קליה בפרופיל ב Gene, פעם ראשונה!
-
michaelfima
- חבר פעיל

- תגובות: 86
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
לאחר קריאה מעמיקה, כאן בפורום, החלטתי לאמץ את פרופיל הקלייה של מוטי מ 2012
זו הקלייה השלישית שלי בסך הכל והאמת די מעניין אותי יצירת הקפה שלי.
אז הטמפרטורה 19 מעלות, באץ׳ 250 גרם,
תערובת:
40% ברזיל סרדו
20% קולומביה סופרימו
20% PNG סיגרי
10% אתיופי סידמו
10% אינדונזיה ג׳אווה
פרופיל קלייה:
חימום מקדים של המיכל ומילוי הבאץ׳
דקה – 00:00 עד 3.30 הכנסת פולים וייבוש על °150
דקה – 03:30 עד 8:30 להעלות טמפ' ל- 225° (סה"כ 5 דקות)
דקה – 08:30 עד 11:30 להעלות טמפ' ל - °250 (סה"כ 3 דקות)
דקה - 11:30 עד 14:00 (סה"כ 2.5 דקות), ישמע פיצוץ ראשון (232° אצלי בג׳ין) - עם השמע פיצוץ ראשון הורדתי ל- 240°
דקה – 14:00 פיצוץ שני אמור להישמע, יש לסיים את הקליה בתחילתו.
תוצאה
לאחר קליה משקל פולים 209.1 גרם, איבוד משקל 16%
דרגת קלייה FC+, זו פעם ראשונה שהפולים לא יצאו לי שמנוניים אלה ציפוי מט
נותר להמתין יומיים ולשתות, רשמים יבואו בהמשך
[img2=1800x1344]https://lh3.googleusercontent.com/pPwrX ... 0-h1344-no[/img2]
זו הקלייה השלישית שלי בסך הכל והאמת די מעניין אותי יצירת הקפה שלי.
אז הטמפרטורה 19 מעלות, באץ׳ 250 גרם,
תערובת:
40% ברזיל סרדו
20% קולומביה סופרימו
20% PNG סיגרי
10% אתיופי סידמו
10% אינדונזיה ג׳אווה
פרופיל קלייה:
חימום מקדים של המיכל ומילוי הבאץ׳
דקה – 00:00 עד 3.30 הכנסת פולים וייבוש על °150
דקה – 03:30 עד 8:30 להעלות טמפ' ל- 225° (סה"כ 5 דקות)
דקה – 08:30 עד 11:30 להעלות טמפ' ל - °250 (סה"כ 3 דקות)
דקה - 11:30 עד 14:00 (סה"כ 2.5 דקות), ישמע פיצוץ ראשון (232° אצלי בג׳ין) - עם השמע פיצוץ ראשון הורדתי ל- 240°
דקה – 14:00 פיצוץ שני אמור להישמע, יש לסיים את הקליה בתחילתו.
תוצאה
לאחר קליה משקל פולים 209.1 גרם, איבוד משקל 16%
דרגת קלייה FC+, זו פעם ראשונה שהפולים לא יצאו לי שמנוניים אלה ציפוי מט
נותר להמתין יומיים ולשתות, רשמים יבואו בהמשך
[img2=1800x1344]https://lh3.googleusercontent.com/pPwrX ... 0-h1344-no[/img2]
נערך לאחרונה על ידי michaelfima ב 28/11/2017 17:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
הי.
אני משתמש בגין כמה שנים.
אפשר לשתות כבר אחרי יום... אחרי שבוע וחצי שבועיים יש ירידה באיכות והטחינה הנדרשת יותר דקה.
פרופיל - שונה מעט משלב של אחרי היבוש ;
אני מעלה ל240 , מחכה לשמוע את סוף פיצוץ ראשון, מוריד טמפרטורה ל220 לדקה / דקה וחצי ומעלה בחזרה ל240, מוציא עם תחילת פיצוץ שני, בעצירת חירום ושופך על שיש קר.
הרבה שתייה טובה.
אני משתמש בגין כמה שנים.
אפשר לשתות כבר אחרי יום... אחרי שבוע וחצי שבועיים יש ירידה באיכות והטחינה הנדרשת יותר דקה.
פרופיל - שונה מעט משלב של אחרי היבוש ;
אני מעלה ל240 , מחכה לשמוע את סוף פיצוץ ראשון, מוריד טמפרטורה ל220 לדקה / דקה וחצי ומעלה בחזרה ל240, מוציא עם תחילת פיצוץ שני, בעצירת חירום ושופך על שיש קר.
הרבה שתייה טובה.
