רמקולים רק למוסיקה קלאסית? יש דבר כזה? [ELAC FS-197]
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
הי לכולם.
אני בתהליך חיפוש של רמקולים רצפתיים ונתקלתי במוכר שאמר לי בטלפון משהו כמו "זה רמקול מדהים אבל מתאים למוסיקה קלאסית. לכל סגנון מוסיקה זה לא ממש יתאים". אני לא דיברתי על ספציפית על מוסיקה קצבית אלא גם על ג'אז למשל.
הרמקול המדובר הוא ELAC FS-197.
יש דבר כזה רמקול שמתאים "רק" למוסיקה קלאסית? זה יכול להיות יותר מידי חד וממוקד ככה שזה ממש לא נעים? אני כמובן אלך לשמוע אבל עצם הרעיון נשמע לי מוזר. מה אתם אומרים?
גם מעניין אותי אם מישהו מכיר את הרמקול הזה ויכול לתת איזו חוות דעת.
אני בתהליך חיפוש של רמקולים רצפתיים ונתקלתי במוכר שאמר לי בטלפון משהו כמו "זה רמקול מדהים אבל מתאים למוסיקה קלאסית. לכל סגנון מוסיקה זה לא ממש יתאים". אני לא דיברתי על ספציפית על מוסיקה קצבית אלא גם על ג'אז למשל.
יש דבר כזה רמקול שמתאים "רק" למוסיקה קלאסית? זה יכול להיות יותר מידי חד וממוקד ככה שזה ממש לא נעים? אני כמובן אלך לשמוע אבל עצם הרעיון נשמע לי מוזר. מה אתם אומרים?
גם מעניין אותי אם מישהו מכיר את הרמקול הזה ויכול לתת איזו חוות דעת.
·freedom_il כתב:הי לכולם.
גם מעניין אותי אם מישהו מכיר את הרמקול הזה ויכול לתת איזו חוות דעת....
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

@e-type
·תודה על התגובה. אני אשווה אותם לדברים אחרים ונראה גם בעצמי.
·תודה על התגובה. אני אשווה אותם לדברים אחרים ונראה גם בעצמי.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
נתקלתי לא מעט פעמים, בעיקר בפורומים ובמפגשים עם אודיופילים, באמירות כאלו על רמקולים. לדעתי זה לא הגיוני. רמקול זה רמקול זה רמקול. הוא פועל במסגרת הנתונים שלו ובתוך המסגרת הזו הוא יודע לעשות כל מה שמבקשים ממנו. אני מגיע מהתחום המקצועי ולא שמעתי על אף קונטרול רום או חדר-מיקס שיש בו רמקולים ספציפים למוזיקה ספציפית.
אני יכול נגיד לקבל רמקולים שמתאימים למוזיקה קלה יותר, לדברים שלא מעמיסים נורא על הרמקול, אבל מוזיקה קלאסית יכולה בקלות להיות המוזיקה הכי תובענית שרמקול יפגוש בחייו. מבאסים נמוכים של עוגב ועד התפרצויות ווליום של סמפוניה שלמה.
בנוגע ל"חד וממוקד", זה הסאונד של הרמקול וגם החדר, המוזיקה, הנגן והמגבר. יכול להיות שיש לרמקולים האלו סאונד שאתה לא אוהב אבל זה כבר עניין של העדפה, לא משהו מדיד. בגדול, אם אפשר, תמיד עדיף לנסות להשאיל ולשמוע בבית.
אני יכול נגיד לקבל רמקולים שמתאימים למוזיקה קלה יותר, לדברים שלא מעמיסים נורא על הרמקול, אבל מוזיקה קלאסית יכולה בקלות להיות המוזיקה הכי תובענית שרמקול יפגוש בחייו. מבאסים נמוכים של עוגב ועד התפרצויות ווליום של סמפוניה שלמה.
בנוגע ל"חד וממוקד", זה הסאונד של הרמקול וגם החדר, המוזיקה, הנגן והמגבר. יכול להיות שיש לרמקולים האלו סאונד שאתה לא אוהב אבל זה כבר עניין של העדפה, לא משהו מדיד. בגדול, אם אפשר, תמיד עדיף לנסות להשאיל ולשמוע בבית.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
כן, יש דבר כזה בדמיונם של מוכרים הזויים.freedom_il כתב:יש דבר כזה רמקול שמתאים "רק" למוסיקה קלאסית? זה יכול להיות יותר מידי חד וממוקד ככה שזה ממש לא נעים?...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

