האם לשדך סאב ל q acoustics 3050 ואיפה למקם אותו
שלום
מצורפת תמונה של הסלון, רצפתיים q acoustics 3050 עם סנטר מהסדרה ואחוריים סטליטיים שלא אמורים לעניין לדיון
הכל מתחבר ל Denon AVR-X3300W
90% מהשימוש הוא טלווזיה (יס (הרבה ריאליטי שירה ), נטפליקס וקודי (סדרות בעיקר, לא הרבה מד"ב ולא הרבה אקשן, כן סדרות טבע של BBC וכו' ) ופעם בשבועיים 3 שעות של פיפא באקסבוקס
ה 10% האחרים זה מוזיקה כשההאזנה לא מתבצעת מהספה אלה מפינת האוכל או המטבח.
הכל נמצא בחלל מאוד גדול אבל הספה ורב ההאזנה מתבצעים מקוד מאוד. למעשה תמיד יושבים על השזלונג ואני לא מת על הקרבה לרמקול הימני
עכשיו להתייעצות, זה לא שאני מרגיש חסרון גדול בסאב, למעשה מעולם לא היה לי סאב איכותי מספיק שנהניתי ממנו
אבל השדרגת מחלה קשה ואני תמיד אתהה לגבי איך הכל היה נשמע בתוספת של סאב איכותי
לדעתכם כדאי לי להשקיע בסאב ?
האם מיקום סאב ב"נישה" משמאל לרמקול הימני מומלצת ?
והרי אני לא אודיופיל אבל נהנה מהאזנה איכותית וערני להבדלים בין מערכות זולות למערכות מושקעות... וויתור מוחלט על סאב גם עומד על הפרק, אני רק צריך לכבות את הקול הראש שצועק עליי לקנות סאב
מצורפת תמונה של הסלון, רצפתיים q acoustics 3050 עם סנטר מהסדרה ואחוריים סטליטיים שלא אמורים לעניין לדיון
הכל מתחבר ל Denon AVR-X3300W
90% מהשימוש הוא טלווזיה (יס (הרבה ריאליטי שירה ), נטפליקס וקודי (סדרות בעיקר, לא הרבה מד"ב ולא הרבה אקשן, כן סדרות טבע של BBC וכו' ) ופעם בשבועיים 3 שעות של פיפא באקסבוקס
ה 10% האחרים זה מוזיקה כשההאזנה לא מתבצעת מהספה אלה מפינת האוכל או המטבח.
הכל נמצא בחלל מאוד גדול אבל הספה ורב ההאזנה מתבצעים מקוד מאוד. למעשה תמיד יושבים על השזלונג ואני לא מת על הקרבה לרמקול הימני
עכשיו להתייעצות, זה לא שאני מרגיש חסרון גדול בסאב, למעשה מעולם לא היה לי סאב איכותי מספיק שנהניתי ממנו
אבל השדרגת מחלה קשה ואני תמיד אתהה לגבי איך הכל היה נשמע בתוספת של סאב איכותי
לדעתכם כדאי לי להשקיע בסאב ?
האם מיקום סאב ב"נישה" משמאל לרמקול הימני מומלצת ?
והרי אני לא אודיופיל אבל נהנה מהאזנה איכותית וערני להבדלים בין מערכות זולות למערכות מושקעות... וויתור מוחלט על סאב גם עומד על הפרק, אני רק צריך לכבות את הקול הראש שצועק עליי לקנות סאב
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
אם אתה לא מוגבל יותר מדי בתקציב, תהיה מוכן להתפשר על מיקום, גודל, צבע, צורה ונפח הסאב אז כן, לך על סאב טוב, לדעתי תהנה. אבל, לשים סאב צעצוע שנבחר לפי צבע והצורה בתוך הנישה הקטנה, לא ותנו לך תוצאות שאתה מחפש.
