שנאי מתח אני צריך להביא, של איזה הספק כח (וואט) כי יש שנאים שאוי ואבוי לי עם המחירים שראיתי, כמעט כמו הטלוויזיה עצמה ויש כמה שמחירם סביל
אשמח לחכמת ההמונים, באמת שאני כבר אובד עצות.
*צירפתי תמונה מהאתר עם מעט מידע בנוגע לכמות וולט*
לא נכנס עכשיו לאם זה היה חכם או לא,
המצב כרגע הוא ששאלתי את המוכר של החנות האם אצטרך שנאי או משהו
והוא אומר שכן. מנמיך מתח מ220 ל100-120.
יצרתי קשר עם LG עצמם והם טוענים שהדגם הזה של הטלוויזיה תומך מ100-240 וולט.מתועד במייל
כשאמרתי זאת למוכר הוא טוען שלא כך המקרה בנוגע לטלוויזיות אמריקאיות.
אין לי מושג מי צודק או מי לא, אני מבחינתי מפחד שהטלווזיה תישרף אם המוכר צודק ואולי בכלל lg שזה מוצר שלהם צודקים?
יש הבדל בין טלויזיות בגלל מיקום אפילו שזה אותו הדגם?
איך אני אמור לדעת איזה שנאי מתאים לי,מי אמור לספק את המידע הזה, כי המוכר וlg ממש מתנערים מאחריות.
אין לי מושג איזה סוג של שנאי מתח אני צריך להביא, של איזה הספק כח (וואט) כי יש שנאים שאוי ואבוי לי עם המחירים שראיתי, כמעט כמו הטלוויזיה עצמה ויש כמה שמחירם סביל
אשמח לחכמת ההמונים, באמת שאני כבר אובד עצות.
*צירפתי תמונה מהאתר עם מעט מידע בנוגע לכמות וולט*
המוכר יודע מה שהוא אומר. דגמים אוניברסאליים לא נמכרים בארצות הברית. אם ההית שואל לפני הרכישה ההזויה הזאת ההית מבין שזה ממש לא בריא להפעיל טלויזיה כזאת עי שנאי שרק משנה מתח ולא תדר. אתה תשרוף לה את הספק בתוך שנה של עבודה כי אתה מזין אותה בתדר נמוך ב 20% מה שמעלה זרמים בכל הסלילים והשנאים הפנימיים של הספק וגם יוצר בעיה של חוסר יציבות מתח...
אם כבר לקנות טלויזיה מארצות הברית, אז עדיף סוני אנדרויד ששם למרות שמיועדת ל 120 וולט, קל מאד להפוך אותה ל 230 כי הספק שלה זה ספק 100W חיצוני שמספק מתח DC 12V לטלויזיה עצמה, וספק כזה תוכל לרכוש מ EBAY או מהיבאון בארץ במחיר מופקע פי 3 שעדיין ישתלם.
בכלל, ל LG יש מעבד תמונה מהגרוע שיש כך שעדיף לכבות אותו... אם זה לא מאוחר, תבטל את העסקה הלא כחמה הזאת... חבל על הכסף...
וגם למה דווקא הדגם הזה? זה דגם עם ביקורות נוראיות:
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uj6300
בהצלחה
אם כבר לקנות טלויזיה מארצות הברית, אז עדיף סוני אנדרויד ששם למרות שמיועדת ל 120 וולט, קל מאד להפוך אותה ל 230 כי הספק שלה זה ספק 100W חיצוני שמספק מתח DC 12V לטלויזיה עצמה, וספק כזה תוכל לרכוש מ EBAY או מהיבאון בארץ במחיר מופקע פי 3 שעדיין ישתלם.
בכלל, ל LG יש מעבד תמונה מהגרוע שיש כך שעדיף לכבות אותו... אם זה לא מאוחר, תבטל את העסקה הלא כחמה הזאת... חבל על הכסף...
וגם למה דווקא הדגם הזה? זה דגם עם ביקורות נוראיות:
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uj6300
בהצלחה
אין שום בעיה להפעיל טלוויזיה עם שנאי.
