הבלאק פריידי פה ורוצה לקנות ראוטר שיתאים לתשתית הוט 200 מגה עד 500 ש"ח

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shlomi2008 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם

אני מחפש ראוטר חדש אמין ויציב שיתאים לתשתית של הוט 200 מגה

כיום יש לי ראוטר TP-Link TL-WR941ND שאני לא ממש מרוצה ממנו. (ממוקדם בארון חשמל)

יש לי הוט בוקס של הוט שמשמש כרגע כמודם+ראוטר (בתור ראוטר הוא בסדר - אבל רוצה משהו חזק יותר)

ראיתי כל מיני ראוטרים בשוק

הראוטר TP-Link Archer C9 עכשיו ירד המחיר ב ksp ל 521 ש"ח

והראוטר TP-Link Archer C7 צנח ל 364 ש"ח

עוד ראוטר שעניין אותי זה Linksys EA8300 ב 481 ש"ח כולל משלוח באמזון

https://www.amazon.com/Linksys-Max-Stre ... D7A1SMBA2G

מה שחשוב לי זה ראוטר יציב , ואמין עם שידור וויפי חזק שימוקם בארון חשמל (מדובר בבית פרטי עם שני קומות)

מדובר על 10 פלאפונים במשפחה שיחוברו לראוטר + 3 מחשבים ניידים + מחשב נייח שמחובר אליו כרטיס רשת מסוג

Edimax EW-7811DAC

בנוסף חשבתי את ה TL-WR941ND הישן להגדיר כרפיטר כדי לכסות יותר שטח WIFI

אם יש לכם ראוטר מומלץ שלא הזכרתי פה אשמח שתשתפו אותי

תודה רבה על העזרה

shlomi2008 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

בבקשה עזרה מהמומחים

GalKar
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

@shlomi2008
·
מציע שתחפש ראוטרים באתרי אמזון האירופאים משום שיש הבדל בין הגרסאות. בארץ אתה צריך מכשיר בגירסת EU.
אני הזמנתי C7 מאמאזון UK עם אינטרנט של הוט 100 מגה הוא מעביר בקלות את כל המהירות בדקתי גם מהירות ברשת הפנימית והוא שומר על קצב ממוצע של 350mbps כשאתה בסביבתו. קח בחשבון רק שרשת ה5 ghz(שהיא גם הרשת המהירה) רגישה יותר לקירות והאות שלה נחלש יותר. תלוי כמובן בבית שלך. אני הוספתי גם מגדיל טווח RE450 (אמזון איטליה) שמקנה מהירות דומה.

shlomi2008 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אשמח לקישור לראוטר מומלץ בטווח מחיר הזה

שליחה #4 

@GalKar

אשמח לקבל קישור לראוטר מומלץ בטווח מחיר עד 500 שח מאמזון או מהארץ

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@shlomi2008
·

בגדול כל ראוטר אוניברסלי מתאים לך אז במיוחד בהזמנה מחו"ל יש המון אופציות. אישית הייתי מסתכל על הדגמים המובילים של tplink, linksys, asus, netgear ואולי dlink.

אם מעדיף לקנות בארץ אז עדיין יש מבצעים של black friday (נגיד ב-ksp ואיבורי). אבל מחו"ל אני חושב שפספסת (ממה שראיתי היה רק ביום שישי). כמובן שבאמזונים יש כל הזמן מבצעים והם כל הזמן משתנים אז פשוט תחפש מה יש כרגע ו/או תעקוב אחרי המחירים ובטח תמצא משהו.

בתקציב שלך, מחיפוש זריז באמזון ארה"ב, יש לדוגמא את ה-R6700 (או R7000 מחודש שיותר חזק אבל מחודש) של netgear. קצת מעל התקציב שלך יש את ה-AC68U של asus (ה-AC66U גם טוב ביחס למחיר במיוחד כאשר יהיה במבצע). לגבי ראוטרים של linksys אני פחות מכיר אבל בנוסף ל-EA8300 שמצאת (ואכן יש עליו מבצע ממש יפה) הייתי מסתכל גם על EA7500 ו-WRT1900acs (האחרון רק בשביל שתבין מה סדרת הדגל של linksys ואיזה פשרות הם עושים בדגמים הפחות יקרים).

