התייעצות לפני רכישה - רסיבר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני רוצה לקנות מערכת שמע וחשבתי להתחיל בשלבים בגלל אילוצי תקציב.

בשלב הראשון חשבתי לקנות מגבר בסביבות 800 ורמקולים ממש פשוטים ובהמשך רמקולים טובים יותר.
ברור לי שמגבר ב-800 שח יהיה משהו פשוט אבל העניין הזה לא בראש סדרי העדיפויות שלי לכן זה האיזון שמצאתי כסביר.

אשמח לשמוע אם יש המלצות למגבר בסביבות המחיר שציינתי

דבר נוסף - לפי מה שהבנתי יש מגברי סטריאו לצד הקטגוריה הזו יש מערכות קולנוע 5.1 וכו'.
בגלל שזה מיועד לשימוש של מוזיקה בעיקר חשבתי שאני צריך להתמקד בסטריאו ולא קולנוע (תתקנו אותי אם אני טועה כמובן), אבל מה שאני רואה שבסטריאו זה הולך בדרך כלל רק 2 ולא 2.1 כמו שיש 5.1. זאת אומר שאי אפשר לחבר למגבר סטריאו סאב וופר? בכללי אשמח לדעת האם איכות שמע שכוללת סאב וופר נחשבת לטובה יותר כמכלול או שלא? והאם אפשר להגיע לאיכות שמע כוללת טובה גם בלי סאב או גם בלי יציאה ייעודית לסאב.

תודה חברים.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

הי,
גם מגבר ובעיקר גם רמקולים יכולים להחזיק מעמד עשורים, אז אני לא הייתי ממליץ לעשות כל מיני עצירות ביניים ופשרות זמניות, לא נראה לי שזה יהיה כלכלי בסופו של דבר בטווח הארוך אם אתה כבר רוצה להיכנס לתחום האודיו האיכותי.

אכן קיימים רסיברים דו ערוציים עם יציאה לסאב, לדוגמא - https://europe.yamaha.com/en/products/a ... oduct-tabs

רמקולים מדפיים טיפוסיים לא יוכלו לשחזר את התדרים הנמוכים יותר בצורה טובה, גם רוב הרצפתיים לא יוכלו לעשות זאת אלא אם כן זה עיצוב ותכנון מיוחד. אבל זה כמובן מייקר מאד את כל הסיפור.

אני אישית מסתדר בסדר גם בלי סאב והרמקולים הרצפתיים שלי מגיעים אולי ל35 הרץ בלי מאמץ, מתחת לזה כבר יש ירידה ניכרת ביכולות השחזור שלהם. אבל אם אתה רוצה לשמוע את כל הטווח האפשרי שהאוזניים שלך יכולות לקלוט - כדאי מתישהו להצטייד גם בסאב.

אפשרות חלופית מאד טובה היא ללכת על מוניטורים מוגברים (מה שאומר שלא תצטרך מגבר בשבילם). אלה רמקולים שבעיקרון נועדים לעבודה בסטודיו אבל אין שום מניעה להשתמש בהם גם בהאזנה רגילה. התמחור שלהם לרוב הרבה יותר שפוי בהשוואה לציוד הנופל להגדרה של "אודיופילי". רק בשביל שתהיה לך אזושהי נקודת יחוס - אלה רמקולים שאפשר להגדיר אותם בביטחון די מלא ככמעט מושלמים (כמעט כי הם כמובן לא יכולים לשחזר את התדרים הנמוכים ביותר כמו שצריך) : https://www.kilombo.co.il/product/studi ... F04687B%7D
במדינות שפויות יותר הזוג הזה עולה בסביבות 5000 שקל, יד שנייה - תחתוך עוד 2000. אני מציין את זה רק כדי שתבין שאודיו איכותי ביותר זה לא משהו שהוא לא בר השגה, בניגוד לאמירות של כל מיני אודיופילים ממולחים שבטוח תתקל בהן, ברור לי שכרגע זה מאד רחוק מהתקציב שלך.

אז לסיכום, ההמלצה שלי היא לחסוך קצת יותר. כשתגיע לאזור ה3000 אפשר כבר למצוא משהו טוב מאד שישרת אותך הרבה מאד זמן.

israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אלוף! תודה על התגובה המושקעת!