-
michaelfima
- חבר פעיל

- יצירת קשר:
@אהה-רון תודה על תגובתך.
רשמתי לפני את הפרופיל, אנסה אותו מתי שהוא.
לגבי טחינת הקפה ושתייתו כבר אחרי...יום?!
בכל המקומות שקראתי/צפיתי נאמר לתת לפולים זמן של יומיים בחוץ לצורך שחרור Co2 ועוד 4-6 בשקית אטומה ולאחריו הפולים ראויים לשתייה.
באופן אישי אני שותה בין 3-4 ימים לאחר הקלייה, לדעתי הטעם מתייצב.
רשמתי לפני את הפרופיל, אנסה אותו מתי שהוא.
לגבי טחינת הקפה ושתייתו כבר אחרי...יום?!
בכל המקומות שקראתי/צפיתי נאמר לתת לפולים זמן של יומיים בחוץ לצורך שחרור Co2 ועוד 4-6 בשקית אטומה ולאחריו הפולים ראויים לשתייה.
באופן אישי אני שותה בין 3-4 ימים לאחר הקלייה, לדעתי הטעם מתייצב.
-
michaelfima
- חבר פעיל

- יצירת קשר:
יומיים לאחר הקלייה טחנתי והכנתי אספרסו לצורך כיוונון עדין והתאמת טעמים.
מכין סינגל 13 גרם, חליטה 22 שניות, מנת קפה 19.7 גרם, לוגם ו....בום!!! איזה טעם מדהים8O
מכין קפוצ'ינו ושוב...נפעם מהטעם. לא נרגע ומכין אספרסו שלישי ושוב...הטעם מדהים להפליא! ארומה קרמל בניחוח הדרים, טעם חמיצות עדינה המזכירה פרות הדר, מלווה במתקתקות עדינה בשילוב מרירות מעקצצת ולא כבדה מידי, אפטרטייסט.....מ ט ו ר ף!
נ.ב
קפאין לא משפיע עלי, אמשיך לשתות אחרי העבודה לא לפני שטחנתי לי למקינטה כשה אני בעבודה8)
מוטי- אחלה פרופיל, תודה(Y)
[img2=2048x1152]https://lh3.googleusercontent.com/bYLdK ... 8-h1152-no[/img2]
מכין סינגל 13 גרם, חליטה 22 שניות, מנת קפה 19.7 גרם, לוגם ו....בום!!! איזה טעם מדהים8O
מכין קפוצ'ינו ושוב...נפעם מהטעם. לא נרגע ומכין אספרסו שלישי ושוב...הטעם מדהים להפליא! ארומה קרמל בניחוח הדרים, טעם חמיצות עדינה המזכירה פרות הדר, מלווה במתקתקות עדינה בשילוב מרירות מעקצצת ולא כבדה מידי, אפטרטייסט.....מ ט ו ר ף!
נ.ב
קפאין לא משפיע עלי, אמשיך לשתות אחרי העבודה לא לפני שטחנתי לי למקינטה כשה אני בעבודה8)
מוטי- אחלה פרופיל, תודה(Y)
[img2=2048x1152]https://lh3.googleusercontent.com/bYLdK ... 8-h1152-no[/img2]
-
michaelfima
- חבר פעיל

- יצירת קשר:
ויהי ערב ויהי בוקר, יום שלישי.
וביום זה, כנאמר בדיברי הימים, ״ותעש לך משקה״ זה הניגר מהמכונה שיצר לך האדם השוכן בארץ ניכר, ארץ המגף ושמו רוקט בן אפרטמנטו.
ויעש מן המכונה משקה ויחלטהו ויטעמהו, ויאמר, זה המשקה טעמו כי משובח הוא עד מאוד וערב טעמו מן יום האתמול וזה טעמו עדין ומרירותו מתוקה, טעם לווי אשר נותר בפי האדם עוד זמן רב וערב הוא לחכו עד כדי איסור שבהנאה, וישא ברכה לרגל יום חג גדול זה.
חשש האדם כי המשקה הוא נקטר מגן העדן האסור לאדם המהלך בארץ וישנה שמו לבל יעיר חמתו של השוכן במרומים ויערים, ויקרא שמו בישראל ״עס-פרסעו״ .
ויברך האדם את המכונה מארץ ניכר,
ואת יועצי הנקטר היושבים בישראל ואשר שמע בעצתם והלך בדרכם,
ואת זרע הפורענות השחור,
וטעמו המתוק ממר,
ויקרא שמו בישראל, קפה.
ברוכים תהיו.
א-מיצי בבחינה נוספת.