כל מה שנכתב למעלה היה נכון בשנות השמונים של המאה הקודמת. בימינו כל הספקים בטלוויזיות ממותגים, ותדר הכניסה לא רלוונטי כי הוא מיושר ממילא.
מלבד זאת, הייתי סומך על מה שנאמר באתר היצרן (LG-US!!) ולא על הנפצות של מוכרים. הטלוויזיה ככל הנראה כן מתאימה למתח 220V. פשוט חכה עד שתגיע ותראה מה רשום מאחורי המכשיר ואז תדע בוודאות. אם זה כמו במפרט, 100-240V, אין שום בעיה להשתמש בה ללא שנאי, ואל תקשיב לכל מיני "מורידים" בפורומים. תהנה.
הנה דוגמה:
[img2=800x450]https://ssli.ebayimg.com/images/g/L6oAA ... -l1600.jpg[/img2]
ד"א, שנאי להספק של 100W הוא זול למדי, ותוכל לקנותו בארץ אם יש צורך.
כל מה שנכתב למעלה היה נכון בשנות השמונים של המאה הקודמת. בימינו כל הספקים בטלוויזיות ממותגים, ותדר הכניסה לא רלוונטי כי הוא מיושר ממילא.
מלבד זאת, הייתי סומך על מה שנאמר באתר היצרן (LG-US!!) ולא על הנפצות של מוכרים. הטלוויזיה ככל הנראה כן מתאימה למתח 220V. פשוט חכה עד שתגיע ותראה מה רשום מאחורי המכשיר ואז תדע בוודאות. אם זה כמו במפרט, 100-240V, אין שום בעיה להשתמש בה ללא שנאי, ואל תקשיב לכל מיני "מורידים" בפורומים. תהנה.
הנה דוגמה:
ד"א, שנאי להספק של 100W הוא זול למדי, ותוכל לקנותו בארץ אם יש צורך.
..
·ZiggyMan כתב:אין שום בעיה להפעיל טלוויזיה עם שנאי.
הנה דוגמה:
ד"א, שנאי להספק של 100W הוא זול למדי, ותוכל לקנותו בארץ אם יש צורך....
אם אתה לא מבין כלום מהחיים מבחינה טכנית עדיף שא תגיב. דווקא ספקים ממותגים יור רגישים לתדר. וגם במאה הקודמת מכשירים אלקטרוניים פעלו במתח ישר ובכל מקרה מתח הרשת עבר יישור. אבל זה לא קשור למה שנרשם. שנאי משנה מתח, הספק ממותג או ליניארי, קודם כל מיישר את המתח עם או ללא שינוי המתח עי שנאי פנימי. היישור יוצר מתח פועל בתדר כפול מתדר הרשת, מתח זה מסונן עי קבלים. קבלים אלו הם החוליה החלשה מבחינת עלות הספק, ולכן היצרן יחסוך בהם ככל שיוכל. קבל סינון לתדר 50 צריך להיות גדול יור מאשר לתדר 60. וזה רק לגבי אדוות מתח בקבלים. בספק הפנימי, בעיקר אם הוא ספק ממותג, יש סלילים ושנאיים או סלילים צמודים. אלו גם מטעמי חסכון נבחרו כדי לעבור בתדר 60 ולא 50. תדר נמוך = היגב קטן ולכן יותר זרם. הפעלת מכשיר אלקטרוני בתדר גבוה יהיא לרבו לא בעייתית, אבל לא ההיפך...
כמובן, יש מכשירים וטלויזיות בעלות ספק אוניברסאלי שיודע לעבוד עם 110 עד 2230 בתדר 50 ו 60, אבל נדיר מכשיר כזה ימכר בארצות הברית, כי אמריקאים מחפשים כמה שיותר זול, וספק אוניברסאלי ממותג מייקר את המוצר שלא לצורך..
