חיבור מודול fibaro rgbw
הי,
מעוניין לחבר את מודול ה RGBW שרכשתי.
העניין -
המפסק הפעלה נמצא בכניסה לבית,
כל היתר - שנאי, בקר (אלחוטי) , מפצל ל 3, ופסי הלד - בתקרת הגבס (פס ניתוק).
לפי מה שהבנתי, מודול ה RGBW יחליף את הבקר שיש לי כיום.
אבל איך כדאי לחווט ?
מעוניין לחבר את מודול ה RGBW שרכשתי.
העניין -
המפסק הפעלה נמצא בכניסה לבית,
כל היתר - שנאי, בקר (אלחוטי) , מפצל ל 3, ופסי הלד - בתקרת הגבס (פס ניתוק).
לפי מה שהבנתי, מודול ה RGBW יחליף את הבקר שיש לי כיום.
אבל איך כדאי לחווט ?
@mayeast
·
אני באותה בעיה. למיטב הבנתי לא תוכל לעשות את זה בצורה ישירה (אבל אם מישהו מוצא פתרון אחר אני גם רוצה לשמוע)
התוכנית שלי מבוססת ASSOCIATION - להתקין עוד מודול איפה שהמספק שיהיה לוגי. בינתיים אל הצלחתי לעשות את ה-ASSOCIATION אבל זה בתוכנית שלי להתעמק בזה בשבוע שבועיים הקרובים.
·
אני באותה בעיה. למיטב הבנתי לא תוכל לעשות את זה בצורה ישירה (אבל אם מישהו מוצא פתרון אחר אני גם רוצה לשמוע)
התוכנית שלי מבוססת ASSOCIATION - להתקין עוד מודול איפה שהמספק שיהיה לוגי. בינתיים אל הצלחתי לעשות את ה-ASSOCIATION אבל זה בתוכנית שלי להתעמק בזה בשבוע שבועיים הקרובים.
הפתרון האפשרי שחשבתי עליוslarti כתב:@mayeast
·
התוכנית שלי מבוססת ASSOCIATION - להתקין עוד מודול איפה שהמספק שיהיה לוגי. בינתיים אל הצלחתי לעשות את ה-ASSOCIATION אבל זה בתוכנית שלי להתעמק בזה בשבוע שבועיים הקרובים....
מהמפסק הקיים, להוציא את שני החוטים ולחבר אותם באופן קבוע אחד לשני
לשים לחצן קפיצי ולחבר אליו מודול שיקבל L ו N וזהו,
לחבר את הבקר RGBW לפי ההוראות, רק בלי מפסק, אלא שיקבל זרם קבוע מהשנאי
לעשות הגדרה ב VERA שאתה לוחץ על הלחצן הקפיצי - זה מפעיל/מכבה את הלדים.
הבעיה שלי:
1. אין לי מקום לשים מודול נוסף היכן שהמפסק כי זה קופסא של 3 ויש 3 מפסקים ואני צריך לדחוף שם 2 מודול בטוטל (סוויץ כפול ועוד אחד לקפיצי)
2. אין לי מתלהב מלהשאיר את השנאי דלוק כל הזמן (שנאי של 15 אמפר)
מניח שאחת האפשרויות זה למשוך חוט מהמודול RGBW למפסק... לא יודע האם זה אפשרי (ובעסה כי הבית אחרי שיפוץ מסיבי), כי בטח החוט עובר דרך קופסת חיבורים בתקרה (מעל לתקרת גבס)
@mayeast
·
תראה, בעקרון אתה יכול להדליק ולכבות מהמתג את המתח לשנאי (ואיתו ל-RGBW) כל פעם. בסיטואציה הזאת המתג ידליק ויכבה את האור, ואת ה-דימינג תעשה מהאפליקציה או אלכסה.
אבל, זה אומר שאתה כל פעם מכבה ומדליק את המודול RGBW. התשובה שקיבלתי גם פה בפורום מGRAPPA וגם מהתמיכה של VESTERNET, זה שזה מאוד לא מומלץ. הפריטים האלו מיועדים לעבוד במתח רצוף והם לא יחיו טוב עם הדלקה כיבוי כל הזמן.