שמעתי את הרמקול אתמול. "לא משהו בכלל" זה הגזמה אבל אני לא אקנה אותו.e-type כתב:יצא לי לשמוע את הדגם הזה לפני שבועיים שלוש ואני שומע המון סוגי מוזיקה הרמקול לא משהו בכלל אחי...
1. טוב: הוא מאוד חד ומדוייק.פחות טוב: גבוהים קצת מאפילים על המידים בגלל פרופיל הסאונד הלא מתפשר.
2. קיים בארץ רק מתצוגה. החדש האחרון שהיה נמכר לפני כשבוע. גם המחיר בהתאם אבל עדיין לא מציאה חסרת תקדים.
3. הוא נראה טוב מאוד ומיוצר כולו בגרמניה.
למוסיקה שקטה, ג'אז וגם קלאסית (:lol:) הוא ממש סבבה. למוסיקה עמוסה כמו רוק או אלקטרונית הוא קצת מוגזם בגבוהים. אולי משהו שכיול יכול לפתור. מה שחסר בו זה, לדעתי, זה קצת "נשמה": משהו קצבי וכיפי שמרגש אותך אבל קשה לי להסביר אותו במילים.
לגבי ELAC
קניתי לפני שנה וחצי את ה-267.
בחנות שמעתי מס' סוגי רמקולים גם פוקלים וגם אלאקים.
ולבסוף בחרתי באלאק.
רמקול טוב או לא,מאוד תלוי במגבר.
לגבי האלאק,שמעתי עם נאד שנשמע זוועה,
ושמעתי עם מיוזיקל פידיליטי שנשמע מעולה.
בחנות שמעתי מס' סוגי רמקולים גם פוקלים וגם אלאקים.
ולבסוף בחרתי באלאק.
רמקול טוב או לא,מאוד תלוי במגבר.
לגבי האלאק,שמעתי עם נאד שנשמע זוועה,
ושמעתי עם מיוזיקל פידיליטי שנשמע מעולה.
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

אתה מדבר פה על רמקולים שנראים דומה ועולים פי 2...
אבל, וואלה יש מצב טוב שזה קשור למגבר. מכיוון שאני מתכוון לנגן אותם מרסיבר ק"ב לא בטוח מה תהיה התוצאה. בחנות שמעתי אותם עם רסיבר פיוניר ונשמעו קצת בהירים ועם מרנץ נשמעו בהירים מידי אבל קצת יותר "פתוחים". מניח שגם כיול יכול לעזור אבל זה קצת הימור בשידוך עם הרסיבר הישן שלי.
מצד שני, גם רמקולים אחרים יכולים להיות הימור... צריך לבחור רמקול סובלני שפחות רגיש לזה.
סתם שתדע, אם היו כאלה חדשים במלאי בארץ יש מצב שהייתי קונה אותם בכל זאת.
לגבי פוקאל, הסאונד שלהם (שמעתי 716) גם בהיר ומזכיר קצת את ה ELAC מהסדרות האלה אבל לדעתי פחות מאוזן וקצת יותר צעקני מה ELAC. גם גדול משמעותית ומבחינתי זה חסרון.
אבל, וואלה יש מצב טוב שזה קשור למגבר. מכיוון שאני מתכוון לנגן אותם מרסיבר ק"ב לא בטוח מה תהיה התוצאה. בחנות שמעתי אותם עם רסיבר פיוניר ונשמעו קצת בהירים ועם מרנץ נשמעו בהירים מידי אבל קצת יותר "פתוחים". מניח שגם כיול יכול לעזור אבל זה קצת הימור בשידוך עם הרסיבר הישן שלי.
מצד שני, גם רמקולים אחרים יכולים להיות הימור... צריך לבחור רמקול סובלני שפחות רגיש לזה.
סתם שתדע, אם היו כאלה חדשים במלאי בארץ יש מצב שהייתי קונה אותם בכל זאת.
לגבי פוקאל, הסאונד שלהם (שמעתי 716) גם בהיר ומזכיר קצת את ה ELAC מהסדרות האלה אבל לדעתי פחות מאוזן וקצת יותר צעקני מה ELAC. גם גדול משמעותית ומבחינתי זה חסרון.