לא יודע מה אתה עושה בחיים, אבל אני במקרה מתכנן ספקים ובעל תואר שני בהנדסת חשמל בתחום אלקטרוניקת ההספק.
· ככל הנראה מתגובתך, אני מבין הרבה יותר ממך גם על החיים וגם באלקטרוניקה. במאה הקודמת השתמשו בעיקר בספקים ליניארים, מה שאומר שמתח הרשת לא עבר יישור בכניסה לשנאי, כי אז הוא לא היה ניתן להשנאה. טענתך כי בספק ליניארי המתח עובר יישור טרם הכניסה לשנאי פשוט שגויה. הנה, קרא קצת ולמד https://he.wikipedia.org/wiki/ספק_כוח_לינאריRekcuf כתב:אם אתה לא מבין כלום מהחיים מבחינה טכנית עדיף שא תגיב. דווקא ספקים ממותגים יור רגישים לתדר. וגם במאה הקודמת מכשירים אלקטרוניים פעלו במתח ישר ובכל מקרה מתח הרשת עבר יישור. אבל זה לא קשור למה שנרשם. שנאי משנה מתח, הספק ממותג או ליניארי, קודם כל מיישר את המתח עם או ללא שינוי המתח עי שנאי פנימי....
ד"א, באיור, הכניסה מצד שמאל. שלא תתבלבל.
·גודל קיבול קבל סינון בכניסה תלוי בעיקר בהספק הספק, ולא בתדר. כיוון שההספק לא משתנה, שינוי התדר חסר משמעות.Rekcuf כתב: היישור יוצר מתח פועל בתדר כפול מתדר הרשת, מתח זה מסונן עי קבלים. קבלים אלו הם החוליה החלשה מבחינת עלות הספק, ולכן היצרן יחסוך בהם ככל שיוכל. קבל סינון לתדר 50 צריך להיות גדול יור מאשר לתדר 60. וזה רק לגבי אדוות מתח בקבלים....
·לא יודע מה זה "ספק פנימי", אבל אם אתה מתכוון לצד המשני של הספק, הרי ששם התדר הוא כבר בקילוהרצים. בראשי יש רק פילטר EMI וגם זה לא כל כך מעניין, כי תדר הרשת לא בתחום הסינון שלהם.Rekcuf כתב: בספק הפנימי, בעיקר אם הוא ספק ממותג, יש סלילים ושנאיים או סלילים צמודים. אלו גם מטעמי חסכון נבחרו כדי לעבור בתדר 60 ולא 50. תדר נמוך = היגב קטן ולכן יותר זרם. הפעלת מכשיר אלקטרוני בתדר גבוה יהיא לרבו לא בעייתית, אבל לא ההיפך......
·מזל טוב. הנה יום המזל שלך בו נתקלת בטלוויזיה כזו. ^^ התמונה למעלה.Rekcuf כתב: כמובן, יש מכשירים וטלויזיות בעלות ספק אוניברסאלי שיודע לעבוד עם 110 עד 2230 בתדר 50 ו 60, אבל נדיר מכשיר כזה ימכר בארצות הברית, כי אמריקאים מחפשים כמה שיותר זול, וספק אוניברסאלי ממותג מייקר את המוצר שלא לצורך.....
ליצרן יותר זול לייצר מוצר גלובאלי כשהספק ממותג. ההפרש זעום, והחיסכון בפסי ייצור שווה.
·איכשהו, אחרי כל השירבוטים שגיבבת, קשה לי מאוד מאוד להאמין לשורה הזו...Rekcuf כתב:לא יודע מה אתה עושה בחיים, אבל אני במקרה מתכנן ספקים ובעל תואר שני בהנדסת חשמל בתחום אלקטרוניקת ההספק....
..
