עזרה בהתאמת טלוויזיה לאישה מבוגרת
מבקשת עזרה ב"תפירת" טלוויזיה לפי הצרכים הבאים:
גודל - 55 אינץ', תקציב - עד 4K.
מיועדת לצפייה בעידן+, צלחת לווין שמכוונת לאירופה, DVD.
תכונות חשובות:
1. איכות תמונה, בעיקר חדות
2. מוצר אמין ושירות אמין
3. במידת האפשר שלט פשוט וידידותי
4. איכות סאונד (ניתן להתפשר ולהוסיף סאונדבר, אבל בתוך מסגרת התקציב)
תכונות פחות חשובות:
1. זווית צפייה (היא תשב ממול, המשפחה תתפשר)
2. צפייה בחושך (לא תהיה כמעט)
3. סמארט
המלצות?
תודה.
גודל - 55 אינץ', תקציב - עד 4K.
מיועדת לצפייה בעידן+, צלחת לווין שמכוונת לאירופה, DVD.
תכונות חשובות:
1. איכות תמונה, בעיקר חדות
2. מוצר אמין ושירות אמין
3. במידת האפשר שלט פשוט וידידותי
4. איכות סאונד (ניתן להתפשר ולהוסיף סאונדבר, אבל בתוך מסגרת התקציב)
תכונות פחות חשובות:
1. זווית צפייה (היא תשב ממול, המשפחה תתפשר)
2. צפייה בחושך (לא תהיה כמעט)
3. סמארט
המלצות?
תודה.
אני מבינה שבלי שאלות יותר ספציפיות לא תהיה התייחסות :-)
אז:
1. LG מסדרות UH, UJ (600 ומשהו) יענו לצרכים? (נמכרות היום ב- 3000).
2. האם יש הצדקה להוציא 800-1000 יותר בשביל LG LF650? קיבלה ציון 8.7 ב- wise buy
3. אמנם מחוץ לתקציב, אבל בשביל ההשכלה: טכנולוגיית nano cell, כמו של SJ800 LG (שנראתה נפלא בחנות עם התמונות שלהם) מצדיקה את הפרש המחיר (מתחילה ב- 5500) עבור אותם צרכים?
ננעלתי על LG כרגע, אבל אולי זה גם לא מוצדק?
שוב תודה...
1. LG מסדרות UH, UJ (600 ומשהו) יענו לצרכים? (נמכרות היום ב- 3000).
2. האם יש הצדקה להוציא 800-1000 יותר בשביל LG LF650? קיבלה ציון 8.7 ב- wise buy
3. אמנם מחוץ לתקציב, אבל בשביל ההשכלה: טכנולוגיית nano cell, כמו של SJ800 LG (שנראתה נפלא בחנות עם התמונות שלהם) מצדיקה את הפרש המחיר (מתחילה ב- 5500) עבור אותם צרכים?
ננעלתי על LG כרגע, אבל אולי זה גם לא מוצדק?
שוב תודה...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
1. אי אפשר לענות על זה, תלוי בציפיות שלך. מה מרחק הצפייה?
2. כרגע ח.י. (היבואן של LG) עושה רושם של היבואן היחיד שהשרות שלו נחשב לטוב בארץ.
4. איכות סאונד זה מושג מאד סובייקטיבי. אף מסך דק, בטווח מחירים הזה לא מצטיין באיכות סאונד.
1,2. אם חשובה צפיה בחושך, הדגמים השונים של LG פחות מתאימים.
3. הסמארט ב-LG סבבה.
1. ראי 1,2 מעלה.
2. לא, LF דגם עתיק ולא רלוונטי להיום.
3. לא.
2. כרגע ח.י. (היבואן של LG) עושה רושם של היבואן היחיד שהשרות שלו נחשב לטוב בארץ.
4. איכות סאונד זה מושג מאד סובייקטיבי. אף מסך דק, בטווח מחירים הזה לא מצטיין באיכות סאונד.
1,2. אם חשובה צפיה בחושך, הדגמים השונים של LG פחות מתאימים.
3. הסמארט ב-LG סבבה.
1. ראי 1,2 מעלה.
2. לא, LF דגם עתיק ולא רלוונטי להיום.
3. לא.
תודה
מרחק צפיה 3.7 מ'. אני יודעת שאתם ממליצים על 65 אינץ', אבל יש מגבלות.
הכוונה שלי במתאים לצרכים היא מתאים למה שפירטתי בהתחלה: בעיקר טלוויזיה (עידן+ ולוויין), קצת סרטי DVD. בגלל בעיות ראייה חשוב שדווקא התכנים האלה יהיו באיכות טובה.
מודל ישן לא מפריע לי, אם הוא טוב ומתאים. כרגע יש שם סוני טריניטרון 29 אינץ' (מישהו עוד זוכר?) שעדיין עובדת מצוין, אבל כבר קטנה מידי בשביל מצב העיניים.
גם בסאונד הכוונה היא לא לאפקט קולנוע, אלא שהדיבור יהיה מאד ברור - גם השמיעה כבר לא מה שהייתה... אבל אם זה לא ריאלי נוסיף סאונד בר.