הבעיה לגבי למשוך עוד חוט זה ששהעוד חוט ידרוש עוד שנאי - כי ה-RGBW לא יכול לקבל פולס 220V בתור האינפוט שלו.
אולי ל-GRAPPA יש עוד רעיונות פה.
·
תראה, בעקרון אתה יכול להדליק ולכבות מהמתג את המתח לשנאי (ואיתו ל-RGBW) כל פעם. בסיטואציה הזאת המתג ידליק ויכבה את האור, ואת ה-דימינג תעשה מהאפליקציה או אלכסה.
אבל, זה אומר שאתה כל פעם מכבה ומדליק את המודול RGBW. התשובה שקיבלתי גם פה בפורום מGRAPPA וגם מהתמיכה של VESTERNET, זה שזה מאוד לא מומלץ. הפריטים האלו מיועדים לעבוד במתח רצוף והם לא יחיו טוב עם הדלקה כיבוי כל הזמן.
הבעיה לגבי למשוך עוד חוט זה ששהעוד חוט ידרוש עוד שנאי - כי ה-RGBW לא יכול לקבל פולס 220V בתור האינפוט שלו.
אולי ל-GRAPPA יש עוד רעיונות פה.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@slarti
·
לא הבנתי בכמה מעגלי לדים מדובר אבל ההמלצה היא להעביר מולכי 12-24v מהמודול למפסק.
אצלי יש ספק 12v 10a שמפעיל עם מודול rgbw בודד 4 מעגלים שונים של לדים הספק מחובר באופן קבוע לחשמל ואני ממש לא מודאג מזה יש לי עוד כמה ספקים שמחוברים באופן קבוע לחשמל (מצלמות, ראוטר, בקר בית חכם ועוד...) בטוח שגם לכם יש.
לגבי החיבור למפסק אם זו בעיה להעביר מוליכים למיקום המפסק (מדובר במוליכים דקים מהרגיל ובעיקרון מוליך של טלפון מספק) אפשר להשתמש במודול אחר עם association ולדעתי כדאי לעבוד רק עם פיברו גם במודול השולט וגם בנשלט.
קחו בחשבון שמדובר ב multi channel association וזה קצת טריקי למי שעובד עם vera ואולי גם עם בקרים אחרים. לפני שמגדירים מציע לחפש בגוגל ולקרא קצת על הנושא.
·
לא הבנתי בכמה מעגלי לדים מדובר אבל ההמלצה היא להעביר מולכי 12-24v מהמודול למפסק.
אצלי יש ספק 12v 10a שמפעיל עם מודול rgbw בודד 4 מעגלים שונים של לדים הספק מחובר באופן קבוע לחשמל ואני ממש לא מודאג מזה יש לי עוד כמה ספקים שמחוברים באופן קבוע לחשמל (מצלמות, ראוטר, בקר בית חכם ועוד...) בטוח שגם לכם יש.
לגבי החיבור למפסק אם זו בעיה להעביר מוליכים למיקום המפסק (מדובר במוליכים דקים מהרגיל ובעיקרון מוליך של טלפון מספק) אפשר להשתמש במודול אחר עם association ולדעתי כדאי לעבוד רק עם פיברו גם במודול השולט וגם בנשלט.
קחו בחשבון שמדובר ב multi channel association וזה קצת טריקי למי שעובד עם vera ואולי גם עם בקרים אחרים. לפני שמגדירים מציע לחפש בגוגל ולקרא קצת על הנושא.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
·Grappa כתב:@slarti
·
קחו בחשבון שמדובר ב multi channel association וזה קצת טריקי למי שעובד עם vera ואולי גם עם בקרים אחרים. לפני שמגדירים מציע לחפש בגוגל ולקרא קצת על הנושא....
מה שיש לי היום:
מפסק גוויס ששולט על מעגל החשמל, כמו מנורה.