צריך לחפש ביקורות והשוואות על הדגמים שמעניינים אותך ולעקוב אחרי המחירים כי המבצעים כל הזמן משתנים (לפחות באזמון).

shlomi2008 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@eran405
·

בעקרון אני מצד אחד רוצה שיהיה קליטת וויפי טובה בבית ומצד שני לא רוצה להשקיע כל-כך הרבה , כי אין לזה סוף.

אבל רוצה לקבל את התמורה הטובה ביותר למחיר , ועל פי בדיקה מאמסון הראוטרים של לינקסיס ea8300 נראה מאוד משתלם יחסית למחיר שלו , אבל מאוד מחשיד שהמחיר יחסית נמוך לראוטר כזה .

או שעדיף כבר לא לקחת את הסיכון שהראוטר לא יכנס לארץ וכבר לקנות בארץ במחיר שפוי גם , את ה c9 של טיפילינק

שמעתי ביקורות טובות על לינקסיס ואסוס , אך אם לא יהיה מבצע מטורף על הראוטרים הטובים שלהם לא אוכל להרשות לעצמי אחד כזה.

מה לקנות ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #7 

@shlomi2008
·

ה-ea8300 חיה מאד מוזרה ולפחות המחיר בסיס שלו (200$ באמזון) בטוח לא נמוך וכנראה גבוה יחסית, כמובן שכעת שהוא בחצי מחיר זה כבר סיפור אחר. מאד יכול להיות שהוא דיל מצוין בשבילך. לפני שאסביר למה לדעתי הוא "חיה מוזרה" לדעתי אני רוצה לסייג ולהגיד שאני לא מכיר את הדגם הזה ולא מתמצא יותר מידי בסדרות של linksys. מה שאני מבין מהמידע שמצאתי עליו ממחקר זריז:

א. ה-wifi שלו הוא 400+867+867 (ולכן הוא AC2200), כאשר ראוטר AC1750 נותן 450+1300 או AC1900 נותן 600+1300. אם אתה לא מבין את המשמעות תקרא דבר ראשון מה זה בכלל triband router (ה-AC2200) לעומת dualband (ה-AC1750/AC1900) לדוגמא כאן. בגדול זה אומר שלמכשיר בודד תקבל מהירות יותר גבוה בראוטר AC1750 מאשר ב-AC2200. לעומת זאת אם יש לך המון מכשירים שמנסים להשתמש ברשת בו-זמנית (ולפחות חלקם תומך בתקן AC) ופחות איכפת לך מהמהירות למכשיר בודד אז ראוטר triband כמו ה-ea8300 יותר מתאים לצרכים שלך.

ב. הוא נחשב entry-level ולי זה גורם לחשוד שהם הרשו לעצמם לרדת באיכות בשביל לחסוך בעלות. כמו שאמרתי קודם תשווה נגיד עם ה-wrt1900acs שהוא אחד הראוטרים הכי נחשבים בשוק (של אותו חברה ועולה הרבה יותר על אף שהוא ראוטר AC1900 לעומת AC2200).

לכן שוב הכל תלוי בצרכים שלך. לא חסרים ראוטרים איכותיים של AC1750 ואפילו AC1900 שבמבצע יעלו באיזור ה-100$ ולדעתי תקבל מהם עלות/תועלת יותר גבוה לסביבה ביתית.

אם אתה מעוניין להזמין מארה"ב תנסה לבדוק איזה מבצעים יהיו מחר (יום שני) ה-cyber monday או פשוט תעקוב אחרי המחירים כי מניסיוני כל הזמן המבצעים משתנים. אם אתה מעדיף לא להסתבך/להסתכן עם הזמנה מחו"ל תקנה מהר בשביל לנצל את ההנחות של ה-black friday שאני חושב שעדיין יש בארץ. כך בחשבון שאפילו עם ההנחה של 25% של ה-black friday בארץ המחירים עדיין יקרים יחסית להזמנה מחו"ל.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”