הכוונה שלי במתאים לצרכים היא מתאים למה שפירטתי בהתחלה: בעיקר טלוויזיה (עידן+ ולוויין), קצת סרטי DVD. בגלל בעיות ראייה חשוב שדווקא התכנים האלה יהיו באיכות טובה.
מודל ישן לא מפריע לי, אם הוא טוב ומתאים. כרגע יש שם סוני טריניטרון 29 אינץ' (מישהו עוד זוכר?) שעדיין עובדת מצוין, אבל כבר קטנה מידי בשביל מצב העיניים.
גם בסאונד הכוונה היא לא לאפקט קולנוע, אלא שהדיבור יהיה מאד ברור - גם השמיעה כבר לא מה שהייתה... אבל אם זה לא ריאלי נוסיף סאונד בר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
1. אז סביר להניח שמבחינת חדות לא תהיה בעיה. אבל חשוב להבין שתוכן SD יראה גרוע, בלי קשר לדגם המסך. יש האומרים שעיבוד התמונה הכי טוב שתוכלי להשיג הוא בטלוויזיות של סוני. לדעתי, בסופו של יום, SD יראה רע על כל מסך.
2. עדיין, אין טעם לקנות מסך מיושן, הוא לא יותר טוב מהחדשים יותר.
3. שוב, אני מבין למה הכוונה, אבל לא נראה לי שתהיה לך בעיה מהבחינה הזו. רוב המסכים ברמת מחיר הזו בעלי ביצועי סאונד דומים.
2. עדיין, אין טעם לקנות מסך מיושן, הוא לא יותר טוב מהחדשים יותר.
3. שוב, אני מבין למה הכוונה, אבל לא נראה לי שתהיה לך בעיה מהבחינה הזו. רוב המסכים ברמת מחיר הזו בעלי ביצועי סאונד דומים.
אחרי כמה התייעצויות משפחתיות, ואינסוף שעות קריאה ברשת על טלוויזיות, השאלה קיבלה תפנית:
בהינתן שהשימוש העיקרי הוא תוכן SD וקצת HD, האם לקנות את ה- B7 (במבצע שאוטוטו מסתיים) יהיה יותר מידי, והוצאה מיותרת? אגב, כמה היא עלתה לפני המבצע?
ומהצד השני: האם נכון שבטלוויזיות Full HD התכנים הנמוכים נראים יותר טוב מאשר בטלוויזיות 4K?
באתר rtings כל הטלוויזיות LG שבדקתי ( UH, UJ, LJ, B7, SJ ) קיבלו את אותם ציונים בתמונה של 820P, 480P , ו 1080P - שאגב בכלל לא היו רעים: 8 או 9.
לא חשבתי שלקנות טלוויזיה "פשוטה" יהיה עניין כל כך מסובך...
בהינתן שהשימוש העיקרי הוא תוכן SD וקצת HD, האם לקנות את ה- B7 (במבצע שאוטוטו מסתיים) יהיה יותר מידי, והוצאה מיותרת? אגב, כמה היא עלתה לפני המבצע?
ומהצד השני: האם נכון שבטלוויזיות Full HD התכנים הנמוכים נראים יותר טוב מאשר בטלוויזיות 4K?
באתר rtings כל הטלוויזיות LG שבדקתי ( UH, UJ, LJ, B7, SJ ) קיבלו את אותם ציונים בתמונה של 820P, 480P , ו 1080P - שאגב בכלל לא היו רעים: 8 או 9.
לא חשבתי שלקנות טלוויזיה "פשוטה" יהיה עניין כל כך מסובך...
אני מציע שתנסה למתוח במעט את התקציב ואתן לך מספר אופציות את הטלוויזיה הזו:
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=23001405
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=23002417
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=23000809
כתוב שיש שם גם איזה קופון של 300 שקל, בכל מקרה שווה להתמקח ולקבל הצעה טובה.
הlg 60 אינץ היא אחלה טלוויזיה, יש אותה לחבר. אחרי כיול היא נראית טוב מאוד לשידורי hd של יס והסמארט טוב.
בהייסנס הסמארט גרוע אבל טלוויזיה גדולה יותר.
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=23001405
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=23002417
http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=23000809
כתוב שיש שם גם איזה קופון של 300 שקל, בכל מקרה שווה להתמקח ולקבל הצעה טובה.
הlg 60 אינץ היא אחלה טלוויזיה, יש אותה לחבר. אחרי כיול היא נראית טוב מאוד לשידורי hd של יס והסמארט טוב.
בהייסנס הסמארט גרוע אבל טלוויזיה גדולה יותר.
בהתגייסות משפחתית התקציב כבר נמתח, כמו שאפשר להבין מהשאלה על ה- B7. המקום על הקיר, לעומת זאת, נשאר אותו דבר...
UJ630 נמצאת בטבלאות שלי, וגם 670, וגם UH651 שאומרים שעולה עליהן. האם נכון שטלוויזיה full HD תתאים עוד יותר?