חשבתי על מוניטורים הבעיה שאם אני הולך על משהו ביניים שהוא לא יקר, אחר כך לא אוכל לבנות ולהרחיב/לשפר את המכלול.
בהשוואה לרסיבר שיהיה בסיס שעליו אוכל להשתדרג בבוא העת לרמוקלים טובים יותר... (או שרסיבר ב-800 אינו בסיס לשום דבר)

נקודת מוצא - בזמן הקרוב לא אוכל לתעדף את העניין ולהשקיע יותר לכן אני מנסה למצוא איזה שהוא קו אמצע לפחות לשנה הקרובה.

אם כך מה עדיף? מוניטורים בתקציב הזה וברגע שארצה לשדרג אשים אותם ואבנה סט כמו שצריך, או לקנות מגבר סביר ואפילו להוסיף קצת ועם הזמן לצייד אותו בזוג רמוקלים טובים?

israel1920 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

היי

חיפשתי קצת בכל מיני אתרים..
ראיתי שהרוב הם 2.0 ולא 2.1 - מישהו יכול להסביר את זה? יתכן ולצורך שמיעת מוזיקה הסטנדרט הוא 2.0 בלי סאב?

אולי אם אני מתכנן לצרף סאב עדיף לי לכוון ל5.1?

נניח ומצאתי משהו סביר ב-800 בערך, החל מאיזה מחיר אפשר למצוא רמקולים מדפיים נורמלים? (וכמובן זה משתנה מאחד לאחד אבל אמרתי שאין לי ציפיות לאיכות בשמיים)

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #5 

היי, שכחתי מהשרשור הזה בכלל...
2.0 זה באמת איזשהו סטנדרט אודיופילי להאזנה למוזיקה, אבל זה לא אומר שזה סטנדרט הגיוני. אם אתה רוצה שחזור מהימן של התדרים הנמוכים - כדאי להצטייד בסאב. דבר חשוב ששכחתי לציין הוא שלסאבים רבים יש כניסות לאות מלא משלהם, אפילו כניסות לאות מוגבר, והם עצמם עושים את הbass maangement. כלומר, הם לוקחים רק את התדרים הנמוכים (באופן שבו תגדיר את זה) ומגבירים אותם בשביל הרמקול של הסאב. ככה שלא ממש צריך רסיבר עם יציאה יעודית לסאב במקרים רבים.

לגבי רסיברים 5.1 לשימושי סטיראו - זה יכול להיות רעיון טוב כי רסיברים בדרך כלל הרבה יותר זולים (כי הם מיוצרים בכמויות גדולות על ידי חברות ענק עם פס ייצור מאד משומן) וגם מלאים פיצ'רים שחלקם גם מאד שימושיים (מערכת כיול לדוגמא). אם תשוטט ברשת אתה בטוח תתקל באמירות בסגנון "רסיבר קולנוע ביתי לא מתאים למוזיקה והרבה פחות איכותי ממגבר סטריאו יעודי", לרוב אלו דברי הבל לא מבוססים. אין שום מחסום טכנולוגי להכניס מגברים איכותיים גם לרסיבר קולנוע ביתי.

לגבי המלצות ספציפיות בהתחשב בתקציב שלך אני לא יכול לעזור, אבל במקומך הייתי מכוון למוצרי יד שנייה.

yoavb
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

@evgenetic
·
מנצל את המומנטום של תשובתך - האם תוכל להמליץ על מערכות 5.1 לשימוש סטראו (בעיקר) בהנחה שמגבלת התקציב היא 4000 ש"ח?
חשבתי על סדרת ה X81 של Yamaha אבל אני לא בטוח לגבי איכות הצליל בהקשר של מוסיקה.
תודה מראש.

Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

אתה לא יכול לקבל פרטיות אז אני ארשום את זה פה

יש לי רמקולים CANTON MC80 DC, בצבע שחור, עלו 2700$

הדרייברים והקרוב במצב טיפטופ, התיבה במצב ככה ככה וחסר גריל צד אחד.

1000 שח בלבד שזה בערך רבע ואולי אף פחות ממה ששוה היום זוג כזה שמור חיצונית , איתם לא תצטרך סאבוופר.

https://hometheaterhifi.com/volume_9_1/ ... -2002.html

אני יכול לצרף לך מגברון דיגיטאלי FX AUDIO 802D

דיגיטאלי מלא, כניסות USB,OPTICAL,COAX

כולל דאק 192KHZ

בתוספת 200 שח

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”