@ZiggyMan
·
אתה מערבב שוב בין דברים לא קשורים מבלי להבין דבר בנושא. ספק ליניארי כמו ספק ממותג מייצר מתח ישר. לא אמרתי שום דבר לגבי מיקום השנאי. שנאי בספק ליניארי הוא שנאי לתדר נמוך - תדר הרשת שנועד לתאם מתחים. אחריו יש מיישר. בספק ממותג אין קונפיגורציה אחת, ולכן לא ניתן לדעת מה קורה שם מראש. בחלק גדול יש שנאי כניסה שמוריד מתח, ואז מיישר ומשם ספק ממותג DC-DC מכל סוג שהוא. זו גונפיגורציה מקובלת להספק נמוך של עד 100W. להספק גבוה יותר, לא רוצים להשתמש בשנאי תדר נמוך, אז קודם כל מיישרים, ולאחר מכל ממירים לAC בתדר גבוה ואז ממקמים שנאי לתדר גבוה. כל זה רק כדי לעשות לך סדר ולא קשור לעובדה שכל סליל או השראות בתוך הספק מכל סוג שהוא, יפתח זרם יותר גדול כאשר הוא מוזן מתדר נמוך. אבל זה רק חלק בעייתי אחד, שעור חלק מהספקים החדשים פחות בעייתי כי המתח קודם מיושר ושנית השנאים והסלילים בעלי ליבה פריטית שלא נכנסת לרוויה בקלות. אבל אני דברתי על הבעיה הכללית שגם קשורה בזרמים בסלילים, וגם קשורה באדוות מתח על קבלים. קבלי הסינון בעיקר בספק ממותג חדש נבחרים בקפידה לעשות את מה שהם אמורים לעשות וזה לסלק אדווה מינימאלית. קבל גדול מידי = פגיעה בהתנהגות דינאמית של הספק כמו גם ייקור המכשיר... אז ירידה של 20% בתדר - עליה של 20% באדווה במתח ה DC שמגיע למכשיר...
אגב אם יש מקור לא אמין בנושאים טכניים, זה וויקיפדיה... אבל נראה לי שעבורך זה יכול להיות נקודת התחלה לא רעה כדי ללמוד...
·
אתה מערבב שוב בין דברים לא קשורים מבלי להבין דבר בנושא. ספק ליניארי כמו ספק ממותג מייצר מתח ישר. לא אמרתי שום דבר לגבי מיקום השנאי. שנאי בספק ליניארי הוא שנאי לתדר נמוך - תדר הרשת שנועד לתאם מתחים. אחריו יש מיישר. בספק ממותג אין קונפיגורציה אחת, ולכן לא ניתן לדעת מה קורה שם מראש. בחלק גדול יש שנאי כניסה שמוריד מתח, ואז מיישר ומשם ספק ממותג DC-DC מכל סוג שהוא. זו גונפיגורציה מקובלת להספק נמוך של עד 100W. להספק גבוה יותר, לא רוצים להשתמש בשנאי תדר נמוך, אז קודם כל מיישרים, ולאחר מכל ממירים לAC בתדר גבוה ואז ממקמים שנאי לתדר גבוה. כל זה רק כדי לעשות לך סדר ולא קשור לעובדה שכל סליל או השראות בתוך הספק מכל סוג שהוא, יפתח זרם יותר גדול כאשר הוא מוזן מתדר נמוך. אבל זה רק חלק בעייתי אחד, שעור חלק מהספקים החדשים פחות בעייתי כי המתח קודם מיושר ושנית השנאים והסלילים בעלי ליבה פריטית שלא נכנסת לרוויה בקלות. אבל אני דברתי על הבעיה הכללית שגם קשורה בזרמים בסלילים, וגם קשורה באדוות מתח על קבלים. קבלי הסינון בעיקר בספק ממותג חדש נבחרים בקפידה לעשות את מה שהם אמורים לעשות וזה לסלק אדווה מינימאלית. קבל גדול מידי = פגיעה בהתנהגות דינאמית של הספק כמו גם ייקור המכשיר... אז ירידה של 20% בתדר - עליה של 20% באדווה במתח ה DC שמגיע למכשיר...
אגב אם יש מקור לא אמין בנושאים טכניים, זה וויקיפדיה... אבל נראה לי שעבורך זה יכול להיות נקודת התחלה לא רעה כדי ללמוד...