[img2=2048x1152]https://lh3.googleusercontent.com/mDULA ... 8-h1152-no[/img2]
וביום זה, כנאמר בדיברי הימים, ״ותעש לך משקה״ זה הניגר מהמכונה שיצר לך האדם השוכן בארץ ניכר, ארץ המגף ושמו רוקט בן אפרטמנטו.
ויעש מן המכונה משקה ויחלטהו ויטעמהו, ויאמר, זה המשקה טעמו כי משובח הוא עד מאוד וערב טעמו מן יום האתמול וזה טעמו עדין ומרירותו מתוקה, טעם לווי אשר נותר בפי האדם עוד זמן רב וערב הוא לחכו עד כדי איסור שבהנאה, וישא ברכה לרגל יום חג גדול זה.
חשש האדם כי המשקה הוא נקטר מגן העדן האסור לאדם המהלך בארץ וישנה שמו לבל יעיר חמתו של השוכן במרומים ויערים, ויקרא שמו בישראל ״עס-פרסעו״ .
ויברך האדם את המכונה מארץ ניכר,
ואת יועצי הנקטר היושבים בישראל ואשר שמע בעצתם והלך בדרכם,
ואת זרע הפורענות השחור,
וטעמו המתוק ממר,
ויקרא שמו בישראל, קפה.
ברוכים תהיו.
א-מיצי בבחינה נוספת.
[img2=2048x1152]https://lh3.googleusercontent.com/mDULA ... 8-h1152-no[/img2]
@ozeltzex
·
רק תיקון קטן:
קפאין פחות משפיע על היצירתיות, אלא יותר על ביצוע וההוצאה לפועל של הרעיונות היצירתיים...
http://en.ilovecoffee.jp/posts/view/79
·
רק תיקון קטן:
קפאין פחות משפיע על היצירתיות, אלא יותר על ביצוע וההוצאה לפועל של הרעיונות היצירתיים...
http://en.ilovecoffee.jp/posts/view/79
לדעתי סוד הצלחה - תערובת ולא פרופיל (מלבד לייבוש 3.30 דקות).
אם תנסה ללא פרופיל, 240° ו-2.5 דקות לאחר הפיצוץ הראשון, אמורה להתקבל אותה תוצאה.
מה נותן 5 דקות עם כיוון ל-225°?
קצב החימום צריך להיות אותו קצב ב-225 וב-240/250.
השינוי היחיד שיכול להיות - אם מגיעים ל-225° לפני סיום 5 דקות ויש עצירה/האטה בעליית הטמפרטורה.
אבל לא בטוח שג׳ין מתחמם מ-150 עד 225 בפחות מ-5 דקות.
אם תנסה ללא פרופיל, 240° ו-2.5 דקות לאחר הפיצוץ הראשון, אמורה להתקבל אותה תוצאה.
מה נותן 5 דקות עם כיוון ל-225°?
קצב החימום צריך להיות אותו קצב ב-225 וב-240/250.
השינוי היחיד שיכול להיות - אם מגיעים ל-225° לפני סיום 5 דקות ויש עצירה/האטה בעליית הטמפרטורה.
אבל לא בטוח שג׳ין מתחמם מ-150 עד 225 בפחות מ-5 דקות.
זמן שתיית הקפה מהג'ין
@michaelfima
·
תמיד הייתי מחכה לפחות יומיים לפני שתיית הקפה (כאספרסו \ קפוצ'ינו) עד שפעם אחת נתקעתי בלי קפה והגיעו אורחים ו- "נאלצנו" לשתות את הקפה מספר שעות בלבד לאחר הקלייה והיה מעולה! מאז הפסקתי להקפיד על הכלל של לחכות יומיים..
טיפ קטן - אם אתם רוצים לשתות את הקפה מייד לאחר הקלייה אפשר פשוט לטחון את הקפה ולאוורר אותו מספר דקות לפני שמכינים את האספרסו. פעולת הטחינה מזרזת מאוד את קצב שחרור ה- CO2.
·
תמיד הייתי מחכה לפחות יומיים לפני שתיית הקפה (כאספרסו \ קפוצ'ינו) עד שפעם אחת נתקעתי בלי קפה והגיעו אורחים ו- "נאלצנו" לשתות את הקפה מספר שעות בלבד לאחר הקלייה והיה מעולה! מאז הפסקתי להקפיד על הכלל של לחכות יומיים..
טיפ קטן - אם אתם רוצים לשתות את הקפה מייד לאחר הקלייה אפשר פשוט לטחון את הקפה ולאוורר אותו מספר דקות לפני שמכינים את האספרסו. פעולת הטחינה מזרזת מאוד את קצב שחרור ה- CO2.