בנקודת החשמל בתקרה,
חיברתי שנאי של 15A גדול (ללא מאוורר), אליו מחובר בקר שיש לו שליטה עם שלט RF, אליו כבל מפצל ל 3 , ולשם 3 פסי לד (אני צריך 15 מטר אבל לשרשר לא עבד טוב, אז יש לי 3 חוטים מאריכים, 1מטר, 5 מטר, 10 מטר).
זהו.
ברמה העקרונית, אני מניח ששני החוטים המחוברים למפסק מגיעים מנקודת התאורה (לשם מחובר השנאי), אבל אינני יודע האם בקו ישיר או דרך קופסת ביקורת.
ונניח שאני יכול להשחיל... איך לחבר את המפסק ?
המטרה שלי בעקרון היא שהשנאי לא יעבוד 24/7. קצת מפחד מהשנאים הסיניים הללו (אולי פחד סתמי.. גם מטעני הסלולרי מחוברים כל הזמן)
(במאמר מוסגר - מה הצריכה של שנאי כזה במצב שלא מדליק כלום )
המון תודה !
- Grappa
- חבר ותיק

@mayeast
·
לפי התיאור שלך הייתי ממליץ לך לפנות לחשמלאי ולא לשחק עם זה לבד.
למה משמש הבקר שמחובר לשנאי? יש לך פרטים על הבקר (יצרן/דגם/לינק)
האם אתה בטוח שזה שנאי ולא ספק כוח ממותג?
מעבר למפסק גביס בקיר האם יש לך שליטה אחרת על 3 פסי הלד? האם אתה יכול להדליק אותם בנפרד?
לא הבנתי את העיניין של ה 15 מטר וה"חוטים המאריכים" אבל זה לא ממש משנה.
במידה והחשמל בבית בנוי לפי תקנות החשמל החוטים שמחוברים למפסק אמורים לעבור דרך קופסה כל שהיא בדרך והם מחווטים למעגל המתח של הבית 220V. כדי להשתמש בהם עבור מודול ה RGBW בלי לשרוף אותו יש צורך בהפרדה מאד מקצועית.
לדעתי הספק יכול לעבוד 24/7 ללא כל בעיה, כשהנורות כבויות הצריכה צריכה להיות מינימאלית להערכתי פחות מ1W.
אולי תחשוב על מודול ממסר רגיל שיפעיל את המתח בכניסה לספק הכוח.
·
מעבר למפסק גביס בקיר האם יש לך שליטה אחרת על 3 פסי הלד? האם אתה יכול להדליק אותם בנפרד?
במידה והחשמל בבית בנוי לפי תקנות החשמל החוטים שמחוברים למפסק אמורים לעבור דרך קופסה כל שהיא בדרך והם מחווטים למעגל המתח של הבית 220V. כדי להשתמש בהם עבור מודול ה RGBW בלי לשרוף אותו יש צורך בהפרדה מאד מקצועית.
לדעתי הספק יכול לעבוד 24/7 ללא כל בעיה, כשהנורות כבויות הצריכה צריכה להיות מינימאלית להערכתי פחות מ1W.
אולי תחשוב על מודול ממסר רגיל שיפעיל את המתח בכניסה לספק הכוח.
@GrappaGrappa כתב:@mayeast
·
אולי תחשוב על מודול ממסר רגיל שיפעיל את המתח בכניסה לספק הכוח....
תודה על התגובה.
אולי לא הסברתי טוב.
בהכנה של הבית לפס הלדים, הכינו לי הכנה כמו נקודת תאורה. מפסק בקיר, ונקודת תאורה בתקרה באיזור פס ניתוק שיש לי בגבס.
מבחינת לדים קניתי את הרצב
https://www.aliexpress.com/item/10M-15M ... 0.0.ZwQrM4
זה באמת ספק ולא שנאי.
לקחתי 15 מטר (3 גלילים של 5) לא water proof.
בגלל שנסיון לחבר את שלושת הגלילים בטור לא צלח מבחינת חוזר התאורה,
קניתי את הכבלים המאריכים הרצב
https://www.aliexpress.com/item/1M-2M-5 ... 0.0.ZwQrM4
וחיברתי למפצל.