·Rekcuf כתב: ·אתה מערבב שוב בין דברים לא קשורים מבלי להבין דבר בנושא. ספק ליניארי כמו ספק ממותג מייצר מתח ישר. לא אמרתי שום דבר לגבי מיקום השנאי. שנאי בספק ליניארי הוא שנאי לתדר נמוך - תדר הרשת שנועד לתאם מתחים. אחריו יש מיישר. בספק ממותג אין קונפיגורציה אחת, ולכן לא ניתן לדעת מה קורה שם מראש. בחלק גדול יש שנאי כניסה שמוריד מתח, ואז מיישר ומשם ספק ממותג DC-DC מכל סוג שהוא. זו גונפיגורציה מקובלת להספק נמוך של עד 100W. להספק גבוה יותר, לא רוצים להשתמש בשנאי תדר נמוך, אז קודם כל מיישרים, ולאחר מכל ממירים לAC בתדר גבוה ואז ממקמים שנאי לתדר גבוה. כל זה רק כדי לעשות לך סדר ולא קשור לעובדה שכל סליל או השראות בתוך הספק מכל סוג שהוא, יפתח זרם יותר גדול כאשר הוא מוזן מתדר נמוך. אבל זה רק חלק בעייתי אחד, שעור חלק מהספקים החדשים פחות בעייתי כי המתח קודם מיושר ושנית השנאים והסלילים בעלי ליבה פריטית שלא נכנסת לרוויה בקלות. אבל אני דברתי על הבעיה הכללית שגם קשורה בזרמים בסלילים, וגם קשורה באדוות מתח על קבלים. קבלי הסינון בעיקר בספק ממותג חדש נבחרים בקפידה לעשות את מה שהם אמורים לעשות וזה לסלק אדווה מינימאלית. קבל גדול מידי = פגיעה בהתנהגות דינאמית של הספק כמו גם ייקור המכשיר... אז ירידה של 20% בתדר - עליה של 20% באדווה במתח ה DC שמגיע למכשיר...
אגב אם יש מקור לא אמין בנושאים טכניים, זה וויקיפדיה... אבל נראה לי שעבורך זה יכול להיות נקודת התחלה לא רעה כדי ללמוד......
תקרא שוב את מה שכתבת; אני קראתי פעמיים, וכתבת שם שבכל סוגי הספקים קודם כל מיישרים את מתח הרשת שזו שטות גמורה. בנוסף מעולם לא נתקלתי בספק ממותג עם שנאי בכניסה. בוודאי ובוודאי לא בטלוויזיות דקות שאין בהן בכלל מקום פיזי לשנאי כזה. וזו גם איוולת של ממש; בגלל אופן פעולתו של ספק ממותג, מתח הכניסה יכול לנוע בטווח רחב מאוד בלי להשפיע על ביצועים.
הבעייה הכללית שהזכרת לא ברורה, כי אין בכלל סלילים בכניסה לספק. גם הסיפור עם הRipple נשמע כאילו מאוד מפחיד, אבל זה קשקוש מוחלט. אם נניח שב60HZ הRIPPLE הוא 0.083V, אז ב50HZ זה יהיה 0.1V (מספרים אמיתיים 17.66% הפרש) שזה לא מזיז לספק ממותג כהוא זה. גם RIPPLE של 10Vpp לא יפריעו לו, וזה מספר שגדול פי 100. הרי רק טולרנס הכניסה שלו הוא לפחות 30V... ובל תשכח שספק אף פעם לא עובד כל הזמן במקסימום הספק. למעשה הם מתוכננים כך שלא יעברו את ה75% כך שהזרם לא במקסימום, והRIPPLE המזערי התיאורטי שחושב בכלל לא מתפתח אף פעם.
אתה אולי חושב שאתה מהנדס דגול, אבל אין לך פרקטיקה בשיט. מה שאני כבר שכחתי אתה עדיין לא למדת.
..