ה input יהיה מעידן+, לא מממיר של הוט/יס, וכרגע רק "כאן" משודר בו ב HD. השאר זה SD. יש גם צלחת של לווין hotbird שאני מניחה שאת הממיר הישן שלה נשדרג. ויש גם DVD רגיל.
תודה בכל אופן.
יש עוד דעות בענייני פרארי/סוסיתא והדלקים השונים?
UJ630 נמצאת בטבלאות שלי, וגם 670, וגם UH651 שאומרים שעולה עליהן. האם נכון שטלוויזיה full HD תתאים עוד יותר?
ה input יהיה מעידן+, לא מממיר של הוט/יס, וכרגע רק "כאן" משודר בו ב HD. השאר זה SD. יש גם צלחת של לווין hotbird שאני מניחה שאת הממיר הישן שלה נשדרג. ויש גם DVD רגיל.
תודה בכל אופן.
יש עוד דעות בענייני פרארי/סוסיתא והדלקים השונים?
FHD מול 4K?
אז ניסיתי למצוא בעצמי תשובה לשאלה שנשארה פתוחה - מה עדיף לתכני SD: מסך HD או 4K. מצאתי דעות סותרות:
דעה אחת אומרת ש HD עדיף, כי המעבר מ- 576 ל- 1080 דורש פחות עיבוד מהמעבר ל- 2160.
דעה שנייה אומרת ש 4K עדיף, כי העיבוד מ- 1080 ל- 2160 הוא הכפלה פשוטה של הגודל (האינפורמציה של פיקסל אחד תהיה ב-4 פיקסלים) בלי שום צורך לנחש ולהשלים אינפורמציה לפיקסלים חסרים, כך שאין הבדל בתמונה שנוצרת ב- 4K לעומת HD. יחד עם זה המספר הגדול יותר של פיקסלים יותר קטנים שמאפשר לא לראות אותם על מסך יותר גדול נותן יתרון ל 4K.
יש גם כאלה שטוענים שהכל במילא יצא אותו ח**, וכל מה שקובע הוא מרחק הצפייה (או גודל המסך), ומולם יש את אלה שטוענים שבטלוויזיות עם הטכנולוגיה היותר מתקדמת (OLED) יש גם עיבוד יותר טוב.
סקירות מקצועיות לצערי לא כ"כ מתייחסות ל- scaling, ובטח לא ל scaling מ- SD (למרות שאני משוכנעת שאת רוב קוני הטלוויזיות בעולם הנתון הזה דווקא מאד מעניין).
כרגע מטריד אותי במיוחד אוסף גדול של סרטי DVD. חדשות וכו' היא תוכל לראות ב"כאן" HD דרך עידן, ואני מאמינה שגם הערוצים האחרים שם יעברו בזמן סביר ל HD. ללווין נדאג בנפרד.
מישהו כאן עדיין צופה בסרטים גם דרך נגן DVD רגיל ויכול לענות מתוך הניסיון שלו?
לא חשבתי שקניית טלוויזיה פשוטה תהפוך לכזה מסע לימודי מסובך ומפרך
(לי, אגב, אין טלוויזיה)
דעה אחת אומרת ש HD עדיף, כי המעבר מ- 576 ל- 1080 דורש פחות עיבוד מהמעבר ל- 2160.
דעה שנייה אומרת ש 4K עדיף, כי העיבוד מ- 1080 ל- 2160 הוא הכפלה פשוטה של הגודל (האינפורמציה של פיקסל אחד תהיה ב-4 פיקסלים) בלי שום צורך לנחש ולהשלים אינפורמציה לפיקסלים חסרים, כך שאין הבדל בתמונה שנוצרת ב- 4K לעומת HD. יחד עם זה המספר הגדול יותר של פיקסלים יותר קטנים שמאפשר לא לראות אותם על מסך יותר גדול נותן יתרון ל 4K.
יש גם כאלה שטוענים שהכל במילא יצא אותו ח**, וכל מה שקובע הוא מרחק הצפייה (או גודל המסך), ומולם יש את אלה שטוענים שבטלוויזיות עם הטכנולוגיה היותר מתקדמת (OLED) יש גם עיבוד יותר טוב.
סקירות מקצועיות לצערי לא כ"כ מתייחסות ל- scaling, ובטח לא ל scaling מ- SD (למרות שאני משוכנעת שאת רוב קוני הטלוויזיות בעולם הנתון הזה דווקא מאד מעניין).
כרגע מטריד אותי במיוחד אוסף גדול של סרטי DVD. חדשות וכו' היא תוכל לראות ב"כאן" HD דרך עידן, ואני מאמינה שגם הערוצים האחרים שם יעברו בזמן סביר ל HD. ללווין נדאג בנפרד.
מישהו כאן עדיין צופה בסרטים גם דרך נגן DVD רגיל ויכול לענות מתוך הניסיון שלו?
לא חשבתי שקניית טלוויזיה פשוטה תהפוך לכזה מסע לימודי מסובך ומפרך