קניתי 3 כבלים מאריכים. 1 מ, 5 מ ו 10 מ.
כלומר הפס לד הראשון התחיל ממש קרוב לספק.
הפס השני התחיל כ 5 מטר מהספק (והמשיך את הפס הראשון)
הפס השלישי התחיל 10 מטר מהספק, והמשיך את הפס השני.
כרגע עובד מצויין. כולם עובדים ביחד. ככה זה אמור להיות.
בכדי להפוך את כל העניין ל ZWAVE עם המודול של פיבארו, מה שאני מבין זה שאני צריך להחליף את הבקר RF שקיבלתי בבאנדל, במודול RGBW של פיבארו ובא על ציון גואל.
אבל - אני רוצה גם אפשרות להדליק את הפסי לד שלא דרך אפליקציה/סלולרי וכו - אלא ע"י מפסק תאורה פשוט, כפי שזה היום (עבור הנפשות המאותגרות טכנית בבית)
וכאן השאלה - מה הפתרון האופטימלי.
לדוגמא:
1. החלפת הבקר שהגיע בבאנדל בפיבארו, הוספת מפסק קפיצי גוויס (מחובר כמובן ל L ו N) ויצירת תסריט שלחיצה עליו תשפיע על המודול RGBW ותדליק את האור (אין לי עדיין מושג איך עושים את זה.. חדש בתחום)
דעתך המלומדה ?
·
- Grappa
- חבר ותיק

@mayeast
·
יהיה קשה לשלוט על החלפת הצבעים ממפסק בקיר ולכן אני מתאר לעצמי שאתה רוצה לממש הדלקה וכיבוי פשוטים.
חבר את מודל ה RGBW במקום הבקר הקטן שרכשת באלי אקספרס ואת הספק למקור מתח קבוע.
בנקודת המפסקים בקיר תשתמש ב 2 מודולים ממסר כפולים של פיברו או ב 2 מודולי דימיר של פיברו או בכל קובינציה של המודולים האלה (כתבת למעלה שיש לך מקום ל2 מודולים).
כל מודול כזה מאפשר חיבור של עד 2 מפסקים\לחצנים כך שאם כרגע יש שם קופסת גוויס של 3 (בעיקרון זה 4) יש לך אפשרות לחבר עד 4 מפסקים /לחצנים.
כדי שזה יעבוד בצורה היעילה ביותר ובזמני תגובה מהירים כולל אופציה לדימור (לא שינוי צבע) תצטרך להגדיר multi channel association בין ערוץ המפסק/לחצן במודול בקיר למודול RGBW .
http://www.vesternet.com/knowledgebase/technical/kb-86
http://www.vesternet.com/resources/appl ... hpygpP1Wqg
אופציה אחרת להשתמש ב מפסק/לחצן במודול בקיר כטריגר להפעלת סצנה שמשנה מצב של פלאג combination switch וסצנות שמפעילות/מכבות את הלדים לפי מצב הcombination switch.
ממליץ בחום לעבוד עם לחצנים ולא מפסקים.
בהצלחה
·
יהיה קשה לשלוט על החלפת הצבעים ממפסק בקיר ולכן אני מתאר לעצמי שאתה רוצה לממש הדלקה וכיבוי פשוטים.
בנקודת המפסקים בקיר תשתמש ב 2 מודולים ממסר כפולים של פיברו או ב 2 מודולי דימיר של פיברו או בכל קובינציה של המודולים האלה (כתבת למעלה שיש לך מקום ל2 מודולים).
כל מודול כזה מאפשר חיבור של עד 2 מפסקים\לחצנים כך שאם כרגע יש שם קופסת גוויס של 3 (בעיקרון זה 4) יש לך אפשרות לחבר עד 4 מפסקים /לחצנים.