ההגבלות שלי:
- צבע: לבן מבריק
- מיקום: או בנישה או משמאל לרמקול השמאלי (בתמונה, מתחת לשקע)
- גודל: למה אתה קורא לנישה קטנה ? היא די גדולה, אל תשכח שה 3050 לא קטנים... לדעתי SVS SB-2000 לדוגמא נכנס שם בלי בעיה
- תקציב: למשל ה SB-2000 הרבה מעל מה שהייתי רוצה להוציא, אבל גם אם הייתי מסכים לסכום כזה , עדיין הייתי נותר מבולבל קצת מהחוסר איזון התקציבי, מערכת ק"ב עם סאב שעלותו 50% משאר המערכת זה קצת מוזר , לא ?
- צבע: לבן מבריק
- מיקום: או בנישה או משמאל לרמקול השמאלי (בתמונה, מתחת לשקע)
- גודל: למה אתה קורא לנישה קטנה ? היא די גדולה, אל תשכח שה 3050 לא קטנים... לדעתי SVS SB-2000 לדוגמא נכנס שם בלי בעיה
- תקציב: למשל ה SB-2000 הרבה מעל מה שהייתי רוצה להוציא, אבל גם אם הייתי מסכים לסכום כזה , עדיין הייתי נותר מבולבל קצת מהחוסר איזון התקציבי, מערכת ק"ב עם סאב שעלותו 50% משאר המערכת זה קצת מוזר , לא ?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
זה בדיוק העניין..שבלול כתב: זה לא שאני מרגיש חסרון גדול בסאב, למעשה מעולם לא היה לי סאב איכותי מספיק שנהניתי ממנו
...
מצד שני להשקיע בסאב לתכנים שאתה אוהב , כלומר 90% תכניות ריאיליטי/שירה , והשאר שום תוכן שבאמת מצדיק סאב. אצלך זה אוברקיל.
אם היית אומר ש 90% סרטים, אז כן, שים אפילו 2 סאבים בחדר הגדול הזה.
על פי התמונה אני מציע שתמרכז את הסנטר, וגם תשקיע בקצת אקוסטיקה בסיסית, אין לך הדהוד רציני שם ?
פשוט כשאני רוצה לראות סרט עטור אפקטים אני לרב הולך ל IMAX .. שום דברגם ככה לא מתחרה בחווית הIMAX
אבל מידי פעם כן רואים סרטי אקשן או יצירות מופת כמו Stranger Things , משחקי הכס וסדרות טבע BBC ..אבל בשוטף הרב שטויות (קומדיות, ריאלטי, סדרות איכות לא עטירות אפקטים)- אז הקול הקטן בראש שצועק עליי לקנות סאב לא בתקופה שהוא מקשקש הרבה, מחר אולי כן, כרגע הוא מקשקש הרבה בגלל הבלאק-פריידי
2 סאבים זה כבר עניין יקר מידי
אגב, הסנטר ממורכז לטלווזיה, זה יותר נכון, לא ? בגלל המבנה הלא סימטרי של המזנון הצף והאורך שלו (3.2) אין הרבה משחק עם מיקום הסנטר , הוא גם ככה מפריע לי להגדיל את הטלווזיה.
ואין הדהוד בכלל, יש הרבה ריהוט בחלל ורק הספה מכניסה 3.8 מטר ספוג לחלל, מה הוביל אותך למסקנה שאני זקוק לטיפול אקוסטי ?
אבל מידי פעם כן רואים סרטי אקשן או יצירות מופת כמו Stranger Things , משחקי הכס וסדרות טבע BBC ..אבל בשוטף הרב שטויות (קומדיות, ריאלטי, סדרות איכות לא עטירות אפקטים)- אז הקול הקטן בראש שצועק עליי לקנות סאב לא בתקופה שהוא מקשקש הרבה, מחר אולי כן, כרגע הוא מקשקש הרבה בגלל הבלאק-פריידי
2 סאבים זה כבר עניין יקר מידי
אגב, הסנטר ממורכז לטלווזיה, זה יותר נכון, לא ? בגלל המבנה הלא סימטרי של המזנון הצף והאורך שלו (3.2) אין הרבה משחק עם מיקום הסנטר , הוא גם ככה מפריע לי להגדיל את הטלווזיה.
ואין הדהוד בכלל, יש הרבה ריהוט בחלל ורק הספה מכניסה 3.8 מטר ספוג לחלל, מה הוביל אותך למסקנה שאני זקוק לטיפול אקוסטי ?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
לדעתי, אם לא חסר לך כלום היום - אל תשקיע.
