הכל עובד אבל הסאונד צרוד משהו - תבוצע בדיקת ביצועים. יוחלפו קבלים לאורך מסלולי האות. יבוצע כיוונון BIAS. יבוצע כיוונון FM. - לביצוע.
פוטנציומטר VOLUME רועש כמעה - יבוצע ריסוס במחדש מגעים על כל החלקים הנעים. - בוצע. המצב נפתר. עם זאת ....
פוטנציומטר VOLUME באחד הערוצים. בסופו בעוצמה מירבית מתנתק. - האמת שזה לא כל-כך נואר אבל ! - עושים שיקום אז עד הסוף - צריך להחליף פוטנציומטר. - במזל הפוטנציומטר אינו מחובר על לוח אלא מותקן עצמאית - אזי יוחלף ב- ALPS 250K עם TAP מרכזי. - לביצוע.
עד כאן בינתיים !
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 15/12/2017 18:35, נערך 4 פעמים בסך הכל.
הכל עובד אבל הסאונד צרוד משהו - תבוצע בדיקת ביצועים. יוחלפו קבלים לאורך מסלולי האות. יבוצע כיוונון BIAS. יבוצע כיוונון FM. - לביצוע.
פוטנציומטר VOLUME רועש כמעה - יבוצע ריסוס במחדש מגעים על כל החלקים הנעים. - בוצע. המצב נפתר. עם זאת ....
פוטנציומטר VOLUME באחד הערוצים. בסופו בעוצמה מירבית מתנתק. - האמת שזה לא כל-כך נואר אבל ! - עושים שיקום אז עד הסוף - צריך להחליף פוטנציומטר. - במזל הפוטנציומטר אינו מחובר על לוח אלא מותקן עצמאית - אזי יוחלף ב- ALPS 250K עם TAP מרכזי. - לביצוע.
התמונה לעיל מסכת את הנושא בקצרה. ומציגה התנהגות גל רבוע לפי אופי התנהגות המערכת.
[img2=700x275]http://sound.whsites.net/articles/sqr-f13.gif[/img2]
ובכן נראה (תמונה למטה) כי המגבר תקין ומתפקד בסדר אבל יש overshoot קל שהינו למעשה תגובת יתר בתדרים גבוהים.
זוכרים שדיברנו על החלפת / ריענון קבלים ? ובכן. שיטת העבודה תהיה רב-שלבית. דרגה-דרגה. ובדיקתה. המהלך הראשון יהיה להחליף קבלים בדרגת ההספק ולאחר מכן לבדוק שוב הביצועים. וכך דרגה דרגה בצורה רב-שלבית.
רוב החלודה שרואים הינה שטחית ומסתכמת במשטח העליון ובלוחות המתכת על מעגל הטיונר וכן הברגים. החיצוניות תקינה הן מלפנים והן מאחור. המעגלים האלקטרוניים במצב תקין. הצד ההפוך במצב בסדר גמור. כך שהמערכת תעבוד יפה מאד גם החלודה הנראית.
עם זאת. אני מתחבט בין שיטות ההסרה של חלודה (wd40 לבין סודה קאוסטית... ).
ו.... הברגים החלודים כבר הוחלפו.
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 28/11/2017 13:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
[s]גם אני התעניינתי בעבר איך אפשר להוריד חלודה (סליחה שקצת סוטה מהנושה, יש לי רגליות לשולחן ממתכת (עבור מלחציים וכלי עבודה שדורשים קיבוע) שאני רוצה להוריד מממנו חלודה)[/s] סליחה זה נענה במקביל
לצערי לא ראיתי תוצאות עם WD40 רציתי כבר לנסות מלח לימון, למרות שגם הוא לא עושה אתה העבודה
קצת אוף טופיק חוץ מזה שזה קשור לחלודה ומוצרים משנות ה70.
לי יצא לחדש אופניים חלודות מאוד בעזרת מקדחה עם ראש מברשת ברזל. לא מאוד עוזר במקרה של שאסי של רסיבר אלא אם מוציאים את כל המעגלים, מה שלא יקרה..בכל אופן אפשר לנסות עם מברשת ברזל בצורה ידנית , רק צריך לצבוע מיד בצבע כלשהו אחרת המתכת משחירה , גם אם צובעים בלכה שקופה המתכת תשחיר מתחת ללכה.
אני נגד זה (סליחה כמובן שגולשים ככה הצידה לנושא החלודה).
מעגלי חשמל עדינים בנפרד ופחחות בנפרד.
תעשה מה שאתה רוצה עם פח המכשיר:
-תשייף
-תצבע
-תקדח
-תדביק
העיקר לא כשהמעגלים עליו, זה נשמע הזוי (פחחות ופלסטיקה חשובים רק בשביל היופי ברוב המקרים ואם הם צריכים טיפול מקיף, עדיף שלא יהיו מחוברים אליהם לוחות אלקטרוניים).
חוץ מזה עניין ההדבקות עם הדבק נייר על מנת לצבוע עשה לי בעיות לאחרונה והצבע ברבות המקרים חדר דרכו, קיצור זה ביעס אותי.
תודה. תודה.
השתמשתי בעיקר בקבלי NICHICON ולא בחרתי במיוחד קבלים מן הסדרות העיליות. בכל זאת מדובר ב-MARANTZ 2220 .... שמרתי על ערכי מתחים כמתאפשר ובהתאם לזמינות של הקבלים אבל תמיד יותר גבוה כמובן - שינוי ה- ESR שנמדד באומים וחלקי אומים זניח לעומת ההתנגדויות במעגלי האודיו למיניהם. כמו כן בבדיקות הביצועים לא צפיתי בהבדל משמעותי/ נראה על הסקופ לפני ואחרי החלפתת הקבלים. אולי קצת שיפור באיזור התדר הגבוה.
לגבי מעגלי יציאה של המגברים ורמקולים זה כבר סיפור אחר.... אז ל-ESR יש משמעות רבה יותר עקב ערכי המעגלים הסובבים שהינם באותם סדרי גודל. בעיקרון קבלי AUDIO GRADE ניחנים בתכונות נוספות נוספות על ESR נמוך. כמו למשל המבודד, החומר הדיאלקטרי וכד'. כך שנושא ה-ESR עם כי משמעותי אינו הקריטי.
תודה! אני עשיתי רסטורציה כמעט מלאה לאחד המרנצים שלי 2270,
עוד לא סיימתי נשארו קבלי הסינון הראשיים אבל בתחושה הוא קיבל גוון טיפה אחר, על פניו הוא נשמע הרבה יותר טוב והרבה תדרים בעיקר גבוהים ש"נבלעו" חזרו לחיות ויחד עם זה אני מרגיש שהחמימות שלו השתנתה מעט, כמובן מאוד סובייקטיבי, אבל השתמשתי בקבלי ניצ'יקון מeBay ובתקווה שהם כמובן לא מזוייפים, הערכים שלהם כולל הesr היו תקינים