רשמית הצטרפתי לתחביב הדי יקר הזה אתמול.
זה התחיל מזה שראיתי הנחות די רציניות באמזון בבריטניה (מכונה של KRUPS שעלתה 100 פאונד), רכשתי אותה ואז ביטלתי בגלל שגיליתי את עניין הסלסלה עם פילטר לחץ (ללא אפשרות להחליף לסטנדרטי), מפה המדורון היה מאוד חלקלק והגעתי לקניות וביטולים של מספר מכונות, כל פעם לא מצאתי את האחת, וגם כשחשבתי שכן (gaggia classic כשהמחיר סופר אטרקטיבי) - אנשים כאן בפורום ובכללי בעולם די הורידו אותי מהרעיון בגלל הירידה ברמה ובכללי אמינות ירודה יחסית מאז הדגם החדש.
נותרתי די אובד עצות - נראה היה שכולם המליצו על סילביה, אך כסף עבור סילביה ממש לא היה לי.
עד שגיליתי יצרן די נפלא בשם lelit שעושה מכונות טובות שאת הדגם כניסה שלהם: lelit pl41em רבים משווים לסילביה.
החלטתי לרכוש בארץ בגלל הפרש מחירים יחסית נמוך ולא מצדיק וויתור על אחריות נוחה.
במקביל באמזון גרמניה רכשתי CM800 של GRAEF בתור מטחנה למתחילים.
לאחר הסיפור הארוך והמייגע יש לי מספר שאלות:
1) מים? ראיתי שאפילו למכונות נספרסו מעפנה המים בארצנו עושים נזק, האם מים מהמקרר (שעוברים דרך הפילטרים שבמקרר) מספיק טובים? האם יש דרך להימנע מהוצאה גדולה של מרכך מים?
2) בחנות בה רכשתי את המכונה, ב50 ש"ח פחות היה את הדגם pl41tem שמכיל גם טרמוסטט, אומנם כבר ביצעתי הזמנה אבל אפשר לשנות, האם יש לי סיבה להחליף את המכונה לאחת עם הטרומסטט? אני קצת מבולבל כי היא זולה יותר..
3) אקססוריז שהם חובה לקניייה עם המכונה, האם יש כאלו?
4) האם למישהו יש את המכונה \ הגרינדר הזה ויכול לתת קצת חוות דעת\ טיפים
5) טיפים להכנת קורטדו יתקבלו בברכה
תודה מראש לכל מי שעוזר!!