הכל נראה מצוין ובמקום, הימני מרוחק בשל אילץ אבל לא משהו קריטי, בטח לא אם אתה מכוון את הקדמיים מעט לאזור ההאזנה.
יש לך חלל גדול, לא חושב שסאב בתקציב בינוני (נניח) יעשה לך שם וואו רציני.
הכל נראה מצוין ובמקום, הימני מרוחק בשל אילץ אבל לא משהו קריטי, בטח לא אם אתה מכוון את הקדמיים מעט לאזור ההאזנה.
יש לך חלל גדול, לא חושב שסאב בתקציב בינוני (נניח) יעשה לך שם וואו רציני.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ההמלצה היא טובה היא להשאיל סאב ולנסות.
ד"א - יש גם אנשים שצבעו את הסאב - קנו שחור ובצעו בלבן. אם אני זוכר נכון @AVIHULLI עשה זאת.
מנסיוני חובה סאב, לא משנה מה.
סאב יכול להיות גם אלחוטי ולא לשבת על הבמה הקדמית.
ומשער שאמרו לך - אבל כדאי מאוד לשמוע על סימטריה - צריך להזיז את הרמקול השמאלי עוד שמאלה.
ד"א - יש גם אנשים שצבעו את הסאב - קנו שחור ובצעו בלבן. אם אני זוכר נכון @AVIHULLI עשה זאת.
מנסיוני חובה סאב, לא משנה מה.
סאב יכול להיות גם אלחוטי ולא לשבת על הבמה הקדמית.
ומשער שאמרו לך - אבל כדאי מאוד לשמוע על סימטריה - צריך להזיז את הרמקול השמאלי עוד שמאלה.
אני מניח שאם סרטי אקשן הם לא מרכז העניין אז אם יש רצפתיים טובים אפשר להתפשר על סאב
אבל מהנסיון - סאב טוב תמיד מוסיף משהו - ובסרטים הנכונים זה עושה את כל ההבדל
היה בדיוק עכשיו ב BF מבצע מעולה (שאני כנראה בטעות שלי פיספסתי את ההזדמנות)
אני חושב ש SB-2000 בלבן היה מתאים לך מעולה בסט הזה
ביצועים מעולים ולא גדול מידי
והמחיר היה ממש מעולה
כדאי לך לדבר עם פיוצ'ר - ולבדוק את הנושא
אבל מהנסיון - סאב טוב תמיד מוסיף משהו - ובסרטים הנכונים זה עושה את כל ההבדל
היה בדיוק עכשיו ב BF מבצע מעולה (שאני כנראה בטעות שלי פיספסתי את ההזדמנות)
אני חושב ש SB-2000 בלבן היה מתאים לך מעולה בסט הזה
ביצועים מעולים ולא גדול מידי
והמחיר היה ממש מעולה
כדאי לך לדבר עם פיוצ'ר - ולבדוק את הנושא
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם אוכל לחדד את התשובה שלי (או להתחיל מההתחלה)
השאלה שאני תמיד מסביר - זה לא מה המינון, אלא מה חשוב לך.
כלומר, אם אתה צופה בסדרות/סרטים באיכות גבוהה (אני לא בטוח בגלל שאתה להבנתי עושה סטרימינג דרך קודי), וחשוב לך שזה ישמע איכותי - אז בהחלט כן - צריך, חובה סאב.
אם הסרטים לא כ"כ חשובים/האיכות לא משנה - אז אל תוסיף סאב, לא אקוטי.
השאלה שאני תמיד מסביר - זה לא מה המינון, אלא מה חשוב לך.
כלומר, אם אתה צופה בסדרות/סרטים באיכות גבוהה (אני לא בטוח בגלל שאתה להבנתי עושה סטרימינג דרך קודי), וחשוב לך שזה ישמע איכותי - אז בהחלט כן - צריך, חובה סאב.
אם הסרטים לא כ"כ חשובים/האיכות לא משנה - אז אל תוסיף סאב, לא אקוטי.