ייעוץ מזגן מיני מרכזי
מה דעתכם על המזגן הזה :
מזגן מיני מרכזי Tadiran Silent Wind 55/3P 5.4 כ''ס תדיראן
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=866387
לא מצאתי באלקטרה חד פאזי דירוג אנרטי A
מזגן מיני מרכזי Tadiran Silent Wind 55/3P 5.4 כ''ס תדיראן
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=866387
לא מצאתי באלקטרה חד פאזי דירוג אנרטי A
·יוליוס כתב:הוצע לי בייעוץ של אלקטרה לדירת 4 חדרים107 מטר
EMD 50 S.Q דירוג אנרגטי A .
אמרו לי שזה מתאים לחד פאזי.
לא מצאתי את הדגם הזה .
גם ציינו שהמחיר אצלהם 13,000 ש"ח..
נשמע הגיוני ?...
הי.
אני רכשתי את EMD+ SQ 50T
זה מיני מרכזי תלת פאזי.
לא יודע מאיפה המחיר הזה.
רכשתי דרך אבי סופר ב 8550.
סדרת SQ היא לא אינוורטר ממה שאני רואה באתר אלקטרה.
המזגן מאוד עוצמתי, והיחידה החיצונית באמת שקטה להפליא.
מציע לך לבחון התקנת דאמפרים (מינימקס). אני לא עשיתי את זה משיקולי עלות, והמזגן זורק אוויר ממש חזק בחדרים.
אפשר לסגור ידנית את התריס, אבל אז יש שריקה של הרוח
לפי מה שראיתי בחיפוש קצר בגוגל מזגן מדגם EMD 50T נמכר כרגיל בעלות של כ 8500 שקל, וכאינוורטר בסביבות 13000 שקל.
אני נוטה להניח שאם אלקטרה בכבודם ובעצמם אמרו ליוליוס שאפשר לקבל אותו חד פאזי אז כנראה הם יודעים.
לגבי התקנת דאמפרים נראה לי שהתועלת פחותה אם המזגן איננו אינוורטר, שהלא סגירה של תריס לא תקטין את פעולת המזגן, אלא רק תגדיל את ספיקת האויר החם לשאר החדרים.
אני נוטה להניח שאם אלקטרה בכבודם ובעצמם אמרו ליוליוס שאפשר לקבל אותו חד פאזי אז כנראה הם יודעים.
לגבי התקנת דאמפרים נראה לי שהתועלת פחותה אם המזגן איננו אינוורטר, שהלא סגירה של תריס לא תקטין את פעולת המזגן, אלא רק תגדיל את ספיקת האויר החם לשאר החדרים.
נערך לאחרונה על ידי kodi ב 29/11/2017 22:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
·kodi כתב:לפי מה שראיתי בחיפוש קצר בגוגל מזגן מדגם EMD 50T נמכר כרגיל בעלות של כ 8500 שקל, וכאינוורטר בסביבות 13000 שקל.
לגבי התקנת דאמפרים נראה לי שהתועלת פחותה אם המזגן איננו אינוורטר, שהלא סגירה של תריס לא תקטין את פעולת המזגן, אלא רק תגדיל את ספיקת האויר החם לשאר החדרים....
הרעיון מבחינתי בדאמפר, זה לא הפחתה בצריכת החשמל, אלא שלא יהיה קר מידי/חם מידי בחדרים
לגבי המולטי בוקס , מעבר לזה שיקר , חבר טכנאי מזגנים אמר לי שעלות כרטיס פיקודי שהולך 5,00ש"ח . לא ממליץ.
מתלבט אם להשקיע בתלת פאזי בלוח החשמל. עלות גבוהה
מתלבט אם להשקיע בתלת פאזי בלוח החשמל. עלות גבוהה
נערך לאחרונה על ידי יוליוס ב 01/12/2017 12:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
·יוליוס כתב:@kodi
·אכן כן. אין.
השאלה אם שווה להשקיע ולעשות תלת פאזי .
עלות כול חשמלאי וחברת החשמל 4,000 ש"ח...
נראה לי זול מידי.
מלבד החלפת החוטים מלוח החשמל הראשי בבניין אליך הבית, צריך להחליף נתיכים, צריך להחליף חיווט שהולך למזגן,
וצריך גם לשלם לחברת החשמל