כדי שזה יעבוד בצורה היעילה ביותר ובזמני תגובה מהירים כולל אופציה לדימור (לא שינוי צבע) תצטרך להגדיר multi channel association בין ערוץ המפסק/לחצן במודול בקיר למודול RGBW .
אופציה אחרת להשתמש ב מפסק/לחצן במודול בקיר כטריגר להפעלת סצנה שמשנה מצב של פלאג combination switch וסצנות שמפעילות/מכבות את הלדים לפי מצב הcombination switch.
בהצלחה
תודהGrappa כתב:@mayeast
·
בהצלחה...
אז מסכם שאהיה מפוקס.
1. חיבור פיבארו RGBW במקום הבקר מאליאקספרס
2. חיבוא השנאי למתח קבוע. את זה אני אעשה ע"י גישור שני החוטים שמגיעים היום למפסק ההדלקה.
3. להוסיף מפסק קפיצי עם מודול ממסר של פיבארו, שישלוט רק על הדלקה וכיבוי של הלדים (אני מניח ומקווה שהוא זוכר את המצב הקודם)
·
- Grappa
- חבר ותיק

2. מבחינה בטיחותית באם לא קיים יש צורך להוסיף שקע חשמל ליד הספק ותקע בכבל המחובר לספק.mayeast כתב:תודה......
אז מסכם שאהיה מפוקס.
1. חיבור פיבארו RGBW במקום הבקר מאליאקספרס
2. חיבוא השנאי למתח קבוע. את זה אני אעשה ע"י גישור שני החוטים שמגיעים היום למפסק ההדלקה.
3. להוסיף מפסק קפיצי עם מודול ממסר של פיבארו, שישלוט רק על הדלקה וכיבוי של הלדים (אני מניח ומקווה שהוא זוכר את המצב הקודם)
·...
3. באם התכוונת ללחצן והממשק יבנה נכון הוא אמור לזכור את המצב האחרון כולל שליטה בדימור ואולי אפילו דאבל קליק לתאורה מקסימלית.
בהצלחה
·Grappa כתב:2. מבחינה בטיחותית באם לא קיים יש צורך להוסיף שקע חשמל ליד הספק ותקע בכבל המחובר לספק.......
3. באם התכוונת ללחצן והממשק יבנה נכון הוא אמור לזכור את המצב האחרון כולל שליטה בדימור ואולי אפילו דאבל קליק לתאורה מקסימלית.
בהצלחה...
תודה !
אוסיף שקע+תקע.
לגבי דבל קליק - פחות נדרש כי זוהי תאורת אווירה
- Grappa
- חבר ותיק

@mayeast
·
עוד דבר חשוב.
הסיבה שהיית זקוק לכבלים המאריכים היא חוסר היכולת של פס הלד להעביר הלאה לפס הבא מספיק זרם בשל המוליכים הדקים המובנים בו. אני מסיק מכך שצריכת הזרם די גבוהה במעגל הלדים שלך.
לפי שאתה רוכש את המודול rgbw מציע שתקרא טוב את ה pdf שלו באתר של פיברו ותוודא שהזרם הנצרך פר ערוץ (r g b ) ע״י פסי הלדים שמותקנים אצלך לא עולה על מה שהמודול יכול לספק פר ערוץ ובכללי.
(במקור ההודעה נכתבהבטעות בשירשור אחר ....
:D , כך זה כשעונים מהטלפון ולא שמים לב)
·
עוד דבר חשוב.
הסיבה שהיית זקוק לכבלים המאריכים היא חוסר היכולת של פס הלד להעביר הלאה לפס הבא מספיק זרם בשל המוליכים הדקים המובנים בו. אני מסיק מכך שצריכת הזרם די גבוהה במעגל הלדים שלך.
לפי שאתה רוכש את המודול rgbw מציע שתקרא טוב את ה pdf שלו באתר של פיברו ותוודא שהזרם הנצרך פר ערוץ (r g b ) ע״י פסי הלדים שמותקנים אצלך לא עולה על מה שהמודול יכול לספק פר ערוץ ובכללי.
(במקור ההודעה נכתבהבטעות בשירשור אחר ....